נק' מוניטין:
1,554
- 1,837
- 648
אני חולק הרבה מדעותייך אבל דווקא אליהו בנאדם חכם שלא מקובע על הדת בהיותו דתי ופתוח לדברים נוספים ויהיה מעניין מה בנאדם כזה חושב על הדיון שנוצר. אני בטוח שגם הוא לא אוהב את הצביעות שיש מסביב.מי למשל? נדיר למצוא אתאיסטים שמתחזקים, יכול להיות אנשים חילוניים שהתחזקו, אבל על אתאיסט שהתחזק לא יצא לי לשמוע.
אם אתה עוד לא הגעת להבנה הזאת, איך הגעת למסקנה שבכלל יש הבנה כזאת שמבינים אותה רק בגיל מאוחר?
ככל שמתעמקים יותר בתחום מבינים כמה דת זה חרטא, עובדה ש-99% מהמדענים שהם האנשים שהתעמקו הכי הרבה בנושא של איך נוצר העולם אתאיסטים.
או פשוט העובדה שאין שום הוכחה או ראייה אחת לדת לעומת תיאוריות מדעיות אחרות שקיימות עשרות ראיות אליהן?
או לפחות ההיגיון הפשוט שאומר שאם לא הוכח משהו הוא כנראה לא קיים? או לפחות לא קיים ב-100% כדי להאמין בו?
או ההיגיון שאומר שאתה לא תיענש אם לא תאמין באלוהים כי אתה בסך הכל חושב בצורה ביקורתית? (זאת לדעתי הסיבה החזקה ביותר, מבחינת "האל" עדיף כבר לא להאמין בו מאשר כן להאמין בו ולחשוב שהוא מעניש ושולח אנשים לגיהנום כי הם לא מאמינים בו)
יש מיליון ואחת סיבות למה לא להאמין, לעומת הדת שאין אף סיבה הגיונית.
למה שתרצה להבין פרשנות של ספר שנכתב לפני 3000 שנה על ידי אנשים הומופובים, סקסיסטים ופרימיטיביים שלא מצליחים למצוא שום הסבר לתופעות טבע אז הם ממציאים איזו דמות בדיונית בלתי נראית שעושה את ה"קסמים" האלה?
אם אתה מתעניין באיך העולם נוצר, למה שלא תלמד ממי שחקר את הנושא?
אם ייהרס לך האוטו, אתה תלך למוסכניק או לרב שיברך לך על האוטו? ברור שתלך לבעל המקצוע, אז למה פה זה צריך להיות שונה?
לא יודע אותי ממש לא מעניין מה דעתו של חרדי בנושא הזה כי התשובה ברורה, עם כל הכבוד לאליהו ולידע הרחב שלו בתחום הכוח.