הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עליות מתח באחיזה רחבה מדיי

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
יש לי חשד שפיתחתי בכתפיים דלקת המלווה בכאב חד ומציק, כתוצאה מביצוע עליות מתח באחיזה רחבה מדיי. מרגיש לי כאילו המפרק המסובב מתחכך בתוך השקע( socket) שבו הוא מתיישב וזה פשוט מלווה בכאב. אני כבר לא עושה רחב מדיי בגלל זה, אבל מישהו יכול להסביר לי מה קורה במפרק הכתף כאשר פותחים אחיזה רחבה מדיי?

והאם יש איזשהו 'חוק' שאומר שאסור או לא מומלץ לעשות מתח רחב מדיי? או שזה סתם מגבלת תנועה שלי?

אבל מישהו יכול להסביר לי מה קורה במפרק הכתף כאשר פותחים אחיזה רחבה מדיי?
אם אתה מעוניין במידע יותר "טכני" -
MUSCLE/JOINT ACTIONS In the shoulder joint there is adduction in which the upper arms move in the side plane from an overhead position towards the sides of the body. This action is performed by the lower pectoralis major, upper latissimus dorsi, and teres major. In the shoulder girdle, there is a downward rotation of the scapula performed by the rhomboid and pectoralis minor. In this action, the right scapula rotates clockwise and the left scapula counterclockwise when viewed from the rear. The axis of rotation is through the middle of the scapula. There is also an elevation of the scapulae which involves the upper trapezius and levator scapulae located in the back of the neck.

ובגדול אחיזה רחבה מפעילה הרבה יותר לחץ על מסובבי הכתף, ובדיוק כמו בלחיצת חזה באחיזה רחבה רצוי שתיהיה לך מוביליטי טובה שם מכיוון שקל נורא להיפצע ולגרום לפציעות בכתפיים שהן חלשות יחסית.

והאם יש איזשהו 'חוק' שאומר שאסור או לא מומלץ לעשות מתח רחב מדיי? או שזה סתם מגבלת תנועה שלי?
אין חוק, יש יתרונות ויש חסרונות.
כקו מנחה כללי אני תמיד ממליץ לאחוז ברוחב של מתח רגיל גם בחתירה,בלחיצה ובפרס.

ממליץ בחום על תרגילים כמו scarecrow ועבודה עם גומי התנגדות על המסובבי כתף.

ממליץ גם לעבור לאחיזה לא רחבה מאוד
רוחב כתפיים או מעט מעבר
כמו כן מעודד וממליץ על Mid Position

• פותח/ת השרשור
לצערי הרב מאוחר מדיי, ושתי הכתפיים שלי פצועות, במיוחד ימין.
ממצב של עבודה בסטים של 5-6 חזרות עם 100 קילו, ולחיצות כתף עם 60 קילו, אני כרגע לא מסוגל אפילו לעשות בנץ' עם 60 קילו מבלי לסבול כאבים נוראיים בכתפיים.

לא יודע אם דלקת או קרע או מתיחה אבל בהחלט לא טוב בכלל.

בתרגילי מתח אין שום כאב, וגם לא בתרגילי הנפה לכתפיים, למשל הנפה לצדדים בדאמבלים או הנפה לפנים.

האם במצב כזה מוטב שפשוט אעבוד רק על מה שלא כואב, או שכן כדאי לי להתאמן על לחיצות אפילו עם 40-50 קילו כנגד כאב קל יחסית, כפעולות שיקום?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית