הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הסרט "שמנצ'יק"

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
הסרט שודר ב"יס דוקו" לפני זמן מה ובסופ"ש נודע לי שהוא נמצא באתר שלהם לצפייה.
בסרט מדברים על כל התפיסה המוטעית שצריך לעבור לתזונה דלת שומן ועשירה בפחמימות ועל הנזקים הבריאותיים הנובעים ממנה.
יוצר הסרט נסה על עצמו תזונה עשירה בשומנים ודלת פחמימות (לא יותר מ- 100 גרם ביום) והתוצאות מפתיעות (או שלא...).

צפייה נעימה!

שמנצ'יק

avivye, אתה צריך להבדיל בין סוגי מחקרים.
יש מחקרים אפידימיולוגים שמראים קשרים בין משתנים שונים באוכלוסיה נתונה. זה טוב ויפה אבל זה לא אומר הרבה. המחקרים האלה נועדו כדי להעלות השערות - hypothesis generating research. אין ביכולתם להוכיח שום דבר, כי הם לא מבוקרים ומלאים ב- confounders (אני לא יודע מה התרגום).
אחרי זה יש מחקרים שבודקים באופן פרטני מאוד את ההשפעה של גורם כזה או אחר על מדד ספציפי. דוגמה למחקר כזה יכול להיות השפעה של שמן זית על HDL. זה מצוין וזה מוסיף הרבה מידע אבל צריך לתחום את היכולת שלנו להסיק מסקנות גורפות מהסתכלות צרה כל כך. אתה צריך לזכור שמדדים הם הרבה פעמים רק גורמי סיכון ולא מחלות. אתה צריך לזכור שיש תמונה גדולה שיכול להיות שהפרט הספציפי שאתה מסתכל עליו במחקר ספציפי משתלב בה. סתם דוגמה: יכול להיות ששמן זית מעלה HDL אבל מוריד באופן דרסטי מדד אחר שלא נמדד בכלל במחקר הזה. יכול להיות שמחר יגלו ש- HDL מתחלק לשלוש גדלים שונים וששמן זית מעלה רק את אלה שלא עוזרים. שיהיה ברור שאני סתם ממציא שטויות כדי להסביר.

המחקר שאנחנו מחפשים ושאותו הכי קשה לעשות זה - double blind randomized controlled . כלומר לוקחים קבוצת אנשים, מחלקים אותה לשתיים בצורה רנדומלית. לחצי נותן התערבות (יותר שמן זית, פחות שומן רווי, מה שאתה רוצה) ולקבוצה השניה נותנים פלסבו (במקרה הזה יכול להיות דיאטה הפוכה). עוקבים אחרי הקבוצות במשך כמה שיותר זמן ומודדים את מספר ארועי הלב (או כל דבר אחר). אם יש הבדל סטטיסטי מובהק בין הקבוצות אז עלית על משהו. כמובן שגם פה יש המון כשלים וסכנות ולכן זה עוד יותר טוב אם יש שניים שלושה או יותר מחקרים שמגבים אחד את התוצאות של השני.

בשורה התחתונה, אין מחקרים כאלה (למרות שנעשו) שמראים ששומן רווי גורם למחלות לב.

בשמן קנולה יש 16% אומגה 6, זה לא הרבה בכלל. בנוסף, יש יחס של 2:1 בין אומגה 6 לאומגה 3. היחס המומלץ הוא פי 2 מהיחס בשמן קנולה (4:1).
היחס בחמאה בין אומגה 6 לאומגה 3 הוא 9:1.
שוב, אתה חייב לצרוך אומגה 6, זאת חומצת שומן חיונית, הגוף לא מסוגל לייצר אותה.

תקרא לי "שחיף בן 16", זה עדיין לא אומר שהטענות שלי, שמגובות ע"י ארגוני הבריאות העולמיים, לא נכונות.
תקרא לי "נאיבי", אני נשאר לצד ארגוני הבריאות (ולא לצד ערוץ 2, אגב).

76:13: The studies that came in on the corn oil show that it was a disaster, that it cause cancer. If you gave carcinogens to rats who are fed corn oil they developed cancer.
אין בעיה בתרגום, זאת הייתה טעות שלי, אבל שימו לב לכשל הלוגי: נתנו חומרים מסרטנים לעכברים שהואכלו בשמן תירס, והם פיתחו סרטן. המסקנה: שמן תירס מסרטן.
אין פה אף מילה על שמן תירס מוקשה, שהוא כידוע לא בריא.

coldfire, חשבתי שזה ברור שארגוני הבריאות העולמיים לא ממציאים כלום, ומסתמכים בהמלצותיהם על מחקרים. כנראה שלא.
חיפוש פשוט של המילים "saturated fat" באתר AJCN יביא לכם את המחקרים הבאים, באמת שלא היה קשה לי למצוא. כולם מהעמוד הראשון של התוצאות.

מחקר 1
"we estimated the effects of isoenergetic replacement of saturated fats with carbohydrates or unsaturated fats on the risk of CHD. Replacement of 5% of energy from the sum of 12:0–18:0 fatty acids with energy from carbohydrate would reduce the risk by 22% (0–40%); replacement of 5% of energy from monounsaturated and polyunsaturated fatty acids with energy from carbohydrate would reduce the risk by 42% (6–65%) and 50% (30–64%), respectively."

"After adjustment for age, consumption of red meat and high-fat dairy products was associated with an increased risk of CHD, whereas consumption of poultry and fish and low-fat dairy products was associated with a lower risk. "

"the ratio of high-fat to low-fat diary product consumption was positively associated with the risk of CHD"

"Among the dairy products, whole-milk consumption was associated with a significantly increased risk of CHD."

"these data do suggest that replacement of long-chain saturated fat with polyunsaturated fat is likely to reduce substantially the risk of CHD. Our results also support recommendations to substitute poultry and fish and low-fat dairy products for red meat and high-fat dairy products to reduce the risk of CHD."

מחקר 2
"In our study, olive oil reduced postprandial triacylglycerol concentrations but did not lower HDL-cholesterol concentrations, as opposed to butter."

"Olive oil induced a beneficial lipid profile, ie, lower triacylglycerol concentrations and higher HDL-cholesterol concentrations than those induced by butter, without eliciting differences in glucose, insulin, or fatty acid concentrations in patients with type 2 diabetes."

מחקר 3
"Dietary fats can affect IMT and atherosclerosis through their effects on serum lipids. Intake of trans fat increases the catabolism of apolipoprotein (apo) A-I and decreases the catabolism of apo B-100 (32), which results in low HDL and high LDL. Saturated fat lipid decreases LDL receptor activity and increases LDL production; polyunsaturated lipid has no effect on LDL production but increases LDL receptor activity (33) and is mediated by alterations in the hepatic LDL receptor (34). Saturated fat raises LDL concentrations by delaying the clearance of triacylglycerol-rich lipoproteins and by slowing down reverse cholesterol transport (35). High LDL and low HDL increase the risk of atherosclerosis and cardiovascular disease. Higher intakes of trans and saturated fats are therefore likely be related to increased IMT, which is consistent with our observations."

"Higher habitual intakes of saturated and trans fats are independently associated with increased atherosclerosis after age, sex, total energy intake, physical activity, ethnicity, waist-to-hip ratio, smoking, alcohol intake, and height were accounted for."

מחקר 4

"Relative to the AAD (average American diet; 36% of energy from fat; 16% of energy from SFA), LDL cholesterol was lower with both the CHO (carbohydrate) and MUFA (monounsaturated fatty acids) diets, whereas the difference in HDL cholesterol was smaller during the MUFA diet than during the CHO diet."

תקרא את מה שמורן כתב, ואז תקרא את השורה מהמחקר הראשון שהבאת ותחשוב לבד.
שאר המחקרים שהבאת לא אומרים שום דבר מעניין.

Women with high saturated fat intakes were more likely to smoke, less likely to exercise, and less likely to take multivitamin and vitamin E supplements (Table 4 ). Saturated fat intake was positively correlated with intakes of other fatty acids, especially monounsaturated fat and dietary cholesterol, and inversely correlated with intakes of alcohol and fiber.

מה אתה מציע למשל לאפייה של עוגות ודברים כאלה שצריך שמנים מסויימים בשביל מרקם וטעם ואי אפשר להשתמש בשומן חזיר או בקוקוס

כל העוגות ללא יוצא מן הכלל, יותר טעימות עם חמאה. מרגרינה היא תחליף זול ומגעיל שכבר שנים יודעים שהוא לא בריא ולכן משתמשים בו רק בעקבות בעיות אקונומיות או מצורכי כשרות.

גם החביתה שלי נהנת מטעם וריח הרבה יותר טוב עם חמאה. הוצאתי את המרגרינה מהבית, ואני לא רואה אף אחד אצלנו מתלונן.

אחי, אני חושב שאלביס לא מת. לדעתי חטפו אותו חייזרים. אני גם חושב שקריאטין זה סטרואיד ואבקות חלבון מנפחות את השרירים, ומזיקות לכליות. אני חושב שהשערת רימן לא נכונה, ואני חושב שתורת המיתרים זה בולשיט. אני חושב שזה לא בריא לצרוך פחמימות וחלבונים ביחד, ואני חושב ששומן מהאוכל נאגר כשומן בגוף אם אתה לא לועס אותו לפחות 30 שניות לפני שאתה בולע. אני חושב ששהומואים אשמים בהתפשטות האיידס, ואני חושב שסקוואטים הורסים את הברכיים ודדליפט הורס את הגב. אני חושב שהיפרטרופיה מקסימלית מתקבלת ע"י 4 סטים של 7 חזרות בדיוק, ואני חושב שחיסונים לא מצילים בני אדם.

במקרה שלא הבנת את הרמז, זה לא משנה מה אתה חושב/מאמין, כל עוד זה לא מגובה במחקר/הבנה פיזיולוגית של הנושא. אף אחד כאן לא ייקח אותך ברצינות.

המצחיק הוא שיש כאן דברים שאתה באמת חושב ככה 😃

חברה, לא הייתי פה הרבה זמן ואני מבובל קצת...

זכור לי שנאמר שאין בעיה לאכול כולסטרול כי הוא לא מעלה את הכולסטרול בגוף, אלא השומן הרווי.

עכשיו אני קורא שהשומן הרווי בכלל לא מזיק..., אז מה זה כל המאמרים ומחקרים שרצו פה עם השנים על כמה ששומן רווי זה לא טוב (אין לי דוגמא)? זהו כולם בעצם עכשיו בגדר שטויות?

ובגדול אני יכול לאכול מה שבראש שלי?, שנים אני מנקה את הסטייקים ופרגיות שלי משומן, אז עכשיו אתם אומרים אין בעיה לזרוק אותם על הגריל ככה כמו שהם? למרות שהשומן מתבשל בחום גבוה?

חברה, לא הייתי פה הרבה זמן ואני מבובל קצת...

זכור לי שנאמר שאין בעיה לאכול כולסטרול כי הוא לא מעלה את הכולסטרול בגוף, אלא השומן הרווי.

עכשיו אני קורא שהשומן הרווי בכלל לא מזיק..., אז מה זה כל המאמרים ומחקרים שרצו פה עם השנים על כמה ששומן רווי זה לא טוב (אין לי דוגמא)? זהו כולם בעצם עכשיו בגדר שטויות?

ובגדול אני יכול לאכול מה שבראש שלי?, שנים אני מנקה את הסטייקים ופרגיות שלי משומן, אז עכשיו אתם אומרים אין בעיה לזרוק אותם על הגריל ככה כמו שהם? למרות שהשומן מתבשל בחום גבוה?
אין בעיה לאכול שומן רווי למי שמנהל אורח חיים נורמאלי. אם אתה במאזן קלורי חיובי, אוכל הרבה פחמימות ושומן רווי, לא עושה פעילות גופנית, מעשן, לא עושה פעילות גופנית, והדבר הכי קשה שאתה עושה בימיום זה ללחוץ על הגז באוטו שלך, אז כן - שומן רווי כנראה יזיק לך (יחד עם כל החרא האחר שנכנס לגופך).

אם אתה מתאמן לפחות 3 פעמים בשבעו, בעצימות מספקת (הכוונה, לא הולך 3 פעמים בשבוע למכון כושר כדי לדבר עם החבר'ה, לבזבז 45 דקות על ההליכון במהירות 2.5 קמ"ש ולהסתכל על הכוסיות בסטודיו בזמן שאתה שותה שייק חלבון כי התאמנת קשה), אז אין בעיה לאכול כולסטרול, שומן רווי, מה שבא לך חוץ משומן טראנס (שגם שומן טראנס בסימן שאלה לאנשים אשר מנהלים אורח חיים פעיל).

בכל מקרה תלוי באיזה שמן אתה משתמש אם בכלל. אם מדובר בשומן הרווי שיש בבשר עצמו, תהנה על הגריל. אם אתה משתמש בבשר ומשתמש בשמן בנפרד, עדיף לקנות שמנים אשר מתחמצנים במטרפטורות גבוהות, לדוגמה שמן קוקוס. שמן זית הוא גם טוב, יש גם שמן אבוקדו ועוד שמנים שדובר עליהם כאן צריך להריץ חיפוש.

מה שכן, תקח את השומן הנוסף הזה לחישוב הקלורי היומי, ככה שאם אתה מחטב לדוגמה שלא יקרה מצב שאתה אוכל 5 סטיקים ביום ובסופו של דבר מוצא את עצמך במאזן קלורי חיובי במקום שלילי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית