אפר להבין למה ה-דולר נחסם פה

באופן לא מפתיע אני מסכים עם כל מילה של נדב.

ועכשיו ברצינות, אני רוצה לציין כמה דברים:

1. כל הטענות שהעלתי, בהודעה המקורית שלי וגם, בהודעות ההמשך, הן ענייניות וכל מילה בהן היא אמת צרופה.

2. באשר לטון הדיבור וצורת ההתבטאות - אין חולק על כך שנעשה שימוש בטונים ואפילו תקיפים אך זאת אך ורק כתגובה לאותו אדון (בלתי) נכבד שדואג לכנות את עצמו בתור "הדיג'יי".

ברגע שאותו אדון, ולצורך העניין כל אחד אחר, מחליט לנקוט בצורת התבטאות (ואני עוד לא התחלתי אפילו לדבר על הטענות שהוא העלה באשר לעניינה של זו שפתחה את הפוסט ולעניינו של נדב) שהיא חורגת מהמקובל והטעם הטוב - אין, בשום פנים ואופן לצפות לתגובה מתרפסת או אפילו מתונה מכוון שהוא זה שהקדים לעשות ולהסיט (וגם להסית) את טון הדיבור.

3. היות שזה פורום משוב אני רוצה לציין שאני חושב שהתגובה שננקטה היא לא מידתית, גם אם הנסיבות דרשו תגובת הנהלה כלשהי (ועל זה אני כמובן חולק לחלוטין). שימו לב לפרטי המקרה:

משתמש שכל טענותיו והתבטאויותיו בדיון היו שקריות (מה לעשות - אם דבר הוא "לא אמת" אז הוא שקר) ולמעשה אפילו הוכחתי זאת בפירוט רב.

ביצוע מעורר מחלוקת שאינו דבר זר ככל שמדובר באותה משתמשת - בלי קשר לתחרות\לא תחרות\כן פציעה\לא פציעה\יום קיץ\יום גשום\טראמפ\אובמה

ואני, שבחרתי להתבטא ולסתור את כל הטענות השקריות של אותו המשתמש, אחת אחרי השניה, ובעצם לאזן את הדיון.

לכן, לא רק שאני חושב שהענישה איננה מידתית אלא שלא היה מקום לענישה כלל !

4. ואם כבר לעשות עוול למשתמש בפורום - אז לי? אני ממקימי הפורום עם "קבלות" על כל מה שתרמתי - בין אם בצורת השתתפות בדיונים והעשרתם ובין אם בצורת תרגום מאמרים ועריכתם.

אתם כנראה שוכחים (או לא יודעים בכלל) בזכות מי לכל ותיקי הפורום יש נעלי הרמת משקולות במידה הנכונה ובלי לפשוט רגל.

1. כל הטענות שהעלתי, בהודעה המקורית שלי וגם, בהודעות ההמשך, הן ענייניות וכל מילה בהן היא אמת צרופה.
בין אם ההודעות שלך היו ענייניות יותר או פחות זה לא ממש לעניין, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שכן

2. באשר לטון הדיבור וצורת ההתבטאות - אין חולק על כך שנעשה שימוש בטונים ואפילו תקיפים אך זאת אך ורק כתגובה לאותו אדון (בלתי) נכבד שדואג לכנות את עצמו בתור "הדיג'יי".
את התקיפות אתה התחלת, את ההתנהגות הבוטה אתה התחלת, גם אם הוא רשם קודם משהו שנראה לך לא נכון, וגם כאן, בין אם מה שהוא רשם הוא נכון או לא, יש דרך להפריך את דבריו

3. היות שזה פורום משוב אני רוצה לציין שאני חושב שהתגובה שננקטה היא לא מידתית, גם אם הנסיבות דרשו תגובת הנהלה כלשהי (ועל זה אני כמובן חולק לחלוטין).
אתה קיבלת אזהרה עם 2 נקודות בסה"כ, לא קרס העולם, לרוב הפורום יש אזהרות כאלה או אחרות בעברם, בנוסף הזהרתי באותו דיון לא להמשיך בקרב האגו הזה, וסליחה, אין שום דרך אחרת לתאר את מה שהלך שם, אתה החלטת להמשיך ולכן קיבלת אזהרה נוספת, אחת אפילו קלה יותר, ולכן קיבלת אוטומטית השהייה ליום. אני חוזר ואומר, יום. אי אפשר לקרוא לזה עונש מטורף או פלילי, אתה פשוט הוזהרת והחלטת לא לוותר על המלחמה.
ולגבי העניין שנענשת כאילו נעשה לך עוול אישי, אז אני כבר אומר לך שלא, והדיג'יי קיבל גם הוא אזהרות ועונשים כמוך, ואם הוא ימשיך באותה התנהגות כמו בדיון הוא ימשיך לקבל עונשים, כזה פשוט.

4. ואם כבר לעשות עוול למשתמש בפורום - אז לי? אני ממקימי הפורום עם "קבלות" על כל מה שתרמתי - בין אם בצורת השתתפות בדיונים והעשרתם ובין אם בצורת תרגום מאמרים ועריכתם.
התרומה שלך באמת מוערכת, אל תחשוב שלא, אבל אי אפשר לקבל יחס מיוחד בגלל זה
נכון שלא תקבל יחס של טרול מצוי, אבל התעלמות מאזהרה לאחר אזהרה כן תגרור תגובה מנהלתית

בין אם ההודעות שלך היו ענייניות יותר או פחות זה לא ממש לעניין, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שכן

אם ההודעות הן כן ענייניות (עובדה, הסכמת לכך) אז זה אומר שיש להן מקום ולא היה צריך למחוק אותן ולכן זה, לכשלעצמו, מבטל כמעט לחלוטין את הלגיטימיות שבמחיקתן. אלא אם כן תגיד לי שלמעשה המהות של הפורום הוא לא דיון ענייני אלא ליקוקי אגו כמו שנדב ידידי המלומד הגדיר באותו הדיון ואז אתה כמובן צודק.

את התקיפות אתה התחלת, את ההתנהגות הבוטה אתה התחלת, גם אם הוא רשם קודם משהו שנראה לך לא נכון, וגם כאן, בין אם מה שהוא רשם הוא נכון או לא, יש דרך להפריך את דבריו

הפרכתי את דבריו עם טיעוני ברזל - כל אחד ואחד מהם. אני חוזר פעם נוספת על מה שכתבתי בהודעה הקודמת:

"ברגע שאותו אדון, ולצורך העניין כל אחד אחר, מחליט לנקוט בצורת התבטאות (ואני עוד לא התחלתי אפילו לדבר על הטענות שהוא העלה באשר לעניינה של זו שפתחה את הפוסט ולעניינו של נדב) שהיא חורגת מהמקובל והטעם הטוב - אין, בשום פנים ואופן לצפות לתגובה מתרפסת או אפילו מתונה מכוון שהוא זה שהקדים לעשות ולהסיט (וגם להסית) את טון הדיבור."

אז לא רק שאותו אדון לא נכבד לא הוציא מילה של אמת מהמקלדת שלו אלא שבנוסף על כך הוא השתמש בטון מזלזל ולמעשה ניסה לבטל את הלגיטימיות של נדב בתור משתמש בעל זכות לגיטימית להביע דעה (וזו אגב היתה דעתי והתגובה שלי אם הוא היה כותב את מה שכתב, שלדעתי הוא לא יותר מאוסף של שטויות חסרות שחר, לכל אדם אחר). לכן, כשזה קורה, זה בהחלט נותן לגיטימיות מלאה לתגובה כמו זו שנתנה.

אגב, לא רק שזו תגובה לגיטימית אלא שהיא אפילו מידתית.

אתה קיבלת אזהרה עם 2 נקודות בסה"כ, לא קרס העולם, לרוב הפורום יש אזהרות כאלה או אחרות בעברם, בנוסף הזהרתי באותו דיון לא להמשיך בקרב האגו הזה, וסליחה, אין שום דרך אחרת לתאר את מה שהלך שם, אתה החלטת להמשיך ולכן קיבלת אזהרה נוספת, אחת אפילו קלה יותר, ולכן קיבלת אוטומטית השהייה ליום. אני חוזר ואומר, יום. אי אפשר לקרוא לזה עונש מטורף או פלילי, אתה פשוט הוזהרת והחלטת לא לוותר על המלחמה.
ולגבי העניין שנענשת כאילו נעשה לך עוול אישי, אז אני כבר אומר לך שלא, והדיג'יי קיבל גם הוא אזהרות ועונשים כמוך, ואם הוא ימשיך באותה התנהגות כמו בדיון הוא ימשיך לקבל עונשים, כזה פשוט.

כמו שטרחתי לציין אני משתמש ותיק שלא היה פעיל פה הרבה זמן. לזוועה שראיתי הייתי חייב להגיב (ואני לא מדבר על הביצוע בסרטון שדעתי עליו היא כמו דעתך שטרם טרחת לבטא על גבי הפורום, אך בתור אחד שהגיע לניהול אני מאמין כי דעתך לכל הפחות היא שפויה).

עכשיו, מה זה הנושא הזה של נקודות אזהרה? מעולם לא שמעתי על דבר כזה כאן.

אני לא טוען חלילה ששיטה כמו זו היא לא לגיטימית אבל היה בהחלט ראוי להודיע על כך למשתמש ותיק שלא היה פה הרבה זמן. אם "שינו את החוק" צריכה לצאת הודעה\תיקון ברשומות.

אגב, אני כן חושב שיש פה סוג של איפה ואיפה ככל שמדובר באדון הלא נכבד ההוא וליתר חבריו מארגון מתשמ"ו.

אם ההודעות הן כן ענייניות (עובדה, הסכמת לכך) אז זה אומר שיש להן מקום ולא היה צריך למחוק אותן ולכן זה, לכשלעצמו, מבטל כמעט לחלוטין את הלגיטימיות שבמחיקתן. אלא אם כן תגיד לי שלמעשה המהות של הפורום הוא לא דיון ענייני אלא ליקוקי אגו כמו שנדב ידידי המלומד הגדיר באותו הדיון ואז אתה כמובן צודק.
כאן זו בעיה נוספת, ההודעות היו במידה מועטה ענייניות, ובמידה רבה מאוד תוקפניות ולגמרי לא לעניין
אם היית רושם הודעות חדות, אבל לעניין, אז היה אפשר לתת לזה לעבור, ואפילו באותו דיון יש מספר דוגמאות בנושא, כמו ההודעות של @Crossfiter , אבל במקרה שלך הן היו הודעות פשוט תוקפניות לצורך תקיפה, ולא לצורך דיון

הפרכתי את דבריו עם טיעוני ברזל - כל אחד ואחד מהם
זה נתון לדיון
לא אומר שהכל באשמתך, הוא לא נתן דיון הולם, אבל הטיעונים שלו לא היו כל כך חורצים שהיה צורך בתגובת נגד כזו תוקפנית

"ברגע שאותו אדון, ולצורך העניין כל אחד אחר, מחליט לנקוט בצורת התבטאות (ואני עוד לא התחלתי אפילו לדבר על הטענות שהוא העלה באשר לעניינה של זו שפתחה את הפוסט ולעניינו של נדב) שהיא חורגת מהמקובל והטעם הטוב - אין, בשום פנים ואופן לצפות לתגובה מתרפסת או אפילו מתונה מכוון שהוא זה שהקדים לעשות ולהסיט (וגם להסית) את טון הדיבור."
אז אני חוזר פה על מה שאמרתי קודם, הוא היה קצת לא בסדר עם מה שהוא אמר, אבל מי שהתחיל את כל הסיפור היית אתה

אז לא רק שאותו אדון לא נכבד לא הוציא מילה של אמת מהמקלדת שלו אלא שבנוסף על כך הוא השתמש בטון מזלזל ולמעשה ניסה לבטל את הלגיטימיות של נדב בתור משתמש בעל זכות לגיטימית להביע דעה (וזו אגב היתה דעתי והתגובה שלי אם הוא היה כותב את מה שכתב, שלדעתי הוא לא יותר מאוסף של שטויות חסרות שחר, לכל אדם אחר). לכן, כשזה קורה, זה בהחלט נותן לגיטימיות מלאה לתגובה כמו זו שנתנה.
נכון שהוא היה לא בסדר גם הוא, והוא נענש בהתאם, זה לא אומר אבל שחייבים להשתלח בבנאדם, יש לנו דרכים לטפל בחוסר כבוד
אני לא אומר להבליג לחלוטין, אבל כן מידה מסויימת של מידתיות, ולא, מה שאתה עשית זה לא מידתיות

כמו שטרחתי לציין אני משתמש ותיק שלא היה פעיל פה הרבה זמן. לזוועה שראיתי הייתי חייב להגיב (ואני לא מדבר על הביצוע בסרטון שדעתי עליו היא כמו דעתך שטרם טרחת לבטא על גבי הפורום, אך בתור אחד שהגיע לניהול אני מאמין כי דעתך לכל הפחות היא שפויה).
זכותך לחלוטין להגיב, אני אפילו בעד, רק מבקש לשמור על תרבות דיון
כשאתה משתלח ללא רסן בבנאדם, גם אם הוא טועה ואתה צודק, כל הטיעון שלך מתפספס, לא חבל?

עכשיו, מה זה הנושא הזה של נקודות אזהרה? מעולם לא שמעתי על דבר כזה כאן.

אני לא טוען חלילה ששיטה כמו זו היא לא לגיטימית אבל היה בהחלט ראוי להודיע על כך למשתמש ותיק שלא היה פה הרבה זמן. אם "שינו את החוק" צריכה לצאת הודעה\תיקון ברשומות.
אני מצטער אם לא ידעת על זה, אני מכיר את עניין הנקודות מאז שאני רשום פה, ולמיטב ידיעתי זה פה כבר הרבה זמן, אז לא ידעתי שיכול להיות מצב שאתה לא מכיר את שיטת הנקודות.
בגדול השיטה עובדת כמו ניקוד של עבירות תנועה, אם תבצע עבירה לפי חוקי הפורום אתה עלול לקבל ניקוד מסויים עם אזהרה למה עשית לא בסדר.
אם צברת כמות מסויימת של נקודות אז תקבל אוטומטית השעיה זמנית, בהתאם לכמות הנקודות, או לצמיתות אם צברת הרבה נקודות.
לכל אזהרה עם הנקודות הנלוות יש תוקף מסויים, כמו במצב של נקודות תעבורה, אבל מן הסתם התוקף הרבה יותר קצר.

אגב, אני כן חושב שיש פה סוג של איפה ואיפה ככל שמדובר באדון הלא נכבד ההוא וליתר חבריו מארגון מתשמ"ו.
לגבי כל הסיפור הזה אנחנו מודעים היטב, ומנסים לטפל בו כמיטב יכולתנו

אני מצטער אם לא ידעת על זה, אני מכיר את עניין הנקודות מאז שאני רשום פה, ולמיטב ידיעתי זה פה כבר הרבה זמן, אז לא ידעתי שיכול להיות מצב שאתה לא מכיר את שיטת הנקודות.
בגדול השיטה עובדת כמו ניקוד של עבירות תנועה, אם תבצע עבירה לפי חוקי הפורום אתה עלול לקבל ניקוד מסויים עם אזהרה למה עשית לא בסדר.
אם צברת כמות מסויימת של נקודות אז תקבל אוטומטית השעיה זמנית, בהתאם לכמות הנקודות, או לצמיתות אם צברת הרבה נקודות.
לכל אזהרה עם הנקודות הנלוות יש תוקף מסויים, כמו במצב של נקודות תעבורה, אבל מן הסתם התוקף הרבה יותר קצר.

לגבי כל הסיפור הזה אנחנו מודעים היטב, ומנסים לטפל בו כמיטב יכולתנו

אני מודה לך על ההסבר, אבל אתה שם לב שאני נמצא פה לפניך סביבות ה-7 שנים?

בכל אופן, מקווה שהנסיונות ישאו פרי ומעריך את המאמץ - התופעה הזו ממש מורידה את הרמה פה והיא הופכת את הפורום לשלוחה של קבוצת הפייסבוק של אותו ארגון בזוי.

אני מודה לך על ההסבר, אבל אתה שם לב שאני נמצא פה לפניך סביבות ה-7 שנים?
הייתי בטוח שמערכת האזהרות תמיד הייתה, החיסרון בלהיות חדש

בכל אופן, מקווה שהנסיונות ישאו פרי ומעריך את המאמץ - התופעה הזו ממש מורידה את הרמה פה והיא הופכת את הפורום לשלוחה של קבוצת הפייסבוק של אותו ארגון בזוי.
הפורום עבר הרבה שינויים לאחרונה, וכרגע אנחנו בשלבים של להחזיר את הרמה לגבוהה כמה שניתן

באופן לא מפתיע אני מסכים עם כל מילה של נדב.

ועכשיו ברצינות, אני רוצה לציין כמה דברים:

ברגע שאותו אדון, ולצורך העניין כל אחד אחר, מחליט לנקוט בצורת התבטאות (ואני עוד לא התחלתי אפילו לדבר על הטענות שהוא העלה באשר לעניינה של זו שפתחה את הפוסט ולעניינו של נדב) שהיא חורגת מהמקובל והטעם הטוב - אין, בשום פנים ואופן לצפות לתגובה מתרפסת או אפילו מתונה מכוון שהוא זה שהקדים לעשות ולהסיט (וגם להסית) את טון הדיבור.

3. היות שזה פורום משוב אני רוצה לציין שאני חושב שהתגובה שננקטה היא לא מידתית, גם אם הנסיבות דרשו תגובת הנהלה כלשהי (ועל זה אני כמובן חולק לחלוטין). שימו לב לפרטי המקרה:

משתמש שכל טענותיו והתבטאויותיו בדיון היו שקריות (מה לעשות - אם דבר הוא "לא אמת" אז הוא שקר) ולמעשה אפילו הוכחתי זאת בפירוט רב.

ביצוע מעורר מחלוקת שאינו דבר זר ככל שמדובר באותה משתמשת - בלי קשר לתחרות\לא תחרות\כן פציעה\לא פציעה\יום קיץ\יום גשום\טראמפ\אובמה

ואני, שבחרתי להתבטא ולסתור את כל הטענות השקריות של אותו המשתמש, אחת אחרי השניה, ובעצם לאזן את הדיון.

לכן, לא רק שאני חושב שהענישה איננה מידתית אלא שלא היה מקום לענישה כלל !

אתם כנראה שוכחים (או לא יודעים בכלל) בזכות מי לכל ותיקי הפורום יש נעלי הרמת משקולות במידה הנכונה ובלי לפשוט רגל.
לא יודע מי אתה ובכנות גם לא אכפת לי. אני גם לא מבין למה @kotzer טורח לנמק לך, עברת גבול ועודדת פרובוקציה בצורה מכוונת או לא מכוונת (גם זה לא באמת משנה), כמו שאמרתי לנדב לשחרר אני אומר גם לך לשחרר. הבעתם את דעתכם - אין צורך להפוך כל דבר לריב וענישה. גם שי שלא ידע גבולות קיבל אזהרה (אני לא בקיא בפרטים אבל משוכנע צריך שניים לטנגו) ואם הוא היה חלק מהדיון או קורא את זה הייתי מבקש גם ממנו לשחרר ולעבור הלאה. לא הכל חייב להתנהל כמו גנון.

מה הבעיה במה שנכתב?
אשמח לעוד דעה ממנהלים ותיקים
@SmokingSnake @MikeRozner
תשמע נכנסתי לפוסט ההוא עכשיו בגלל ההודעה פה, בעמוד השלישי נתקעתי ומן הסתם לא קראתי את הפוסטים שארוכים יותר ממגילות ים המלח כי הלך הדברים מובן וחבל על הזמן שלי.
בפועל אני רואה בסוף הודעות של "אתה אתה אתה" ומצד שני "לא! אתה אתה אתה", יש כלי נהדר שנקרא הודעה פרטית שאפשר לשפוך בו תגובות כאלה מבלי לחרב פוסטים.

אני שמנהל פה יכול לחלק אזהרות והוא לא צריך ועדות ביקורת בדרך, קודם כל מהסיבה שלא ייתכן שכולם יעברו על כל מגילה ומגילב, אבל גם(ובעיקר) כי למנהל יש מעמד יותר גבוה ממשתמש רגיל ויד די חופשית לעשות מה שנראה לו לנכון.
לא ראיתי פה משהו חריג, גם הצד השני קיבל אזהרה אבל לא צבר מספיק נקודות.

בקשר למערכת האזהרות:
נקודת אזהרה זה משהו הרבה פחות חריף מבאן ממש כמו שנקודות הרבה פחות חריפות משלילת רישיון.
נקודות מחולקות בפורום הזה כל יום כל היום, לרוב אנשים לא מבינים מה זה עושה כי "לא קורה להם כלום" בפועל.
הסבר: צריך לאסוף נקודות לפני שמקבלים באן מנקודות, זו אמורה להיות התראה למשתמש שמשהו לא בסדר כדי שתהיה לו הזדמנות לשנות את ההתנהגות או מה שהוביל לקבלת הנקודות(לרוב מנהל רושם משהו ולא סתם נותן נקודות).
כשמישהו חוטף באן ל24 שעות כנראה שצבר 3 נקודות(וכדי להבהיר- אותן הנקודות גם נמחקות לבד אחרי מספר שבועות), כשמישהו צובר באן לצמיתות כנראה שצבר 7 נקודות(משימה קשה יחסית בהנתן שצריך פרק זמן די קצר).

היד על ההדק של הבאן די טולרנטית כאן לעומת מקומות אחרים, לא מוצא משהו חריג שמצריך התערבות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית