הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מסה לנשים

maccabi26

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני שואל בשביל חברה שלי, שלא כ"כ בקיאה בענייני פיתוח הגוף ולכן לקחתי על עצמי לבנות לה תוכנית אימונים וכו'

מדובר על בת 19, גובה 1.60 ומשקל 45 ק''ג.(כמובן מתחילה גמורה)
יש לה מבנה גוף רזה מאוד, והמטרה העיקרית שלה היא להגדיל את הישבן בצורה משמעותית (הישבן שלה מאוד קטן יחסית וזה מפריע לה)
לפי הקצת ידע שיש לי בפיתוח גוף, המטרה כאן היא מסה, אך בגלל שמדובר באישה אני לא בטוח וצריך ייעוץ במספר שאלות:

1. האם עבודה במאזן קלורי חיובי + 3 פעמים בשבוע עבודה אנאירובית נכונה עם משקלים גבוהים אכן תתרום להגדלת נפח הישבן?
2. באיזה מאזן קלורי מומלץ עבורה להיות ? 350 מעל הנייטרלי?
3. באיזה תוכנית אימון לבחור? אני יודע ש SS היא הטובה ביותר לעלייה במסה עבור מתאמן מתחיל, אבל היא תוכנית מאוד קשה ותובענית. האם היא מתאימה לנשים מתחילות או כדאי ללכת על AB ? אולי בכלל FBW ?

תודה רבה לעוזרות 😃

1. האם עבודה במאזן קלורי חיובי + 3 פעמים בשבוע עבודה אנאירובית נכונה עם משקלים גבוהים אכן תתרום להגדלת נפח הישבן?

כן. לא רק בישבן, אלא בכל הגוף. אין לה מה לדאוג לא כל כך מהר צוברים מסת שריר שנותנת מראה "גברי". שתעשה תוכנית שמבוססת על תרגילים מורכבים.

2. באיזה מאזן קלורי מומלץ עבורה להיות ? 350 מעל הנייטרלי?

אפשר להתחיל מזה, בהמשך שתעקוב פעם בשבוע אחרי המשקל ושתעלה 300 עד 500 גרם בשבוע.

. באיזה תוכנית אימון לבחור? אני יודע ש SS היא הטובה ביותר לעלייה במסה עבור מתאמן מתחיל, אבל היא תוכנית מאוד קשה ותובענית. האם היא מתאימה לנשים מתחילות או כדאי ללכת על AB ? אולי בכלל FBW ?

ss זו אופציה טובה. שתלך למאמן טוב לפחות לאימון שניים ללמוד את התרגילים המורכבים.

אני התחלתי להתאמן במשקל 42 קג, היום אני 54+-. אם אתה או היא רוצים להתייעץ על משהו אתה מוזמן לשלוח הודעה.

במקרה כזה הייתי ממליצה ללכת לאנשי מקצוע.
סתם לומר לה לעשות תכנית ss כשיש מצב שהסקוואט שלה נורא אז זה לא ייתן כלום.
התכנית אימונים הכיי טובה היא- ללכת למאמן מקצועי וללמוד מה מתאים לה.
אני ממליצה לה ללכת לכיוון של אימוני כוח כמובן ולא לבזבז את זמנה בשיעורי עיצוב וחיטוב.
לגבי תזונה-
חד משמעית לא לקחת עצות בפורום כי אין לאף אחד מושג מה חברה שלך אוכלת כל היום ומאיפה מגיעות הקלוריות שלה.
יכול להיות לדוגמא שהיא אוכלת 100 קלוריות מלחם או 100 קלוריות מביצים.
מכיוון שאף אחד לא מכיר אותה ברמת היום יום שלה, הרגלי האכילה שלה, מה התפריט שלה מכיל, הרגלי השינה שלה, העבודה שלה ועוד פרטים.

לא משנה איזו תוכנית אימונים, אם היא רוצה תחת יפה אז היא צריכה לעשות סקוואטים (ולאו דווקא כבדים).

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על כל העזרה 😃

Back
למעלה תחתית