הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יום כיפור אתם צמים?

מי למשל? נדיר למצוא אתאיסטים שמתחזקים, יכול להיות אנשים חילוניים שהתחזקו, אבל על אתאיסט שהתחזק לא יצא לי לשמוע.
אם אתה עוד לא הגעת להבנה הזאת, איך הגעת למסקנה שבכלל יש הבנה כזאת שמבינים אותה רק בגיל מאוחר?
ככל שמתעמקים יותר בתחום מבינים כמה דת זה חרטא, עובדה ש-99% מהמדענים שהם האנשים שהתעמקו הכי הרבה בנושא של איך נוצר העולם אתאיסטים.

או פשוט העובדה שאין שום הוכחה או ראייה אחת לדת לעומת תיאוריות מדעיות אחרות שקיימות עשרות ראיות אליהן?
או לפחות ההיגיון הפשוט שאומר שאם לא הוכח משהו הוא כנראה לא קיים? או לפחות לא קיים ב-100% כדי להאמין בו?
או ההיגיון שאומר שאתה לא תיענש אם לא תאמין באלוהים כי אתה בסך הכל חושב בצורה ביקורתית? (זאת לדעתי הסיבה החזקה ביותר, מבחינת "האל" עדיף כבר לא להאמין בו מאשר כן להאמין בו ולחשוב שהוא מעניש ושולח אנשים לגיהנום כי הם לא מאמינים בו)

יש מיליון ואחת סיבות למה לא להאמין, לעומת הדת שאין אף סיבה הגיונית.

למה שתרצה להבין פרשנות של ספר שנכתב לפני 3000 שנה על ידי אנשים הומופובים, סקסיסטים ופרימיטיביים שלא מצליחים למצוא שום הסבר לתופעות טבע אז הם ממציאים איזו דמות בדיונית בלתי נראית שעושה את ה"קסמים" האלה?

אם אתה מתעניין באיך העולם נוצר, למה שלא תלמד ממי שחקר את הנושא?
אם ייהרס לך האוטו, אתה תלך למוסכניק או לרב שיברך לך על האוטו? ברור שתלך לבעל המקצוע, אז למה פה זה צריך להיות שונה?

לא יודע אותי ממש לא מעניין מה דעתו של חרדי בנושא הזה כי התשובה ברורה, עם כל הכבוד לאליהו ולידע הרחב שלו בתחום הכוח.
אני חולק הרבה מדעותייך אבל דווקא אליהו בנאדם חכם שלא מקובע על הדת בהיותו דתי ופתוח לדברים נוספים ויהיה מעניין מה בנאדם כזה חושב על הדיון שנוצר. אני בטוח שגם הוא לא אוהב את הצביעות שיש מסביב.

בקיצור, אם אלה ה"הוכחות" שלך אז לא התשכנעתי,אגב חשבתי שאסור להפעיל חשמל בצום כיפור?

הי, לא התכוונתי לשכנע אמרתי רק מה גרם לי להאמין במה שאני מאמין. ומה הקשר שאסור להפעיל חשמל בכיפור? זה שאני מאמין במקרא לא הופך אותי לדתי.

ככל שמתעמקים יותר בתחום מבינים כמה דת זה חרטא, עובדה ש-99% מהמדענים שהם האנשים שהתעמקו הכי הרבה בנושא של איך נוצר העולם אתאיסטים.
האמת שהטיעון היותר נכון הוא שהם אגנוסטיקנים.
לפחות רוב המדענים המוכרים יותר.

האמת שהטיעון היותר נכון הוא שהם אגנוסטיקנים.
לפחות רוב המדענים המוכרים יותר.

זה לא שולל את זה, אפשר להיות אגנוסטי ואתאיסט, אגנוסטיות זה זרם בתוך אתאיזם.
אתאיסט זה בן אדם ששולל את הטענה של קיום אל ב-100% ואגנוסטי זה בן אדם שלא בטוח בזה אבל עד שלא הוכח אחרת אי אפשר לטעון שאלוהים קיים וגם אי אפשר לטעון שהוא לא קיים.

זה לא שולל את זה, אפשר להיות אגנוסטי ואתאיסט, אגנוסטיות זה זרם בתוך אתאיזם.
אתאיסט זה בן אדם ששולל את הטענה של קיום אל ב-100% ואגנוסטי זה בן אדם שלא בטוח בזה אבל עד שלא הוכח אחרת אי אפשר לטעון שאלוהים קיים וגם אי אפשר לטעון שהוא לא קיים.
אני יודע מה ההבדל ביניהם.
וזה ממש לא אותו דבר, אבל אני לא אכנס לסמנטיקה בנושא.

ממש אור לגויים
22008236_1876980952316698_7707487712498609706_n.jpg

ממש אור לגויים
והכי עצוב זה שמתחילים לחשוב בעולם שכל היהודים כאלה למרות שהרוב בכלל לא קשורים לגואל הזה ומתנגדים לו. אני גם לא מבין למה יהודי זאת דת ולא לאום. בשפה הרוסית נגיד יש מילה "עיברי" שהכוונה ללאום ולא לדת.

פשוט נורא.
מאחל לכל אחד מהאנשים שם שעושים את זה רק דברים רעים.
תן לי להבין. אתה אוכל בשר לא? אז מה אתה מתפלא אני לא מבין ברצינות אני שואל. הרי הסטייק שאתה אוכל בסופו של דבר בא מפרה שסבלה שואה לפני. כל הזוועה הזאת קוראת בכל מפעל שחיטה.

תן לי להבין. אתה אוכל בשר לא? אז מה אתה מתפלא אני לא מבין ברצינות אני שואל. הרי הסטייק שאתה אוכל בסופו של דבר בא מפרה שסבלה שואה לפני. כל הזוועה הזאת קוראת בכל מפעל שחיטה.
אני מדבר על המנהג הזה של שחיטת תרנגולות וכפרה.
גם אם אחכ התרנגולות השחוטות הולכות לצלחת של מישהו, אם הייתי יודע שהעוף שאני אוכל בעבודה הגיע מהדבר הברברי והמפגר הזה - לא הייתי אוכל.
ובכללי אם היה תחליף לחזה עוף כמו בשר שגודל מתא גזע, בכיף הייתי מפסיק לאכול בשר ממשחטות.
אבל זה רק אני.

אתה באמת משווה שחיטה,שזה עניין של שניות(והמוות הוא יחסית "הומני"),לבין זה?
חוץ מזה שהריגת חיה לשם מזון זה לא הריגת חיה לשם קודש/ספורט.
תקרא לי צבוע אבל יש הבדל

גם אם אחכ התרנגולות השחוטות הולכות לצלחת של מישהו, אם הייתי יודע שהעוף שאני אוכל בעבודה הגיע מהדבר הברברי והמפגר הזה - לא הייתי אוכל.
ובכללי אם היה תחליף לחזה עוף כמו בשר שגודל מתא גזע, בכיף הייתי מפסיק לאכול בשר ממשחטות.
אבל זה רק אני.
זה מה שקורה אבל. נראה לך באמת שעוף נשחט פשוט? הם עוברים זוועה נוראית לפני זה. לא מספיק ששוחטים אותם גם מתעללים בהם לפני. אנחנו פשוט לא מודעים מספיק לשואה שבעלי חיים עוברים. אני כבר חודש לא אוכל בשר רק בגלל החרא הזה. הוציא לי את כל החשק לגעת בבשר.
אתה באמת משווה שחיטה,שזה עניין של שניות(והמוות הוא יחסית "הומני"),לבין זה?
חוץ מזה שהריגת חיה לשם מזון זה לא הריגת חיה לשם קודש/ספורט.
תקרא לי צבוע אבל יש הבדל
לא קורא לך צבוע. בחירה שלך לאכול מה שבא לך. הבעיה שזאת לא רק שחיטה זה העיניין. הבעיה מתחילה בהתעללות המזוויעה שלפני השחיטה. אם השחיטה הייתה הומנית הייתי ממשיך לאכול בשר אבל אחרי שגיליתי את כל החרא שחיה עוברת בישביל שאני כביכול אהנה, לי אישית זה עושה משהו ואני לא מסוגל כבר לגעת בבשר.

אבל זה רק אני.
סביר להניח שהמוסר שאתה מכיר היום לא יהיה אותו אחד עוד 150 שנים,
וגם עליך יכתובו, בפלטפורמות מתקדמות יותר, כמה המנהג הברברי והקדום הזה של לשחוט חיה ולאוכלה, מתוך כוונה של סיפוק אישי ונהנתנות, הוא בזוי.
ההבדל היחיד בין הדברים יהיה, שלאחד יש לגיטימציה, וזה כבר לא משנה אם אתה מסכים איתה
ממש אור לגויים
מי זה הדביל הזה
מי למשל? נדיר למצוא אתאיסטים שמתחזקים, יכול להיות אנשים חילוניים שהתחזקו, אבל על אתאיסט שהתחזק לא יצא לי לשמוע.
אם אתה עוד לא הגעת להבנה הזאת, איך הגעת למסקנה שבכלל יש הבנה כזאת שמבינים אותה רק בגיל מאוחר?

או פשוט העובדה שאין שום הוכחה או ראייה אחת לדת לעומת תיאוריות מדעיות אחרות שקיימות עשרות ראיות אליהן?
או לפחות ההיגיון הפשוט שאומר שאם לא הוכח משהו הוא כנראה לא קיים? או לפחות לא קיים ב-100% כדי להאמין בו?
או ההיגיון שאומר שאתה לא תיענש אם לא תאמין באלוהים כי אתה בסך הכל חושב בצורה ביקורתית? (זאת לדעתי הסיבה החזקה ביותר, מבחינת "האל" עדיף כבר לא להאמין בו מאשר כן להאמין בו ולחשוב שהוא מעניש ושולח אנשים לגיהנום כי הם לא מאמינים בו)

יש מיליון ואחת סיבות למה לא להאמין, לעומת הדת שאין אף סיבה הגיונית.

למה שתרצה להבין פרשנות של ספר שנכתב לפני 3000 שנה על ידי אנשים הומופובים, סקסיסטים ופרימיטיביים שלא מצליחים למצוא שום הסבר לתופעות טבע אז הם ממציאים איזו דמות בדיונית בלתי נראית שעושה את ה"קסמים" האלה?

אם אתה מתעניין באיך העולם נוצר, למה שלא תלמד ממי שחקר את הנושא?
אם ייהרס לך האוטו, אתה תלך למוסכניק או לרב שיברך לך על האוטו? ברור שתלך לבעל המקצוע, אז למה פה זה צריך להיות שונה?

לא יודע אותי ממש לא מעניין מה דעתו של חרדי בנושא הזה כי התשובה ברורה, עם כל הכבוד לאליהו ולידע הרחב שלו בתחום הכוח.
אני באמת לא יודעת מאיפה להתחיל כי יש כאן כלכך הרבה שטויות.
אתייחס לנקודה העיקרית, שביאור של הנושא או הבנתו מלכתחילה, היה מונע דיון מטופש כדגומת זה.
אמונה, מהי?
ראשית, בחירה
שנית, איננה מסתמכת על שום דבר מוחשי, מוכח, חומרי, שניתן למדוד
על כן הטיעון של ''אין הוכחה אחת לדת'' פשוט לא תקף.
אדם מחפש אמונה, הוא לא מוצא אותה, והגישה שלך היא מתוך כוונה לרוץ לכיוון המנוגד מן האמונה.
אתה לא נדרש לקבל את כל מה שכתוב בספר על מנת להאמין
ואתה לא נדרש להאמין על מנת לקבל אמונתם של אנשים אחרים
אז לעזאזל, בבקשה
תניחו לזה

אני באמת לא יודעת מאיפה להתחיל כי יש כאן כלכך הרבה שטויות.
אתייחס לנקודה העיקרית, שביאור של הנושא או הבנתו מלכתחילה, היה מונע דיון מטופש כדגומת זה.
אמונה, מהי?
ראשית, בחירה
שנית, איננה מסתמכת על שום דבר מוחשי, מוכח, חומרי, שניתן למדוד
על כן הטיעון של ''אין הוכחה אחת לדת'' פשוט לא תקף.
אדם מחפש אמונה, הוא לא מוצא אותה, והגישה שלך היא מתוך כוונה לרוץ לכיוון המנוגד מן האמונה.
אתה לא נדרש לקבל את כל מה שכתוב בספר על מנת להאמין
ואתה לא נדרש להאמין על מנת לקבל אמונתם של אנשים אחרים
אז לעזאזל, בבקשה
תניחו לזה

אתה רק מוכיח עוד יותר כמה אמונה זה דבר דפוק.
כל עוד הדבר הזה שמאמינים בו הוא לא "מוחשי, מוכח, חומרי, שניתן למדוד" או בקיצור קיים, אין שום סיבה להאמין בו.

כמה תיקונים קטנים.אתאיזם אין פירושו שלילת קיומו של אלוהים. אתאיזם טוען שאין שום סיבה להניח את קיומו של אלוהים.
אתאיזם איננו דת. דת פירושה להכפיף את עצמך לאיזושהי יישות שאין שום הוכחה לקיומה. ולא,אנחנו לא צריכים את אלוהים בשביל להסביר את היקום והחיים. לעומת זאת תן לאתאיסט הוכחה שאלוהים קיים והוא יקבל אותה

להפיץ דת זה להגיד לאנשים שיש רק דעה אחת נכונה, שיש איזה אל בשמיים שאם לא תאמין בו תיענש ותלך לגיהנום, זאת כפייה דתית.
להפיץ אתאיזם זה להפיץ חשיבה ביקורתית, כי המדע עדיין לא גילה את כל הפרטים, לא ניתן לדעת איך העולם נוצר אז כל אחד שיחשוב ויבחר בעצמו במה להאמין, אני לא אמרתי שהמפץ הגדול זאת התיאוריה היחידה שנכונה.
לא תמצא בן אדם לא מאמין שקם בוקר אחד והחליט שהוא רוצה להבין איך העולם נוצר, ואז הוא התחיל לחפש מידע והגיע למסקנה שדת מסויימת היא נכונה.
כל בן אדם דתי לא בחר להאמין בדת שלו, הוא פשוט נולד לזה.

לפי המדע אלוהים זאת לא תיאוריה, תיאוריה זה משהו מוכח (בניגוד למושג "תיאוריה" שמשתמשים בו ביום-יום).
ולא דיברתי בכלל על מדע ועל המפץ הגדול, התייחסתי לזה רק בסוגריים וגם שם אמרתי "אבל נעזוב את זה עכשיו", בסך הכל אמרתי שאנשים יחשבו בצורה ביקורתית ולא יאמינו אמונה עיוורת בדת שלימדו אותם.

לא אמרתי ללכת ברחוב ולשכנע אנשים, זה לא יעבוד.
יש דרכים אחרות לעשות את זה, למשל ללמד אבולוציה בבית ספר, אני מכיר המון אנשים מעל גיל 18 שפשוט לא מאמינים באבולוציה, שזה משהו מוכח שעובדתית קורה וניתן לראות במחקרים על חיידקים שזה קורה, לעומת זאת הם מכירים פרקים שלמים בעל פה בתנ"ך ומכירים את כל המצוות, המצב הזה פשוט אבסורדי.
כל מה שרשמת לא חשוב ודעתך לא משנה כלום
תלמד לחיות עם זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית