הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יום כיפור אתם צמים?

המטרה של הפורום *הזה* היא ממש לא ענייני דת/אמונה.

אתה מתכוון ל-LBS בכלליות, אבל המטרה של הפורום *הזה* (אוף טופיק) היא לדון על כל דבר שלא קשור לכושר ותזונה.

בגדול, נדמה שאליהו לא היה מעוניין לדון בכלל על הנושא מכיוון שהוא לא חושב שזה משהו שאמורים לנסות לשכנע בו.
זה נראה שאתה סתם מנסה לטחון מים.

אתה צודק, לא באמת חשבתי שיצא מהדיון הזה משהו.

אף בנאדם שפוי בעל חשיבה הגיונית לא היה מתנגד לדת היהודית.

למה שבן אדם שפוי לא יתנגד לקבוצה של אנשים שמאמינים בישות בלתי נראית שלא הוכחה מעולם?
אמנם זה לא פוגע בנו אבל עדיין אפשר להתנגד לרעיון הזה.

אין לך סיבה להתנגד למשהו שלא פוגע באף אחד. למה אף אחד לא מתנגד לבודהיזם?

בעזהי"ת

ארצה שתתייחס לאמירה על כך שהרוב
הם צבועים שמתנהגים מגעיל כל שנה ובכיפור מבקשים סליחה וצמים ולאחר מכן ממשיכים בהתנהגותם.
אשמח שתתייחס גם לזה שרוב הדתיים לא מוכנים לשמוע ולכבד אמונה של אחרים אך מבקשים שיכבדו אותם.
למה האמונה לא מתבססת על עזרה לחלשים,
התחשבות באחרים, טוב לב ונתינה?
למה המנהגים הכי חשובים הם שמירת ועוד דברים כאלה שוליים כשרוב הדתיים לא מנסים לעשות דברים טובים אלא רק דברים חסרי שום תועלת? למה יש כל כך הרבה שאפילו לא מתנהגים כמו בני אדם, אלימים, מגעילים וכו'?
אני באמת מחזיק ממך ומאוד אשמח לשמוע את דעתך בנושא. הרי אם לא הייתה כפייה דתית, התנהגות מגעילה, ויחס מגעיל ואלים לאחרים רק כי הם לא מאמינים או מאמינים במשהו אחר, אף בנאדם שפוי בעל חשיבה הגיונית לא היה מתנגד לדת היהודית.

א. מנקודת מבט יהודית (ואני מסייג זאת: שאלת אותי מנקודת המבט הזו, ואני עונה ממנה. לא כאמירה שזו נקודת המבט האוניברסלית, שכולם חייבים לקבלה), מי שחושב להשתמש ביום כלשהו בשנה ככסות עלה תאנה למעשיו הרעים, נמצא במקום נלעג ומגוחך. בד בבד, וכמובן, מי שעומד על הרגליו הרעים ובאופן כנה מתאמץ לשנותם, אך פעם מצליח ופעם פחות, יכול להסתייע באירוע שנתי של חשבון נפש עצמי, בו הוא נדרש לשאול את עצמו: האם מעשי תואמים את המוסר שלפיו אני חי.

ב. מי שאינו מכבד את אמונתם של אחרים, אינו נמצא במקום המאפשר לו לדרוש מאחרים לכבד את אמונתו. אתה ממש לא מצפה שאנסה להצדיק כל דבר שמתרחש בעולם הדתי/חרדי. הרבה מהמעשים המתרחשים בתחומי העולם הזה, ראויים לגנאי והוקעה.

ג. הדרך היהודית שאני מכיר, מבוססת מתחילתה ועד סופה, על עזרה לחלשים, התחשבות באחרים, טוב לב ונתינה. החל מאברהם העברי שעל פי הטקסט התנ"כי מניח התגלות אלוהית על מנת להקביל פני אורחים שנקלעו בפתח אוהלו, וכלה, נניח, אצל הרב אריה לוין.

ד. בסיומת דבריך: יש לא מעט כאלה שמניחים מלבוש כיפה על ראשם, אבל הכיפה אינה נכנסת פנימה לתוך מעשיהם. אם הייתי יכול, עוד לפני שאתה היית מספיק לעשות משהו, כבר הייתי מלקה אותם בכיכר העיר. החל מהאלה ששמים כיפה לכבוד בית המשפט - כי ברור שסחיטת דמי חסות ומעשי עולם תחתון הם בדיוק מצוות האל, וכלה בלא מעט מאנשי ש"ס.

(ללא קשר, היות וראיתי כאן דיון בנושא: מנהג הכפרות של היום הינו מנהג תמהוני ופסול. במקורם של הדברים, מאות שנים לאחור, כשכולם בלאו הכי היו קונים תרנגולות היישר מהלול, ומבצעים באופן פרטי את כל התהליך עד שבשר העוף עולה על הצלחת, היה הגיון רב להוסיף לחמש שש תרנגולות שהיית קונה לקראת החג, גם עוד איזה שתיים - כדי להעניק אותן למעוטי היכולת, שגם להם יהיה בשר לסעודת החג. כיום, כשכולם קונים בשר מוכן על מדפי הסופרמרקט, הייתי שמח מאוד אם המנהג הזה היה יוצא אל מחוץ לחוק).

בעזהי"ת

זאת בדיוק הסיבה ששאלתי אותך, אם הייתי מסכים איתך למה שאני אשאל אותך?
זאת המטרה בפורום, לדון על נושאים שיש ביניהם חילוקי דעות ואולי גם ללמוד מהם.

אני יכול, לפעמים, כשנחה עלי הרוח, לספר לך על מה שאני עושה - היות ואתה סקרן, ומעורר רושם של בעל שיחה נחמד.
אבל אני ממש לא הולך לנסות לשכנע אותך שמה שאני עושה זה הגיוני, כשאתה חושב אחרת. לא רע לי עם מה שאתה עושה - תהיה מי שתהיה, ואין לי שום מוטיבציה לבזבז אנרגיה בהטפה לכך שתעשה אחרת.

יומני היקר, היום גיליתי שאני לא שפוי.
הדת היהודית השפיעה גם על החילונים באופן עקיף, וגם על "היהודים הכופרים" אבל הכי גרוע זה להתכחש לזה. יש הבדל בין לא להסכים עם משהו, לבין להכיר בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית