הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בסקוואט

HyperLior

משתמש מתחיל
65
13
נק' מוניטין:
16
65
13
שלום,
לאחרונה חזרתי לתכנית SS שעשיתי בעבר לאחר הפסקה של כמה חודשים מסקוואטים, והתחילו לי כאבים כשאני עושה את התנועה של הסקוואט באיזור הזה (סימנתי בצבע וחץ):

a0a2bd540922c043a91acbac69c8506c.png

גם כשאני לוחץ על האיזור הזה בבית אני מרגיש סוג של שריר תפוס.

זה שריר? זה גיד? מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה? זה בעיקר בצד שמאל שלי. כשאני עושה את התנועה של הסקוואט בלי משקל זה די כואב, אבל כשזה עם משקל פחות מרגישים אבל אחר כך הכאב גדל כשעושים ללא משקל.

יש נקודה אפילו באיזור הזה אצלי בצד שמאל ממש מתחת לעצם האגן שכשאני לוחץ שם זה ממש כואב (בצד ימין זה לא ככה)...
תודה רבה מראש.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם אתה יורד עם ברכיים לא מספיק מופנות החוצה, כמו שעלול לקרות כשהמשקל מתחיל להיות קצת מאתגר, החלק העליון של אחד משרירי הקוואדס עלול להיצבט בין עצם הירך לבין עצם האגן. זה יכול להיות מאד כואב. אבל זו בעיה שקל יחסית לתקן, במיוחד כשהמשקלים עדיין לא מאד גבוהים. וידאו יכול להבהיר די בבירור אם זו הבעיה. אם אתה מעלה וידאו, צלם סט של חמישיה, במשקל הכי גבוה שאתה יכול לעשות בו חמישיה כרגע.
אעדכן, תודה

לא מכיר אבחנה כזו של צביטה שאתה יכול לראות בסרטון ,אבל אם כן אז כנראה רעיון טוב לתזה בשיקום אורתופדי .
לא הייתי ממהר להסיק מסקנות.
טכניקה היא עניין אינדבידואלי , לא כל מתאמן יהיה מאמן טוב , צריך לזכור שיש שונות רבה בין אדם לאדם וחייב לדעת לרדת לרזולוציות הנמוכות כולל ידע והבנה גם בפתולוגיה וגם בניתוח תנועה .
לא מכיר את הרקע שלך אבל כמובן גם אני אשמח לתובנות וללמוד

היו לי גם כאבים שם בעבר מהסקוואט. מצטער לבאס אותך אבל זה מנע ממני להסקוויט כמה חודשים

סיכוי גדול שזה גם תלוי בפישוק שלך
כמו שאמרו לפני קשה להסיק מסקנות בלי לראות אותך
לדעתי פיזיותרפ טוב בהחלט יצליח לאבחן את הבעיה..

לא מכיר אבחנה כזו של צביטה שאתה יכול לראות בסרטון ,אבל אם כן אז כנראה רעיון טוב לתזה בשיקום אורתופדי .
לא הייתי ממהר להסיק מסקנות.
טכניקה היא עניין אינדבידואלי , לא כל מתאמן יהיה מאמן טוב , צריך לזכור שיש שונות רבה בין אדם לאדם וחייב לדעת לרדת לרזולוציות הנמוכות כולל ידע והבנה גם בפתולוגיה וגם בניתוח תנועה .
לא מכיר את הרקע שלך אבל כמובן גם אני אשמח לתובנות וללמוד
טכניקה שגויה גורמת לחלק גדול מהבעיות שעולות אצל מתאמנים, והרבה פעמים לא קשה לאבחן אותה כשרואים אותה מצולמת, ואז לפתור בעיה פשוטה בצורה פשוטה.
לא תחליף לפיזיו/אורתופד, אלא בדיקה על הדרך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית