הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגירה לקנדה

"עיר גדולה" ו"מיקום מרכזי" לא תמיד הולכים יד ביד בארה"ב.

בתוך אחד שגר במיאמי ביץ תקופה, אין בזה כלום.
אני יודע שהכל נראה מגניב בסרטים, אבל שתגיע לגילי אני מאמין שאתה תבין דברים אחרים על החיים.

אני יכול להגיע לך שהעיר תל אביב היא העיר הכייפית בעולם (לפחות מבחינתי וממה שראיתי בחיי ובתקופה שגרתי שם) יש בה כל מה שרווק צעיר מחפש, אבל שמתקדמים עם החיים והפרופורציות משתנות , אתה מתחיל לראות דברים אחרת ולהבין מה יותר חשוב ומה פחות חשוב מבחינת הלייף סטייל שלך.

"עיר גדולה" ו"מיקום מרכזי" לא תמיד הולכים יד ביד בארה"ב.

בתוך אחד שגר במיאמי ביץ תקופה, אין בזה כלום.
אני יודע שהכל נראה מגניב בסרטים, אבל שתגיע לגילי אני מאמין שאתה תבין דברים אחרים על החיים.

אני יכול להגיע לך שהעיר תל אביב היא העיר הכייפית בעולם (לפחות מבחינתי וממה שראיתי בחיי ובתקופה שגרתי שם) יש בה כל מה שרווק צעיר מחפש, אבל שמתקדמים עם החיים והפרופורציות משתנות , אתה מתחיל לראות דברים אחרת ולהבין מה יותר חשוב ומה פחות חשוב מבחינת הלייף סטייל שלך.
הייתי בארצות הברית לגבי מיאמי אני מסכים שזה יותר מקום לנוח אבל ניו יורק?

הייתי בארצות הברית לגבי מיאמי אני מסכים שזה יותר מקום לנוח אבל ניו יורק?

אתה לא יכול להגיד "ניו יורק" לצפות שאבין איפה אתה מתכוון , אם אתה מתכוון במנהטן אז אני אישית לא הייתי גר שם גם אם היית משלם לי מליון דולר ונותן לי את הסוויטה של טראמפ.

אבל אתה צודק, אם היית שואל אותי שהייתי בן 21 הייתי אומר לך שזה החלום שלי. אמרתי לך, עם הגיל התפיסה שלך לגבי הלייףסטייל תשתנה.
מה גם שלדעתי אתה לא יודע על מה אתה מדבר, יש לי הרבה חברים שגרו וגרים בניויורק (גם במנהטן, ברוקלין וכו') זה לגור בדירות קטנות ומצ'וקמקות , בלי חניה , בלי פרטיות, בלי שקט, חשבונות גבוהים מאוד ועוד מלא חסרונות ובשביל מה?
אגב אתה יכול להשיג חניה, דירה גדולה, שקט ופרטיות במנהטן אבל חודש כזה יעלה לך כמו שנתית בMIT.

אתה לא יכול להגיד "ניו יורק" לצפות שאבין איפה אתה מתכוון , אם אתה מתכוון במנהטן אז אני אישית לא הייתי גר שם גם אם היית משלם לי מליון דולר ונותן לי את הסוויטה של טראמפ.

אבל אתה צודק, אם היית שואל אותי שהייתי בן 21 הייתי אומר לך שזה החלום שלי. אמרתי לך, עם הגיל התפיסה שלך לגבי הלייףסטייל תשתנה.
מה גם שלדעתי אתה לא יודע על מה אתה מדבר, יש לי הרבה חברים שגרו וגרים בניויורק (גם במנהטן, ברוקלין וכו') זה לגור בדירות קטנות ומצ'וקמקות , בלי חניה , בלי פרטיות, בלי שקט, חשבונות גבוהים מאוד ועוד מלא חסרונות ובשביל מה?
אגב אתה יכול להשיג חניה, דירה גדולה, שקט ופרטיות במנהטן אבל חודש כזה יעלה לך כמו שנתית בMIT.
מסכים איתך לגבי הפסקה האחרונה לגמרה אבל שאיפות גובוהות זה תמיד טוב לא?

מסכים איתך לגבי הפסקה האחרונה לגמרה אבל שאיפות גובוהות זה תמיד טוב לא?

גם לי יש שאיפות גבוהות ואני בשלב טיפה יותר מתקדם ממך להשיג אותם , אני בעד שאיפות גדולות ולכוון גבוה.

אני רק אומר לך מהנסיון שלי, שעד שתגיע למצב שיהיה לך מספיק כסף לגור במנהטן כמו שצריך (זה ידרוש ממך עבודה קשה, אתה לא תצליח כלום בחיים בלי עבודה קשה) ובתקווה שגם לא תוותר על אישה ומשפחה על הדרך , אתה רק תרצה בסופו של יום להכנס לרכב המגניב שלך ולנסוע הביתה בלי פקקים ואולי לשבת על שפת האגם שמחוץ לבית שלך ולשתות לך איזה שייק חלבון אחרי אימון במכון. את כל זה אתה יכול לקבל בארה"ב במקום הרבה יותר זול הרבה יותר שקט והרבה יותר מהר מלגור במנהטן.
ואתה תראה שאחרי הלימודים ושתעבור כמה מקצועות עד שתמצא עבודה שאתה אוהב שמכניסה לך מספיק כסף , כל מה שתרצה בחיים זה שקט ומנוחה. אני יודע שבתור ילד בן 21 שרוצה לאכול את העולם קשה לך לראות את זה היום, אבל אני מבטיח לך שאחרי קילומטרז של עבודה קשה (במיוחד אם אתה מדבר איתי על שאיפות גבוהות והישגיות) הדבר הכי חשוב בחיים שלך יהיה המנוחה והנוחות שלך.

גם לי יש שאיפות גבוהות ואני בשלב טיפה יותר מתקדם ממך להשיג אותם , אני בעד שאיפות גדולות ולכוון גבוה.

אני רק אומר לך מהנסיון שלי, שעד שתגיע למצב שיהיה לך מספיק כסף לגור במנהטן כמו שצריך (זה ידרוש ממך עבודה קשה, אתה לא תצליח כלום בחיים בלי עבודה קשה) ובתקווה שגם לא תוותר על אישה ומשפחה על הדרך , אתה רק תרצה בסופו של יום להכנס לרכב המגניב שלך ולנסוע הביתה בלי פקקים ואולי לשבת על שפת האגם שמחוץ לבית שלך ולשתות לך איזה שייק חלבון אחרי אימון במכון. את כל זה אתה יכול לקבל בארה"ב במקום הרבה יותר זול הרבה יותר שקט והרבה יותר מהר מלגור במנהטן.
ואתה תראה שאחרי הלימודים ושתעבור כמה מקצועות עד שתמצא עבודה שאתה אוהב שמכניסה לך מספיק כסף , כל מה שתרצה בחיים זה שקט ומנוחה. אני יודע שבתור ילד בן 21 שרוצה לאכול את העולם קשה לך לראות את זה היום, אבל אני מבטיח לך שאחרי קילומטרז של עבודה קשה (במיוחד אם אתה מדבר איתי על שאיפות גבוהות והישגיות) הדבר הכי חשוב בחיים שלך יהיה המנוחה והנוחות שלך.
כמו שכתבת כרגע אני לא רואה את זה ככה ולאישה יש לי עוד הרבה זמן לא בתכנון בכלל אבל מסכים איתך ב100% שבלי עבודה קשה זה לא יקרה מקווה עוד שנה להתחיל בטכניון ולראות איך הכל מתקדם משמה

כמו שכתבת כרגע אני לא רואה את זה ככה ולאישה יש לי עוד הרבה זמן לא בתכנון בכלל אבל מסכים איתך ב100% שבלי עבודה קשה זה לא יקרה מקווה עוד שנה להתחיל בטכניון ולראות איך הכל מתקדם משמה

אני יודע שאתה לא רואה את זה ככה אבל אני מכין אותך למה שיקרה.

אגב טיפ שלמדתי בחיי הוא להקשיב לגדולים ומנוסים ממני (אני לא אומר לך שתקשיב לי ספציפית) , יש לי חבר'ה (אם זה מהמשפחה, או מפורסמים או אנשי עסקים שאני בקשר איתם) שאני מגדיר אותם המנטורים שלי והרבה פעמים הם אומרים לי או בכללי דברים שקשה לי לראות מהנקודת מבט שאני נמצא היום, אבל אני כן מכין את עצמי ומקשיב למה שהם אומרים.
אני ממליץ במיוחד בנושא הזה, למצוא אנשים שעשו (גם אם לא בדיוק) את הדרך שאתה רוצה לעשות, לא להיות עיקש ולהקשיב להם , לדעת את הייתרונות והחסרונות שלך מהיום (מבחינת אופי) ולדעת איך אתה משפר אותם או מתגבר עליהם בעתיד.

שיהיה בהצלחה

אנשים בלי כסף ובלי עבודה טובה עדיף להם לגור בארץ
בדנמרק לצורך העיניין שכר המינימום עומד על בערך 20 דולר לשעה, כך שאם כבר להיות איש בלי כסף ובלי עבודה טובה, עדיף לגור בדנמרק.

בדנמרק לצורך העיניין שכר המינימום עומד על בערך 20 דולר לשעה, כך שאם כבר להיות איש בלי כסף ובלי עבודה טובה, עדיף לגור בדנמרק.
דברתי ביחס לארצות הברית יש כמה מדינות באירופה הסקנדינביים (איפה שכל הלבנים ,בלונדינים עם העיינים הכחולות) אם אני לא טועה ששמה הכי טוב לגור לרוב האנשים שכר טוב חינוך טוב דואגים לאוכלטוסייה החלשה אבל הקטע שבעקבות כל המוסלמים בספק שעדיין יהיה שווה לגורשמה עוד 5 שנים

אגב אם לא שמת לב אחת הסיבות שרציתי לעזוב זה בגלל שיש פה מלחמות ופיגועים. ככה שגם אם אגור בחו"ל ואעבוד בעבודה רגילה זה פותר אחת מהבעיות שלי.

אגב אם לא שמת לב אחת הסיבות שרציתי לעזוב זה בגלל שיש פה מלחמות ופיגועים. ככה שגם אם אגור בחו"ל ואעבוד בעבודה רגילה זה פותר אחת מהבעיות שלי.
מבלי להפחית בחשיבות המלחמות והפיגועים. הסיכוי שלך למות בתאונת דרכים גדול בהרבה. מלבד חלק קטן יחסית בעם דוגמת התנחלויות וישובים קרובים לגדר, החיים בארץ לחוצים אבל בטוחים.

מבלי להפחית בחשיבות המלחמות והפיגועים. הסיכוי שלך למות בתאונת דרכים גדול בהרבה. מלבד חלק קטן יחסית בעם דוגמת התנחלויות וישובים קרובים לגדר, החיים בארץ לחוצים אבל בטוחים.
פחות בגלל הפחד ויותר בגלל שנמאס לשמוע שלא עושים כלום ונמאס לרוץ באמצע הלילה למקלט.

פחות בגלל הפחד ויותר בגלל שנמאס לשמוע שלא עושים כלום ונמאס לרוץ באמצע הלילה למקלט.
איפה אתה גר? מתי רצת בפעם האחרונה למקלט.
שינוי אזור מגורים יהיה הרבה יותר 'קל' מאשר הגירה לארץ זרה

@MasterSplitter

מה שכר המינימום אצלכם באוסטרליה ?

חיפשתי בגוגל ולא מצאתי שכר מעודכן לשנת 2018.

אתה רק תרצה בסופו של יום להכנס לרכב המגניב שלך ולנסוע הביתה בלי פקקים ואולי לשבת על שפת האגם שמחוץ לבית שלך ולשתות לך איזה שייק חלבון אחרי אימון במכון. את כל זה אתה יכול לקבל בארה"ב במקום הרבה יותר זול הרבה יותר שקט והרבה יותר מהר מלגור במנהטן.

סתם מתוך עניין, אתה יכול לתת דוגמא לכמה מקומות כאלה? ומקומות שיש בהם גם עבודות בנוסף

גליתי את האשכול מאוחר מדי אבל בעיקרון זה התכנון שלי גם, חשבתי על זה זמן(עדיין יש לי עבודה לעשות על התוכנית) אבל בעיקרון אני מוציא פטור מהצבא בחודשים הקרובים עושה פסיכומטרי ומשלים טיפה בגרויות והולך ללמוד מדעי המחשב בתא/בר אילן ולאחר התואר לעבוד טיפה בארץ ולנסות למצוא שם עבודה, הבעיה הכי גדולה שלי כלכלית מן הסתם כי אני צריך לממן לבד את כל ה3 שנים של התואר + הוצאות מהצד ואני לא בדיוק חושב שאצליח לעבוד תוך כדי השנה/שנתיים הראשונות בתואר ולכן זה יהיה די מאתגר

@MasterSplitter

מה שכר המינימום אצלכם באוסטרליה ?

חיפשתי בגוגל ולא מצאתי שכר מעודכן לשנת 2018.

השכר מינימום כאן (משתנה ממדינה למדינה בתוך אוסטרליה) הוא 17.7$ לשעה שזה 13.4$ בדולר אמריקאי.

העניין הוא שאני לא מכיר אף אחד שמרוויח את זה, אולי רק מקדונלדס. לרוב בעבודות הפשוטות מרוויחים 20-25 דולר לשעה כאשר בענף הבנייה זה מינימום 25 דולר אוסטרלי לשעה גם למי שאין נסיון ואין הכשרה (ע״ב משמרות בלי תנאים סוציאלים).

קשה מאוד לכמת את המספרים האלה בשביל להבין כמה זה שווה, אם לא יודעים את הוצאות המחיה. אשמח לענות על זה אם זה רלוונטי.

אגב גם פה, אף אחד לא גר במרכז העיר (מקביל למנהטן) חוץ מרווקים או תרמילאים שחולקים דירה / חדר או עשירים מאוד. מעבר לכך, רוב העשירים לא היו רוצים בכלל לגור במרכז העיר, זה נחשב כאן בתור איכות חיים ירודה. רוב העשירים גרים במרחק 30-60 דקות נסיעה מהמרכז בבתים פרטיים לרוב עם נוף לים או משהו בסגנון.

אני גר 15 דקות נסיעה ממרכז העיר וזה נחשב מיקום מאוד מרכזי, כמעט אף אחד בעבודה שלי לא גר כ״כ קרוב. זה לרוב לא משתלם.

אולי מה שאני הולך לכתוב כאן הולך לתת תקווה קטנה לכמה מכם..
אני כעיקרון כנראה קטן ב-10 שנים בממוצע מרוב החברה פה בדיון ואני אנסה לשקף את מה שקורה בדור שלי.
כעיקרון נולדתי בארץ למשפחה של עולים מברית המועצות,למדתי עברית רק בגן(עד אז פשוט גרתי באזור שהיו בו רק עולים רוסים ולא נחשפתי ממש לעברית) וישר אחרי זה רשמו אותי לגן ואחרי זה בית ספר דתי, חשוב לי לציין שהמשפחה שלי נורא רחוקה מדת(אבל כן יהודים) פשוט הם רצו שאני ארגיש שייך למקום וזה היה שוק ענקי בשבילי ושם כן הרגשתי מאוד שונה והיה לי נורא קשה, גם אחרי זה כשהמשכתי למסגרת ממלכתית רגילה עדיין נתקלתי בהרגשה של שוני, נגיד נורא פחדתי לדבר על זה שאני חוגג נובי גוד כי ממש ירדו על אנשים בגלל זה באותה תקופה..
בנוסף היה דגש גדול מאוד על השייכות והיהדות במהלך כל השנים האלה.
אבל כיום אני חייב להגיד לכם שאני כבר בקושי אבל בקושי מרגיש את זה כולם כבר מכבדים את כולם אצלי במחזור לפחות(ברור שיש חריגים ואנשים חשוכים) גם כשאני יוצא עם בנות ממוצא מזרחי שיש שוני תרבותי פשוט ענק בנינו זה לא בהכרח הדבר שהורס יותר מאוחר, אותו דבר גם עם החברים מהמוצא המזרחי שלי(אני כבר לא חושב אפילו על דברים כאלו עד הדיון הזה כמו איזה מוצא חבר שלי ואני חושב שזה דיי הדדי ונשמר רק לקונוטאציות חיוביות), לרוב הם מסורתיים יותר,בעבר פחדתי באמת שהיה לי לא נעים להגיד שאני אפילו לא שומר כשרות אבל היום זה כבר לא ככה זה כבר נהיה כמעט מיינסטרים להיות ככה אפילו לא רק שגם מברכים אותי לקראת הנובי גוד גם רוצים לבוא לחגוג אותו איתי...
קחו בתור דוגמה את היחס העוין מאוד כלפי הומואים שהיה(עדיין יש אבל פחות) אצלנו בחברה(מודה גם אני הייתי כזה) אבל זה לאט לאט משתנה ורואים את זה בחברה...
בקיצור המטרה של הפוסט שכתבתי פה הוא לתת תקווה לעתיד לאותם חברה שכועסים על השסע בין הדת והעדות פה, לדעתי הדור שלי יביא את השינוי איתו, הוא הרבה יותר נאור כבר ואי אפשר יהיה להמשיך להוביל את הדור הזה שולל(אל תשכחו שבעוד כמה שנים גם הפוליטיקאים ששולטים עכשיו ישתנו ונוכל להוביל מגמה חדשה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית