הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לקבל mri או ct לגב?

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
יש לי כאבי גם תחתון שעשו לי עליהם כבר emg וצילום רגיל ולא מצאו כלום. אני רוצה לקבל בדיקה שבאמת תראה מה יש לי בגב אבל הסימפטומים שלי לא כאלה שיתנו עליהם משהו. אני יודע שאני לא צריך את זה בתכלס אבל אם אני אעשה אותה ולא ימצאו כלום אני אהיה ממש רגוע ואם ימצאו משהו אז זה לא כל כך יזיק לי כי אני מעדיף לדעת מה יש במקום לאכול סרטים. מה להגיד לאורטופד שהוא ייתן לי בדיקה כזאת?

אם יש לך ביטוח משלים או פרטי, תלך לאורטופד פרטי שיבדוק אותך ברצינות.
אם הוא יחליט שצריך MRI או ct הוא ייתן לך מכתב המלצה לאורטופד של קופת חולים

• פותח/ת השרשור
אם יש לך ביטוח משלים או פרטי, תלך לאורטופד פרטי שיבדוק אותך ברצינות.
אם הוא יחליט שצריך MRI או ct הוא ייתן לך מכתב המלצה לאורטופד של קופת חולים
פיזיו פרטי גם יכול לתת המלצה לזה? ואי אפשר להוציא את זה מאורטופד של קופת חולים?

פיזיו פרטי גם יכול לתת המלצה לזה? ואי אפשר להוציא את זה מאורטופד של קופת חולים?
פיזיוטרפיסט בטוח לא.
אורטופד של קופת חולים רוב הסיכויים ינפנף אותך אם אין לך כאב משמעותי שמשבית אותך מפעילות יום יומית

MRI זאת בדיקה מאוד מאוד יקרה ולא נותנים אותה ׳סתם׳ אני גם די בטוח שאין לך משהו שמצריך בדיקה כזאת.
אם בשביל השקט הנפשי שלך אתה רוצה לעשות את הבדיקה , טוס לארהב, תשלם סביבות ה10,000 דולר ותעשה את הבדיקה.

• פותח/ת השרשור
MRI זאת בדיקה מאוד מאוד יקרה ולא נותנים אותה ׳סתם׳ אני גם די בטוח שאין לך משהו שמצריך בדיקה כזאת.
אם בשביל השקט הנפשי שלך אתה רוצה לעשות את הבדיקה , טוס לארהב, תשלם סביבות ה10,000 דולר ותעשה את הבדיקה.
למה סתם ככה? כואב לי הגב בבקרים.
וזה מה שאני שואל, מה להגיד כדי כן לקבל? על איזה סימפטומים מביאים?

למה סתם ככה? כואב לי הגב בבקרים.
וזה מה שאני שואל, מה להגיד כדי כן לקבל? על איזה סימפטומים מביאים?

זה שכואב לך בגב לא אומר כלום, אמרת שנבדקת ועשית צילום.

אין לך מה להגיד כדי שיגידו כן, פציעות גב בדרך כלל זה לא משהו שעושים לו mri כי מאוד קל לאבחן פגיעות רציניות בגב.
אם פתאום תשתתק לך הרגל מכאב בגב אז יעשו לך בדיקה אולי, אבל אל תחשוב לזייף את זה כי עוד לפני הרופא כבר יבדוק לך רפלקסים ברגל.

למה לא פשוט לחזק את השרירים סביב עמוד השדרה ולהיות בטוח שהשרירים חזקים ותומכים , אני בטוח שזה גם יפסיק לך את הכאב.

גם בארץ הוא יכול לבצע את הבדיקה באופן פרטי. בלי תור, ועם לשלם פחות מעשירית מהמחיר שנקבת בו פה.

אני מניח שההסבר הוא אסותא וכדומה.

אתה מניח, השאלה אם פותח הפוסט גם יודע להניח כמוך.
ולמה בכלל לענות ברמזים אם אפשר לעזור לבן אדם ולתת לו את כל הפרטים שהוא ביקש, או לתת לו דוגמאות מנסיון.

אתה מניח, השאלה אם פותח הפוסט גם יודע להניח כמוך.
ולמה בכלל לענות ברמזים אם אפשר לעזור לבן אדם ולתת לו את כל הפרטים שהוא ביקש, או לתת לו דוגמאות מנסיון.
כי אני דיי תומך בגישה שלך בנושא, אני יכול להבין למה הוא מרגיש שאם הוא ידע מה יש אז לא יאכל על זה סרטים, אבל זה כנראה מיותר לו.
ומחיפוש קצר בגוגל, כן הוא יכול לעשות את הבדיקה במכונים פרטיים כמו אסותא ומכון מור או מה שנמצא באיזור מגוריו, המחיר שלה הוא כמה אלפי שקלים בהתאם לסוג הבדיקה, כנ"ל לגבי CT רק שזו יותר זולה(למיטב ידיעתי כמה מאות שקלים), ולמיטב ידיעתי בדרך כלל משתמש בה כשמדובר בפציעות גב, אבל יש את עניין הקרינה.

• פותח/ת השרשור
איך המזרן שלך? הייתי מתחיל לחפש את הבעיה שם
בשבועיים האחרונים עברתי דירה והחלפתי מיטה למשהו הרבה יותר קשה. רוב הסיכויים הגעתי לסיבה לבעיה וזה apt מה שהתחלתי לעבוד עליו כבר. אני פשוט פוחד שנגרם לי נזק חמור ודואג רצח בגלל זה.

בשבועיים האחרונים עברתי דירה והחלפתי מיטה למשהו הרבה יותר קשה. רוב הסיכויים הגעתי לסיבה לבעיה וזה apt מה שהתחלתי לעבוד עליו כבר. אני פשוט פוחד שנגרם לי נזק חמור ודואג רצח בגלל זה.

מה יכול לקרות לך? אתה הולך? אתה מרגיש את הרגליים? אתה בהכרה?

קצת פרופורציות בן אדם...

לפני מספר שנים חזרתי הביתה לאחר אימון ומרוב כאבים העברתי את הלילה על השטיח. בבוקר ביצעתי צילום רנטגן שהראה ניוון דיסקלי בL5 ו- L5S1 (כמובן שלא נגרם מאותו אימון בודד). לאחר כשבועיים ביקרתי אצל ד"ר קינן במדיקס והוא נתן לי הפניה לMRI. בקופ"ח כללית אליה אני שייך יש ועדה שתפקידה לדון בבקשות כאלו. מניסיוני כשאתה מגיש בקשה מרופא פרטי זה מאושר, כך היה אצלי גם כשהבאתי הפניה לMRI בכתף מד"ר מוזס.

• פותח/ת השרשור
לפני מספר שנים חזרתי הביתה לאחר אימון ומרוב כאבים העברתי את הלילה על השטיח. בבוקר ביצעתי צילום רנטגן שהראה ניוון דיסקלי בL5 ו- L5S1 (כמובן שלא נגרם מאותו אימון בודד). לאחר כשבועיים ביקרתי אצל ד"ר קינן במדיקס והוא נתן לי הפניה לMRI. בקופ"ח כללית אליה אני שייך יש ועדה שתפקידה לדון בבקשות כאלו. מניסיוני כשאתה מגיש בקשה מרופא פרטי זה מאושר, כך היה אצלי גם כשהבאתי הפניה לMRI בכתף מד"ר מוזס.
פיזיו פרטי יכול להגיש בקשה כזאת? וזה לא יעלה כסף במקרה כזה?

פיזיו פרטי יכול להגיש בקשה כזאת? וזה לא יעלה כסף במקרה כזה?
במידה והבקשה מאושרת ע"י הקופה, הקופה גם תממן את הצילום, לגבי הפניה מפיזיו אני לא יודע. במקום לשלם לפיזיו תשלם לאורטופד פרטי (תשתדל שיהיה מנהל מחלקה או מנהל תחום באחד מביה"ח), כך אני מאמין שיגדלו סיכוייך שההפניה תאושר. כל זה כמובן במידה ואותו מומחה אכן יחשוב שהמקרה מצריך בדיקת MRI ויתן לך הפניה.

כדאי לדעת שבמידה רבה לתוצאות ה MRI / ct לא יהיו השפעות אמיתיות על אופן הטיפול.
נניח ותגלה שיש לך בלט דיסק, אז מה? עדיין ההמלצות יהיו חיזוק, מוביליות ועבודה בהתאם לכאב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית