הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לקבל mri או ct לגב?

נניח ותגלה שיש לך בלט דיסק, אז מה? עדיין ההמלצות יהיו חיזוק, מוביליות ועבודה בהתאם לכאב
מסכים עם חנן. אני במקרה גיליתי שיש לי בלט דיסק בערך שלוש שנים לפני הMRI, כאשר ביצעתי CT לכליות, בכלל לא הייתי מודע לכך.

עכשיו שאני חושב על זה, לא היה כתוב בתשובה בלט דיסק אלא מילה לועזית כלשהי שאני לא מצליח כרגע להיזכר...זה משהו די נפוץ.

נערך לאחרונה:
שמע לך לאורטופד תספר לו על התסמינים,אם באמת התסמינים חמורים ולא מצאו לך כלום בצילומים רגילים וכו,האורטופד יפנה אותך לCT,CT זו פשוט בדיקה הרבה יותר זולה לקופה מאשר MRI,לכן הוא יפנה אותך לCT.
רפואה שלימה

יש את "המרכז הישראלי לרפואת ספורט" ודומיו שמעסיקים אורטופדים מוכוונים לספורטאים, אומנם מדובר בגופים פרטיים אבל כשיש סיבה הם מפנים ישר לMRI בלי לגרור אותך.

בקופת חולים אם אתה מדווח שהתפקוד היומי שלך נפגע בצורה משמעותית תקבל ct אולי(אחרי שהפנו אותך לפיזיו, רפואה אלטרנטיבית ועוד)... לקבל mri יהיה נדיר וגם אז תלוי מאוד באורטופד מולך.

אם כן תקבל mri זה יהיה עניין של כמה חודשים של הפניות וטיפולים אחרים

בכל מקרה למה שתרצה בדיקת mri בכלל?

עכשיו שאני חושב על זה, לא היה כתוב בתשובה בלט דיסק אלא מילה לועזית כלשהי שאני לא מצליח כרגע להיזכר...זה משהו די נפוץ
מצאתי את הפוסט בנושא הזה, חשבתי שזה קרה לפני יותר שנים... על כל פנים המילה היא "ספונדילוליזיס", הבחור שענה הוא פיזיותרפיסט ספורט.
Screenshot_2017-10-19-10-48-03-550_com.android.chrome.png

• פותח/ת השרשור
מצאתי את הפוסט בנושא הזה, חשבתי שזה קרה לפני יותר שנים... על כל פנים המילה היא "ספונדילוליזיס", הבחור שענה הוא פיזיותרפיסט ספורט.
צפה בקובץ המצורף 41321
נשמע מאוד מאוד דומה למה שיש לי. גם לך היו כאבים באזור הכסל, הבטן והגב התחתון בשני הצדדים? איזה עוד סימפטומים? כמה זמן לקח לך להחלים ואיך? איזה תרגילים כן יכלת לבצע הזמן הזה?
ואגב לא כתוב שם שום דבר שקשור לבלט, תקן אותי אם אני טועה.

ברגע שיש לך הפניה מאורתופד אתה יכול לעשות ct\mri ואם אתה בכללית ברגע שיש לך הפניה מאורתופד אתה לא צריך אישור בשביל mri גב וככה לא יהיה לך בעיות עם טופס 17.

היו כאבים באזור הכסל, הבטן והגב התחתון בשני הצדד
היו, יש ויהיו. אם הפרוטה מצויה בכיסך, אני ממליץ לך ללכת לאייל כהן ברמת אביב. אם הייתי יכול, לא היה עובר שבוע מבלי שהייתי מגיע אליו לטיפול.

רגע אז זה לא עבר לך?
כפי שקראת למעלה, ספונדילוליזיס זה שבר מאמץ בחוליה שמחייב מנוחה (לא נחתי, אז כנראה שזה לא עבר), לזה לא ייחסתי חשיבות מעולם וכאמור גיליתי זאת במהלך ct לכליות. ניוון דיסקלי, העיניין שבגללו נגשתי לאורטופד וביצעתי MRI, הוא מה שמפריע לי כרגע, ולגביו האופציה היחידה היא ניתוחית, להפריד את החוליות ולשים שתלים במקום הדיסקים. בגלל שהשרירים שמסביב חזקים באופן יחסי, זה מאפשר לי להמשיך להתאמן. יש ימים יותר טובים ויש ימים פחות טובים. טיפול קבוע אצל אייל מאפשר יותר ימים טובים.

• פותח/ת השרשור
כפי שקראת למעלה, ספונדילוליזיס זה שבר מאמץ בחוליה שמחייב מנוחה (לא נחתי, אז כנראה שזה לא עבר), לזה לא ייחסתי חשיבות מעולם וכאמור גיליתי זאת במהלך ct לכליות. ניוון דיסקלי, העיניין שבגללו נגשתי לאורטופד וביצעתי MRI, הוא מה שמפריע לי כרגע, ולגביו האופציה היחידה היא ניתוחית, להפריד את החוליות ולשים שתלים במקום הדיסקים. בגלל שהשרירים שמסביב חזקים באופן יחסי, זה מאפשר לי להמשיך להתאמן. יש ימים יותר טובים ויש ימים פחות טובים. טיפול קבוע אצל אייל מאפשר יותר ימים טובים.
איך קרה לך הניוון הדיסקלי? ואנחנו מדברים על שני דברים שונים כן? אין לי ניוון דיסקלי אני מקווה.

• פותח/ת השרשור
אתה לא מתעורר בוקר אחד בלי דיסקים, לוקח קצת זמן לעבוד על זה.
ספונדילוליזיס קשור לזה או שאלו 2 בעיות לא קשורות?
כרגע אתה מתאמן ומרים בלי שום מגבלה?
יש לך גם בעיה של atp?
היו, יש ויהיו. אם הפרוטה מצויה בכיסך, אני ממליץ לך ללכת לאייל כהן ברמת אביב. אם הייתי יכול, לא היה עובר שבוע מבלי שהייתי מגיע אליו לטיפול.
אגב, מי הוא? פיזיותרפיסט?
ואתה ממליץ ללכת אליו לכולם בכללי או רק מי שפצוע?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית