הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הוספה ושילוב חדר כושר

razoz234

משתמש מתחיל
44
1
נק' מוניטין:
1
44
1
הייתי בעבר מתאמן בחדר כושר והייתי עושה AB הייתה לי עלייה יפה מאוד במסת שריר במשקלים אבל החלטתי לעבור לקבוצת כושר קרבי שבדרך כלל מבצעת 2 אימונים שבועיים שיכולים לכלול גם אימון כוח נטו. אני רוצה לשלב בשבוע עוד 2\3 אימונים יותר לטווח ה2 ואני לא יודע איזה תוכנית כדאי לי AB או FBW?

תכתוב בדיוק את מה שאתה עושה בכושר קרבי [ריצות, תרגילים, משקל, חזרות, משך זמן, כמה זה קשה לך וכו'] ופרט את המטרות שלך. בן כמה אתה ד"א?

• פותח/ת השרשור
תכתוב בדיוק את מה שאתה עושה בכושר קרבי [ריצות, תרגילים, משקל, חזרות, משך זמן, כמה זה קשה לך וכו'] ופרט את המטרות שלך. בן כמה אתה ד"א?
אני בן 17 תכלס יהיה לי קצת קשה להגדיר לך מה אנחנו עושים באימונים כי אנחנו לא מודעים למערך האימון ותוך כדי האימון אנחנו בעצם מבצעים מה שאומרים לנו אבל התכלס של האימונים זה בעיקר מסעות אלונקה, ספרינטים, זחילות לפעמים הפוגות ריצה לפעמים סטים של כוח של לדוג עשר מתח 20 סמיכה 30 בטן סטים כאלה. משך זמן האימון הוא שעה אולי קצת יותר מידי פעם אבל לא מעבר. יש קושי בעיקר בריצות ופחות בכוח אבל לא קושי שהוא בלתי נסבל כאילו זה לא שאני מסיים אימון לא יכול לזוז שבוע. בתכלס המטרות שלי זה להכנס לכושר טוב אבל לא לוותר גם על המסה ועל הגוף זאת אומרת לשלב בין השניים

נסה להוסיף אימון אחד בשבוע של חדר כושר, קל, ממש קל, ותראה איך אתה מרגיש עם זה.
שים לב שלעתים הריצות הארוכות והמסעות יבואו על חשבון היכולת שלך לצבור מאסה ביעילות מרובה וזה הגיוני, זה חלק מהמחיר שמשלמים.

ואם להיות כנה לגמרי איתך, ובהנחה שיש לך בסיס טכני טוב באימוני כוח, הייתי מנסה להפוך את אימוני הכוח שלך לאימונים העיקריים [ולהגיד ביי ביי לקב' הכושר הקרבי]. כשאני אומר כוח אני מתכוון סקוואט, דדליפט וכו' ולא רק מתח ומקבילים [אם כי הם תרגילים שאסור לך לוותר עליהם]. זאת מכיוון שאני תומך בגישה של תעשה סקוואט ודדליפט לפני שאתה מתחיל לרוץ עם שק חול על הכתף או לסחוב אלונקה עד שאין לך גב. העניין הוא שלדעתי, קודם כדאי להתחיל להעמיס עליך משקל עם מוט, שהוא אלמנט שמועמס עליך בצורה סימטרית [מאוזנת], לחזק את עצמך איתו, ורק אז לעבור לדברים כמו הרמות של שק חול\אלונקה, אלמנטים שיושבים לך רק על צד אחד של הגוף ברוב המקרים, רק לאחר מכן, יהיה הגיוני לחשוב על לרוץ איתם כשהם על הגב שלך. כואב לי כשאני חושב על נערים שכנראה לא מסוגלים להסקביט יותר מ35 לחמישייה מעמיסים על עצמם שק של 25 20 קילו ומתחילים לרוץ.
אני מניח שבעזרת מאמן טוב [ורק מאמן טוב] תוכל לבנות תכנית מותאמת [=חיזוק נק' חלשות וכד'] שתתבסס בעיקרה על תרגילים מורכבים, כששילוב האלמנטים הייחודיים לגיבושים\צבא כמו שקי חול, אלונקה, ריצות, ספרינטים, מסעות, ריצות על דיונות וזחילות ישולבו בצורה שתקדם אותך אך גם לא תתיש אותך יותר מדי, לדוגמא בתוך מטקונים קצרים לאחר האימון העיקרי, או בבלוקים ייעודיים [שתתחיל לפני גיבושים\גיוס] שבהם הם יכללו בתור האימון העיקרי או לפחות יתפסו יותר נפח ביחס לאימון הכוח.

האופציה המוצעת בפסקה האחרונה היא לא מתוך ניסיון, והאמת שיכולה לנגוד את עקרון הספציפיות, לכן אני ממליץ לך להתייעץ עם מישהו מקצועי לגבי הכדאיות שלה, לא לעשות אותה על דעת עצמך, ובכלל לקחת אותה בערבון מוגבל.

@hanan נראה לי שזה נושא שמתאים לפורום אירובי וכושר קרבי
@לוטם יש לך מה להוסיף אולי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית