הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ AB + ריצה

• פותח/ת השרשור MrEvgy
  • פורסם בתאריך

MrEvgy

משתמש מתחיל
37
2
נק' מוניטין:
2
37
2
היי,
אשמח לשמוע דעות על התוכנית שלי: AB שלושה פעמים בשבוע המשלבת ריצה לפני כל אימון וריצת סופ"ש.
המטרה היא כושר כללי וחיטוב. גיל 35, גובה 183, משקל 83.

אימוני ריצה
R1
- הפוגות, קצב משתנה כל 2 דקות * 5-6 חזרות (סה"כ כ-25 דקות).
R2 - ריצת 5 ק"מ במישור/בעליה.
R_weekend - ריצת 10-15 ק"מ או רכיבת אופניים 30-40 ק"מ.
* R1 ו-R2 בעצימות גבוהה.

אימוני כוח
A

squat x3
bench press x3
military press x3
מקבילים x2
בטן x2-3

B
dead lift x3
מתח x3
חתירה במכונה x3
יד קדמית x3
בטן x2-3

סדר אימונים
R1+A | X | R2+B | X | A | R_weekend | X
R1+B | X | R2+A | X | B | R_weekend | X

תודה מראש 🙌

לא מומחה לריצות ואירובי, מה דעתך @hanan

מה שכן מפריע לי אישית זה למה אירובי לפני כוח, לדעתי יותר הגיוני לעשות קודם כוח ואחר כך אירובי גם מבחינת תועלת וגם מבחינת בטיחות
לשמור על טכניקה נכונה אחרי ריצה נשמע לי קשה יותר ובכלל יהיה פחות כוח לאימון כוח מאשר אם תתחיל באימון כוח ותמשיך לריתה יהיה לך מספיק כוח לריצה

למה יש לך בשני האימונים בטן? תחליף באחד לתרגיל לזוקפים
מה כמות החזרות?
מה תכנון התקדמות באימוני כוח?
חתירה במכונה? איזו מכונה? ייעודית? אם כן עדיף להחליף לחתירה עם דאמבלים או עם כבל.
למה 3 סטים בדדליפט?
למה רק תרגיל אחד לרגליים?
למה פרס ובנץ׳ באותו אימון?

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה המפורטת AQUANGEL.
האירובי לפני כי אני צריך חימום ארוך יחסית לפני האימון משקולות ולעשות חימום - אימון משקולות - ריצה פשוט לוקח יותר מידי זמן...

למה יש לך בשני האימונים בטן? תחליף באחד לתרגיל לזוקפים
הדד ליפט לא מספיק לזוקפים? פעמיים לבטן זה מוגזם?

מה כמות החזרות?
7-10 חזרות

מה תכנון התקדמות באימוני כוח?
אין 😳 לא יודע מה האופציות אפילו...

חתירה במכונה? איזו מכונה? ייעודית? אם כן עדיף להחליף לחתירה עם דאמבלים או עם כבל.
כן, המכשיר עם הכבל וידית V. תודה על ההבהרה.✌️

למה 3 סטים בדדליפט?
כמה כדאי?

למה רק תרגיל אחד לרגליים?
הייתי שמח להוסיף עוד אבל מעבר לכמות הזאת של התרגילים אני כבר סחוט...(יש לי גם ריצה לפני)
אם יש לך המלצה על מה לוותר בשביל להוסיף עוד תרגיל רגליים אשמח לשמוע.

למה פרס ובנץ׳ באותו אימון?
חשבתי שזה טוב לשלב באותו אימון עבודה על אותם השרירים :(
אתה אומר שההפך, להחליף בין הפרס לבין החתירה נגיד?

תודה על התשובה המפורטת AQUANGEL.
האירובי לפני כי אני צריך חימום ארוך יחסית לפני האימון משקולות ולעשות חימום - אימון משקולות - ריצה פשוט לוקח יותר מידי זמן...

הדד ליפט לא מספיק לזוקפים? פעמיים לבטן זה מוגזם?

7-10 חזרות

אין 😳 לא יודע מה האופציות אפילו...

כן, המכשיר עם הכבל וידית V. תודה על ההבהרה.✌️

כמה כדאי?

הייתי שמח להוסיף עוד אבל מעבר לכמות הזאת של התרגילים אני כבר סחוט...(יש לי גם ריצה לפני)
אם יש לך המלצה על מה לוותר בשביל להוסיף עוד תרגיל רגליים אשמח לשמוע.

חשבתי שזה טוב לשלב באותו אימון עבודה על אותם השרירים 😭
אתה אומר שההפך, להחליף בין הפרס לבין החתירה נגיד?
אם הדדליפט, מספיק לזוקפים או לא זה נושא שנתון לויכוח, מה שלא נתון לויכוח לטעמי לפחות בפורום הזה זה שהבטן לא צריכה כל כך הרבה עבודה מבודדת וכמו שאתה מוצא לנכון לבודד אותה אני מוצא לנכון שיש לבודד את הזוקפים במידה דומה
אז אפ זו תוכנית ab תגדיר נניח a לבטן וb לזוקפים (בגדול ממליץ לשים אותם עם הדדליפט)

כמה סטים לדדליפט? תלוי ברמה שלך בכמתאמן ובתכנון ההתקדמות שלך, כמה אץה מרים? רוב הסיכויים שיספיק לך סט אחד ושתוכל כרגע בתור מתאמן מתחיל לשים את הדדליפט באימון רגליים

נראה מה אתה עושה עם הדדליפט ואז אמליץ לך לגבי הרגליים

אני אומר להפריד ביניהם כי שתי לחיצות באותו יום זה קשה ואחת מהן תפגע מצד שני הן יפגעו גם אם תעשה אותן יום אחרי יום אבל עכשיו בדקתי שוב ובכל מקרה יש לך יום מנוחה בין אימון לאימון אז הייתי מעביר את אחת הלחיצות לאימון b ואז יהיה לך גם מקום לעוד תרגיל רגליים

• פותח/ת השרשור
אם הדדליפט, מספיק לזוקפים או לא זה נושא שנתון לויכוח, מה שלא נתון לויכוח לטעמי לפחות בפורום הזה זה שהבטן לא צריכה כל כך הרבה עבודה מבודדת וכמו שאתה מוצא לנכון לבודד אותה אני מוצא לנכון שיש לבודד את הזוקפים במידה דומה
אז אפ זו תוכנית ab תגדיר נניח a לבטן וb לזוקפים (בגדול ממליץ לשים אותם עם הדדליפט)
הבנתי, תודה. אשמח להמלצה על תרגיל ספציפי.

כמה אץה מרים?
סט אחד חימום עם 40 ואז עוד שלושה סטים עם 65-70 קילו, כאמור בערך 8 חזרות בכל סט.

שתי לחיצות באותו יום זה קשה ואחת מהן תפגע
זה בדיוק מה שקורה, אחרי בנצ', הפרס הולך לי ממש בקושי...
רק להעביר בעייתי - יותר מידי בשבילי לאימון B, צריך להחליף עם משהו. להחליף עם חתירה זה בסדר?

הבנתי, תודה. אשמח להמלצה על תרגיל ספציפי.

סט אחד חימום עם 40 ואז עוד שלושה סטים עם 65-70 קילו, כאמור בערך 8 חזרות בכל סט.

זה בדיוק מה שקורה, אחרי בנצ', הפרס הולך לי ממש בקושי...
רק להעביר בעייתי - יותר מידי בשבילי לאימון B, צריך להחליף עם משהו. להחליף עם חתירה זה בסדר?
פשיטות גב

יספיק לך סט אחד דדליפט של 5 חזרות עם התקדמות מאימון לאימון ב2.5-5 קג סה"כ

תחליף את זה עם הדדליפט כרגע ותוסיף לאימון A שני סטים של מכרעים ל8 חזרות (כל רגל)

תכנית סה״כ לא רעה למטרה כללית שכוללת ריצה בעדיפות גבוהה.

קח בחשבון שריצה תגרע מהכוח והעליה במאסת שריר.
קח בחשבון שהורדת אחוזי שומן עיקרה בגרעון קלורי.

אם אתה אוהב ונהנה לרוץ - אין עם זה שום בעיה, תורם גם לבריאות וכו׳.

ביצוע סוג אימון (אירובי / אנאירובי) לפני האחר כמובן נותנת לו עדיפות בביצועים ובהתקדמות. ניתן לבצע בימים שונים, אם ריאלי.

הייתי ממליץ לעשות התקדמות קטנה מאימון לאימון ומתי שמתקרבים לכשל - לעשות ריסט עמוק ולטפס מההתחלה. בלי העקרון הבסיסי הזה לא תתקדם לטווח ארוך.

מעבר למה שתחליט, רצוי בעוד 3-6 חודשים לעדכן / לבקר / לחשוב מחדש על התכנית ולראות מה ניתן לשנות / לשפר במידה וההתקדמות לא משביעת רצון או שמפסיקים להתקדם באותה נקודה.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה.
מה זה ריסט עמוק? משקלי העבודה שלי הם כ-70 ק"ג בסקואט, דדליפט ובנצ' פרס, 8 חזרות, 3 סטים.
האמת ההתקדמות שלי היא איטית מאוד 😣
אני מעלה משקל בחזרה אחת כל 2-3 אימונים (למשל 75-70-70 => 75-75-70) וגם זה בקושי רב.

הנחתי שזה כך בגלל שאני לא אוכל מספיק. הרי סה"כ המטרה שלי היא חיטוב (ובאמת אני מרזה לאט לאט).
זה קצב תקין או שצריך לעשות משהו כדי לשנות את זה?

תודה.

תודה על התגובה.
מה זה ריסט עמוק? משקלי העבודה שלי הם כ-70 ק"ג בסקואט, דדליפט ובנצ' פרס, 8 חזרות, 3 סטים.
האמת ההתקדמות שלי היא איטית מאוד 😣
אני מעלה משקל בחזרה אחת כל 2-3 אימונים (למשל 75-70-70 => 75-75-70) וגם זה בקושי רב.

הנחתי שזה כך בגלל שאני לא אוכל מספיק. הרי סה"כ המטרה שלי היא חיטוב (ובאמת אני מרזה לאט לאט).
זה קצב תקין או שצריך לעשות משהו כדי לשנות את זה?

תודה.
ממליץ לך להתקדם בקפיצה קטנה יותר ולעשות את כל שלושת הסטים עם אותו משקל.
אימון 1: 3x8x70
אימון 2: 3x8x72.5

כמה אתה אןכל?

כמו שאמרתי הריצה פוגעת בהתקדמות של הכוח.

זה לא שגוי, פשוט עניין של עדיפויות.

אין לי מושג כמה אני אוכל 🤭 אוכל כשרעב ומנסה בלי להגזים ובלי אוכל זבל.

הבנתי, תודה.
זה לא טוב, לפחות לא להתחלה, אתה צריך לדעת כמה אתה אוכל בשביל לדעת מה הגירעון שלך ואתה צריך להוסיף את הקלוריות של הריצה שאני מניח שזה יחסית הרבה, גם אתה לא יכול לצפות להתקדמות מדהימה בעניין הכוח עם העדפה לריצה, לא שזה רע פשוט אל תצפה לקצב התקדמות מהיר כי אתה לא מביא לזה את שיא האנרגיה.
הייתי ממליץ שבוע ללכת לפי תפריט ולראות את ההשפעה על המנוחה ועל המשקלים ולראות מה לעשות אחרכך(אם להישאר בחיטוב או לעבור למסה בשביל השתקמות טובה יותר והתקדמות יותר קלה)

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול לצפות להתקדמות מדהימה בעניין הכוח עם העדפה לריצה
תודה, פשוט הייתי בחששות שאני מתקדם לאט מידי גם אם שכלול הריצה.

אתה צריך לדעת כמה אתה אוכל בשביל לדעת מה הגירעון שלך
בקשר לספירת קלוריות, יש נקודה שאני לא מבין 😣 ואשמח אם מישהו יסביר לי - למה לספור קלוריות?
אפרט, נניח שאני סופר קלוריות ומחליט על יעד לגרעון, מחלק לארוחות ובארוחה כלשהיא נשאר רעב - אז אני אלך לאכול! (אני יוצא מנקודת הנחה שלהיות רעב זה רע). ז"א לא חשוב מה החישוב קלוריות שיצא לי, בכל מקרה בסוף היום אני אצרוך את הקלוריות שהגוף שלי צריך. אז למה לספור מלכתכילה?
אם אני אוכל בצורה מסויימת ובריאה ורואה שאני מרזה בקצב מספק וכנראה ללא פגיעה במסת השריר (משקלי העבודה לא קטנים) אז הכל בסדר לא? (אני מרזה כ-0.3 ק"ג לשבוע כל עוד אני מתמיד)

אם להישאר בחיטוב או לעבור למסה בשביל השתקמות טובה יותר והתקדמות יותר קלה
אני כל הזמן בחיטוב, משתי סיבות, שנובעות בעיקר מזה שאני לא מספיק מקפיד על שגרת אימונים ואוכל:
1. כל פעם שיש סיבה לאכול כמו ארוע משפחתי/חתונה/וכו', אני אוכל שם טוב טוב (ומנסה יחסית בריא) ומנסה גם לתת אימון טוב לפני ואז כאילו יש לי יום של מסה ביום הזה.
2. אין לי הרבה עניין לגדול. אני יוצא מנקודת הנחה שאני לא אתמיד על שגרת אימונים כל החיים ואני יודע שבכללי מסת שריר גדולה יותר גוררת אחוז שומן גבוה יותר.

נשמע הגיוני?

כמה נקודות-

1. אתה לא חייב לספור קלוריות בשביל להגיע למטרות שלך, זה פשוט עוזר מאוד (מנסיון של 10 שנים של אימונים ורק בשנה האחרונה התחלתי לספור בערך).
2. אתה לא חייב לגדול, אין בעיה להגיע לרמת חיטוב מסויימת ולשמור על הקיים, אבל לא עושים ״תמיד חיטוב״ כי זה חסר הגיון. אתה תעצר בשלב מסויים וגם ההתקדמות באימונים.
3. רעב לא מושפע מסך קלורי, יש מאכלים יותר משביעים ופחות משביעים בעלי יחס שונה מבחינת קלורית. משמע, אתה יכול להיות רעב למרות שאכלת יותר ממה שאתה צריך, או להפך.

בשורה התחתונה, נראה שהמטרות שלך ברות השגה עם ההגיון שמנחה אותך כרגע, אין עם זה שום בעיה, ברגע שתתקע ותפסיק להתקדם (באימונים או בדיאטה) תתייעץ איתנו שוב ונוכל לעזור מה השלב הבא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית