הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הסרט "שמנצ'יק"

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
הסרט שודר ב"יס דוקו" לפני זמן מה ובסופ"ש נודע לי שהוא נמצא באתר שלהם לצפייה.
בסרט מדברים על כל התפיסה המוטעית שצריך לעבור לתזונה דלת שומן ועשירה בפחמימות ועל הנזקים הבריאותיים הנובעים ממנה.
יוצר הסרט נסה על עצמו תזונה עשירה בשומנים ודלת פחמימות (לא יותר מ- 100 גרם ביום) והתוצאות מפתיעות (או שלא...).

צפייה נעימה!

שמנצ'יק

"המחקר שהבאת לא מצא קשר משמעותי בין צריכת שומן רווי למחלות לב וכלי דם. הוא גם לא סתר שום קשר כזה."

המחקר הזה סוקר הרבה מאוד מחקרים שלא נמצא בהם קשר בין שומן רווי למחלות לב. מה יש פה לסתור? או שיש קשר או שאין. כנראה שאין. אתה מחכה למחקר שבו מפזרים על קברים של אנשים שמתו מהתקף לב שומן בייקון ואז פתאום הם קופצים ושרים הללויה?

המחקר שאלכס הביא רק מראה את ההשפעה של שומן רווי על כולסטרול. כולסטרול זה לא מחלה. זה מדד וגורם סיכון (אולי). החליפו את השומן הרווי בשומן בלתי רווי וראו ירידה ב- LDL. יופי. הבעיה היא ש- LDL זה מדד גרוע. שומן רווי מעלה קצת את הספירה של ה- LDL אבל גם את ה- HDL וגם מעביר את ה- LDL לחלקיקים גדולים ופחות דחוסים. שומן בלתי רווי נוטה להתחמצן והוא גם דלקתי (אומגה 6). אני לא הייתי ממהר להחליף את השומן הרווי בשמן מגרעיני צמחים.

ההמלצות של אירגוני הבריאות משתנות משנה לשנה. לוקח להם הרבה זמן לתקן טעויות שהשתרשו במשך שנים.

אם מחלות לב מעניינות אותך, אני ממליץ לך לקרוא קצת בבלוג של דוקטור davis.
http://heartscanblog.blogspot.com/

הבאתי את המחקר לא כי אני חושב ש LDL זה מדד טוב, סתם כי הבחור פה דיבר על השפעה של שומן רווי על HDL ו LDL.

AvivYe, הבאת את הטענה הכי טפשית בעולם. או שיש קשר בין שומן רווי למחלות לב, או שאין כזה. אם אתה מתבסס על דיעה רווחת ולא על מדע, אז אין לנו על מה לדון פה בכלל. פורום מיסטיקה לא כאן.

רגע רגע.. אז המסקנה מהסרט שהפחמימות הם שגורמות למחלות לב?
הבנתי שכולסטרול והשומן רווי לא גורמות למחלות לב.. אז מה אפשר להסיק מהסרט? לזרוק את הפחמימות ולעבור לתפריט דל לשארית החיים?

נכון אז מה צריכה להיות המסקנה מהסרט? שפחמימות זה חרא?!!!??! וצריך לעבור לתפריט דל פחמימות לשארית החיים??

לא ישירות, אבל כשתיווצר למישהו דלקת בעורקים יגיע הכולסטרול ו"יתיישב" שם, וזה מה שיביא בסופו של דבר להגברת הסיכוי למחלת לב. לא?
סוג מסויים מאוד של כולסטרול שא. הערכים שלו עולים כתוצאה מאכילת פחמימות. ב. עלייה בצריכת השומן התזונתי תעלה את הHDL שיפנה יותר ביעילות את הLDL הבעייתי. אתה מרוויח פעמיים

לא ישירות, אבל כשתיווצר למישהו דלקת בעורקים יגיע הכולסטרול ו"יתיישב" שם, וזה מה שיביא בסופו של דבר להגברת הסיכוי למחלת לב. לא?

אוקיי, כשיש שריפה בבניין, בסופו של דבר יגיעו לשם הרבה מכבי אש. תאשים אותם בזה שהם גרמו לשריפה?

לא,
כשיש דלקת- משהו חייב לתקן אותה, המשהו הזה הוא כולסטרול.
משהו אחר צריך להביא את הכולסטרול לשם- המשהו הזה הוא LDL
הLDL מיתחלק ל2 סוגים- קטן וגדול.
כשהגדול עובר שם, הכל בסדר.
כשהקטן עובר שם, הוא מיתחמצן, ומתחיל להיצטבר על דפנות העורק.
שומן רווי, מעלה את הגדול.
סוכרים ושמן צימחי מוקשה מעלים את הקטן.

שומן רווי, לא משפיע על מחלות לב.
עמוד קודם בנצרום נתן סיכום של מחקר על זה.

מה שכן, יש לי שאלה:
למה HDL הוא "טוב"?
לפי המידע פה, הוא רק מעיף כולסטרול "משומש"
הוא לא באמת מנקה משהו סתום, לא?

אוקיי, כשיש שריפה בבניין, בסופו של דבר יגיעו לשם הרבה מכבי אש. תאשים אותם בזה שהם גרמו לשריפה?

לא יאומן, אתה פשוט לא יאומן.
הלוואי שיהיה אפשרי איכשהו לעצור אותך לשנייה, את כל הנסיונות המפגרים האלה שלך רק להוציא מישהו אחר פחות חכם/נאור/מתוחכם, ולתת לך להסתכל על עצמך מהצד.
פעם אחרונה שאני אנסה להסביר לך שמה שאתה אומר לא קשור לשום דבר, פשוט לא קשור לשום דבר.

האשמתי את הכולסטרול בכך שהוא הגורם למחלות לב? ראית אותי אומר את זה איפשהו?
אני יודע שכולסטרול הוא לא הגורם למחלות לב, אבל במידה ותיווצר דלקת הוא מגביר את הסיכוי שהיא תתפתח למחלת לב בסופו של דבר.
הדוגמא שלך פשוט מטומטמת להפליא- מכבי האש יגרמו למשהו רע לקרות? לא. הם יכבו את השריפה. הכולסטרול לא, הוא יישאר שם ויגרום לזה להתפתח למשהו רע.

באמת שאין לי כח להסביר את עצמי יותר טוב בשעה הזאת, ואני יודע שאתה גם ככה תכתוב שורה שתכלול עוד אינספור שטויות וזיבולי שכל בתוכה, ואחרי זה תהיה בטוח שרשמת פנינת חכמה לא מהעולם הזה ואתה החכם הגדול שמראה לכולם שהם מפגרים.
אני אשתדל שזאת תהיה הפעם האחרונה שאני מתעצבן מהודעות שלך, בדיוק כמו שאתה מנסה לעשות כשאתה כותב אותן. מקווה להצליח :(

הלוואי שיהיה אפשרי איכשהו לעצור אותך לשנייה, את כל הנסיונות המפגרים האלה שלך רק להוציא מישהו אחר פחות חכם/נאור/מתוחכם, ולתת לך להסתכל על עצמך מהצד.
פעם אחרונה שאני אנסה להסביר לך שמה שאתה אומר לא קשור לשום דבר, פשוט לא קשור לשום דבר.

אני יודע שכולסטרול הוא לא הגורם למחלות לב, אבל במידה ותיווצר דלקת הוא מגביר את הסיכוי שהיא תתפתח למחלת לב בסופו של דבר.
הדוגמא שלך פשוט מטומטמת להפליא- מכבי האש יגרמו למשהו רע לקרות? לא. הם יכבו את השריפה. הכולסטרול לא, הוא יישאר שם ויגרום לזה להתפתח למשהו רע.

באמת שאין לי כח להסביר את עצמי יותר טוב בשעה הזאת, ואני יודע שאתה גם ככה תכתוב שורה שתכלול עוד אינספור שטויות וזיבולי שכל בתוכה, ואחרי זה תהיה בטוח שרשמת פנינת חכמה לא מהעולם הזה ואתה החכם הגדול שמראה לכולם שהם מפגרים.
אני אשתדל שזאת תהיה הפעם האחרונה שאני מתעצבן מהודעות שלך, בדיוק כמו שאתה מנסה לעשות כשאתה כותב אותן. מקווה להצליח :(

אני לא צריך לעשות כלום, אתה עושה הכל לבד.

לא חשבתי אחרת.
מצחיק שאתה חושב שאתה יוצא חכם גדול מפעם לפעם ולא מבין שבתאכלס זה בדיוק ההפך.
ואני לא היחיד שחושב ככה, תהיה בטוח.

האנלוגיה שלו דווקא הייתה מדויקת מאוד, ראה בהסבר של danish94, ברגע שתיהיה דלקת הכולסטרול יצטרך להגיע לשם, בדומה למים או חומרי כיבוי אש אחרים ושריפה, עכשיו הLDL הם הכבאים, הם אלו שמביאים את החומרים, ההמשך כבר לא דומה מבחינת סתימת העורק, מה שאתה לא מבין זה שהגוף שלך ימשיך לייצר כולסטרול וLDL גם אם לא תאכל מזונות עשירים בו, ואפילו יגדיל את הכמות שהוא מייצר, גם לLDL יש שני סוגים, זה שיש לו פוטנציאל לסתום עורקים וזה שאין לו, אכילת פחמימות ושומן טראנס מגבירה את ההפרשה של הסוג המסוכן כמו שנאמר, ואומגה 6 שלרוב מצויה בשמנים צמחיים היא פרו דלקתית, השילוב הזה הוא זה שמעלה את הסיכון למחלת לב ולא השומן הרווי או הכולסטרול שצורכים, וזאת גם אחת הנקודות שהסרט בא להעביר.

אתה אמרת משהו מטומטם, קולדפייר בסה"כ נתן דוגמא למה והנה שוב פעם אתה מתעצבן, אם יש משהו שגורם למישהו להיראות פחות אינטליגנטי זה להתעצבן מהר.

הכולסטרול מגיע לאיזור הבעייתי כדי לטפל בדלקת. זה התפקיד שלו שם. לכן האנאלוגיה נכונה
ווקר תפסיק להתלהם, אף אחד לא מחפש אותך אישית.

שומן רווי זה טוב סבבה,
וזה בסדר גם אם זה בא מהחי או מהצומח
כמובן שעדיף לצרוך את זה מדברים "טבעיים" כמו אגוזים ובוטנים
אבל אם השומן הרווי הצמחי עבר הידרוגינציה
יש בו טרנס וזה לא טוב

אז איזה שמנים חייבים לעבור הידרוגינציה....
שמן קוקוס לא עובר הידרוגינציה?

שמן זית שמן קוקוס זה טוב הם טבעיים?. אבל שמן הסויה, תירס, קנולה מעובדים?
קצת לא הבנתי את זה כל הקטע אשמח אם מישהו יחדד

נערך לאחרונה:
שומן רווי זה טוב סבבה,
וזה בסדר גם אם זה בא מהחי או מהצומח
כמובן שעדיף לצרוך את זה מדברים "טבעיים" כמו אגוזים ובוטנים
אבל אם השומן הרווי הצמחי עבר הידרוגינציה
יש בו טרנס וזה לא טוב

אז איזה שמנים חייבים לעבור הידרוגינציה....
שמן קוקוס לא עובר הידרוגינציה?

שמן זית שמן קוקוס זה טוב הם טבעיים?. אבל שמן הסויה, תירס, קנולה מעובדים?
קצת לא הבנתי את זה כל הקטע אשמח אם מישהו יחדד

רק שומנים בלתי רווים יכולים לעבור הידרוגנציה. שומן רווי הוא רווי - רויי במימנים - hydrogens ולכן אי אפשר לעשות לו hydrogenation. לכן שמן קוקוס הוא טוב, כי הוא ברובו רווי. שמן זית גם לא רע כי הוא חד-בלתי רווי. כלומר, יש לו פוטנציאל יותר נמוך להתחמצן משומן רב-בלתי רווי. עדיין לא הייתי ממהר לחמם אותו אלא להשתמש בו לתיבול. שומן מן החי מכיל אחוז גבוה של שומן רווי ולכן גם הוא מתאים לבישול.
שמן סויה תירס וקנולה הם ברובם רב-בלתי רויים. PUFA. ולכן הם נוטים להתחמצן ומעודדים תהליכים דלקתיים (אומגה 6). להימנע מהם כמה שאפשר.

רק שומנים בלתי רווים יכולים לעבור הידרוגנציה. שומן רווי הוא רווי - רויי במימנים - hydrogens ולכן אי אפשר לעשות לו hydrogenation. לכן שמן קוקוס הוא טוב, כי הוא ברובו רווי. שמן זית גם לא רע כי הוא חד-בלתי רווי. כלומר, יש לו פוטנציאל יותר נמוך להתחמצן משומן רב-בלתי רווי. עדיין לא הייתי ממהר לחמם אותו אלא להשתמש בו לתיבול. שומן מן החי מכיל אחוז גבוה של שומן רווי ולכן גם הוא מתאים לבישול.
שמן סויה תירס וקנולה הם ברובם רב-בלתי רויים. PUFA. ולכן הם נוטים להתחמצן ומעודדים תהליכים דלקתיים (אומגה 6). להימנע מהם כמה שאפשר.

על איזה טמפרטורות מדובר פה? האם כל חימום ושימוש בשמן סויה תירס וקנולה או זית יחמצן את השומן ויעודד תהליכים דלקתיים?
ומה בנוגע לקלייה של אגוזים/בוטנים/שקדים ואחרים? האם גם כאן יש חימצון והרס של חומצות השומן והפיכתם למזיקים? (לצורך העניין הפיצוחים שמוכרים בסופרים ובבתי הקלייה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית