הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הסרט "שמנצ'יק"

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
הסרט שודר ב"יס דוקו" לפני זמן מה ובסופ"ש נודע לי שהוא נמצא באתר שלהם לצפייה.
בסרט מדברים על כל התפיסה המוטעית שצריך לעבור לתזונה דלת שומן ועשירה בפחמימות ועל הנזקים הבריאותיים הנובעים ממנה.
יוצר הסרט נסה על עצמו תזונה עשירה בשומנים ודלת פחמימות (לא יותר מ- 100 גרם ביום) והתוצאות מפתיעות (או שלא...).

צפייה נעימה!

שמנצ'יק

חלק מהדברים שהוא אומר שם נכונים: הימנעות מכולסטרול או שומנים באמת לא תביא בריאות.
אבל יש שם גם לא מעט הטעיות ושקרים.

החל מהסקת מסקנות שגויה ("צריכת הכולסטרול לא גורמת למחלות לב לכן אפשר לצרוך שומנים רוויים כמה שנרצה"), בעיות בתרגום לעברית ("שמן תירס גורם לסרטן"), טעויות בנתונים ("לסוכר לבן ערך גליקמי זהה לזה של לחם מלא או פסטה"), סתם נתונים שקריים ("המאזן הקלורי לא משפיע על ההשמנה").

אגב, אפשר לראות שברוב ימי הדיאטה שלו הוא עובר את המאה גרם פחמימות ליום בהרבה, אבל הוא לא מקיף את זה בעיגול אדום. וכמובן שהוא ירד במשקל בסוף, הרי הוא הגביל את כמות הקלוריות ל-2000 ביום - ובזה הוא עמד.

בקשר לכולסטרול HDL, הוא כותב בצהוב שהרמה ירדה מ-61 ל-49, והוא מוצא את זה סיבה לכך ששומני טרנס לא בריאים. כמובן שהם לא בריאים, אבל גם שומן רווי לא בריא, ואת זה כמובן הוא לא כותב. את ההרזיה הוא מציין לטובת הג'אנק פוד, ואת המדדים הבריאותיים הלא מחמיאים - לרעת שומני הטרנס שבצ'יפס.

בנוסף, 60% מהקלוריות שלו באו משומן. לפי דבריו, ה-HDL שלו היה צריך לעלות ("צריכת שומן גבוהה מעלה HDL" נתון שקרי נוסף), וזה לא כך - עוד סתירה פנימית.
אגב, הוא חוזר ואומר שהוא אכל דיאטה עם הרבה חלבונים - ובסיכומי הימים כתוב שכמות החלבונים והפחמימות זהה.

בקיצור, אני גם חושב שמקדונלד'ס לא אשמה בכלום, ולכל אחד יש את הבחירות שלו - אבל לא צריך לגבות את זה בשקרים.

וסליחה על החפירה =]

חלק מהדברים שהוא אומר שם נכונים: הימנעות מכולסטרול או שומנים באמת לא תביא בריאות.

החל מהסקת מסקנות שגויה ("צריכת הכולסטרול לא גורמת למחלות לב לכן אפשר לצרוך שומנים רוויים כמה שנרצה"), בעיות בתרגום לעברית ("שמן תירס גורם לסרטן"), טעויות בנתונים ("לסוכר לבן ערך גליקמי זהה לזה של לחם מלא או פסטה"), סתם נתונים שקריים ("המאזן הקלורי לא משפיע על ההשמנה").

אגב, אפשר לראות שברוב ימי הדיאטה שלו הוא עובר את המאה גרם פחמימות ליום בהרבה, אבל הוא לא מקיף את זה בעיגול אדום. וכמובן שהוא ירד במשקל בסוף, הרי הוא הגביל את כמות הקלוריות ל-2000 ביום - ובזה הוא עמד.

בקשר לכולסטרול HDL, הוא כותב בצהוב שהרמה ירדה מ-61 ל-49, והוא מוצא את זה סיבה לכך ששומני טרנס לא בריאים. כמובן שהם לא בריאים, אבל גם שומן רווי לא בריא, ואת זה כמובן הוא לא כותב. את ההרזיה הוא מציין לטובת הג'אנק פוד, ואת המדדים הבריאותיים הלא מחמיאים - לרעת שומני הטרנס שבצ'יפס.

בנוסף, 60% מהקלוריות שלו באו משומן. לפי דבריו, ה-HDL שלו היה צריך לעלות ("צריכת שומן גבוהה מעלה HDL" נתון שקרי נוסף), וזה לא כך - עוד סתירה פנימית.
אגב, הוא חוזר ואומר שהוא אכל דיאטה עם הרבה חלבונים - ובסיכומי הימים כתוב שכמות החלבונים והפחמימות זהה.

בקיצור, אני גם חושב שמקדונלד'ס לא אשמה בכלום, ולכל אחד יש את הבחירות שלו - אבל לא צריך לגבות את זה בשקרים.

וסליחה על החפירה =]
מה לא בריא בשומן רווי? אחלה סרט, שמסביר את הכול בצורה מצוינת. הHDL יכול לעלות במאזן קלורי חיובי וגם זה לא היה מספיק זמן כדי לראות שינוי משמעותי. שומן רווי הוא אחלה שומן 😍

זהו אני עובר לדל פחמימה 🤪

• פותח/ת השרשור

וסליחה על החפירה =]

אתה יכול להוכיח ששומן רווי אינו בריא? כי הוא הוכיח שכן, בצורה אמפירית (אולי הטרול יאמר שזו לא הוכחה). הוא דווקא נתמך ע"י מומחים שטוענים ההיפך ממך.

זה fathead?

אם כן אז זה סרט נחמד מאוד. כמובן שזה לא מושלם כי הוא הגביל את עצמו לארוחות במקדונלד. אם הוא היה אוכל אוכל לא מעובד (קל וחומר Paleo) באותם כמויות אז סביר להניח שהתוצאות היו עוד הרבה יותר טובות.
מכיוון שמדובר בבנאדם אחד, לא מדובר בניסוי מדעי. אי אפשר לקפוץ למסקנות כמו מה טוב או לא טוב לאכול מנתונים של חודש ושל בנאדם אחד. מדובר סה"כ בסרט משעשע שאמור לגרום לאנשים להיות יותר סקפטים, לפתוח את העיניים ולראות שמה שכיום מוגדר כ- common wisdom לא תמיד מבוסס על ראיות.

• פותח/ת השרשור
אכן, זה FATHEAD.
הוא אומר שתזונה שמבוססת על מזון מהיר היא לא התזונה הטובה ביותר ושהיה עדיף אם היה משלב יותר ירקות בתפריט. אגב, בסוף הסרט הוא מספר על חודש נוסף שבו הוא השמיט פחמימות לגמרי (מלבד ירקות וקצת פירות) ותוצאות הבדיקות שלו השתפרו עוד יותר.

זה fathead?

אם כן אז זה סרט נחמד מאוד. כמובן שזה לא מושלם כי הוא הגביל את עצמו לארוחות במקדונלד. אם הוא היה אוכל אוכל לא מעובד (קל וחומר Paleo) באותם כמויות אז סביר להניח שהתוצאות היו עוד הרבה יותר טובות.
מכיוון שמדובר בבנאדם אחד, לא מדובר בניסוי מדעי. אי אפשר לקפוץ למסקנות כמו מה טוב או לא טוב לאכול מנתונים של חודש ושל בנאדם אחד. מדובר סה"כ בסרט משעשע שאמור לגרום לאנשים להיות יותר סקפטים, לפתוח את העיניים ולראות שמה שכיום מוגדר כ- common wisdom לא תמיד מבוסס על ראיות.
ב"נספח" התזונתי הוא עבר לתזונה שהיא די פלאוליטית, בשר ירקות פירות אגוזים וכו', ללא סוכר, דגנים, שמנים צמחיים מעובדים וכו'

וסליחה על החפירה =]

קח ילד: http://atvb.ahajournals.org/cgi/reprint/12/8/911

Vadjio, שומן רווי הוא אולי טעים, אבל לא בריא.
כל אחד שיעשה את הבחירות שלו, וברור שזה טיפשי לתבוע את מקדונלדס.

leftyland, תודה על הפוד-לוג, ספירה פשוטה תגלה שב-17 מתוך 28 ימים הוא לא עמד במגבלה של עד 100 גרם פחמימות ביום. בנוסף, ניתן לראות שבדיאטה העשירה בחלבונים שלו יש כמות זהה של פחמימות וחלבונים.
אני לא אומר שזה פוסל את כל מה שהוא עשה שם, אבל זה סתם עוד חוסר דיוק (יש שיגידו חוסר דיוק כבד).
אגב, למיטב זכרוני, הוא לא הוכיח ששומן רווי בריא. תן לי נקודה בסרט שתבהיר את הכוונה שלך...
מי שכן יכול להוכיח את התועלת הבריאותית בהחלפת השומנים הרוויים בשומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים, הוא המחקר שהביא coldfire.

Sugarzaza, רק אחוז השומן לא הגיוני? הרי רוב הסרט שם מלא שקרים ואי דיוקים (פירטטי בתגובתי הראשונה).

bentzurm, המחקר שהבאת לא מצא קשר משמעותי בין צריכת שומן רווי למחלות לב וכלי דם. הוא גם לא סתר שום קשר כזה.
לעומת זאת כל ההמלצות הרווחות בעולם למניעת מחלות לב, תומכות בהגבלת רמת הכולסטרול LDL בדם. אני לא קונה את הקונספירציה שלו ("פולו דה מאני" xD) על זיוף מחקרים מארגוני הבריאות הגדולים בעולם.

http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4500
http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3xsum.pdf
"For persons with CHD and CHD risk equivalents, LDL-lowering therapy
greatly reduces risk for major coronary events and stroke and yields highly
favorable cost-effectiveness ratios"
"Therapeutic Lifestyle Changes in LDL-Lowering Therapy
...Its essential features are:
Reduced intakes of saturated fats (<7% of total calories) and cholesterol
(<200 mg per day)
Therapeutic options for enhancing LDL lowering such as plant
stanols/sterols (2 g/day) and increased viscous (soluble) fiber (10-25 g/day)
Weight reduction
Increased physical activity"

bentzurm, בדבר אחד אני מסכים איתך: כל דבר שעוזר לעשות את האנשים יותר סקפטים ולשאול שאלות הוא חיובי.

מישהו מכם מסוגל להסביר איך יש כ"כ הרבה טעויות וחוסר דיוקים בסרט אחד?
הכל מופיע בתגובה הראשונה שלי, אף אחד מכם לא התייחס לזה.

מה לא נכון פה? באמת אין קשר בין צריכת כולסטרול או שומן רווי לבין מחלות לב. אם יש קשר הוא אם כבר חיובי, אתה צריך שומן וכולסטרול תזונתי בשביל הרבה תהליכים בגוף ומחסור בהם יכול ליצור חולי (בטח שבשילוב עם פחמימה). לא אמרו ששמן תירס גורם לסרטן בצורה ישירה, אמרו שזה חרא מעובד מלא באומגה 6 ושזה יכול לעשות בעיות (אמרת כולסטרול?)
ההבדל היחידי בין סוכר לבן לפסטה זה הפרוקטוז, בתכלס. מה הטעויות בנתונים פה?
כנראה לא התרכזת מספיק, הוא לא אמר שהמאזן הקלורי לא משפיע על ההשמנה. תראה את הסרט שוב.

תבדוק את עצמך עם הלוגים שלו. הוא כמעט ולא עובר. אם כן זה ב20-30 גרם וזה מתאזן עם ימים שנמוכים מ100 (70-80).

שוב פעם, מה לא בריא בשומן רווי? יש לך טיעון מבוסס בכלל?

מה שקרי בנתון הזה? שומן רווי באמת יכול להעלות HDL.
פי 1.5~ ממשקל הגוף לאדם שלא מתאמן זה גבוה יחסית להמלצות ה"מקובלות"

וסליחה על החפירה =]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]This is more of a modified Zone diet than a true low-carb diet. Normally I limit my carbs even more than this, but I was aiming for fast-food meals I think most people would be willing to try. Some people just can't bring themselves to give up starches completely.[/FONT]

נערך לאחרונה:
Vadjio, שומן רווי הוא אולי טעים, אבל לא בריא.
כל אחד שיעשה את הבחירות שלו, וברור שזה טיפשי לתבוע את מקדונלדס.

leftyland, תודה על הפוד-לוג, ספירה פשוטה תגלה שב-17 מתוך 28 ימים הוא לא עמד במגבלה של עד 100 גרם פחמימות ביום. בנוסף, ניתן לראות שבדיאטה העשירה בחלבונים שלו יש כמות זהה של פחמימות וחלבונים.
אני לא אומר שזה פוסל את כל מה שהוא עשה שם, אבל זה סתם עוד חוסר דיוק (יש שיגידו חוסר דיוק כבד).
אגב, למיטב זכרוני, הוא לא הוכיח ששומן רווי בריא. תן לי נקודה בסרט שתבהיר את הכוונה שלך...
מי שכן יכול להוכיח את התועלת הבריאותית בהחלפת השומנים הרוויים בשומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים, הוא המחקר שהביא coldfire.

Sugarzaza, רק אחוז השומן לא הגיוני? הרי רוב הסרט שם מלא שקרים ואי דיוקים (פירטטי בתגובתי הראשונה).

bentzurm, המחקר שהבאת לא מצא קשר משמעותי בין צריכת שומן רווי למחלות לב וכלי דם. הוא גם לא סתר שום קשר כזה.
לעומת זאת כל ההמלצות הרווחות בעולם למניעת מחלות לב, תומכות בהגבלת רמת הכולסטרול LDL בדם. אני לא קונה את הקונספירציה שלו ("פולו דה מאני" xD) על זיוף מחקרים מארגוני הבריאות הגדולים בעולם.

http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4500
http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3xsum.pdf
"For persons with CHD and CHD risk equivalents, LDL-lowering therapy
greatly reduces risk for major coronary events and stroke and yields highly
favorable cost-effectiveness ratios"
"Therapeutic Lifestyle Changes in LDL-Lowering Therapy
...Its essential features are:
Reduced intakes of saturated fats (<7% of total calories) and cholesterol
(<200 mg per day)
Therapeutic options for enhancing LDL lowering such as plant
stanols/sterols (2 g/day) and increased viscous (soluble) fiber (10-25 g/day)
Weight reduction
Increased physical activity"

bentzurm, בדבר אחד אני מסכים איתך: כל דבר שעוזר לעשות את האנשים יותר סקפטים ולשאול שאלות הוא חיובי.

מישהו מכם מסוגל להסביר איך יש כ"כ הרבה טעויות וחוסר דיוקים בסרט אחד?
הכל מופיע בתגובה הראשונה שלי, אף אחד מכם לא התייחס לזה.
אתה יכול להסביר לי איך יש כל כך הרבה טעויות וחוסר דיוקים בתגובה אחת?

"המחקר שהבאת לא מצא קשר משמעותי בין צריכת שומן רווי למחלות לב וכלי דם. הוא גם לא סתר שום קשר כזה."

המחקר הזה סוקר הרבה מאוד מחקרים שלא נמצא בהם קשר בין שומן רווי למחלות לב. מה יש פה לסתור? או שיש קשר או שאין. כנראה שאין. אתה מחכה למחקר שבו מפזרים על קברים של אנשים שמתו מהתקף לב שומן בייקון ואז פתאום הם קופצים ושרים הללויה?

המחקר שאלכס הביא רק מראה את ההשפעה של שומן רווי על כולסטרול. כולסטרול זה לא מחלה. זה מדד וגורם סיכון (אולי). החליפו את השומן הרווי בשומן בלתי רווי וראו ירידה ב- LDL. יופי. הבעיה היא ש- LDL זה מדד גרוע. שומן רווי מעלה קצת את הספירה של ה- LDL אבל גם את ה- HDL וגם מעביר את ה- LDL לחלקיקים גדולים ופחות דחוסים. שומן בלתי רווי נוטה להתחמצן והוא גם דלקתי (אומגה 6). אני לא הייתי ממהר להחליף את השומן הרווי בשמן מגרעיני צמחים.

ההמלצות של אירגוני הבריאות משתנות משנה לשנה. לוקח להם הרבה זמן לתקן טעויות שהשתרשו במשך שנים.

אם מחלות לב מעניינות אותך, אני ממליץ לך לקרוא קצת בבלוג של דוקטור davis.
http://heartscanblog.blogspot.com/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית