הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה סקוואט + בנץ' + שאלה בנוגע לפציעה + דדליפט שאלה

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
רוב אנשי הפורום כבר מכירים אותי כמי שנפצע כל הזמן , חזרתי אחרי 3 חודשים. ( מי שרוצה , שיבדוק באשכולות שלי , הכל בפורום פציעות על גב וכתף )
עברתי מיפוי עצמות , אמרו לי שהכל תקין , אבל.
מיום ראשון התחיל להיות לי כאבים בכל הגוף ( באימון הראשון ביום ראשון ) , כמובן שציפיתי כי לא התאמנתי הרבה זמן , אבל היום ציפיתי שפחות יכאב ועדייין.
נגיד תמיד הייתי מרים כזה את היד כמו בהרמות ידיים למעלה ישר ( לבדוק תכתף הקדמית ששם היה לי דלקת , אם שאני מגיע למעלה יש כאבים , זה אומר שיש דלקת , וגם עכשיו זה היה ככה... עשיתי גם לגב כזה כמו שאני עם רגליים ישרות ואני מתכופף למטה עם הגב , היה לי טיפה כאבים בגב התחתון ששם היה פציעה... )
יכול להיות שהמיפוי טועה ועדיין יש לי פציעה??? או שזה פשוט כי עדיין לא התאוששתי וזה אימון שני בלבד.
יש גם פרס , אבל טכניקה לא משהו ומה שהכי מבאס זה שאפילו מוט ריק מרגיש לי כבד , כל מה שאז הרמתי בקלות מרגיש לי כבד ממש עכשיו 😭 ( חוץ מסקוואטים שזה הכי חשוב ).
סקוואט :

איך הטכניקה? אני יודע שיהיה לי משקל יותר כבד הברכיים יברחו , אבל מה אני יעשה , אני כל הזמן נפצע אז מעכשיו אני יעשה אפילו משקל קל העיקר לא להיפצע...

בנץ' 1 :

בנץ' 2 :

בקשר לבנץ' , למה אני לא מצליח ליישר את היד? אני מרגיש בזמן הלחיצה שזה ישר ועדיין לא ישר בסרטון 😭

פרס :

לא משנה השאלה שרציתי לשאול.

נערך לאחרונה:
סקוואט- ניראה טכניקה בסדר. תסתכל רק עם הראש למטה בשביל דרייב לג .
בנץ - אתה צריך לעשות קימור בגב התחתון בשביל לערב את הרחב גבי.

10.jpg

תתעלם מהאיקס של וואי נט המטומטמים ,אבל ככה אתה אמור לעשות את הלחיצה ולא במצב של הוי.

3. פרס - המוט צריך להיות קרוב לאף שלך בזמן שאתה מעלה אותו,אצלך הוא מאוד רחוק ממנו

• פותח/ת השרשור

10.jpg

תתעלם מהאיקס של וואי נט המטומטמים ,אבל ככה אתה אמור לעשות את הלחיצה ולא במצב של הוי.

3. פרס - המוט צריך להיות קרוב לאף שלך בזמן שאתה מעלה אותו,אצלך הוא מאוד רחוק ממנו
אחי תודה על התגובה ,אבל שמע
בקשר לסקוואט סבבה
בקשר לבנץ' , זה אני לא עושה יותר בחיים תקימור הזה , הקימור הזה דפק לי תגב התחתון , בגללו לא עשיתי סקווטים חצי שנה , שאחרי 3 חודשים עשיתי דדליפט וסתם החמרתי... עכשיו שהגב שלי סוף סוף סבבה , בחיים לא מקמר יותר הרבה... מה שאני עושה עכשיו זה הכי הרבה שאני הולך לעשות , בלי הטכניקה של הקימור גב ( שככה הייתי עושה - ,אז היה לי דלקת בכתף אז בגלל אורטופד ,אז הלכתי לפיזיוטרפיסט שאמר לי לעשות 15חזרות של בנץ' X3 סטים מוט ריק וככה לעלות כל שבועיים 5 חזרות , אחרי שהגעתי ל-35 החלטתי שהזמן להפסיק תחדר כושר כי אני מניח שזה לא עובד לי... ) , אה ואני מודע שהטכניקה לא משהו בתנועה , אבל הגב סבבה 😃
בקשר לפרס , כן שמתי לב כי שמע , המוט עכשיו כבד לי ממש לא יודע למה , אז הייתי עושה בקלות , כנראה ייקח לי כמה זמן לתרגל טכניקה

אבל חוץ מזה , הבנץ' , התנועה סבבה? של הסרטון הראשון , לא מה שבתגובה פה ( חוץ ממה שאמרת בקשר לקימור שזה אין סיכוי )

נערך לאחרונה:
לא חושב שבגלל זה נדפק לך הגב.
@לוטם יענה לך לגבי הקימור
אני חושב שקיבלת דלקת בגלל שהורדת את המוט בקו הכתפיים ואז הלחץ על מסובבי הכתף גדול
3.jpg

ככה אמורה להיות הירידה.

כנראה אתה ירדת ככה וקיבלת דלקת :
457-2_ot.jpg

• פותח/ת השרשור
והדלקת בכתף לא בגלל זה , לפני שנה וחצי הייתי עושה לחיצת חזה עם 90 מעלות , כאילו ממש איפה שהכתף ( שזה ממש דופק תROTATOR ומשם אני מניח ) , הטכניקה פה - התנועה , לא עשתה כלום לדלקת סמוך עליי.
ואני דיברתי על דלקת בגב התחתון , בגלל הקימור.
ואיך תוכל להסביר לי שעד לפני שעשיתי קימור , שבוע אחרי אני מת מכאבים , כל אחרי אימון אני לא יכלתי להתכופף , בזמן שהתאמנתי עם זה , חודש לא התכופפתי בכלל כמעט , אתה יודע מה זה? עד שבסוף באימון 1 החלטתי שהגיע הזמן להפסיק - הייתי עושה גם דדליפט באותו הזמן אבל סמוך עליי זה לא מהדדליפט.
הנה תראה :
תראה תחזרה האחרונה , פתאום אחרי שביצעתי אותה והגעתי למעלה , הרגשתי כאב חד בגב , זה לא מצולם אבל מתתי מכאבים , עוד שנייה הייתי צורח , אבל למזלי כנראה זה היה מתיחה ולא פציעה ( בסרטון הייתי צריך לעשות עוד כמה חזרות לא זוכר , אבל עצרתי ).
אבל כן התמונה השנייה , ככה הייתי עושה , רק שהמרפקים היו יותר בחוץ , יותר לכיוון הכתפיים...

ותגיד , הבנץ' היה סבבה בסך הכל? תנועה סבבה?

היפ דרייב, לא דרייב לג.

אתה מתכוון להקשתה, לא לקימור.
הקשתה בגב התחתון לא מערבת את הרחב גבי, היא מקצרת טווח תנועה (ככל שגדולה יותר) והמצב הלורדוזי הטבעי של עמוד השדרה הוא קשת קטנה כך או כך.

@לוטם יענה לך לגבי הקימור
אין צורך להקשית את הגב בכוח, יש צורך להרים חזה חזק, ולדחוף עם הרגליים את הגוף אל השכמות, וזאת כדי לתת מנח יציב ללחיצה, הגב יוקשת יותר אם לוקחים את הרגליים אחורה, זה לא חובה, יש שלוחצים אחרת.

חח אני אוהב את ההסברים שלך.
אם הייתי צריך לצייר ויזואלית את מה שכתבת כאן, היה יוצא לי מוטציה.
למה דווקא מאוד ברור,

תנתח את המשפט:
לדחוף עם הרגליים את הגוף אל השכמות.

מה לעשות? לדחוף -> עם מה? עם הרגליים -> את מה? את הגוף -> לאן? אל השכמות.

תבין על כמה שאלות המשפט הזה ענה 😃

למה דווקא מאוד ברור,

תנתח את המשפט:
לדחוף עם הרגליים את הגוף אל השכמות.

מה לעשות? לדחוף -> עם מה? עם הרגליים -> את מה? את הגוף -> לאן? אל השכמות.

תבין על כמה שאלות המשפט הזה ענה 😃
אתה לא תהפוך את הדמיון הויזואלי של מה שכתבת למשהו אחר, על אף הנימוק 😛

אתה לא תהפוך את הדמיון הויזואלי של מה שכתבת למשהו אחר, על אף הנימוק 😛
פתאום כשאני חושב על זה.. יש משהו בדבריך, אפשר לקפל בצורת מוטציה את הרגליים ואשכרה לדחוף את הגוף כמו לג פרס אל השכמות, זה דווקא יכול להראות די מצחיק 😆

אתה מתכוון להקשתה, לא לקימור.
הקשתה בגב התחתון לא מערבת את הרחב גבי, היא מקצרת טווח תנועה (ככל שגדולה יותר) והמצב הלורדוזי הטבעי של עמוד השדרה הוא קשת קטנה כך או כך.

רשום פה לגבי הקימור
"כאשר הגב התחתון קמור, כשהוא במצב של פשיטה. גב קמור גם מאפשר אפקטיביות טובה יותר בגיוס הרחב גבי לפעולה."
לחיצת חזה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%AA-%D7%97%D7%96%D7%94
The-cat-and-cow-pose.png

אם הבנתי נכון הבחורה במצב הראשון עושה קימור/הקשתה. הבחורה במצב השלישי עושה קיעור.המצב הראשון והריביעי זה קשת רגילה של עמוד השידרה, תקן אותי אם טועה.
המצב הנכון של לחיצת חזה זה המצב השני
אני יודע שאפשר להקשית עוד את הגב בשביל לקצר טווח תנועה. לא יודע כמה זה אפקטיבי אבל המטרה להגיע לפי מה שלמדתי למצב של התמונה השניה בתחילת לחיצת חזה.

קיעור זה מלשון קערה הפוכה.
..
בגלל זה התבלבלתי, פשוט היה נראה לי יותר הגיוני שקערה זה גב כזה : ) בדיוק כמו הבחורה בדוגמא השלישית. מסתבר שזה ההפך 😣
אגב שאומרים סופינציה בכף יד מלשון SOUP זה יוצא באמת כמו קערת מרק ככה שהבריטים יותר חכמים.

אגב אם אנחנו כבר בדון הזה . קיפוזיס זה מצב של קימור ולורדוזיס זה מצב של קיעור ?

בגלל זה התבלבלתי, פשוט היה נראה לי יותר הגיוני שקערה זה גב כזה : ) בדיוק כמו הבחורה בדוגמא השלישית. מסתבר שזה ההפך 😣
אגב שאומרים סופינציה בכף יד מלשון SOUP זה יוצא באמת כמו קערת מרק ככה שהבריטים יותר חכמים.

אם אני לא טועה קיפוזיס זה מצב שהגב התחתון מקומר יתר על המידה בגלל הגיבנת בגב העליון.
אבל אל תתפוס אותי במילה.

זו מילה בליטינית, מלשון supinus בלטינית, או supine באנגלית.
אני לא חושב שאפשר לייחס את המילים קיעור/קימור למנח הגב כי זה תלוי איך אתה מסתכל על זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית