חוסר איזון בכתפיים(תמונות)

• פותח/ת השרשור seang
  • פורסם בתאריך

seang

משתמש פעיל
322
41
נק' מוניטין:
135
322
41
שלום,
עסקתי בעבר באיגרוף ובאימוני כוח עם הפסקות בגלל כדורי ראוקוטן.
יש לי בעיה שמטרידה אותי ואני מחפש דרך לתקן אותה.
קיים חוסר איזון בכתפיים שלדעתי קיים בגלל אי איזון במסת השריר סביב הכתפיים והשכמות. הכתף הימנית יוצאת הרבה יותר החוצה כשאני נתלה על מוט, וכשאני מתכופף למצב של DL, היא תלויה יותר למטה וקדימה. כשאני אוסף שכמות ומפעיל את הרחב גבי אני מסוגל להשאיר את שתי הכתפיים ובמצב זהה.
כשאני עושה מתח שרירי הגב לידי בית השחי הימני נתפסים הרבה יותר כנראה בגלל שעובדים יותר קשה על להחזיר את הכתף למקום כשצריך לעלות.

הלכתי לרופא שמתמחה בפציעות כתף. הוא אמר שמעט מוזר שיש לי קצת יותר מסת שריר ביד שמאל למרות שאני ימני(אבל התאגרפתי המון שנים והשימוש ביד שמאל רב). כשהלכתי אליו התלוננתי על כאבים ומתיחות באזור אבל לאחרונה שמתי לב לחוסר האיזון המשמעותי יותר. הוא הפנה אותי לעשות צילומים ולנוירולוג אבל לא הלכתי עדיין.

אני בהתחלה של תכנית SS, אני לא מרגיש שזה מפריע לי בינתיים כי אני מחזיק את השכמות למטה כחלק מהטכניקה בתרגילים.

מה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה? דברים שחשבתי והתחלתי לעשות זה להתלות על מתח ולבצע כינוס ושחרור שכמות(כמו shrug הפוך), דחיקה של השכמות במצב שכיבת סמיכה. וובמצב של חתירת מסור, הורדה וכינוס של כתף חזרה.

תודה מראש.
(בתמונות אני תלוי על מתח ולא סתם מרים ידיים)

קבצים מצורפים

• 20170527_150201.jpg
    20170527_150201.jpg
    KB 48.5 · צפיות: 188
  • SE.jpg
    SE.jpg
    KB 46.6 · צפיות: 188
  • 20170527_150201.jpg
    20170527_150201.jpg
    KB 48.5 · צפיות: 179
  • 20170527_151501.jpg
    20170527_151501.jpg
    KB 19.8 · צפיות: 195
  • SE.jpg
    SE.jpg
    KB 46.6 · צפיות: 154
היי, הפתרון יחסית פשוט אך מעט מורכב ומייגע.
במקרים של חוסר איזון משמעותי הממלצה לרוב תהיה עבודה חופשית ואסימטרית .
כלומר אתה יכול להמשיך בתרגילים הרגילים שלך רק תחליף לעבודה סימטרית(לשים לב לתזמון הידיים) עם משקולות חופשיות

• פותח/ת השרשור
היי, הפתרון יחסית פשוט אך מעט מורכב ומייגע.
במקרים של חוסר איזון משמעותי הממלצה לרוב תהיה עבודה חופשית ואסימטרית .
כלומר אתה יכול להמשיך בתרגילים הרגילים שלך רק תחליף לעבודה סימטרית(לשים לב לתזמון הידיים) עם משקולות חופשיות

אז מה אתה מציע לעשות לגבי הss? התכנית מיועדת לעבודה עם מוט. האם אפשרילהמשיך בתכנית ובנוסף לבצע תרגילים כמו שהצעתי?
רכשתי גם גומייה במיוחד למטרה זו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית