הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט לביקורת

alalalal

משתמש משקיע
3,205
1,888
נק' מוניטין:
29,773
3,205
1,888
http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=3517586
טוב אני יודע שהגב מתעגל אבל אני פשוט לא יכול שלא יתעגל!הכל בגלל גמישות אני חושב.
מה אתם אומרים לעשות? להשאר על המשקל או לעלות? או להשאר ולשפר גמישות?

נערך לאחרונה:
טוב, אני לא ראיתי סרטונים קודמים אז אני מתנצל אם אני חוזר פה על דברים שנאמרו.
אבל מה זה אומר שאתה לא יכול שהגב לא יתעגל? ברור שאתה יכול. אם תשים לב, בירידה אתה מאבד לגמרי את המנח של הגב. הגב התחתון נשבר לך ואז כל ה-posterior chain קורסת. זאת הסיבה שכשאתה יורד נמוך אתה מתקפל קדימה, לא מצליח לשמור על מתח בהאמס, העומס עובר לזוקפים ואתה נאלץ לעשות סוג של גוד-מורנינג.
יש לי כמה הצעות איך לארגן את זה אבל כולן תגרומנה לך לשבור את התוכנית שאתה נמצא עליה כרגע.

• פותח/ת השרשור
תקשיב אחי עבדתי בעברק עם 147.5 קילו ויש סרטונים.
עקב בעיות בטכניקה ירדתי ל110 לשפר טכניקה וזה גם לא הצליח אז ירדתי ל95.
אני כבר כמה שבועות עובד על טכניקה ופשוט לא מצליח.
אין סיכוי שזה חוסר גמישות?

ברור שיש סיכוי שזה חוסר גמישות, אבל חוסר גמישות הוא לא תירוץ להרים ידיים ולומר "ככה זה" (לא נבלבל עכשיו את השכל עם PPT וכל הקללות האלה).
אני באמת מציע לעבוד על זה, לא רק שזה יעזור לך בהמשך, זה גם ימנע פציעה שיכולה לקרות כשאתה מרים כאלה משקלים בטכניקה הזאת (זה מפעיל לחץ עצום על הזוקפים שלך, מה שאתה עושה כרגע).

אם יבוא לך, תריץ ביוטיוב חיפוש על squat rx ותשמע מה יש לו לומר, כמו הסרטון הזה:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה אחי אבל אני לא יודע אנגלית.....
בקיצור אני כבר איזה שבועיים עובד על טכניקה ופשוט לא מצליח זה משגע אותי!אני לא יודע כבר מה לעשות.

הי. שמע 3 דגשים. 1- לפי דעתי הגב מתעגל בגלל הקצב, אתה נופל למטה מהר מידי ובכך אתה מאבד את כל הטונוס השרירי ולכן אתה מתעגל. עוד דבר שיכול לעזור לך זה תמלא את הריאות באויר ותוציא את האוויר רק בסיום התנועה.
2- מרפקים, תרים את המרפקים יותר למעלה ותזקוף חזה.
3- אל תשחק עם הראש, תשאיר את הראש במנח נורמלי סתכל איזה שתי מטר קדימה.

• פותח/ת השרשור
הי. שמע 3 דגשים. 1- לפי דעתי הגב מתעגל בגלל הקצב, אתה נופל למטה מהר מידי ובכך אתה מאבד את כל הטונוס השרירי ולכן אתה מתעגל. עוד דבר שיכול לעזור לך זה תמלא את הריאות באויר ותוציא את האוויר רק בסיום התנועה.
2- מרפקים, תרים את המרפקים יותר למעלה ותזקוף חזה.
3- אל תשחק עם הראש, תשאיר את הראש במנח נורמלי סתכל איזה שתי מטר קדימה.
תודה רבה.
1.אני באמת יכול להיות יורד מהר מדי אני ינסה לשפר.
2.אני מרים כמה שאני מצליח, אולי אני יוציא חזה יותר ואז נוכל להרים מרפקים.
3.סבבה אני ישים כדור טניס בין הצוואר והסנטר

אתה קורס שוב
תנסה לשלוט בתנועה
תחזיק גב ותרד לאט תהיה מכווץ כל התנועה ואל תרפה (תרד לאט כדי להתאמן על זה, אחר כך אתה תוכל לרדת יותר מהר בתנאי שתשמור על הכיווץ)

אתה פשוט צונח למטה מאבד את כל הכיווץ. אחרי שאתה למטה אתה מנסה לעלות בשאריות הכוח שלך
תלמד לרדת מכווץ ולהשתמש בבאונס

• פותח/ת השרשור
אתה קורס שוב
תנסה לשלוט בתנועה
תחזיק גב ותרד לאט תהיה מכווץ כל התנועה ואל תרפה (תרד לאט כדי להתאמן על זה, אחר כך אתה תוכל לרדת יותר מהר בתנאי שתשמור על הכיווץ)

אתה פשוט צונח למטה מאבד את כל הכיווץ. אחרי שאתה למטה אתה מנסה לעלות בשאריות הכוח שלך
תלמד לרדת מכווץ ולהשתמש בבאונס
סבבה.
כשאני יורד בסקוואט אני כזה מכווץ את כל הגוף, כאילו עושה שריר בכל השרירים שאני מצליח, זאת הכוונה בלהיות מכווץ?

סבבה.
כשאני יורד בסקוואט אני כזה מכווץ את כל הגוף, כאילו עושה שריר בכל השרירים שאני מצליח, זאת הכוונה בלהיות מכווץ?

כן, אבל תקפיד לכווץ את הזוקפים
להוציא חזה
להרים מרפקים
ולהיות מכווץ בהמסטרינג וגולט (תחת)
ולדחוף ברכיים הצידה

תעשה ניסויים עם 60 קילו לרדת הכי לאט שאתה יכול ולשמור על כיווץ (בחימום) - תעבוד על זה הרבה

• פותח/ת השרשור
כן, אבל תקפיד לכווץ את הזוקפים
להוציא חזה
להרים מרפקים
ולהיות מכווץ בהמסטרינג וגולט (תחת)
ולדחוף ברכיים הצידה

תעשה ניסויים עם 60 קילו לרדת הכי לאט שאתה יכול ולשמור על כיווץ (בחימום) - תעבוד על זה הרבה
תאכלס אני יכול גם עם 90 לרדת ממש לאט, המשקל לא ממש מקשה עלי, מה שמקשה זה הטכניקה.
אני ארד הכי לאט שיש ויביא סרטון.

תאכלס אני יכול גם עם 90 לרדת ממש לאט, המשקל לא ממש מקשה עלי, מה שמקשה זה הטכניקה.
אני ארד הכי לאט שיש ויביא סרטון.

אבל אתה לא קולט בפעם המיליון

יש חימום !

אתה יודע לבצע חימום ?

לא מעלים משקל בחימום אם הטכניקה דפוקה !

אתה שם 60 קילו ועושה סקווט עד שהוא טוב
אחר כך שם 80 ....
עד שאתה מגיע למשקל עבודה

איך אתה שם 147 קילו שאין לך סקווט של 60 טוב ?

זה יקח לך מהר מאוד לחזור למשקלים
חודש מנסים לתקן לך את הטכניקה פה ואתה לא קולט !

שים 60 תעשה 100 חזרות עד שתעשה סקווט טוב
תעלה לאט לאט עם החימום
ולעזזאל אתה לא מיישם כלום ! כל סרטון אותו חרא, אתה לא רואה בעצמך ?
למה להעלות אותו אם הוא בדיוק כמו הקודם

שב תעשה 1000 חזרות אם צריך
אבל תלמד לעשות סקווט

• פותח/ת השרשור
אבל אתה לא קולט בפעם המיליון

יש חימום !

אתה יודע לבצע חימום ?

לא מעלים משקל בחימום אם הטכניקה דפוקה !

אתה שם 60 קילו ועושה סקווט עד שהוא טוב
אחר כך שם 80 ....
עד שאתה מגיע למשקל עבודה

איך אתה שם 147 קילו שאין לך סקווט של 60 טוב ?

זה יקח לך מהר מאוד לחזור למשקלים
חודש מנסים לתקן לך את הטכניקה פה ואתה לא קולט !

שים 60 תעשה 100 חזרות עד שתעשה סקווט טוב
תעלה לאט לאט עם החימום
ולעזזאל אתה לא מיישם כלום ! כל סרטון אותו חרא, אתה לא רואה בעצמך ?
למה להעלות אותו אם הוא בדיוק כמו הקודם

שב תעשה 1000 חזרות אם צריך
אבל תלמד לעשות סקווט
מה אתה מתעצבן? אתה חושב שאני נהנה מזה שאני תקוע על המשקל המחורבן הזה חודש ופשוט לא מצליח?
אתה חושב שאני אומר טוב יאללה באלי לעשות מעצמי צחוק ולעצבן את כולם אז אני יעשה סקוואט גרוע בכוונה? אני אשכרה נותן את כל מה שאני יכול בשביל שילך לי טוב.
אתה יודע איזה מתסכל זה? אני בא כולי לסקוואט ואומר יאללה היום אני יעשה טוב, אני עושה את המקסימום ומרגיש שהלך לי מצויין, ואז אני רואה את הסרטון ובאלי להרוג את עצמי.
אתה יודע שיצא לי כבר כמה לילות אשכרה לשכב שעה במיטה בלי להרדם כי כל הזמן קופצות לי מחשבות לראש איך לעשות את הסקוואט.
אני רואה מיליון פעם ביום את הדיוידי של ריפטו על הסקוואט ואני בטוח שאני יצליח ואז הכל הולך חרא!!
אתה חושב שלא נמאס לי מהתרגיל הזה שילדים באים ועם הפעם הראשונה עושים סקוואט טוב ואני כבר כבר חודשים ולא עושה טכניקה טובה.
זה שאני לא מצליח ליישם זה לא אומר שאני לא מנסה. אני מנסה ונותן מעצמי את הכל!
מה אתה חושב שאני לא יודע שהסקוואט שלי חרא, אני יודע שהסקוואט שלי שווה לתחת ואני מנסה לתקן את זה.אולי באמת זה מצב אבוד לא יודע אבל אני לא מוותר ואני ימשיך עד שאני יצליח עם כמה שזה מתסכל.
ועם אתה כל כך מתעצבן לראות את הסרטונים שלי אתה לא חייב, אני מעדיף שלא תראה עם זה ככה מעצבן אותך.

נערך לאחרונה:
take it easy... אחת הסיבות שאנשים פה עושים סקוואט סביר+ על הפעם הראשונה היא שהם קראו מה שהם צריכים לקרוא(הפרק של הסקוואט בSS) אתה לא קראת אותו וזה שאתה לא יודע אנגלית זה לא תירוץ.. אתה יכול לשבת עם מילון ולקרוא.. אז יקח לך יותר זמן, אפשר לחשוב..
בקשר לסירטון- אתה קורס קדימה ועולה במעיין גוד מורנינג מה שאומר שכוח לא חסר לך כי זה הרבה יותר קשה אתה פשוט צריך להוציא יותר חזה במהלך הירידה ויותר לשלוט בתנועה ולא ליפול..

• פותח/ת השרשור
take it easy... אחת הסיבות שאנשים פה עושים סקוואט סביר+ על הפעם הראשונה היא שהם קראו מה שהם צריכים לקרוא(הפרק של הסקוואט בSS) אתה לא קראת אותו וזה שאתה לא יודע אנגלית זה לא תירוץ.. אתה יכול לשבת עם מילון ולקרוא.. אז יקח לך יותר זמן, אפשר לחשוב..
בקשר לסירטון- אתה קורס קדימה ועולה במעיין גוד מורנינג מה שאומר שכוח לא חסר לך כי זה הרבה יותר קשה אתה פשוט צריך להוציא יותר חזה במהלך הירידה ויותר לשלוט בתנועה ולא ליפול..
אני מבין את התנועה ויודע איך זה אמור להראות.. הבעיה זה ליישם את זה.
אני ינסה את הטיפים שנתנו לי פה.

תשמע, תעבוד על מה ש-moo אמר בחימום שבוע, אח"כ תעלה סרטון. תן לעצמך שבוע לעשות סקווט איטי, מבוקר, עם משקל שווה למשקל גוף (שזה 60-70 קילו?), תשכח מכל הרצון לעלות למשקלים גבוהים, שים לב לכל הדגשים.
באמת שסקווט זו לא סיבה להישאר ערים בלילה, גם אם בפורום נראה כאילו סקווט זה הדבר הקדוש ביותר.
אתה רוצה להתקדם ולהיות חזק, לא להיפצע. אז קח את הזמן הזה ותלמד את התנועה כמו שצריך. זו לא בושה, להיפך, זה סממן של אנשים רציניים.

אני מבין את התנועה ויודע איך זה אמור להראות.. הבעיה זה ליישם את זה.
אני ינסה את הטיפים שנתנו לי פה.
זה בדיוק הבעיה.. שאתה יודע איך זה אמור להיראות כי ראית בסרטונים אבל אתה לא יודע איך לבצע את זה כי לא קראת את הספר.. זה בדיוק כמו שידגימו לך תרגיל קשה במתמטיקה אתה תחשוב שאתה יודע איך עושים את זה אבל שיבקשו ממך לפתור אתה תסתבך ולא תצליח

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תשמע, תעבוד על מה ש-moo אמר בחימום שבוע, אח"כ תעלה סרטון. תן לעצמך שבוע לעשות סקווט איטי, מבוקר, עם משקל שווה למשקל גוף (שזה 60-70 קילו?), תשכח מכל הרצון לעלות למשקלים גבוהים, שים לב לכל הדגשים.
באמת שסקווט זו לא סיבה להישאר ערים בלילה, גם אם בפורום נראה כאילו סקווט זה הדבר הקדוש ביותר.
אתה רוצה להתקדם ולהיות חזק, לא להיפצע. אז קח את הזמן הזה ותלמד את התנועה כמו שצריך. זו לא בושה, להיפך, זה סממן של אנשים רציניים.
80 קילו.
טל אני יודע איך זה אמור להיות פשוט לא משנה כמה אני מסנה הגב שלי קורס!
טוב לא משנה אני יסתדר כבר אפשר לנעול.תודה.

80 קילו.

הגב שלך קורס כי המשקל כבד לו !
תעבוד עם משקל סביר הגב יתחזק -> תעלה משקל

80 קילו.

אני מבין שאתה יודע איך זה אמור להיות, אני פשוט אומר שבמשקלים האלה אין לך דרך לתקן את זה כי אתה נכנס לאותה מלכודת. הגוף גם התרגל לעשות את הסקווט בצורה הזאת, קשה לשכנע אותו כשממשיכים ברוטינה כרגיל. מבחינתי תעשה אפילו בוקס סקווט עד שתזהה את הבעיות ותפתור אותן, ורק אז תעבור לסקווט רגיל, אתה צריך לעשות משהו בשביל לשבור את ההרגל של הגוף. ברגע שזה ייפתר אתה תחזור לרוץ במשקלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית