הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגירה לקנדה

בגיל 5 עזבת את רוסיה כדי לעלות לארץ כי היה שם חרא, בגיל 30 אתה רוצה לעזוב את הארץ כי פה חרא.
ממש מזיין וזורק
הקטע העצוב ששם הייתי מזיין הרבה הרבה יותר 😃

בעיה שלי זה עם הממשלה הבזויה והמושחטת הזאת
לדעתי כל ממשלה היא מושחטת פה פשוט הם מפגרים ותופסים אותם 😃

איך לעזאזל זוג צעיר אמור לקנות פה דירה?
תסתכל מה הולך בטורונטו. שם עכשיו יש קפיצת מחירים מטורפת. חבר שעובר לגור שם הולך לשלם 3000 דולר לשכירות. המחירים עכשיו מאוד עלו במרכזי הערים. בסיליקון ואלי דירות עולות יותר מ 4000 דולר.

פשוט שם אנשים כן קונים דירות במרחק נסיעה של שעתיים. בארץ זה נחשב לגור בקצה השני של המדינה ושם זה פשוט מחוץ לעיר 😃

תסתכל על איכות החיים פה
שוב האיכות חיים פה לא יותר גרועה בהרבה ממקומות אחרים. בארה"ב בשביל הילד ילך ללמוד במקום נחשב צריך לחסוך כ 200 אלף דולר. זה סכומים מטורפים.
אבל ממה שאני מכיר כן טיפה אצלנו נשאר פחות כסף.
ממה שהבנתי זה היה דווקא בגלל סוף שלטון הקומוניזם, המדינה התפרק ולאנשים לא היה שום בטחון לגבי מה יהיה מחר, אז מי שהייתה לו אפשרות עזב.
אנחנו עזבנו לפי שהוא התפרק. אבל כן שנות ה 90 ברוסיה היה בלאגן ואלו שיכלו ברחו.

הקטע העצוב ששם הייתי מזיין הרבה הרבה יותר 😃
ברור, שם הבחורות תמיד שיכורות אז לא אין להן סטנדרטים 😛
אנחנו עזבנו לפי שהוא התפרק. אבל כן שנות ה 90 ברוסיה היה בלאגן ואלו שיכלו ברחו.
גם אנחנו קצת לפני (כמה חודשים), אבל נראה לי זה היה ידוע כמה זמן מראש שהמדינה שם הולכת לכיוון הזה

אני מגיל 4 פה ולא ממש הייתה לי אפשרות בחירה. אנחנו לא מזלזלים במדינה. להגיד לך תאמת? אין לי שום בעיה עם המדינה. הבעיה שלי זה עם הממשלה הבזויה והמושחטת הזאת. שים שניה את האנטישמיות בצד, זה לא באמת מה שמעניין אותנו וזה לא הנושא העיקרי בדיון הזה. איך לעזאזל זוג צעיר אמור לקנות פה דירה? תעשה חישובים רגע.. כמה כסף צריך לשים בצד בכל חודש כדאי לקנות פה דירה בת 60-50 שנה? זה מגוחך ולא הגיוני.. לפני 25 שנה ההורים שלי קנו את הדירה הנוכחית שלהם ב 93000 דולר היום היא עולה יותר ממליון. זה נשמע לך הגיוני? מה הסיבה לעזאזל? איך זוג יצליח לחסוך כמו כזאת של כסף כשהוא משלם 3000+ שכירות וכל מה שמסביב?!
ולדעתך המחירים בסופרים זה נורמלים? עזוב את הדת והמוסרת בצד. תסתכל על איכות החיים פה. נראה לך הגיוני כל מה שהולך פה? לי נשבר לראות כל פעם מחדש מחבל שוכב בבית חולים עם חיוך כי הוא יודע שלא מחכה לו שום דבר רע. זאת בושה וחרפה והממשלה הזאת ממשיכה לעשות צחוק מהאזרחים ולהשלות אותנו שהכל יהיה בסדר. שום דבר לא יהיה בסדר. הפיגועים ימשיכו המחירים ימשיכו לעלות.. למה אני צריך לגדל את הילד שלי בפחד? האחים הקטנים שלי כבר בטראומה מכל הטילים המחורבנים האלה. אין פה תחושת ביטחון בשיט.

הבעיה היחידה היא שאתה חושב שישראל ברת השוואה לאותן מדינות שבהן רמת החיים שאתה מתאר.

ברור, שם הבחורות תמיד שיכורות אז לא אין להן סטנדרטים
ביקרתה שם לאחרונה ? ההבדל הגדול ששם יש פשוט המון בנות יפות מבחינת אחוזים. פלוס כמות אוכלוסיה יותר גדולה פלוס לא פוסלים אותך כי אתה לא יהודי 😃 קיצור הסיכויים שם הם לטובתך. אפילו שמן כמוך היה מוצא חברה 😃

טוב אז המצב שם בקרשים מבחינת גברים אני מבין

מזכיר לי כתבה על השחקן יחזקאל לזרוב שנסע לרוסיה להשתתף בגרסה הרוסית של "המנטליסט" והשחקנית הרוסיה שלצידו בסדרה

ממש עפה עליו, הרעיפה עליו כאלה שבחים מבחינת שחקן ואדם והביעה את דעתה על השחקנים הרוסים.

מרוסיה באהבה אסורה: יחזקאל לזרוב בדרך לכוכבות ברוסיה – בלי לדעת מילה ברוסית - וואלה! תרבות

מחוץ לבית שבו מצלמים, בקראוון האיפור, נזכרתי בשיר "אל אל אל יחזקאל", שכולל את השורה ההולמת גם לתיאור יחזקאל לזרוב: "אח, איזה גבר, אח, איזה איש". מי שתסכים איתי היא שותפתו של לזרוב לסדרה, השחקנית היפהפה אנסטסיה מיקולצ'ינה. "תאמין לי, עדיף לשחק עם ישראלי שלא יודע רוסית מאשר עם רוסי שמדבר רוסית היטב", אומרת לי אנסטסיה באנגלית מעולה שאינה אופיינית לרוב הרוסים, "אמרתי להפקה שאני מוכנה ללמוד עברית או יידיש רק כדי לשחק איתו. בחורים אחרים, רוסים, שנבחנו לתפקיד של יחזקאל, לא רציתי אפילו לדמיין אותנו משחקים בסצנות של אהבה ומערכות יחסים. היה לי קשה מדי לשחק עם רוסים. ממבט ראשון ביחזקאל, התפללתי לאלוהים שיבחרו בו. אני בטוחה שהוא יהפוך לכוכב ברוסיה. אני לא יודעת למה אין לנו בתעשיית הטלוויזיה ברוסיה גברים רגישים כמו יחזקאל, כל הגברים הרוסים ברוטאליים מדי, או עייפים מדי, או עם חיים קשים רוסיים קשים מדי, ששותים".

נערך לאחרונה:
טוב אז המצב שם בקרשים מבחינת גברים אני מבין
זה לא העניין, הקטע שנגיד פה אתה פוגש פעם ב בחורה יפה, שם פשוט הלכתי אם חיוך על הפנים כל מקום אתה רואה מישהיא יפה. הגברים שם אפילו לא מסתכלים על בנות. ישבתי במטרו וישבה לידי מישהיא ממש יפה כאשר היא יצאה מהמטרו הגברים אפילו לא נתנו מבט וגם לא במהלך הנסיעה. כאשר אצלנו כבר אם כזאת היו מתחילים ולא רק מסתכלים. הסיבה היחידה היא פשוט ששם האחוז בנות היפות הוא ממש גבוהה ביחס לארץ.

כי היה חרא ברוסיה והייתי בן 5 אז זה לא שיכלתי להגיד להם זין שלי אני נשאר פה.

ממה שאני יודע לא. כמובן יש קהילות יהודיות וכו', אבל תשים לב שרוב האנשים מרוסיה (אני מתכוון לברית המועצות כן ) הם לרוב חילונים. חלקנו לא יהודים, כשר לשרת ולמות למען המדינה וצריך לטוס לפראג להתחתן שזה משהו שקשה להבין לאחרים

הסיבה הגדולה כי המצב היה דיי חרא בשנות הקומוניזם ברוסיה, תשים לב שכיום יש יותר ירידה מהארץ מאשר עליה.

אני לא מזלז במדינה שירתתי בקרבי ועושה מילואים. אין לי בעיה אם המדינה אבל כן יש לי דברים שמאוד מפריעים לי ופשוט במקום אחר הדברים הקרטיים האלו לא יפריעו לי.

לעזוב באמת קשה ובאמת לעזוב חברים משפחה וכו' זה לא פשוט. ובגלל זה אני מבין את הבחור פה שכנראה נולד פה ויש לו גם בטח משפחה יותר רחבה.

לסיכום מאמין שלרוב הגדול אין באמת בעיה במצב ביטחוני כי נגיד בארה"ב יש אלימות גם ובעיות. מה שמפריעה בעיקר זה הדת. שלחילונים פשוט קשה לקבל את זה. ורובנו נפגעים מזה חלק יותר וחלק פחות. אבל הפגיעה הזאת היא על בסיס יום יומי.

מי אמר את זה? הדור שעכשיו בני 65+ אולי ברובו לא השתלבו כי הם באו בשנות ה 90 בגיל 40 והרבה מהם התחילו לעבוד המון שעות במפעלים כדי להרוויח כסף כי משלמים לפי שעה, ועכשיו הם 25 שנים בארץ ולא יודעים עברית. אבל הדור של הילדים שלהם (אני, @godlin23 ועוד) - זה ממש לא נכון להגיד שאנחנו לא השתלבנו. מצד שני אני גר במעלות משנת 91, זו עיר שבנו אותה המרוקאים שעלו בעליה של שנות ה 50 או ה 60 לא זוכר בדיוק, ויש כאן מלא כאלה שהם כבר דור שני או שלישי חיים על חשבון משלם המיסים, ככה שאני לא יודע עם איזה עליה אתה משווה.

אני מניח שלפחות חלקית הזלזול הזה בא בשביל להבהיר לו את הנקודה.
לגבי חוסר ההשתלבות, זה גם עלה פה בדיון וגם ממקור ראשון, כאחד שגדל בקריות עם הרבה חברים רוסים, היו להם בעיות השתלבות. לא יודע אם זה מדגם מייצג. סתם דוגמא, היום ראיתי אמא מדברת עם הילד שלה ברוסית, האמא נראת באזור ה30+ והילד בן 4, עכשיו אני אישית חושב שזה ממש נחמד ויפה ששומרים על השפה, אבל לא תראה אם פולניה מדברת פולנית או אידיש עם הילד בשנת 2017, כן? אני חושב שהדברים האלה יכולים להשפיע על ההשתלבות, סתם דעה ולא איזה קביעה.
לגבי האלה שחיים על מיסים, לא בטוח שהבנתי לאיזו עדה אתה מתכוון, אבל אני מבטיח לך שאפשר לראות מגוון יפה של עדות בכל סוף חודש כשמחלקים להם את הכסף, בעיקר פה בפריפריה...

אני מגיל 4 פה ולא ממש הייתה לי אפשרות בחירה. אנחנו לא מזלזלים במדינה. להגיד לך תאמת? אין לי שום בעיה עם המדינה. הבעיה שלי זה עם הממשלה הבזויה והמושחטת הזאת. שים שניה את האנטישמיות בצד, זה לא באמת מה שמעניין אותנו וזה לא הנושא העיקרי בדיון הזה. איך לעזאזל זוג צעיר אמור לקנות פה דירה? תעשה חישובים רגע.. כמה כסף צריך לשים בצד בכל חודש כדאי לקנות פה דירה בת 60-50 שנה? זה מגוחך ולא הגיוני.. לפני 25 שנה ההורים שלי קנו את הדירה הנוכחית שלהם ב 93000 דולר היום היא עולה יותר ממליון. זה נשמע לך הגיוני? מה הסיבה לעזאזל? איך זוג יצליח לחסוך כמו כזאת של כסף כשהוא משלם 3000+ שכירות וכל מה שמסביב?!
ולדעתך המחירים בסופרים זה נורמלים? עזוב את הדת והמוסרת בצד. תסתכל על איכות החיים פה. נראה לך הגיוני כל מה שהולך פה? לי נשבר לראות כל פעם מחדש מחבל שוכב בבית חולים עם חיוך כי הוא יודע שלא מחכה לו שום דבר רע. זאת בושה וחרפה והממשלה הזאת ממשיכה לעשות צחוק מהאזרחים ולהשלות אותנו שהכל יהיה בסדר. שום דבר לא יהיה בסדר. הפיגועים ימשיכו המחירים ימשיכו לעלות.. למה אני צריך לגדל את הילד שלי בפחד? האחים הקטנים שלי כבר בטראומה מכל הטילים המחורבנים האלה. אין פה תחושת ביטחון בשיט.

בחרתי בכוונה להגיב לכולם, אני ממש מרגיש רוסי אחרי מה שכתבתם פה 😁.
מילה במילה, כך אני מרגיש.
אני לא מאמין, וככל שאני מתבגר אני שם לב לכפייה ההזויה הזו בכל תחום בחיי.
מה שכן, כשאתה בא מבית חילוני - מסורתי קצת קשה לצאת נגד זה בפומבי.
בקיצור, אני בדעתכם, סתם צרם לי הזלזול המתמשך פשוט, ניתן לשים לב ש-yujinius ו goldin מבוגרים יותר ומגיבים מנקודת מבט קצת יותר רצינית, שמכבדת יותר את השיח. בקיצור, אני בדעתכם, פשוט מזלזל קצת פחות במדינה, ואולי הזלזול בא כדי להבהיר נקודה, אבל לדעתי אפשר היה לרסן אותו קצת.

לגבי חוסר ההשתלבות, זה גם עלה פה בדיון וגם ממקור ראשון, כאחד שגדל בקריות עם הרבה חברים רוסים, היו להם בעיות השתלבות. לא יודע אם זה מדגם מייצג. סתם דוגמא, היום ראיתי אמא מדברת עם הילד שלה ברוסית, האמא נראת באזור ה30+ והילד בן 4, עכשיו אני אישית חושב שזה ממש נחמד ויפה ששומרים על השפה, אבל לא תראה אם פולניה מדברת פולנית או אידיש עם הילד בשנת 2017, כן? אני חושב שהדברים האלה יכולים להשפיע על ההשתלבות, סתם דעה ולא איזה קביעה.
לגבי האלה שחיים על מיסים, לא בטוח שהבנתי לאיזו עדה אתה מתכוון, אבל אני מבטיח לך שאפשר לראות מגוון יפה של עדות בכל סוף חודש כשמחלקים להם את הכסף, בעיקר פה בפריפריה...

בחרתי בכוונה להגיב לכולם, אני ממש מרגיש רוסי אחרי מה שכתבתם פה 😁.
מילה במילה, כך אני מרגיש.
אני לא מאמין, וככל שאני מתבגר אני שם לב לכפייה ההזויה הזו בכל תחום בחיי.
מה שכן, כשאתה בא מבית חילוני - מסורתי קצת קשה לצאת נגד זה בפומבי.
בקיצור, אני בדעתכם, סתם צרם לי הזלזול המתמשך פשוט, ניתן לשים לב ש-yujinius ו goldin מבוגרים יותר ומגיבים מנקודת מבט קצת יותר רצינית, שמכבדת יותר את השיח. בקיצור, אני בדעתכם, פשוט מזלזל קצת פחות במדינה, ואולי הזלזול בא כדי להבהיר נקודה, אבל לדעתי אפשר היה לרסן אותו קצת.
אתה צודק אולי הגזמתי עם התגובות והייתי צריך להתבטא בצורה יותר מכובדת. פשוט מכעיס מאוד מה שהולך במדינה הזאת.

היום ראיתי אמא מדברת עם הילד שלה ברוסית, האמא נראת באזור ה30+ והילד בן 4, עכשיו אני אישית חושב שזה ממש נחמד ויפה ששומרים על השפה
לפחות החינוך של ההורים שלי תמיד היה שלדעת עוד שפה זה משהו חשוב. נגיד האמריקאים פרט לאנגלית לא יודעים כלום. לדעת שפות זה תמיד יתרון.

חברים שעכשיו נולדו להם ילדים והם מדברים עברית לרוב עדיין מלמדים את הילדים רוסית. כי כן רוצים שיהיה בסיס. לרוב כמובן לא משקיעים בכתיב וקריאה אבל לפחות דיבור.

דיי בטוח שמכל הדברים זה לא הסיבה להשתלבות.

אולי הזלזול בא כדי להבהיר נקודה, אבל לדעתי אפשר היה לרסן אותו קצת.
לא יודע איפה אני או יבגני זלזלנו. בכל מקרה הבעיה הגדולה זה הדת לדעתי. שאני מרגיש אזרח סוג ב' ממש ככה. כאשר אתה נאלץ לטוס להתחתן בחו"ל זה משהו שבאמת מפריעה לך. עד לפני כמה שנים פחות הרגשתי את כל הדת. אבל דווקא עכשיו שאני כבר יחסית בוגר ואני רואה חברים שנאלצים לטוס להתחתן בחו"ל ועל הכאב של זה. אני מבין שזה המצב פה. והוא לא ישתנה בשנים הקרובות.

וגם התחלתי לטוס יותר לחו"ל ופתאום אתה רואה שהכל פתוח בסופ"ש ואפילו להיפך מנסים שיותר מקומות בילוי יהיו פתוחים אני מבין כמה זה חסר לי וכמה אני נפגע מזה בארץ.

אתה צודק אולי הגזמתי עם התגובות והייתי צריך להתבטא בצורה יותר מכובדת. פשוט מכעיס מאוד מה שהולך במדינה הזאת.
מבין אותך, לגמרי. גם אני מרגיש ככה מפעם לפעם, אני משתדל לחשוב על החבר'ה הטובים שיש במדינה ולנסות לא להתפקס על הגועל ואוכלי החינם, בסופו של דבר יש עוד הרבה אנשים בגישה שלנו, בגלל הפוליטיקה ומשחקי מנדטים, לא שומעים את קולנו בכנסת.

goldin, צודק לחלוטין, אבל אני חושב שהבעיה היא שילוב של דת עם כח פוליטי ימני.
בסופו של דבר, המדינה הזאת קמה על בסיס דתי - לעם היהודי ולכן מדי פעם אני מבליג על כל מני קטעים דתיים קטנים, אבל כל פעם מוסיפים משהו פה ומשהו שם, שגם אחד שמבליג לא יכול עוד. נותר רק לקוות שהסקטור החילוני יתעורר, בין אם זה בעזיבה ובין אם זה בשינוי המצב הקיים.

מדינה הזאת קמה על בסיס דתי
לא דתי אלה לאום. או גזע. לא יודע בדיוק הגדרה. יש הבדל בין להיות יהודי ובין לזרוק אבנים על אוטו בשבת.
יש פה גרעין שגדל מאוד והביא את זה למצב שזה היום. בנוסף חלק גדול מהאנשים מסתכלים על זה בזווית ראיה שלך ולכן מקבלים את זה. ויש אנשים כמוני שמקטרים סובלים ומקווים שמשהו ישתנה או באמת נעזוב.

מעלה פה סיטואציה ואני רוצה שהרוסים שפה יגידו לי מה הם חושבים:

אני רואה הרבה חבורות של ילדים רוסים, אך ורק רוסים, מדבריפ ביניהם רוסית, מתרברבים בעובדה שהם לא אוכלים כשר, לא מכבדים חגים (וזה לא משנה אם הם יהודים או נוצרים, לדעתי אתה צריך לכבד לפחות חג של המדינה שלך, שלא נדבר על לחגוג אותו)
אם זה בסדר מבחינתכם אז אין לי יותר מידי מה לומר, חוץ מהעובדה שאני לא מופתע שיש גזענות אפילו כלפיי רוסים שכבר נולדו פה. זה כל כך מפריע לי בתור רוסי שהמון רוסים בוחרים להיות תקועים בתוך עצמם, רובם אפילו שונא מזרחים ומכנה אותם "בבונים" או שלל כינויים אחרים, ואז הם מתפלאים למה יש גזענות

אגב באותה מידה אני גם חושב שזה לא בסדר שאתיופים מסתובבים בחבורות משל עצמם, ואפילו גרים בשכונות שלהם

מעלה פה סיטואציה ואני רוצה שהרוסים שפה יגידו לי מה הם חושבים:

אני רואה הרבה חבורות של ילדים רוסים, אך ורק רוסים, מדבריפ ביניהם רוסית, מתרברבים בעובדה שהם לא אוכלים כשר, לא מכבדים חגים (וזה לא משנה אם הם יהודים או נוצרים, לדעתי אתה צריך לכבד לפחות חג של המדינה שלך, שלא נדבר על לחגוג אותו)
אם זה בסדר מבחינתכם אז אין לי יותר מידי מה לומר, חוץ מהעובדה שאני לא מופתע שיש גזענות אפילו כלפיי רוסים שכבר נולדו פה. זה כל כך מפריע לי בתור רוסי שהמון רוסים בוחרים להיות תקועים בתוך עצמם, רובם אפילו שונא מזרחים ומכנה אותם "בבונים" או שלל כינויים אחרים, ואז הם מתפלאים למה יש גזענות

אגב באותה מידה אני גם חושב שזה לא בסדר שאתיופים מסתובבים בחבורות משל עצמם, ואפילו גרים בשכונות שלהם
והערסים שלכם לא מסתובבים בחבורות משל עצמם? ומה זאת אומרת לא מכבדים חגים? אתה לא מצפה שבן אדם לא יאכל לחם במשך חודש כדי לכבד מנהג דתי כלשהו.

והערסים שלכם לא מסתובבים בחבורות משל עצמם? ומה זאת אומרת לא מכבדים חגים? אתה לא מצפה שבן אדם לא יאכל לחם במשך חודש כדי לכבד מנהג דתי כלשהו.
ערסים? גזענים ובוכים על גזענות.
כמה צביעות.

לדעתי אתה צריך לכבד לפחות חג של המדינה שלך, שלא נדבר על לחגוג אותו
זאת דעתך. כמו שזכותך להאמין שיש זקן שיושב למעלה. או שאתה עושה דברים רק בשביל לנסות להשתלב.

דעתי שאני לא חייב כלום. צבא עשיתי אני משלם מיסים. למה צריכים להכריח אותי מה לאכול ומתי ? חופש הפרט צריך להיות מעל זה שזה מפריעה למישהו שאני אוכל לא כשר. לפחות ככה זה צריך להיות במדינה דמוקרטית.

אני לא מופתע שיש גזענות אפילו כלפיי רוסים שכבר נולדו פה
אז אתה נותן לגיטימציה לגזענות בגלל שאנשים לא פועלים לפי אמונה של אנשים אחרים ובגלל שהם שונים אז צריך להיות גזען ? סוג של אמרתה טוב כל האזרחים פה גזענים.

ה כל כך מפריע לי בתור רוסי שהמון רוסים בוחרים להיות תקועים בתוך עצמם
זה זכותם. כל החברים שלי הם דוברי רוסית. מה לעשות שכאשר גדלתי פה התחברתי לחברה דוברי הרוסית וזה החברים מהשכונה שמן הסתם גדלתי איתם ועד עכשיו אני חבר שלהם.
אחותי שנולדה פה מדברת רק עברית כמעט. אם ההורים בקושי רוסית. יש לה המון חברות לא דוברי רוסית. אבל עוד פעם כי היא נולדה פה והמצב שלה היה שונה משלי.

אני לא מתלונן שאין לי חברים לא רוסים. לא חושב שמישהו מתלונן על זה.

רובם אפילו שונא מזרחים ומכנה אותם "בבונים" או שלל כינויים אחרים, ואז הם מתפלאים למה יש גזענות
לפחות ממה שאני מכיר הרוב זה בצחוקים וזה מגיעה מזה שאני בשבילם רוסי. אז זה מה שאומרים להם בחזרה. בנוסף אצלי בעבודה גם קוראים להם בבונים 😃 והם לא רוסים.

לא יודע מתי עליתה ואיך השתלבתה פה. אבל כאשר אתה עולה ממדינה אחרת וסוג של אומרים לך שהנה זה מדינת היהודים ובגלל זה אתה פה. פתאום הוף ואתה לא יהודי אתה רוסי מסריח, עד עכשיו לא מבין למה מסריח אבל בסדר.

ואז לאט לאט נותנים לך להרגיש שאתה לא חלק מכולם. ואתה שונה אז מה לעשות בתור ילד אתה גדל ולא נשאר אדיש ומחזיר להם במילים אחרות.

מה הקשר בין להגיד ערס לגזענות?
עזוב אל תענה כי אין לי כוח לדיון המיותר הזה על צביעות, גזענות וכו'.
שוב בורח מהשאלות הקשות כמו שאר החברים שלך,הבנתי את סגנון האנשים פה , גם לי אין כח לדיון הזה יותר סיימתי פה.

ביררתי על לימודים בגרמניה ואומרים שכל מה שצריך זה בגרות מעל 80 ממוצע, לשלם על קורס שפה ולעבור מבחן. הגיוני שזה עד כדי כך פשוט? כן השפה תהיה קשה אבל אם זה המכשול היחיד לא אמורה להיות בעיה.
מה החבר'ה פה חושבים?

לא נשמע פשוט, ללמוד גרמנית זה לא כזה פשוט. אנגלית נחשבת למאוד קלה ביחס אליה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית