הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קניית רכב מ"ענק הרכבים", ראשל"צ

יוסף מהרט

משתמש מתחיל
116
3
נק' מוניטין:
3
116
3
בעקבות מחיקת הביקורת שהעברתי על החברה בעמוד שלה, רציתי להודיע משהו חשוב בעיניי שלא דיברתי עליו וחשוב אף יותר למי ששוקל לקנות רכב בעתיד מהחברה הזאת.

רכשתי רכב יונדאי I-20 שנת 2009 ב-27-28/4/16 ומצאתי תקלות ברכב כמו תריסי מזגן שצריכים תיקון, להחליף בלון גז כי הבלון הקיים כבר מת, פנסי הרכב מאחורה למעלה צריכים החלפה, בלי ג'ק ברכב, לא קיבלתי מפתח ספייר בעת הקנייה שנמצא אצל הבעלים הקודמים שהייתי צריך לפנות אליו מספר פעמים כדי להשיג כי היה בחו"ל וכשחזר הוא אמר שאבד לו המפתח, המזגן שהפסיק לעבוד מעל רמה 2-1 ברמת הקירור ברכב אלא אם כן אתה לוחץ חזק באופן ממושך על רמה 3-4 כדי להתקרר מהחום, הנציג שמכר לי את הרכב שיחק אותה כאילו הוא עושה לי הנחה של 2,000 שקל על הרכב מ-40,0000 ל-38,000 כשהרכב עולה 38,000 והוא פורסם כך באתר, וישר אחורי כבר שחוק שצריך החלפה אחרי הקנייה, תוקף טסט עד יוני-יולי, שזה חודשיים מיום הרכישה, ועוד...

אני לוקח אחריות על הטעות שעשיתי בכך שמיהרתי לקנות רכב ראשון בהחלטה פזיזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תשמע, עם כל הכבוד, רוב הדברים שאמרת היית יכול וצריך לבדוק ולראות לפני שקנית.
לא ראית עד מתי יש לרכב טסט? לא ראית שלא קיבלת מפתח נוסף?
רוב התקלות שציינת גם אפשר לזהות מבדיקה עצמאית קצרה.
אני יכול חלקית להבין אותך, גם לי יצא כמה פעמים לקנות רכבים בלי לבדוק לעומק יותר מדי, יותר על סמך תחושה, ולמזלי צדקתי בכל המקרים, אבל אם הייתי אוכל אותה אני חושב שהייתי מתבייש לכתוב דבר כזה כמו שכתבת.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי מיהרתי לקנות רכב ולא הבנתי מספיק ברכבים והגעתי לשם אחי הגדול וחבר שלו, שמבין טיפה ברכבים ועשה עליו נסיעת מבחן וראה שהוא תקין. הסיפור עם התריסים של המזגן זה משהו ששמתי לב אליו מיד אחרי הקנייה יחד עם החוסר של מפתח נוסף לרכב והניסיון שלהם ללכת לקראתי עם ההנחה של 2,000 שקל, כלומר מ-40,000 ל-38,000, כשהרכב עולה 38,000 שקל ופורסם כך באתר.

לא פחות חשוב: החברה לא מתחייבת בבדיקה, לפחות למה שהיא מפרסמת באתר.

נערך לאחרונה:
תראה אני מבין שהסוכנויות והסוחרי רכב זה לא בדיוק האנשים הכי הגונים בארץ, בגלל זה אם אתה רוצה להיות יותר בטוח אז קח את הרכב לבדיקה במכון בדיקה מטעמך לפני שאתה קונה. אבל וואלה איך אפשר לא לשים לב שקיבלת מפתח אחד ולא שניים? ולגבי הטסט? והמחיר, שוב, האחריות שלך הייתה לבדוק לפני זה, כי זה ברור שהם רוצים למכור לך בכמה שיותר.
בכל מקרה מה שציינת זה תכלס דברים יחסית בקטנה, פנסים, תריסי מזגן, ג'ק, וישרים, זה דברים שיפגעו לך קצת בכיס אבל כשתתקן/תחליף זה יהיה פיקס, ותלמד מזה לפעם הבאה.
איזה אוטו קנית?

יונדאי I-20, שנתון 2009. כתוב למעלה.
אה נכון לא שמתי לב.
תשמע, כנראה שניצלו את החוסר תשומת לב/ חוסר ידע שלך ונדפקת בקצת כסף, אבל כמו שאמרתי קח מזה שיעור לעתיד ואל תתבאס יותר מדי כי יכל להיות הרבה יותר גרוע.

בתור אחד שמתעסק בזה - עצוב לי מאוד לשמוע, הם פשוט ניצלו את התמימות שלך.

אבל הבית ספר הכי טוב לחיים זה הניסיון.

פעם הבאה - התייעץ עם מישהו מהענף.

תשמע, עם כל הכבוד, רוב הדברים שאמרת היית יכול וצריך לבדוק ולראות לפני שקנית.
לא ראית עד מתי יש לרכב טסט? לא ראית שלא קיבלת מפתח נוסף?
רוב התקלות שציינת גם אפשר לזהות מבדיקה עצמאית קצרה.
אני יכול חלקית להבין אותך, גם לי יצא כמה פעמים לקנות רכבים בלי לבדוק לעומק יותר מדי, יותר על סמך תחושה, ולמזלי צדקתי בכל המקרים, אבל אם הייתי אוכל אותה אני חושב שהייתי מתבייש לכתוב דבר כזה כמו שכתבת.
מצטער אבל חולק עליך. אז מה אם הוא "יכל" לבדוק או להביא מישהו שמבין ויבדוק מדובר ברמאי אשר נצל אדם עם ברקים בעיניים וכו' ואת זה חובה לפרסם (תראה יצאת צדיק איך בדיוק כך עובדים על אנשים ולא צריך להיות מומחה גדול ולהבין בנוכלויות).

מצטער אבל חולק עליך. אז מה אם הוא "יכל" לבדוק או להביא מישהו שמבין ויבדוק מדובר ברמאי אשר נצל אדם עם ברקים בעיניים וכו' ואת זה חובה לפרסם (תראה יצאת צדיק איך בדיוק כך עובדים על אנשים ולא צריך להיות מומחה גדול ולהבין בנוכלויות).
טוב עכשיו שאני קורא שוב יכול להיות שהגזמתי קצת. לא התכוונתי לרגע שזה בסדר לנצל תמימות של בנאדם ולעבוד עליו. אבל בכל זאת, נגיד משהו כמו לבדוק עד מתי יש לרכב טסט זה די בסיסי, אלא אם כן הם שיקרו לו שיש לרכב טסט יותר ארוך.

בוא נאמר שהמקום שקנית ממנו לא צדיק אבל אתה גם לא עשית בשכל כל כך כי קנית רכב ואין לך כל כך ניסיון בתחום לפי מה שנראה.
בגדול מגרשים מחזיקים לפעמים רכבים שבוע-שבועיים ולא באמת יודעים כל דבר קטן ברכב(לדוגמה בעיות של מנורות).

יש דברים בסיסיים שצריך לבדוק כמו: זמן עד הטסט(קלף שאפשר להוריד בעזרתו כסף), מחירון רכב, היסטוריית טיפולים, בדיקה במכון בדיקות, בדיקת היעדר תאונות.

אני לא מצפה שתדע את הדברים אבל כאן מגיע החלק שלך- ככל שהעסקה שאתה עושה יותר גדולה בחיים כך חשוב שיהיה איתך בנאדם שמבין מטעמך(אם זה מישהו שאתה משלם לו או קרוב משפחה), זה נכון לקניית רכב, קניית בית, בחירת תכנית פנסיה וכו'.

חלק מהדברים שרשמת הם שטויות: נורות, מגבים, ג'ק- כל אלה אפשר לתקן באופן עצמאי ב100 שקל.

בעיות גדולות במקרה שלך:
1. מפתח ספייר- היית צריך לבקש שירשמו לך בכתב שהם ישכפלו לך מפתח נוסף, הם לא יצאו בסדר, זה יכול לעלות קצת לשכפל מפתח אבל גם לא סוף העולם.
2. מערכת מיזוג- זאת יכולה להיות מכה אם יש בעיה במדחס ואין לך מישהו שיודע לשפץ אותו, אם זה רק עניין של גז פחות נורא.

בעיות יותר חשובות שצריך לבדוק:
1. היסטוריית טיפולים ותזמון של טיפולים גדולים, אין יותר חשוב מלדעת שטיפלו ברכב לפי הספר(לדוגמה יכול להיות שדוחים טיפולים גדולים ברכב כדי לחסוך בכסף ואז גם הרכב נהרס וגם הבנאדם הבא צריך לתקן הכל)
2. בדיקת מנוע במכון בדיקה- הרכב שקנית לא גרוטאה ושווה את הבדיקה, אחד הדברים המרכזיים זו בדיקת המנוע.
3. צמיגים- כשקונים רכב עם צמיגים גמורים אפשר להוריד במשא ומתן עוד 500-1000 שקל די מהר במידה והצמיג שחוק לגמרי.

אלה העיקריים שאני חושב עליהם בשלוף כדי שהקנייה תלך טוב

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני יכול להגיד לך שבארהב אותו סיפור עם ישראלים, יצא לי לקחת פה 2 מכוניות מסוכנויות של ישראלים.
לאחר שהחזרתי את הרכבים הלכתי לחברה רצינית פה (car max) וקניתי רכב (יונדאי ולסטור טורבו 2015)
והחוויה הייתה שונה לגמריי, רכב ללא בעיות כלל עם אחריות ואפילו שלקחנו מימון מהם הלכנו לבנק וקיבלנו מהבנק תנאים יותר טובים אז הם בשניה מחליפים את המימון למימון של הבנק כי התנאים יותר טובים.

ישראלים במקצוע הזה (רובם) הם רמאים ושקרנים , בכל העולם.
שווה לשלם טיפה יותר ולקנות במקומות מורשים.

אני יכול להגיד לך שבארהב אותו סיפור עם ישראלים, יצא לי לקחת פה 2 מכוניות מסוכנויות של ישראלים.
לאחר שהחזרתי את הרכבים הלכתי לחברה רצינית פה (car max) וקניתי רכב (יונדאי ולסטור טורבו 2015)
והחוויה הייתה שונה לגמריי, רכב ללא בעיות כלל עם אחריות ואפילו שלקחנו מימון מהם הלכנו לבנק וקיבלנו מהבנק תנאים יותר טובים אז הם בשניה מחליפים את המימון למימון של הבנק כי התנאים יותר טובים.

ישראלים במקצוע הזה (רובם) הם רמאים ושקרנים , בכל העולם.
שווה לשלם טיפה יותר ולקנות במקומות מורשים.

השתלטו על ארה"ב בשנים האחרונות ביונדאי וקיה... חלום הפורד ושברולט נעלם

השתלטו על ארה"ב בשנים האחרונות ביונדאי וקיה... חלום הפורד ושברולט נעלם

לדעתי הכי שולט פה זה בכלל ניסן,
תשמע מאז שהגעתי לפה היו תקופות שהיה לי מוסטנג, היה לי גם קרייזלר סיברינג גג נפתח, היה לי ניסן אלטימה,ג׳יפ (היה לי גם ריינג׳ רובר לכמה ימים ועוד כל מיני מכוניות יוקרה) והיונדאי הזאת פשוט האוטו הכי טוב שנהגתי עליו מאז שהגעתי לפה (לצרכים שלי וחוץ מהפרארי שנהגתי עליה איזה יום חחחח)

תראה אותה ליד הקורבט, פי 1000 יותר יפה ;)

קבצים מצורפים

• IMG_3914.JPG
    IMG_3914.JPG
    KB 63.8 · צפיות: 213
לדעתי הכי שולט פה זה בכלל ניסן,
תשמע מאז שהגעתי לפה היו תקופות שהיה לי מוסטנג, היה לי גם קרייזלר סיברינג גג נפתח, היה לי ניסן אלטימה,ג׳יפ (היה לי גם ריינג׳ רובר לכמה ימים ועוד כל מיני מכוניות יוקרה) והיונדאי הזאת פשוט האוטו הכי טוב שנהגתי עליו מאז שהגעתי לפה (לצרכים שלי וחוץ מהפרארי שנהגתי עליה איזה יום חחחח)

תראה אותה ליד הקורבט, פי 1000 יותר יפה ;)
הטעם שלך במכוניות הוא פח. וולוסטר יפה יותר מקורבט?

אם כבר יונדאי בארהב, הג'נסיס קופה רכב מעניין בהרבה.

אני פחות אוהב (ולכן גם לא הכי מתחבר לקורבטים או למוסטנגים)
אני אוהב מכוניות בסגנון הזה שהם לא ארוכות אבל יש בהם קצת כוח וחווית נהיגה לתת עניין.
הצרפתיות עשו את זה טוב פעם, פולו וגולף גם היו להם כמה שנים טובות ומבחינתי האוטו הזה הוא הגרסא המודרנית למה שהיה פעם.
מה גם שהדיל היה טוב.
(אישתי רצתה שנקנה BMW X1 ואיך שהיא ראתה ונהגה על היונדאי היא התלהבה בדיוק כמוני לעומת הBMW שלא הציעה שום דבר מעניין...)

אני פחות אוהב (ולכן גם לא הכי מתחבר לקורבטים או למוסטנגים)
אני אוהב מכוניות בסגנון הזה שהם לא ארוכות אבל יש בהם קצת כוח וחווית נהיגה לתת עניין.
הצרפתיות עשו את זה טוב פעם, פולו וגולף גם היו להם כמה שנים טובות ומבחינתי האוטו הזה הוא הגרסא המודרנית למה שהיה פעם.
מה גם שהדיל היה טוב.
(אישתי רצתה שנקנה BMW X1 ואיך שהיא ראתה ונהגה על היונדאי היא התלהבה בדיוק כמוני לעומת הBMW שלא הציעה שום דבר מעניין...)

ברמת מחיר דומה הייתי הולך על פוקוס ST ,רכב עדיף בהרבה. אבל זה בקטנה יהיו לך עוד הרבה הזדמנויות לרכבים מעניינים אם אתה נשאר בארהב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית