הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע הסרט "שמנצ'יק"

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
הסרט שודר ב"יס דוקו" לפני זמן מה ובסופ"ש נודע לי שהוא נמצא באתר שלהם לצפייה.
בסרט מדברים על כל התפיסה המוטעית שצריך לעבור לתזונה דלת שומן ועשירה בפחמימות ועל הנזקים הבריאותיים הנובעים ממנה.
יוצר הסרט נסה על עצמו תזונה עשירה בשומנים ודלת פחמימות (לא יותר מ- 100 גרם ביום) והתוצאות מפתיעות (או שלא...).

צפייה נעימה!

שמנצ'יק

אין השפעה חזקה של שמן זית על כל עניין האנטי אוקסידציה? שנים טוחנים לנו בשכל ששמן זית באיכות טובה זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות לגוף שלך
להפך,
שמן זית מתחמצן מאוד מאוד מהר

אני אכתוב את זה פשוט:
להפחית כמה שאפשר בשמן סויה, תירס וחמניות (וכל שאר שמנים שעשירים באומגה 6).
לבשל חם בעיקר עם שומן רווי - שמן וחלב קוקוס, חמאה, שומן של חיות.
שמן זית זה סבבה לתיבול (סלטים או כל דבר אחר).
אם אתם חייבים להשתמש בשמן צמחי בשביל משהו אז עדיף קנולה.
לא להשתמש במרגרינה.
שמן דגים זה סבבה - 4 קפסולות של עוצמה כפולה (600 מ"ג EFA+DHA כל אחת) זה מצוין.

זהו, אני חושב שסיכמנו את נושא השמן.
אני לא מבשל הרבה ולא משתמש בהרבה שמן בבישול אז זה לא כל כך נורא.

יש בעיה עם יחס של הרבה אומגה 9 לעומת קצת אומגה 6 (או כלום?) ו2 גרם אומגה 3 ביום או שגם מבחינת יחס האומגה 9 לא רלוונטי?

אחלה סרט! לדעתי הוא צודק ברוב הדברים. אפשר לסכם את הסרט במשפט אחד: מה שמשמין באמת הוא סגנון החיים של האמריקאי (גם הישראלי?) המודרני ולא איזו רשת מזון מהיר...

אני לא מבשל הרבה ולא משתמש בהרבה שמן בבישול אז זה לא כל כך נורא.

יש בעיה עם יחס של הרבה אומגה 9 לעומת קצת אומגה 6 (או כלום?) ו2 גרם אומגה 3 ביום או שגם מבחינת יחס האומגה 9 לא רלוונטי?

לא ידוע לי על יחס אופטימלי של אומגה 9 או אם יש כזה דבר.
אל תדאג לגבי אומגה 6. גם אם תנסה יהיה לך קשה מאוד לא לצרוך אומגה 6. יש אומגה 6 בבשר ובשמן זית ובאגוזים. זה רק עניין של כמויות ויחסים.

אני לא מאמין לכך שצריכה עודפת של שומן רווי ו/או כולסטרול לא גורמת מחלות לב. אין לנו על מה להתווכח פה, אני מאמין לארגוני הבריאות הגדולים. אם יתברר לבסוף שטעו - וזה קורה לא מעט - אני הראשון שיעבור לתזונה אחרת.
בסרט, אחת שם אמרה ששמן תירס שמוסיפים לו קרצינוגנים (חומרים מסרטנים) גורם סרטן. כן, זה נשמע טיפשי לא פחות גם באנגלית. בתרגום לעברית הפכו את זה לשמן תירס גורם לסרטן. יותר הגיוני, פחות אמיתי.
בני אדם חייבים לאכול אומגה 6, אחרת ימותו. הגוף צריך אותה ולא מסוגל לייצר אותה. הבעיה היא שבתזונה המערבית, אנו צורכים פי 10 אומגה 6 מאשר אומגה 3, אנחנו צריכים לצרוך פי 4 אומגה 6 מאשר אומגה 3.
בשמן קנולה יש פי 3-2 שומן חד-בלתי רווי מאשר רב-בלתי רווי. כשליש מכמות השומן הרב בלתי רווי הוא אומגה 3. בנוסף, הוא עשיר בויטמין E. מקור: http://www.nutritiondata.com/facts/fats-and-oils/7947/2
לפי ה-FDA: "הודות לתכולת השומן הבלתי רווי בשמן הקנולה, עשויה צריכה בת 19 גרם שמן קנולה (ככף וחצי) ביום להפחית סיכון למחלת לב כלילית... על שמן הקנולה להחליף כמות דומה של שמן רווי בתפריט, ללא הגדלת כמות הקלוריות".
אני מסכים איתכם שמרגרינה ושומן מוקשה הם הכי גרועים, אפילו חמאה עדיפה. למרות זאת, כל שמן צמחי (לא מוקשה) עדיף על חמאה, לא משנה לאיזה שימוש. קנולה הכי טוב לטיגון, שמן זית וקנולה הכי טובים לתיבול.
אומגה 9 זה סוג של שומן חד בלתי רווי והוא מאוד בריא, הוא נמצא בשמן קנולה ושמן זית בריכוזים גבוהים במיוחד.

ובואו נשמור את חילוקי הדעות בפרופורציות. ולא, אני לא מיסטיקן.

נערך לאחרונה:
ברור שאירגוני הבריאות(שמו**ים לחברות התרופות) יהיו בעד, אחרת מי יקנה את התרופות שלהם אם כל מה שצריך לעשות זה לאכול יותר ירקות ופחות שמן צמחי..

אני לא מאמין לכך שצריכה עודפת של שומן רווי ו/או כולסטרול לא גורמת מחלות לב. אין לנו על מה להתווכח פה

כאן הפסקתי לקרוא, כי יש פה סתירה בין הטענה הראשונה לשניה.

אני לא מאמין לכך שצריכה עודפת של שומן רווי ו/או כולסטרול לא גורמת מחלות לב. אין לנו על מה להתווכח פה, אני מאמין לארגוני הבריאות הגדולים. אם יתברר לבסוף שטעו - וזה קורה לא מעט - אני הראשון שיעבור לתזונה אחרת.
בסרט, אחת שם אמרה ששמן תירס שמוסיפים לו קרצינוגנים (חומרים מסרטנים) גורם סרטן. כן, זה נשמע טיפשי לא פחות גם באנגלית. בתרגום לעברית הפכו את זה לשמן תירס גורם לסרטן. יותר הגיוני, פחות אמיתי.
בני אדם חייבים לאכול אומגה 6, אחרת ימותו. הגוף צריך אותה ולא מסוגל לייצר אותה. הבעיה היא שבתזונה המערבית, אנו צורכים פי 10 אומגה 6 מאשר אומגה 3, אנחנו צריכים לצרוך פי 4 אומגה 6 מאשר אומגה 3.
בשמן קנולה יש פי 3-2 שומן חד-בלתי רווי מאשר רב-בלתי רווי. כשליש מכמות השומן הרב בלתי רווי הוא אומגה 3. בנוסף, הוא עשיר בויטמין E. מקור: http://www.nutritiondata.com/facts/fats-and-oils/7947/2
לפי ה-FDA: "הודות לתכולת השומן הבלתי רווי בשמן הקנולה, עשויה צריכה בת 19 גרם שמן קנולה (ככף וחצי) ביום להפחית סיכון למחלת לב כלילית... על שמן הקנולה להחליף כמות דומה של שמן רווי בתפריט, ללא הגדלת כמות הקלוריות".
אני מסכים איתכם שמרגרינה ושומן מוקשה הם הכי גרועים, אפילו חמאה עדיפה. למרות זאת, כל שמן צמחי (לא מוקשה) עדיף על חמאה, לא משנה לאיזה שימוש. קנולה הכי טוב לטיגון, שמן זית וקנולה הכי טובים לתיבול.
אומגה 9 זה סוג של שומן חד בלתי רווי והוא מאוד בריא, הוא נמצא בשמן קנולה ושמן זית בריכוזים גבוהים במיוחד.

היא אמרה ששמן תירס מוקשה מסרטן. בשמן קנולה שאתה קונה בסופר יש כמות אפסית של אומגה 3 עד כמה שזכור לי, אלא אם כן אתה קונה בלתי מזוכך, כל שאר השומן הרב בלתי רווי הוא אומגה 6. כמו שכבר נאמר ונטחן אומגה 6 הוא פרו דלקתי, ומכיוון ששמנים צמחיים עשירים באומגה 6, אין שום סיבה ששמן צמחי יהיה עדיף על חמאה או כל סוג אחר של שומן רווי, כי אותן הדלקות הן מגורמי המפתח לסתימת עורקים. מה שמצחיק זה שבניגוד אליי, לך אין שום הסבר היגיוני לטענה שלך, כמובן חוץ מזה שאתה מאמין לארגוני הבריאות הגדולים, אני לא יודע למה זה הופך אותך, נאיבי או מיסטיקן, אני רק מקווה שאתה מבין שלרוב המשתמשים הקבועים כאן יש יכולת הבחנה בין טענה היגיונית לבין אוסף גימיקים מהפרסומות של ערוץ 2.

עריכה: הרגע קלטתי שאני מתווכח עם שחיף בן 16 😵

לקחת את המילה "מאמין" ועשית ממנה מטעמים... זה אפילו העלה בי חיוך.
תחליף אותה במילה "חושב".

אחי, אני חושב שאלביס לא מת. לדעתי חטפו אותו חייזרים. אני גם חושב שקריאטין זה סטרואיד ואבקות חלבון מנפחות את השרירים, ומזיקות לכליות. אני חושב שהשערת רימן לא נכונה, ואני חושב שתורת המיתרים זה בולשיט. אני חושב שזה לא בריא לצרוך פחמימות וחלבונים ביחד, ואני חושב ששומן מהאוכל נאגר כשומן בגוף אם אתה לא לועס אותו לפחות 30 שניות לפני שאתה בולע. אני חושב ששהומואים אשמים בהתפשטות האיידס, ואני חושב שסקוואטים הורסים את הברכיים ודדליפט הורס את הגב. אני חושב שהיפרטרופיה מקסימלית מתקבלת ע"י 4 סטים של 7 חזרות בדיוק, ואני חושב שחיסונים לא מצילים בני אדם.

במקרה שלא הבנת את הרמז, זה לא משנה מה אתה חושב/מאמין, כל עוד זה לא מגובה במחקר/הבנה פיזיולוגית של הנושא. אף אחד כאן לא ייקח אותך ברצינות.

בשמן קנולה יש 16% אומגה 6, זה לא הרבה בכלל. בנוסף, יש יחס של 2:1 בין אומגה 6 לאומגה 3. היחס המומלץ הוא פי 2 מהיחס בשמן קנולה (4:1).
היחס בחמאה בין אומגה 6 לאומגה 3 הוא 9:1.
שוב, אתה חייב לצרוך אומגה 6, זאת חומצת שומן חיונית, הגוף לא מסוגל לייצר אותה.

תקרא לי "שחיף בן 16", זה עדיין לא אומר שהטענות שלי, שמגובות ע"י ארגוני הבריאות העולמיים, לא נכונות.
תקרא לי "נאיבי", אני נשאר לצד ארגוני הבריאות (ולא לצד ערוץ 2, אגב).

76:13: The studies that came in on the corn oil show that it was a disaster, that it cause cancer. If you gave carcinogens to rats who are fed corn oil they developed cancer.
אין בעיה בתרגום, זאת הייתה טעות שלי, אבל שימו לב לכשל הלוגי: נתנו חומרים מסרטנים לעכברים שהואכלו בשמן תירס, והם פיתחו סרטן. המסקנה: שמן תירס מסרטן.
אין פה אף מילה על שמן תירס מוקשה, שהוא כידוע לא בריא.

coldfire, חשבתי שזה ברור שארגוני הבריאות העולמיים לא ממציאים כלום, ומסתמכים בהמלצותיהם על מחקרים. כנראה שלא.
חיפוש פשוט של המילים "saturated fat" באתר AJCN יביא לכם את המחקרים הבאים, באמת שלא היה קשה לי למצוא. כולם מהעמוד הראשון של התוצאות.

מחקר 1
"we estimated the effects of isoenergetic replacement of saturated fats with carbohydrates or unsaturated fats on the risk of CHD. Replacement of 5% of energy from the sum of 12:0–18:0 fatty acids with energy from carbohydrate would reduce the risk by 22% (0–40%); replacement of 5% of energy from monounsaturated and polyunsaturated fatty acids with energy from carbohydrate would reduce the risk by 42% (6–65%) and 50% (30–64%), respectively."

"After adjustment for age, consumption of red meat and high-fat dairy products was associated with an increased risk of CHD, whereas consumption of poultry and fish and low-fat dairy products was associated with a lower risk. "

"the ratio of high-fat to low-fat diary product consumption was positively associated with the risk of CHD"

"Among the dairy products, whole-milk consumption was associated with a significantly increased risk of CHD."

"these data do suggest that replacement of long-chain saturated fat with polyunsaturated fat is likely to reduce substantially the risk of CHD. Our results also support recommendations to substitute poultry and fish and low-fat dairy products for red meat and high-fat dairy products to reduce the risk of CHD."

מחקר 2
"In our study, olive oil reduced postprandial triacylglycerol concentrations but did not lower HDL-cholesterol concentrations, as opposed to butter."

"Olive oil induced a beneficial lipid profile, ie, lower triacylglycerol concentrations and higher HDL-cholesterol concentrations than those induced by butter, without eliciting differences in glucose, insulin, or fatty acid concentrations in patients with type 2 diabetes."

מחקר 3
"Dietary fats can affect IMT and atherosclerosis through their effects on serum lipids. Intake of trans fat increases the catabolism of apolipoprotein (apo) A-I and decreases the catabolism of apo B-100 (32), which results in low HDL and high LDL. Saturated fat lipid decreases LDL receptor activity and increases LDL production; polyunsaturated lipid has no effect on LDL production but increases LDL receptor activity (33) and is mediated by alterations in the hepatic LDL receptor (34). Saturated fat raises LDL concentrations by delaying the clearance of triacylglycerol-rich lipoproteins and by slowing down reverse cholesterol transport (35). High LDL and low HDL increase the risk of atherosclerosis and cardiovascular disease. Higher intakes of trans and saturated fats are therefore likely be related to increased IMT, which is consistent with our observations."

"Higher habitual intakes of saturated and trans fats are independently associated with increased atherosclerosis after age, sex, total energy intake, physical activity, ethnicity, waist-to-hip ratio, smoking, alcohol intake, and height were accounted for."

מחקר 4

"Relative to the AAD (average American diet; 36% of energy from fat; 16% of energy from SFA), LDL cholesterol was lower with both the CHO (carbohydrate) and MUFA (monounsaturated fatty acids) diets, whereas the difference in HDL cholesterol was smaller during the MUFA diet than during the CHO diet."

נערך לאחרונה:
שמן הקנולה שאתה מדבר עליו הוא המזוכך שרוב האנשים קונים בסופר או הלא מזוכך בצבע מוזר שאף אחד לא קונה?

אז עכשיו נפתח מלחמה מי יביא יותר מחקרים שתומכים בטענה שלו? אם היה חשוב לי להוכיח לך משהו, למרות שאי אפשר להוכיח כאן שום דבר, אז הייתי מנסה, רק שזה לא המצב. תעשה מה שבא לך, מצי תחליף את המים שאתה שותה בשמן קנולה ושיהיה לך לבריאות. בינתיים אני אהנה לי מהצהוב של הביצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית