הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סימנים מקדימים לפציעה

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
כתף ימין שלי כואבת נורא בתרגיל הבנץ' פרס בעיקר בסט הראשון (100KGx5) גם אם עשיתי 3 סטים של חימום לפני כן (60,80,90, 5 חזרות כ"א).
בסט השני כבר כמעט אין כאב, ושאר האימון הולך חלק. זה כבר חודשיים שלושה ככה.

האם עדיף לי לוותר על ההרפתקה של עלייה במשקלי RM5 ולעבוד במשקלים נמוכים יותר לכמה שבועות?

(לפני כ-4 שנים אותו סיפור היה עם כתף שמאל, זה נגמר בקרע חלקי של הרוטייטור קאף, לקח לי שנה להתאושש)

ירידה ״סתמית״ במשקלי עבודה לא תרפא פציעה.

אם לא כואב אחרי הסט הראשון יכול להיות שזה בעיה של חימום לא מספיק, מי שסובל מבעיות ספציפיות רצוי לעשות מתיחות דינמיות וחימום נקודתי של שרירים בעייתיים.

לא נוכל לאבחן דרך הפורום, ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט, או לפחות להריץ פרוטוקול פציעות במקרה שאתה לא רוצה ״להתעמק״ בזה (פחות מומלץ).

• פותח/ת השרשור
כמובן שלא חשבתי שמישהו יאבחן אולי על סמך הכתוב, ואין שום תחליף לאבחון פיזית ע"י אורטופד/פיזיותרפיה,
אבל כן אמרת שהורה במשקלי עבודה לא תרפא פציעה.

אני אנסה לעשות חימום עוד יותר יסודי להבא. הכאב מופיע *רק* בעבודה עם משקל גבוה (בשבילי).

זאת אומרת כאשר העומס הוא מכאני, אני מרגיש את זה ממש, וכאשר העומס מטבולי, אני לא.(אנסה לבדוק את זה יותר לעומק באימון הבא)

החלמה של פציעות בגידים ושרירים דורשת זמן החלמה ארוך, כאשר חוסר מנוחה מספקת רק מעכב את ההחלמה. מעבר לזה, ייתכן ויש לך שחיקה בסחוס וכזאת מתבטאת בכאבים חריגים במשקלים גבוהים. דבר כזה ניתן יהיה לאבחן על ידי MRI, אבל יהיה קשה לקבל אישור לבדיקה כזאת לאור זה שאתה מתפקד ופעיל גופנית יותר מהממוצע.

• פותח/ת השרשור
ואני חשבתי שעבודה במשקלים נמוכים יותר, שהיא פחות כואבת, תהיה בעצם איזשהו סוג של פשרה שאני עושה ביו להמשיך כמו חמור למרות הכאב לבין לעשות הפסקה של כמה שבועות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית