הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יוגה בימי מנוחה

Cat soul

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום אני מתאמנת קבוע 3 ימים בשבוע 10 דקות חימום, אימוני כוח של כשעה + אימון hiit קצר של 15 דקות בסוף האימון.
אני ממש אוהבת יוגה ואני מרגישה שזה עושה פלאים לגוף שלי (אני יודעת שזה לא בונה שרירים, אבל זה משחרר, וגם מחזק ומעלה טונוס שריר).
השאלה שלי היא אם אני עושה אימון אינטנסיבי ולמחרת עושה יוגה של כשעה, אבל בדרך כלל זה יוגה שמתמקדת במתיחות ולא משהו אינטנסיבי.
האם זה פוגע בהתאוששות של השרירים? האם אחרי אימון כוח צריך מנוחה של חוסר פעילות גופנית מוחלטת? כי אני כרגע עושה 3 אימונים אינטנסיביים, ו3 ימי יוגה בשבוע. אז תכלס נשאר רק יום אחד שבו אני ללא פעילות בכלל.
האם זה לא פוגע בתוצאות? כי המטרה שלי היא לבנות קצת שרירים ואני דיי רואה תוצאות. למרות שאני במאזן ניטרלי, שקצת נוטה לפעמים למאזן חיובי ממש קטן.

אין שום בעיה לבצע יוגה, לפי הצורה שבה תיארת את זה ההתאוששות שלך לא תפגע מזה, נשמע שזה דווקא ישפר לך את ההתאוששות כי זה יפיג לך מתחים.
@TheTzadik מה דעתך? (או שאני סתם מקשר יוגה לטאי צ׳י ואין דימיון?)

לא רק שזה לא יפגע בהתאוששות, זה אפילו ישפר אותה
עדיף להיות פעיל בימי מנוחה כדי לעודד זרימת דם לשרירים, וזה עוזר להם להתאושש בצורה טובה יותר

בעזהי"ת

כמו שכבר נכתב לעיל: בשיטות המקובלות לתרגול יוגה, לא רק שלא יפגע בהתאוששות אלא ישפר אותך.

Back
למעלה תחתית