הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים בחו''ל

• פותח/ת השרשור apap
  • פורסם בתאריך

apap

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
היי, אני בן 18 ומעוניין לטוס ללמוד בחו''ל. סיימתי בגרות מלאה 5 יחידות מתמטיקה ואנגלית ו10 יחידות מחשבים(5 מדעי המחשב ו5 סייבר). אני לא עושה שירות צבאי(פרופיל 21).
כרגע לא סגור על איזה מדינה, אבל אני חושב בעיקר על גרמניה\הולנד(אלמד את השפה לפני), ארצות הברית הייתה ''החלום'' אבל פחות רלוונטית מבחינת מחיר והישארות לאחר הלימודים(מעוניין להישאר לגור במדינה שאלמד בה).
אשמח לשמוע מאנשים שעשו את זה מה ההמלצות, בעיקר על איפה כדאי ללמוד.

• פותח/ת השרשור
מה אתה מתכוון ללמוד? זו השאלה עיקרית
שכחתי לרשום, מחשבים - תכנות\אבטחת מידע\רוב מה שקשור לתוכנה וסייבר, בעיקר אבטחת מידע למרות שאני יודע שסיכוי נמוך שבאמת אוכל ללמוד את זה.

בגרמניה הלימודים בגרמנית. אתה חייב לקחת את זה בחשבון, לימודים אקדמאים בשפה שהיא לא עברית או אנגלית זה לא טריוויאלי. מכרה שלי הייתה צריכה שלוש שנות מחיה בגרמניה לפני שהצליחה לעבור מבחן שיאפשר לה להתקבל.
מסיימת עכשיו שנה ראשונה, ובזמן הזה כבר החליטה שהיא רוצה לחזור לארץ..

למקצוע הזה בארץ או ארה"ב יהיה אידאלי, אלה המקומות הכי טובים לזה

היו הרבה דיונים בעבר, תואר ראשון יותר משתלם לעשות בארץ.
אם אתה מדבר על הגירה מוחלטת כולל עבודה בחו'ל אחרי התואר זה סיפור אחר אבל אז הדאגה שלך צריכה להיות אישורי עבודה

מצטרף להמלצה לגבי תואר ראשון בארץ, במיוחד שתחום הIT מוביל בארץ ביחס לרוב מדינות העולם.

אני למדתי הנדסה בארץ, שקלתי להמשיך את התואר באוסטרליה ומהר מאד ירדתי מהרעיון. באירופה הלימודים אולי בחינם, אבל ללמוד בשפה חדשה לגמרי נשמע לי על גבול הבלתי אפשרי.

אני עובד ומדבר כמעט רק אנגלית ועדיין לפעמים שאני נחשף לתכנים אקדמיים באנגלית זה לא זורם לי לחלוטין כמו עברית.

מעבר לזה, השכ״ל בארץ הוא מאוד נמוך, ניתן לגור אצל ההורים ולא לדאוג יותר מדי לכסף, תנצל את זה אם האורח חיים נשמע לך סביר.

יש לך אזרחות אירופאית?

יש גם מוסדות לימוד בינ"ל באירופה שמלמדים בהם באנגלית.

סביר להניח שאם תצליח להגיע לפה (ארהב) וללמוד פה , עם מקצוע כמו מחשבים , שתמצא חברה שתשאיר אותך (במיוחד אם תשלב MBA)
יש לי חבר טוב שלמד בבינתחומי מחשבים , התקבל לתואר שני בduke (לmba) וסיים לא מזמן ויש התקבל לעבודה בזינגה בסאן פרנסיסקו.

הכל תלוי בכמה את מוכן להשקיע בשביל המטרה.

• פותח/ת השרשור
היו הרבה דיונים בעבר, תואר ראשון יותר משתלם לעשות בארץ.
אם אתה מדבר על הגירה מוחלטת כולל עבודה בחו'ל אחרי התואר זה סיפור אחר אבל אז הדאגה שלך צריכה להיות אישורי עבודה

מצטרף להמלצה לגבי תואר ראשון בארץ, במיוחד שתחום הIT מוביל בארץ ביחס לרוב מדינות העולם.

אני למדתי הנדסה בארץ, שקלתי להמשיך את התואר באוסטרליה ומהר מאד ירדתי מהרעיון. באירופה הלימודים אולי בחינם, אבל ללמוד בשפה חדשה לגמרי נשמע לי על גבול הבלתי אפשרי.

אני עובד ומדבר כמעט רק אנגלית ועדיין לפעמים שאני נחשף לתכנים אקדמיים באנגלית זה לא זורם לי לחלוטין כמו עברית.

מעבר לזה, השכ״ל בארץ הוא מאוד נמוך, ניתן לגור אצל ההורים ולא לדאוג יותר מדי לכסף, תנצל את זה אם האורח חיים נשמע לך סביר.

סביר להניח שאם תצליח להגיע לפה (ארהב) וללמוד פה , עם מקצוע כמו מחשבים , שתמצא חברה שתשאיר אותך (במיוחד אם תשלב MBA)
יש לי חבר טוב שלמד בבינתחומי מחשבים , התקבל לתואר שני בduke (לmba) וסיים לא מזמן ויש התקבל לעבודה בזינגה בסאן פרנסיסקו.

