הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חשיבה אבוציונלית

הוא לא אמר אנשים בני 15 הוא אמר אינטלקט של בני 15
זה לא נכון, בוא נניח שהבן אדם רוצה לשפר גמישות, קוראים לו שמוליק, הוא הולך ליוטיוב ומוצא סרטון בעברית עם מלא צפיות ומעביר אותו בן אדם גמיש בהחלט אך תוצאה ראויה שאפשר להגיע אליה, ומספר על עבודתו הקשה ודרכו, ונותן טיפים. אם שמוליק מתחיל את זה ורואה תוצאות, מרגיש שהגוף פעיל, מתחיל לאכול הרבה כמו שחיים כהן ממליץ, אין סיבה שהוא לא יאמין למה שקיבל, אם שמוליק ממשיך לחקור, לקרוא ספרים בנושא, לקרוא מאמרים וכדומה, כנראה יבין שהוא לא עשה את זה בדרך הטובה ביותר כשהתחיל, אך בן אדם פשוט שרוצה להתחיל לפעול גופנית בצורה כלשהי לא יתחיל ישר לקרוא ספרים בנושא, הוא פשוט יעשה את זה עם ידע מינימלי. אני לא מסכים עם הטענה שלכם, לא צריך להיות טיפש כדי להתחיל מחיים כהן, אני מניח שאין אנשים שפועלים שנים עם פי הסרטונים שלו בלי להרחיב את הידע שלהם עם עוד גורמים, ולכן הם מתפתחים בלעדיו לאחר תקופת זמן מסוימת של אימון.

זה לא נכון, בוא נניח שהבן אדם רוצה לשפר גמישות, קוראים לו שמוליק, הוא הולך ליוטיוב ומוצא סרטון בעברית עם מלא צפיות ומעביר אותו בן אדם גמיש בהחלט אך תוצאה ראויה שאפשר להגיע אליה, ומספר על עבודתו הקשה ודרכו, ונותן טיפים. אם שמוליק מתחיל את זה ורואה תוצאות, מרגיש שהגוף פעיל, מתחיל לאכול הרבה כמו שחיים כהן ממליץ, אין סיבה שהוא לא יאמין למה שקיבל, אם שמוליק ממשיך לחקור, לקרוא ספרים בנושא, לקרוא מאמרים וכדומה, כנראה יבין שהוא לא עשה את זה בדרך הטובה ביותר כשהתחיל, אך בן אדם פשוט שרוצה להתחיל לפעול גופנית בצורה כלשהי לא יתחיל ישר לקרוא ספרים בנושא, הוא פשוט יעשה את זה עם ידע מינימלי. אני לא מסכים עם הטענה שלכם, לא צריך להיות טיפש כדי להתחיל מחיים כהן, אני מניח שאין אנשים שפועלים שנים עם פי הסרטונים שלו בלי להרחיב את הידע שלהם עם עוד גורמים, ולכן הם מתפתחים בלעדיו לאחר תקופת זמן מסוימת של אימון.
יש הבדל בין לעשות סרטונים לצופה ההדיוט לבין לקיים הרצאות כ-"ד"ר מוטיבציה", "דונלד טראמפ הישראלי" או "שם ממש מגוחך אחר" ולגבות עליהן המון כסף.

על ערוצי יוטיוב דומים אין לי תלונות ואני מאמין שהם גורמים להרבה אנשים להתחיל להתעניין בתחום ומהווים איזשהו טריגר שגורם לאנשים לקחת את התחום יותר ברצינות (אני למשל התחלתי מערוצי יוטיוב כאלה עד שהגעתי לפורום הזה והיום אני כבר לא מתקרב לאותם הערוצים. אבל סביר להניח שללא הטריגר מאותם ערוצים לא הייתי מגיע לפה ורוכש ידע נורמלי). הערוצים האלה עוזרים וטוב שהם קיימים, אבל מערוץ שנותן טיפים בסיסיים לבין הבדיחה שהיא חיים "בום" כהן יש הבדל גדול.

יש הבדל בין לעשות סרטונים לצופה ההדיוט לבין לקיים הרצאות כ-"ד"ר מוטיבציה", "דונלד טראמפ הישראלי" או "שם ממש מגוחך אחר" ולגבות עליהן המון כסף.

על ערוצי יוטיוב דומים אין לי תלונות ואני מאמין שהם גורמים להרבה אנשים להתחיל להתעניין בתחום ומהווים איזשהו טריגר שגורם לאנשים לקחת את התחום יותר ברצינות (אני למשל התחלתי מערוצי יוטיוב כאלה עד שהגעתי לפורום הזה והיום אני כבר לא מתקרב לאותם הערוצים. אבל סביר להניח שללא הטריגר מאותם ערוצים לא הייתי מגיע לפה ורוכש ידע נורמלי). הערוצים האלה עוזרים וטוב שהם קיימים, אבל מערוץ שנותן טיפים בסיסיים לבין הבדיחה שהיא חיים "בום" כהן יש הבדל גדול.

לגבי ההרצאות אני מסכים איתך, גם כל התשלום על תכניות שבתוך 8 שבועות תהפוך למפלצת, או כל תכנית עם הבטחות אני מסכים איתך, בעצם כמעט על הכל אני מסכים איתך, חוץ מזה שמי שלא משלם לחיים כהן על שטויות מובטחות, יכול לפתח מזה אחלה התחלה וזיקה לאהבת התחום וחקירה נוספת, תתפלא, אבל הבום הזה של חיים כהן יכול לתת המון מוטיבציה וזה אחלה שיווק, זה טיפה ילדותי אבל זה מופנה לקהל גדול שלו.
יש ערוץ אחד שאני באמת אוהב את הסרטונים שלו, Strength Camp של אליוט.

בנוגע למה שאמרת לשאר התעשיות: חלק שטויות וחלק אמת. סטיב ג'ובס וחבריו מייצרים ומשווקים מוצרים שאשכרה עוזרים והם פורצי דרך בתחומם. האם המוצרים האלה היו יכולים להיות זולים יותר? כן, אבל עדיין המוצרים טובים ונותנים תמורה לכסף שאתה משקיע בהם. לגבי שוק תוספי התזונה: אבקת חלבון זה תוסף תזונה וזה תוסף תזונה מעולה שעוזר, הוא לא תחליף תזונה וגם אם הם משווקים את זה כמשהו הכרחי (וזה לא) זה לא אומר שזה לא עוזר, השירות שהם נותנים עוזר. שאר תוספי התזונה (למעט קריאטין) שטויות וזו גניבה.

ההבדל בינו לבין מותגים כמו רולקס הוא זה שהוא לא מותג, הוא סתם עולה הרבה כסף ולא נותן תמורה בשביל הכסף הזה. יש אנשים שמעמד חשוב להם ולכן הם יקנו שעון של רולקס, תאמין לי שכמעט כל מי שקונה רולקס מבין ויודע שהוא יכול לקנות שעון בתפקוד ובמראה זהה לחלוטין במאית מהמחיר של רולקס, ללא הכיתוב רולקס. ההרצאות שלו לא מסמלות סטטוס ומעמד וזה שהן יקרות לא משנה משהו (לעומת מותגים). שלא תבין אותי לא נכון, אני לא בעד מותגים כמו רולקס ובחיים לא הייתי משלם 50,000 שקל על שעון מסכן. אבל יש אנשים שזה חשוב להם ויש להם כסף. ההרצאות שלו פשוט לא על אותה סקאלה.

השאלה העיקרית היא זו: האם המוצר שהוא נותן שווה משהו (ביחס למחיר)? התשובה היא לא. כל אחד יכול לזרוק כמה משפטי מוטבציה ולהגיד את הדברים הבסיסיים ביותר בתחום האימונים והתזונה והמחיר שהוא לוקח על זה הוא גבוה מאוד.
זה שהוא טוב בשיווק לא אומר שמגיע לו כסף בדרך בה הוא מרוויח אותו, שילך לשווק מוצר שאשכרה עושה משהו ואז בכיף אני אפרגן לו כי בזה הוא טוב. כרגע הוא לא עובד כמשווק, אלא כמשהו אחר והשיווק זה לא הדרך בה הוא מרוויח כסף (הוא לא עובד כמשווק). זה כמו להגיד על גנב מוצלח שהוא מאוד שקט ומצליח לגנוב מהמון אנשים אז לגיטימי שהוא מרוויח כסף כי הוא מוכשר במשהו. זה כמו בן-אדם שישווק מחשבים לא עובדים ויצליח למכור אותם, אם לדעתך זו דרך לגיטימית להרוויח כסף ולא ניצול, אין לי מה עוד להוסיף.

בסופו של יום אנשים מבזבזים המון כסף על השטויות שלו ולא בצדק. אם הבן-אדם טוב בשיווק, אחלה שילך לעבוד בזה.
אתה מבין שגם אייפון ושעון רולקס לא נותנים בכלל תמורה למחיר סליחה אבל אם תקנה כל שנה שעון אלקטרוני ב300 שקל יצא לך יותר זול מרולקס וכנראה גם יותר מדוייק
לגבי האייפון כבר אמרו לך
זה לא נכון, יש פה שאלה האם אתה המצאת את המכונה בידיעה שהיא לא עובדת ועבדת עליי שהיא כן עובדת בכוונת מכוןן, אם זה המקרה אז זה לא חוקי.

בתור אחד שיש לו רולקס, זה נכון שזה סמל סטטוס אבל זאת לא הסיבה היחידה לחובב שעונים לקנות רולקס.
אתה לא תמצא שעון במחיר סביר (או סיני כמו שקראתם לזה) שיעבוד עוד 50 שנה באותה רמת דיוק.
(ויש פה גם עניין של עליית ערך עם השנים)

לעניין הבחור/שיווק - קיימים מליונים כמוהו ברחבי העולם , סהכ עוד מאמן כושר עם ידע מצומצם שעושה סרטוני יוטיוב כדי להשיג מתאמנים , אני באמת לא מבין מה הסיפור.
יש שני אפשרויות או שאתה סתם חושב שהשעון יפה ואין לך בעיה עם כסף או שזה סמל סטטוס אין עוד סיבה לקנות שעון כזה
המנגנין של השעונים האלה ממש לא הכי מדוייק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית