הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון לפני ואחרי מסה

• פותח/ת השרשור Iu007i
  • פורסם בתאריך

Iu007i

משתמש מתחיל
100
2
נק' מוניטין:
2
100
2
היי, הנה תמונות שלי לפני ואחרי מסה(אני עדיין ממשיך מסה).
השאלה שלי היא כזאת: להמשיך עם המסה או להתחיל חיטוב?
20170710_224757.jpg
20170710_224757.jpg

Screenshot_20170710-225339.png

*התמונות מסודרות בסדר הפוך
לפני: 72 ק"ג
אחרי(עכשיו): 77.5 ק"ג
שינוי של שלושה חודשים

אם התמונות העליונות זה המצב העכשווי חיטוב.
לא בכוונה להעליב, אבל איך כל אחד מכם מסוגל להמליץ לבחור על מסה?
אגב, גם לייל מקדונלד ממליץ לסיים מסה באחוז שומן כזה (15-16)

אם התמונות העליונות זה המצב העכשווי חיטוב.
לא בכוונה להעליב, אבל איך כל אחד מכם מסוגל להמליץ לבחור על מסה?
אגב, גם לייל מקדונלד ממליץ לסיים מסה באחוז שומן כזה (15-16)

ככל שתעבור יותר בין חיטוב למסה אתה בתכלס תבזבז יותר זמן ביניים..
לדעתי עדיף לו כמה שפחות זמן לבזבז

ככל שתעבור יותר בין חיטוב למסה אתה בתכלס תבזבז יותר זמן ביניים..
לדעתי עדיף לו כמה שפחות זמן לבזבז
כמה שפחות זמן לבזבז ולהמליץ על מסה סותר אחד את השני.
האידיאל הוא לחטב ל10-12 ואז להתחיל מסה איטית (חצי קג עד 1קג בחודש) עד שמגיעים ל15-16 ואז לחטב. ככה חוסכים זמן, מאשר אם כל מסה אתה מעלה שומן בקצב מטורף.
בלי קשר, לייל אומר שמעל לאזור ה15 הcalorie partitioning מתחיל להשתנות והגדילה במסת השריר (פוטנציאל) תפחת.

אחרי כל הסיכום הזה, אני מניח שגם אפשר להסכים (שוב, בלי להעליב) שזה לא מראה אסתטי גם ככה, חבל להחמיר אותו.

כמה שפחות זמן לבזבז ולהמליץ על מסה סותר אחד את השני.
האידיאל הוא לחטב ל10-12 ואז להתחיל מסה איטית (חצי קג עד 1קג בחודש) עד שמגיעים ל15-16 ואז לחטב. ככה חוסכים זמן, מאשר אם כל מסה אתה מעלה שומן בקצב מטורף.
בלי קשר, לייל אומר שמעל לאזור ה15 הcalorie partitioning מתחיל להשתנות והגדילה במסת השריר (פוטנציאל) תפחת.

אחרי כל הסיכום הזה, אני מניח שגם אפשר להסכים (שוב, בלי להעליב) שזה לא מראה אסתטי גם ככה, חבל להחמיר אותו.

אתה לא אמור להראות אסטתי בשיא המסה, אין מה לעשות.. אלא אם כן אתה מתאמן מתקדם אז אתה יכול להרשות לעצמיך להיות על נייטרלי/
לעשות מסה נקייה מאוד /תקופות קצרות של מסה וחיטוב.
אני לא מבין מספיק בשביל להתווכח על הנתונים שהצגת פה. אבל אני אישית כבר חושב שאי אפשר לקחת מחקרים או דעות של אנשים כאמת אבסולוטית, כי הדברים תמיד יותר מורכבים ממה שמנסים להציג אותם, כאילו שיש נוסחא שאומרת בדיוק איך להתאמן וכמה צריך לאכול.
אני לא מאמין שמתאמן מתחיל צריך לעלות רק בחצי קילו בחודש שלם. במיוחד אם המטרה שלו היא עליה במסת שריר.

-לקחת את המשפט האחרון שרשמתי כדרך אגב, וביססת עליו חצי עמוד. זה בסדר, אפשר להתעלם ממנו בכל מקרה.
-לקחת את ההמלצה של 0.5-1 קג ובחרת ללכת על הגבול התחתון ועל מתאמן מתחיל, שגם ככה בעל אחוז שומן לא נמוך.

אפשר לדון ולהתווכח גם שעות, אני סתם פה בשביל לפזר עזרה וכי אני מחפש תירוצים לברוח מהפסיכומטרי, אבל כל מה שאמרתי מבוסס על דברים שלייל מקדונלד אמר; והרשה לי להניח שכל מה שאתה אמרת מבוסס על כמה מאמרים בפורטל ורציונל אישי.

*אני שם לב עכשיו שכתבת שאתה לא מאמין בתקופות קצרות של מסה/חיטוב. אני לא יודע איך הבנת את זה הפוך אבל כל הפואנטה של מה שכתבתי הייתה תקופה מאוד ארוכה של מסה.

• פותח/ת השרשור
-לקחת את המשפט האחרון שרשמתי כדרך אגב, וביססת עליו חצי עמוד. זה בסדר, אפשר להתעלם ממנו בכל מקרה.
-לקחת את ההמלצה של 0.5-1 קג ובחרת ללכת על הגבול התחתון ועל מתאמן מתחיל, שגם ככה בעל אחוז שומן לא נמוך.

אפשר לדון ולהתווכח גם שעות, אני סתם פה בשביל לפזר עזרה וכי אני מחפש תירוצים לברוח מהפסיכומטרי, אבל כל מה שאמרתי מבוסס על דברים שלייל מקדונלד אמר; והרשה לי להניח שכל מה שאתה אמרת מבוסס על כמה מאמרים בפורטל ורציונל אישי.

*אני שם לב עכשיו שכתבת שאתה לא מאמין בתקופות קצרות של מסה/חיטוב. אני לא יודע איך הבנת את זה הפוך אבל כל הפואנטה של מה שכתבתי הייתה תקופה מאוד ארוכה של מסה.

כעיקרון, אני בערך מה 15.7 מנסה לעלות כמה שיותר נקי 0.5-1 ק"ג בחודש

אני לא מנסה להתכווח וזה גם לא מעניין אותי, אני אומר לך את דעתי נטו.
גם קילו בחודש נשמע קצת, למה הוא מציע את מה שהוא מציע? אני באמת רוצה לדעת.
דווקא בזמן האחרון אני מבין שעדיין ניסיון של אנשים עולה בהרבה על הממצאים המחקריים.
שממצאים מחקריים בדר"כ רק מקמטים את הדברים ושיש בהם רק חלקים מתוך האמת.
או שבסופו של דבר המחקרים מוצאים את התשובה שכבר אנשים בעלי ניסיון עובדים דרכיה, כי הדברים פשוט עובדים, זאת אומרת שיש בזה מדע שהוא פשוט לא מוסבר ומגובה מחקרית מאחוריה.

נערך לאחרונה:
אני לא מנסה להתכווח וזה גם לא מעניין אותי, אני אומר לך את דעתי נטו.
גם קילו בחודש נשמע קצת, למה הוא מציע את מה שהוא מציע? אני באמת רוצה לדעת.
דווקא בזמן האחרון אני מבין שעדיין ניסיון של אנשים עולה בהרבה על הממצאים המחקריים.
שממצאים מחקריים בדר"כ רק מקמטים את הדברים ושיש בהם רק חלקים מתוך האמת.
או שבסופו של דבר המחקרים מוצאים את התשובה שכבר אנשים בעלי ניסיון עובדים דרכיה, כי הדברים פשוט עובדים, זאת אומרת שיש בזה מדע שהוא פשוט לא מוסבר ומגובה מחקרית מאחוריה.
אז אתה מניח שהדעה שלך "נכונה יותר" מאדם שכל חייו מוקדשים לנושא הזה בדיוק?
בכל אופן, כמו שאמרתי, גם אותי זה לא ממש מעניין אז שיהיה הרבה הצלחה לך ולפותח האשכול, ולי עם הפסיכומטרי אמן.

אז אתה מניח שהדעה שלך "נכונה יותר" מאדם שכל חייו מוקדשים לנושא הזה בדיוק?
בכל אופן, כמו שאמרתי, גם אותי זה לא ממש מעניין אז שיהיה הרבה הצלחה לך ולפותח האשכול, ולי עם הפסיכומטרי אמן.

שאמרתי לי , זה לא דעה שלי, אני לא מבסס שום דבר על הדעה האישית שלי כשיש להרבה אנשים אחרים יותר ניסיון ממני. כמו שהוא הדגיש את כל חייב למחקר, יש מתאמנים שהדגישו את כל חייהם לאימון, ויש להם ניסיון "בשטח".
אני באופן לגיטימי שואל, למה הוא מציע את מה שהוא מציע.

שאמרתי לי , זה לא דעה שלי, אני לא מבסס שום דבר על הדעה האישית שלי כשיש להרבה אנשים אחרים יותר ניסיון ממני. כמו שהוא הדגיש את כל חייב למחקר, יש מתאמנים שהדגישו את כל חייהם לאימון, ויש להם ניסיון "בשטח".
אני באופן לגיטימי שואל, למה הוא מציע את מה שהוא מציע.
יש לי את התמונה הזו בשלוף. לגבי שאר הדברים, או שהם באים מהאתר שלו (מאחד מהמאמרים) או מהפורום שלו (שהוא היה זה שהגיב).

קבצים מצורפים

• Screenshot_20170727-144941.jpg
    Screenshot_20170727-144941.jpg
    KB 120.9 · צפיות: 98
יש לי את התמונה הזו בשלוף. לגבי שאר הדברים, או שהם באים מהאתר שלו (מאחד מהמאמרים) או מהפורום שלו (שהוא היה זה שהגיב).

זה לא מעניין מה הוא רשם לך 😳, אני רוצה מחקרים שהוא עשה. אבל לא משנה, הדיון שלנו לא קשור לפותח האשכול וסתם מקפיצים אותו אז בוא נפסיק פה.

זה לא מעניין מה הוא רשם לך 😳, אני רוצה מחקרים שהוא עשה. אבל לא משנה, הדיון שלנו לא קשור לפותח האשכול וסתם מקפיצים אותו אז בוא נפסיק פה.
מה הוא רשם לי? זה דיון מ2012 אם אני לא טועה, וגם עכשיו כל הפורום שלו דוגל בזה.
מחקרים שהוא עשה? הוא לא ncbi, אם אתה רוצה יש לו הרבה מאמרים באתר, אבל זה לא שעם כל מאמר הוא מגבה עם מחקר בסופו בשביל שלא יחשבו שהוא טרול. אם אתה בוחר לפקפק בו זה מגוכח לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית