נק' מוניטין:
1,554
- 1,837
- 648
- פותח/ת השרשור
אתה נמצא בסביבה נחמדה, אבל אני אישית לא מרגיש שום קשר ליוצאי מדינות האיסלאם האלה, יותר מזה, הם אלה שאוהבים להגיד לך שאתה לא חלק מהעם הנבחר ואתה רוסי, למרות שלפי ההקביעות שלהם הם יוצאים מוסלמים. וואלה עליתי לפה כי אני יהודי אבל לא מרגיש שום קשר לאנשים ולא רוצה להיות קשור אליהם, עם כל הכבוד אני זר פה ואשמח לעזוב למדינה כמו אוסטרליה או קנדה. ואם נחשוב לשניה, מי שהקים את המדינה והביא אותה לכל דבר טוב שהיא הגיעה אלה יהודים שבאו מאירופה וממדינות שהיו בברית המועצות, אלה בעצם הגויים שלא כמו הצדיקים שצמים בכיפור ודוקרים מלשינים.אולי מה שאני הולך לכתוב כאן הולך לתת תקווה קטנה לכמה מכם..
אני כעיקרון כנראה קטן ב-10 שנים בממוצע מרוב החברה פה בדיון ואני אנסה לשקף את מה שקורה בדור שלי.
כעיקרון נולדתי בארץ למשפחה של עולים מברית המועצות,למדתי עברית רק בגן(עד אז פשוט גרתי באזור שהיו בו רק עולים רוסים ולא נחשפתי ממש לעברית) וישר אחרי זה רשמו אותי לגן ואחרי זה בית ספר דתי, חשוב לי לציין שהמשפחה שלי נורא רחוקה מדת(אבל כן יהודים) פשוט הם רצו שאני ארגיש שייך למקום וזה היה שוק ענקי בשבילי ושם כן הרגשתי מאוד שונה והיה לי נורא קשה, גם אחרי זה כשהמשכתי למסגרת ממלכתית רגילה עדיין נתקלתי בהרגשה של שוני, נגיד נורא פחדתי לדבר על זה שאני חוגג נובי גוד כי ממש ירדו על אנשים בגלל זה באותה תקופה..
בנוסף היה דגש גדול מאוד על השייכות והיהדות במהלך כל השנים האלה.
אבל כיום אני חייב להגיד לכם שאני כבר בקושי אבל בקושי מרגיש את זה כולם כבר מכבדים את כולם אצלי במחזור לפחות(ברור שיש חריגים ואנשים חשוכים) גם כשאני יוצא עם בנות ממוצא מזרחי שיש שוני תרבותי פשוט ענק בנינו זה לא בהכרח הדבר שהורס יותר מאוחר, אותו דבר גם עם החברים מהמוצא המזרחי שלי(אני כבר לא חושב אפילו על דברים כאלו עד הדיון הזה כמו איזה מוצא חבר שלי ואני חושב שזה דיי הדדי ונשמר רק לקונוטאציות חיוביות), לרוב הם מסורתיים יותר,בעבר פחדתי באמת שהיה לי לא נעים להגיד שאני אפילו לא שומר כשרות אבל היום זה כבר לא ככה זה כבר נהיה כמעט מיינסטרים להיות ככה אפילו לא רק שגם מברכים אותי לקראת הנובי גוד גם רוצים לבוא לחגוג אותו איתי...
קחו בתור דוגמה את היחס העוין מאוד כלפי הומואים שהיה(עדיין יש אבל פחות) אצלנו בחברה(מודה גם אני הייתי כזה) אבל זה לאט לאט משתנה ורואים את זה בחברה...
בקיצור המטרה של הפוסט שכתבתי פה הוא לתת תקווה לעתיד לאותם חברה שכועסים על השסע בין הדת והעדות פה, לדעתי הדור שלי יביא את השינוי איתו, הוא הרבה יותר נאור כבר ואי אפשר יהיה להמשיך להוביל את הדור הזה שולל(אל תשכחו שבעוד כמה שנים גם הפוליטיקאים ששולטים עכשיו ישתנו ונוכל להוביל מגמה חדשה).