הכל תלוי בכמה את מוכן להשקיע בשביל המטרה.

אני מבין ויודע שעדיף לי ללמוד בארץ אבל לימודים בחול יעזרו לי בתהליך ההגירה(שזאת המטרה הסופית) ,בזמן הלימודים אוכל להתרגל למקום, להכיר אנשים ולנסות להשיג אזרחות, המטרה הכללית היא ללמוד במדינה כלשהי ולגור בה אחר כך, ביקרתי בהולנד וממש התחברתי למקום ולאנשים, אבל מבחינת האזרחות העניין לא פחות מסובך מארצות הברית והרמה בתחום המחשבים שם נמוכה מארה''ב ככה שכנראה אבדוק לעומק את האופציה של ארצות הברית.הבנתי שאי אפשר באמת לעבוד עם ויזת סטודנט בארה''ב, האם זה באמת נכון?
אם יש לכם המלצות על אוניברסטאות שכדאי לבדוק אשמח לשמוע.
תודה לכולם.

אני מבין ויודע שעדיף לי ללמוד בארץ אבל לימודים בחול יעזרו לי בתהליך ההגירה(שזאת המטרה הסופית) ,בזמן הלימודים אוכל להתרגל למקום, להכיר אנשים ולנסות להשיג אזרחות, המטרה הכללית היא ללמוד במדינה כלשהי ולגור בה אחר כך, ביקרתי בהולנד וממש התחברתי למקום ולאנשים, אבל מבחינת האזרחות העניין לא פחות מסובך מארצות הברית והרמה בתחום המחשבים שם נמוכה מארה''ב ככה שכנראה אבדוק לעומק את האופציה של ארצות הברית.הבנתי שאי אפשר באמת לעבוד עם ויזת סטודנט בארה''ב, האם זה באמת נכון?
תודה לכולם.

אתה תוכל לעבוד משהו כמו 20 שעות בשבוע ...
זאת הבעיה בלימודים פה, המחיה והשכר לימוד בלי הכנסה למשך תקופה.
בעיקרון האמריקאים לוקחים הלוואות סטודנט ואז אחרי שמוצאים עבודות (בסיום התואר) משלמים את ההלוואה לאט לאט.

תודה לכולם.

אם אין לך דרכון זר או קרובים עשירים, אין לך מה ללמוד בחול לתואר ראשון.

צא מהסרט שתהגר על בסיס לימודים. זה קשה מאוד ודורש הרבה כסף בצד שהולך על העניין.
תהליכי הגירה הפכו למאוד נוקשים, חובת ההוכחה שאתה הולך להועיל למדינה אליה תהגר היא עלייך, ולך כרגע אין כלום.

יהיה לך הרבה יותר פשוט, מתגמל וכלכלי ללמוד בארץ ולהשתמש בלימודים ככלי להגירה.

אתה תהיה חייב MBA כדי להתקבל לויזת עבודה בארה"ב בכל מקרה...

צריך להבהיר מהי המטרה הסופית.

אם אתה רוצה ללמוד בחו״ל על מנת לשדרג את עצמך מקצועית, או ללמוד בחו״ל על מנת להגר למדינה.

אני יכול להגיב על אוסטרליה-
כל אחד עם תעודת בגרות יכול ללמוד כאן באוניברסיטה. מתקבלים בקלות, יש חברה שעוזרת עם התהליך בחינם. יש הגבלה של הויזה לעבוד עד 20 שעות בשבוע אבל כמובן יש קומבינות. בסיום הלימודים ניתן להגיש בקשה לויזת בוגר לימודים או משהו כזה ולהתחיל תהליך הגירה שבסופו אתה אזרח.
מה הקאץ׳? אוניברסיטאות גובות כאן כמעט כפול עבור תושב זר, סביב 70,000 ש״ח בשנה.

אני הייתי באותו מקום ובסוף החלטתי לעשות תואר ראשון בארץ ואז להגר ואנ י דווקא מתחרטת על זה..
כדאי לעשות תואר ראשון במקום שאתה חושב שתישאר וככה באמת תוכל לדעת את השפה הרבה יותר טוב, להכיר הרבה יותר מקומיים ואת האיזור, ואם תירצה תואר שני יהיה לך הרבה יותר קל להתקבל.
יש הרבה קבוצות על לימודים בחו"ל בפייסבוק אז שווה לבדוק שמה.
יכולה להגיד על בלגיה ( שזה דיי דומה להולנד וגם השפה שם זה הולנדית\צרפתית) הלימודים לתואר ראשון הם דיי חינם (זה סכום ממש קטן איזה 200 יורו שצריך לשלם לדעתי) ואפשר לקבל ויזה לימודים ולעבוד תוך כדי כמה שעות. אחרי 5 שנים שאתה גר במדינה מקבלים אזרחות (לפחות ככה זה שאתה על ויזת עבודה \ ויזה שאתה גר\נשוי עם מקומית)

אם אתה רוצה להישאר בתפקיד המחשבים אז עד כמה שאני יודע הולנד זה לא מקום טוב. כיום גרמניה היא בירת הסטארטאפים של אירופה. כלומר שם יהיה לך הכי קל להשיג עבודה.

עד כמה שאני יודע רוב המדינות לא כזה נותנות אזרחות על סמך לימודים. כלומר זה שלמדתה שם לא מקנה לך באמת יתרונות.

תואר מתאים כן עוזר בבקשות הגירה. במיוחד לקנדה/אוסטרליה.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי באותו מקום ובסוף החלטתי לעשות תואר ראשון בארץ ואז להגר ואנ י דווקא מתחרטת על זה..
כדאי לעשות תואר ראשון במקום שאתה חושב שתישאר וככה באמת תוכל לדעת את השפה הרבה יותר טוב, להכיר הרבה יותר מקומיים ואת האיזור, ואם תירצה תואר שני יהיה לך הרבה יותר קל להתקבל.
יש הרבה קבוצות על לימודים בחו"ל בפייסבוק אז שווה לבדוק שמה.
יכולה להגיד על בלגיה ( שזה דיי דומה להולנד וגם השפה שם זה הולנדית\צרפתית) הלימודים לתואר ראשון הם דיי חינם (זה סכום ממש קטן איזה 200 יורו שצריך לשלם לדעתי) ואפשר לקבל ויזה לימודים ולעבוד תוך כדי כמה שעות. אחרי 5 שנים שאתה גר במדינה מקבלים אזרחות (לפחות ככה זה שאתה על ויזת עבודה \ ויזה שאתה גר\נשוי עם מקומית)
לאן רצית להגר ואיפה את נמצאת כרגע?
צריך להבהיר מהי המטרה הסופית.

אם אתה רוצה ללמוד בחו״ל על מנת לשדרג את עצמך מקצועית, או ללמוד בחו״ל על מנת להגר למדינה.

אני יכול להגיב על אוסטרליה-
כל אחד עם תעודת בגרות יכול ללמוד כאן באוניברסיטה. מתקבלים בקלות, יש חברה שעוזרת עם התהליך בחינם. יש הגבלה של הויזה לעבוד עד 20 שעות בשבוע אבל כמובן יש קומבינות. בסיום הלימודים ניתן להגיש בקשה לויזת בוגר לימודים או משהו כזה ולהתחיל תהליך הגירה שבסופו אתה אזרח.
מה הקאץ׳? אוניברסיטאות גובות כאן כמעט כפול עבור תושב זר, סביב 70,000 ש״ח בשנה.
אני רוצה ללמוד בחו''ל על מנת להוציא תואר ראשון(שאת זה אצטרך בכל מקרה) ולהגר לאותה מדינה(שזאת המטרה העיקרית). אני רוצה ללמוד באותה מדינה אליה אני מהגר.
הבעיה העיקרית היא באמת עניין הכסף, ברור לי שיעלה פי כמה וכמה מישראל ובשביל זה אעבוד כאן כמה שיותר(לפחות שנה, גם ככה יש את עניין המבחנים כמו IELTS שאצטרך להתכונן הרבה), ברור שזה לא יספיק אבל אני מאמין שאסתדר(ההורים יעזרו קצת ואקח הלוואה אם צריך).

אם אתה רוצה להישאר בתפקיד המחשבים אז עד כמה שאני יודע הולנד זה לא מקום טוב. כיום גרמניה היא בירת הסטארטאפים של אירופה. כלומר שם יהיה לך הכי קל להשיג עבודה.

עד כמה שאני יודע רוב המדינות לא כזה נותנות אזרחות על סמך לימודים. כלומר זה שלמדתה שם לא מקנה לך באמת יתרונות.

תואר מתאים כן עוזר בבקשות הגירה. במיוחד לקנדה/אוסטרליה.
לאחר מחשבה ובדיקה מעמיקה הגעתי למסקנה שאין סיכוי לארה''ב - גם מבחינת מחיר וגם הבנתי שמסתכלים על ממוצע בגרויות והציונים שלי בתנך\ספרות\היסטוריה על הפנים, וגם מבחינת תהליך ההגירה שהוא הרבה יותר קשה.
קנדה ואוסטרליה הן כנראה האופציות היחידות כרגע, ומביניהן אני מעדיף בהרבה את קנדה, אם יש למישהו המלצות לאוניברסטאות או טיפים כאלה ואחרים אשמח לשמוע.תודה לכולם.

קנדה ואוסטרליה הן כנראה האופציות היחידות כרגע, ומביניהן אני מעדיף בהרבה את קנדה, אם יש למישהו המלצות לאוניברסטאות או טיפים כאלה ואחרים אשמח לשמוע.
אישית זה כרגע האופציה שאני גם מכוון אליה (יש עדיפות בהגירה לאנשים עם ניסיון של 5 שנים אז אני עוד קצת מחכה) אבל ממה שאני זוכר שהסתכלתי לימודים לא נותנים לך יתרון בהם. כלומר יהיה לך יותר טוב ללמוד פה בארץ ולצבור ניסיון (התחום של סייבר מאוד חזק בארץ ובין החזקים בעולם) ואז להגר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית