הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב צוואר ראש

פפפפ

משתמש מתחיל
70
1
נק' מוניטין:
1
70
1
שלום לכולם,בפעמיים האחרונות שהתאמנתי הרגשתי כאב ראש לאחר האימון שבא מהצוואר,יש לציין שעשיתי את האימון באזור 2 בצהריים,ולכן יכול להיות שזה מהשמש,אבל חוץ מזה אני מרגיש את הטרפזים גם תפוסים ולכן זה מורגש גם בצוואר
התרגילים שעשיתי הם:מתח,חתירה ב-trx,פלאנק,פלאנק צידי
למישהו יש מושג מה יכול להכאיב בצוואר?
אני שמתי לב שאחרי פלאנק עם רגליים ב-trx אני מרגיש את הכבדות בצוואר,אשמח מאוד להמלצות איך למנוע זאת
אני פשוט חייב לבצע פלאנק כי זה מצוין לי לגב

היי. כאבי ראש והכובד שאתה מרגיש יכולים להגרם ממגוון סיבות.
סיבה מאוד נפוצה יחסית שאני רואה בקליניקה היא בגלל מתח בצוואר.
לפעמים בהרמה לא נכונה, משקלים גבוהים או הרגל בגלל אורח החיים יש נטייה לבצע קיבוע בצוואר בעת פעילות גופנית. זה יכול לקרות גם לרצים.
בד"כ הטיפול הוא טיפול מקומי בצוואר. הערכה של הטכניקה וניטור עומסים. וכמובן חשוב לראות שזה לא מגיע בגלל סיבות אחרות.

לגבי הפלאק זה תרגיל מצויין אבל צריך לשים לב איך אתה מחזיק את הצוואר ואיפה הקושי פה.

• פותח/ת השרשור
בגלל זה אני מתעקש על התרגיל הזה,אני עושה אותו ב-trx,ומשתדל להשאיר מנח צוואר ניטרלי,מה יכולה להיות הסיבה לכאבים והעייפות המתלוות?
ותודה רבה על התגובה
אני באמת מנסה לחפש איפה הבעיה ולא מוצא,פעם הייתי עושה פלאנק רגיל(בלי trx),ולא היה לי את זה,אבל לא נראלי שזו הסיבה,ואני גם לא רואה קשר בין השניים...

עייפות וכאבים מתלווים לרוב בדיוק מהסיבה שאמרתי מאמץ עצים אשר גורם לטרפזיוס לעבוד ביתר ובגלל זה תחושבת העייפות והעומס שמרגישים או הכבדות בשכמות.
שוב ממליץ לך לפחות לבקש ממישהו מקצועי לעשות הערכה או לצפות מהצד.

• פותח/ת השרשור
אנסה ללכת,אתה חושב שהעניין פתיר?
אני ממש מודאג לגבי העניין הזה כל פעילות גופנית שאני עושה מעוררת לי כאב צוואר\ראש ברמה כזו או אחרת,וכן את שני הכאבים ביחד,ויש לציין שאני כבר אחרי הפסקה של חודש ועדיין כאשר אני עושה תרגיל אני מרגיש בסופו שהראש מעט כואב והצוואר מציק בחלקו העליון(לא בשרירים הצידיים)
האם פעם שמעת על תופעה דומה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית