הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סייקל חיטוב

violentsoul

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום חברים ,

אני נמצא על TRT כל הזמן(250 אננטט כל שבועיים) רוצה לעשות את הסייקל\BLUST השני, עכשיו חשבתי על מסטרון אבל אין לי בנתיים מקור אמין 😃

אבל יש לי את זה :

1-12 500 פרופ בשבוע
1-12 בולדנון 600 בשבוע

1-12 פרובירון אני יקח כדור ביום
טמוקסיפון אני יוסיף לפי ההרגשה .

את האננט אני מפסיק לקחת לכל התקופה .
וכמובן תזונה נכונה

אפשרי לחיטוב?
ועוד שאלה פעם התחלתי לקחת בולדנון זה עשה לי בעיות בחיי מין כבר מהשבוע השני הפסקתי לקחת והכל חזר לעבוד .
זה תופעה ידוע לבולדנון? לדעתי זה הייתה יותר בעיה פסיכולוגית מאשר החומרים (בכלל זה הפסקתי לקחת, תקופה לא נעימה הייתה לי ).

תודה רבה חברים

1. במידה ואתה משלב טסט קצר עם חומר אחר ארוך , תדאג למשוך את הטסט עד שחומר עם אסטר ארוך יפסיק לפעול. במקרה של בולד לפחות שבועיים- שלוש.
2. מינון בולד אפקטיבי מתחיל מ 800 מג בשבוע.
3. תשקול מסטרון או וינסטרול במקום בולד.
4. בולד אמיתי פותח תאבון, האם תרצה בזה בזמן חיטוב?

• פותח/ת השרשור
1. במידה ואתה משלב טסט קצר עם חומר אחר ארוך , תדאג למשוך את הטסט עד שחומר עם אסטר ארוך יפסיק לפעול. במקרה של בולד לפחות שבועיים- שלוש.
2. מינון בולד אפקטיבי מתחיל מ 800 מג בשבוע.
3. תשקול מסטרון או וינסטרול במקום בולד.
4. בולד אמיתי פותח תאבון, האם תרצה בזה בזמן חיטוב?

בכללי זה אפשר ממה שאני מבין
אם אני לא ימצא וינסטרול אני יעשה תיקונים כמו שאמרתה .

תודה חבר

סעיף 1 הוא חשוב להתאוששות אחרי סייקל.
בנוסף , מה עם פרגניל ?
חייב להשתמש במהלך סייקל.

בולד לא הכי אידאלי לחיטוב
שאלה מקדימה - האם ה-TRT שלך מאבחון רפואי?

סייקל חיטוב יעיל למתחילים יראה כך
1-10 טסט פרופ 100mg-150mg/eod
1-10 מאסטרון פרופ 150mg/eod
או
1-10 טרן אצטט 100mg/eod
2-10 פרגניל 500iu שבועי (כדאי לפצל ל-2)
11 והלאה PCT סטנדרטי כלומיד+טמוקסיפן

• פותח/ת השרשור
בולד לא הכי אידאלי לחיטוב
שאלה מקדימה - האם ה-TRT שלך מאבחון רפואי? אכן רפואי

סייקל חיטוב יעיל למתחילים יראה כך
1-10 טסט פרופ 100mg-150mg/eod סייקל ראשון עשיתי 400-500
1-10 מאסטרון פרופ 150mg/eod כרגע אין לי בהשג יד
או
1-10 טרן אצטט 100mg/eod אפשר להחליף בויסטרול נכון?
2-10 פרגניל 500iu שבועי (כדאי לפצל ל-2) אני לא צריך את זה גם ככה הגוף לא מייצר טסט
11 והלאה PCT סטנדרטי כלומיד+טמוקסיפן

באדום
אז כמו שאני מבין רעיון לא משהו עם בולד לעשות חיטוב

תשובה קצרה - אל תעלה את המינון של הטסט אם אתה לא צריך.
המינון שלך הפרווירון נמוך וגם לא כל הגיוני יש לו זמן מחזית חיים מאוד קצר ולכן תדרש לצרוך פעמיים ביום.
תמיד טוב שיש טמוקסיפן בהישג יד, אם אין עיקצוצים אין בו צורך. מה שכן, תעקוב ותבצע בדיקות דם ותהיה קשוב לאסטרדיול.

תשובה פחות קצרה-
המינון של הטסט לא חייב לעלות, צריך לדעת לנצל כל סטרואיד ואת היתרונות שלו. טסטוסטרון זה האנדרוגן הראשי בגוף הגברי יש לו סיכון גבוה לגרימת תופעות לוואי כי הוא מומר ליותר צורה אנדרוגנית (DHT) ברקמות קולטני האנדרוגן, טסטוסטרון עובר מטבוליזם בגוף לדיהידרוטסטוסטרון ע"י האנזים 5 אלפא רדוקטאז (5-alpha reductase) ניתן להסיק שדיהידרוטסטוסטרון הינו מטבוליט של טסטוסטרון. הבעיה או ואף לפעמים יתרון במקרים מסיומים, טסטוסטרון מומר לאסטרוגן (טסוטסטרון משתק פעילות של אנזים המכונה 11beta-hydroxylase ומביא לעלייה חדה במינרלקורטיקואידי שנקרא דאוקסיקורטיקוסטרון שמביא לצבירת נוזלים) יותר טסט = יותר אסטרוגן = יותר תופעות לוואי. אשתדל לא לסטות מהנושא אבל בכל זאת להתיחס לנושא משק המים, צריך להבין שמדובר בתופעות לוואי שלא רק קשורות ל-bloat מראה ויזואלי אלא מאזן נוזלים ויכולת תפקוד של הכליות תחת עומסים ואו פינוי של הכליות (אשתדך להרחיב על זה בדיון נפרד).
המטרה העיקרית של שימוש בטסטוסטרון היא בעיקר חשק מיני שיכול להיפגע בשימוש של סטרואידים מסויומים וחשוב לזכור שלא אצל כולם.
כך בעצם חייבים להתיחס אל טסטוסטרון - חשק מיני. בחירת טסטוסטרון בתור חומר עיקרי ואו מרכזי לסייקל חיטוב היא בחירה גרוע ביותר בעיקבות ההמרה הגבוה ויצור האסטרוגן.
סייקל צריך להיבנות על פי נוחות של המתשמש עם מינימום תופעות לוואי, זה יהיה הסייקל הטוב והמתאים ביותר.
תוסיף טסטוסטרון רק מתי שצריך, כשאתה מרגיש שיש לך פגיע בלבידו, מעבר לכך לעלות מינונים עקב תכונתיו האנדרוגניות היא בהחלט בחירה לא מושכלת וללא כל הגיון, ישנם חומרים שפשוט עושים את זה טוב יותר.
ראיתי שציינת שיש שבעבר כן הרגשת פגיע, לכן תתחיל ממינון של בין 125מ״ג - 250 מ״ג לשבוע.
קח בחשבון שבכל פעם שאתה מעלה את המינון של הטסט תהיה לך יותר המרה (במקרה שאתה משתמש ב- hcg תהיה מחויב להיות קשוב יותר)
תבצע בדיקות דם בגדש על אסטרדיול ותקח AI בהתאם לצורך. לא נוהג להמליץ על לטרזול לכן ארומסין ואו ארימדקס יהיו בחירה יותר חכמה ויותר נשלטת במידה ובטעות תרסק את הרמות של האסטרוגן.

מכיון שאתה מטופל ב- trt יש לך ניסיון כבר עם טסטוסטרון, אתה כבר יודע להרגיש מתי ואיך הוא תורם לך. לכן, תעלה מינון שלו רק מתי שתרגיש שיש בכך צורך.
אני רוצה להתיחס לסטרואיד מושומץ - Primobolan - פרימובולן- מטנולון אנטט אינו בעל פעילות ארומטית ע"י אנזים ארומטאז לכן אינו מומר לאסטרוגן. רבים ממהרים להשוות אותו לבולדנון, שזאת השוואה לא נכונה בכלל. פרימו הוא סטרואיד אנבולי המבוסס על ההורמון דיהידרוטסטוסטרון (DHT), ומבנה הכימי שלו שונה לחלוטין מהבולדנון. היתרונות שלו יכולים מאוד להזכיר כל סטרואיד מהנגזרת DHT - וינסטרול, מסטרון וכו'
הוא סטראויד חלש יחסית על הנייר מול סטרואידים אחרים, יש לו יכולת לעלות את המאזן החנקני (אנטי קטבולי) וזה היתרון הכי גדול שלו!
עם פרימו אתה יכול להגדיל את הגרעון הקלורי מבלי לפגוע במסה הרזה.
יתרונות: יכול להעלות בכוח - במינון גבוה, לא צובר נוזלים, נותן מראה יבש
חסרונות: מאוד קשה להשגה בגירסא הרפואית, ריבוי זיופים, הגירסא האורלית רעילה לכבד, ניתן להרגיש רק במינונים גבוהים, סטרואיד יקר מאוד.
במידה ואתה מצליח למצוא מקור זו תהיה בחירה מעולה שיכולה לשרת את המטרות שלך.

אתה יכול להשאר עם הבחירה המקורית שלך eq, קח בחשבון שאחת התופעות לוואי שלו היא רעב מוגבר, לפחות על פי ברו סיינס ודיווחים של משתמשים אחרים ברשת. אישית לא נתקלתי בעצמי אך לא יודע תמיד להבחין אצל המתאמנים באם מדובר בפלצבו עקב הידיעה או גורם אמיתי.

תשובה קצרה - אל תעלה את המינון של הטסט אם אתה לא צריך.
המינון שלך הפרווירון נמוך וגם לא כל הגיוני יש לו זמן מחזית חיים מאוד קצר ולכן תדרש לצרוך פעמיים ביום.
תמיד טוב שיש טמוקסיפן בהישג יד, אם אין עיקצוצים אין בו צורך. מה שכן, תעקוב ותבצע בדיקות דם ותהיה קשוב לאסטרדיול.

תשובה פחות קצרה-
המינון של הטסט לא חייב לעלות, צריך לדעת לנצל כל סטרואיד ואת היתרונות שלו. טסטוסטרון זה האנדרוגן הראשי בגוף הגברי יש לו סיכון גבוה לגרימת תופעות לוואי כי הוא מומר ליותר צורה אנדרוגנית (DHT) ברקמות קולטני האנדרוגן, טסטוסטרון עובר מטבוליזם בגוף לדיהידרוטסטוסטרון ע"י האנזים 5 אלפא רדוקטאז (5-alpha reductase) ניתן להסיק שדיהידרוטסטוסטרון הינו מטבוליט של טסטוסטרון. הבעיה או ואף לפעמים יתרון במקרים מסיומים, טסטוסטרון מומר לאסטרוגן (טסוטסטרון משתק פעילות של אנזים המכונה 11beta-hydroxylase ומביא לעלייה חדה במינרלקורטיקואידי שנקרא דאוקסיקורטיקוסטרון שמביא לצבירת נוזלים) יותר טסט = יותר אסטרוגן = יותר תופעות לוואי. אשתדל לא לסטות מהנושא אבל בכל זאת להתיחס לנושא משק המים, צריך להבין שמדובר בתופעות לוואי שלא רק קשורות ל-bloat מראה ויזואלי אלא מאזן נוזלים ויכולת תפקוד של הכליות תחת עומסים ואו פינוי של הכליות (אשתדך להרחיב על זה בדיון נפרד).
המטרה העיקרית של שימוש בטסטוסטרון היא בעיקר חשק מיני שיכול להיפגע בשימוש של סטרואידים מסויומים וחשוב לזכור שלא אצל כולם.
כך בעצם חייבים להתיחס אל טסטוסטרון - חשק מיני. בחירת טסטוסטרון בתור חומר עיקרי ואו מרכזי לסייקל חיטוב היא בחירה גרוע ביותר בעיקבות ההמרה הגבוה ויצור האסטרוגן.
סייקל צריך להיבנות על פי נוחות של המתשמש עם מינימום תופעות לוואי, זה יהיה הסייקל הטוב והמתאים ביותר.
תוסיף טסטוסטרון רק מתי שצריך, כשאתה מרגיש שיש לך פגיע בלבידו, מעבר לכך לעלות מינונים עקב תכונתיו האנדרוגניות היא בהחלט בחירה לא מושכלת וללא כל הגיון, ישנם חומרים שפשוט עושים את זה טוב יותר.
ראיתי שציינת שיש שבעבר כן הרגשת פגיע, לכן תתחיל ממינון של בין 125מ״ג - 250 מ״ג לשבוע.
קח בחשבון שבכל פעם שאתה מעלה את המינון של הטסט תהיה לך יותר המרה (במקרה שאתה משתמש ב- hcg תהיה מחויב להיות קשוב יותר)
תבצע בדיקות דם בגדש על אסטרדיול ותקח AI בהתאם לצורך. לא נוהג להמליץ על לטרזול לכן ארומסין ואו ארימדקס יהיו בחירה יותר חכמה ויותר נשלטת במידה ובטעות תרסק את הרמות של האסטרוגן.

מכיון שאתה מטופל ב- trt יש לך ניסיון כבר עם טסטוסטרון, אתה כבר יודע להרגיש מתי ואיך הוא תורם לך. לכן, תעלה מינון שלו רק מתי שתרגיש שיש בכך צורך.
אני רוצה להתיחס לסטרואיד מושומץ - Primobolan - פרימובולן- מטנולון אנטט אינו בעל פעילות ארומטית ע"י אנזים ארומטאז לכן אינו מומר לאסטרוגן. רבים ממהרים להשוות אותו לבולדנון, שזאת השוואה לא נכונה בכלל. פרימו הוא סטרואיד אנבולי המבוסס על ההורמון דיהידרוטסטוסטרון (DHT), ומבנה הכימי שלו שונה לחלוטין מהבולדנון. היתרונות שלו יכולים מאוד להזכיר כל סטרואיד מהנגזרת DHT - וינסטרול, מסטרון וכו'
הוא סטראויד חלש יחסית על הנייר מול סטרואידים אחרים, יש לו יכולת לעלות את המאזן החנקני (אנטי קטבולי) וזה היתרון הכי גדול שלו!
עם פרימו אתה יכול להגדיל את הגרעון הקלורי מבלי לפגוע במסה הרזה.
יתרונות: יכול להעלות בכוח - במינון גבוה, לא צובר נוזלים, נותן מראה יבש
חסרונות: מאוד קשה להשגה בגירסא הרפואית, ריבוי זיופים, הגירסא האורלית רעילה לכבד, ניתן להרגיש רק במינונים גבוהים, סטרואיד יקר מאוד.
במידה ואתה מצליח למצוא מקור זו תהיה בחירה מעולה שיכולה לשרת את המטרות שלך.

אתה יכול להשאר עם הבחירה המקורית שלך eq, קח בחשבון שאחת התופעות לוואי שלו היא רעב מוגבר, לפחות על פי ברו סיינס ודיווחים של משתמשים אחרים ברשת. אישית לא נתקלתי בעצמי אך לא יודע תמיד להבחין אצל המתאמנים באם מדובר בפלצבו עקב הידיעה או גורם אמיתי.
הרבה דברים מעניינים.
האם ניתן בחיטוב לבצע סייקל של טסט במינון trt , ולדוגמא, טרן אצטט 150 eod ?
כך שמינון טרן משמעותי גבוה ממינון טסט?

למה לא? כל עוד אתה יודע לשלוט בצורה נכונה על הארומטיזציה שתקרה בכל מצב בשילוב עם טרן וטסט ותעקוב אחרי פרוג׳סרטון ופרולקטין ולא צריכה להיות שום בעיה להריץ את זה ככה.
מעבר לכך, לפני 4 שנים בערך גם אני וגם אביעד מנהל פה לשעבר הרצנו סייקל של טרן סולו, כן כן, אתה קורא נכון, אצלו לא היתה פגיע בחשק המיני אצלי בסוף כן הוספתי מינון נמוך של טסט. בפורום נסתר כאן בפורום הוא גם פרסם את הלוג ותמונות לפני אחריי.
בתחום החומרים זה די הכל מבוסס על דעות ומה שנקרא ״ברו סיינס״ אני מתפלא שעד היום אנשים מצטטים את אותם דברים מלפני כמעט עשור.

צריך ללמוד כל פרופיל של כל סטרואיד על מנת להבין איך הוא פעול בגוף, משעשע אותי עדיין לראות שמאשמים את ננדרולון בארומטזציה הרבה יותר מטסט כשהפושע המרכזי פה יוצא בכל פעם זכאי והופך לגביע הקדוש.

testosterone-estradiol-conversion.png

טסטוסטרון מחוזר על ידי האנזים 5alpha reductase ממשפחת ציטוכרום P450 ליצירת DHT טסטוסטרון הופך לאסטרדיול על ידי פעילות האנזים CYP19A1 הידוע כ-aromatase, הפעיל בעיקר בכבד, במוח וברקמה השומנית.

טסטוסטרון - Testosterone

testosterone.png

בכדי שפעילות ארומטיזציה תתרחש חייבת להיות קבוצת מטיל (CH3) ב-C10.

Nandrolone

nandrolone.png

אומנם המלקולות נראות דומות אבל שים לב שהמטיל (CH3) הצמודהלC10 אינו נוכח ולכן נדרולון אינו עובר ארומטיזציה ואינו מומר לאסטרוגן באמצעות אנזים הארומטאז. ננדרולון יכול להיות מומר באמצעות האנזים ע"י האנזים 5 אלפא רדוקטאז (5-alpha reductase). כמו שציינתי למעלה טסטוסטרון עובר המרה באמצעות ארומטאז ברקמות השומניות לעומת הנונדרלון שהמטבוליט שלו מתרחש בכבד לפי כך אפשר לראות שהוא לא מומר ישירות דרך אנזים הארומטאז אלא בתהליך שונה ואיטי והוא מומר 80% פחות מטסטוסטרון.

Nandrolone also seems to convert in the liver via cytochrome P450, a common pathway where drugs are metabolized into other drugs.
סימוכין-

-Kuhl, H; “Can 19-nortestosterone derivatives be aromatized in the liver of adult humans? Are there clinical implications?”; Climacteric; Volume 10, Issue 4, 2007; Retrieved from

Cytochrome P450 - Wikipedia

cytochrome-p450-activity.png

19-nortestosterone derivatives are characterized by the lack of the C19-methyl group. Therefore, for the aromatization of these synthetic steroids, the action of the cytochrome P450 aromatase is not necessary and the oxidative introduction of double bonds into the A-ring can be catalyzed by other hepatic cytochrome P450 enzymes. The final key process in the formation of a phenolic A-ring, both in natural androgens and 19-nortestosterone derivatives, is the enolization of a 3-keto group to the C2-C3-enol or the C3-C4-enol moiety, which occurs without the action of enzymes.
Conclusion 19-nortestosterone derivatives (norethisterone, norethynodrel, tibolone) can readily be aromatized in the adult human liver.

ננדרולון יהיה פחות אנדורגני = פחות תופעות לוואי כמו אקנה, עור שומני וכו׳ ופי 2 אנאבולי יותר מטסט, לא רק שהוא יהיה זה שסופח הרבה פחות נוזלים בהשוואה לטסט אלא הוא זה גם שיתן לעלות במסה עם הרבה פחות תועפות לוואי -

19-nortestosterone (NT) was 5 times less androgenic than T [testosterone] but twice as anabolic as T. […] NT, which has higher affinity for androgen receptors than T, also exhibits a greater myotropic potency. However, dihydro-NT [dihydronandrolone aka DHN], the 5~-reduced metabolite of NT, has lower affinity for AR [androgen receptor] than NT, T and DHT [dihydrotestosterone].

אני לא ממליץ כמובן לאף אחד להשתמש בננדרולון ללא טסט, רק חשוב להבין שאם השימוש נעשה בצורה נכונה עם טסט במינון הנכון, לא צריכה להיות פגיעה בחשק המיני. משתמשים בטסט כשצריך, יש לו יעוד מסיום והמטרה לנצל את התרופה במקסימום תועלת ובמינימום תופעות לוואי.
ננדרולון ב-2 הוורסיות שלו גם הקצרה וגם הארוכה ישתק את הציר - Pharmacokinetics and Pharmacodynamics of Nandrolone Esters in Oil Vehicle: Effects of Ester, Injection Site and Injection Volume | Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics
לכן, כן ידרש שימוש בטסט, צריך להבין ששני התרופות בצורה מסיומת חופפות אחת לשניה ומכיון שטסט עצמו ארומטי והפעולה של ננדרולון בהחלט יכולה להיות הארומטית אז השילוב של שניהם יכולים להביא לספיחה מוגזמת של מים אבל אני חוזר לתחיל הפוסט, לא הננדרולון הוא זה שיהיה הפושע פה אלא הטסט.
צריך להבין, יותר טסט = תופעות לוואי וכך בעצם בשילוב כמעט של כל סטרואיד אחר.
יש יתרונות רבים להריץ מינון גבוה יותר של nor19 משל טסט, ציינתי למעלה מדוע אני לא חובב גדול של מינונים בטסט, לכל תרופה יש את היעוד שלה ואת התופעות לוואי שלה, כל עוד אתה יודע לנצל את היתרונות ולמזער תופעות לוואי, אתה יכול להינות מהתהליך ולא בהכרח לסבול ממנו.

לשאלתך, גם בנושאי של טרן, תשתמש במינימום מינון שיתן לך את מה שהטסט אמור לתת לך. על הפרופיל המלא טום עבר בנעוצים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית