הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים ומקורות מידע

NewAcc

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
מנסה להבין את העניין של פיתוח גוף וכוח,מנסה להשכיל ולקרוא בכמה שיותר מקורות מידע ויוצא מצב שאני נתקל במצב שבכל נושא יש דעות שונות.

לשאלה הראשונה :
אני קורא הרבה בפורום ורוב האנשים פה ממליצים לאנשים לעשות תוכנית כמו SS,אתם ממליצים לאנשים לעשות תוכנית עם תרגילים מורכבים גם כדי לפתח מסת שריר וגם אפשרי לעשות בחיטוב.
יש מקומות שאומרים שזה בכלל תוכנית כוח ומי שרוצה לפתח מסת שריר בצורה האידיאלית ביותר כדאי לעשות תוכנית "נפח" ולדחוף תרגיל לכל שריר בעצימות נכונה(לא אומר לעשות מלא תרגילים), פשוט לשלב תרגילים יותר מבודדים.
לי זה נשמע יותר הגיוני שבשביל לפתח מקום מסוים צריך לעבוד עליו,גם תרגילים מורכבים אבל גם בידוד.
מאיפה הביסוס שצריך רק תרגילים מורכבים שלא נותנים בידוד ישיר לשריר עצמו.
גם לתוכניות נפח יש את העיקרון של הגדלת העומס וגם שילוב של תרגילים מבודדים.

שאלה שנייה:
אני מחפש המלצות לאתרים או ספרים שאוכל להבין ולדעת יותר.אשמח לקבל מקור מידע שיש בו ביסוס(לא מפריע לי אנגלית).

מנסה להבין את העניין של פיתוח גוף וכוח,מנסה להשכיל ולקרוא בכמה שיותר מקורות מידע ויוצא מצב שאני נתקל במצב שבכל נושא יש דעות שונות.

לשאלה הראשונה :
אני קורא הרבה בפורום ורוב האנשים פה ממליצים לאנשים לעשות תוכנית כמו SS,אתם ממליצים לאנשים לעשות תוכנית עם תרגילים מורכבים גם כדי לפתח מסת שריר וגם אפשרי לעשות בחיטוב.
יש מקומות שאומרים שזה בכלל תוכנית כוח ומי שרוצה לפתח מסת שריר בצורה האידיאלית ביותר כדאי לעשות תוכנית "נפח" ולדחוף תרגיל לכל שריר בעצימות נכונה(לא אומר לעשות מלא תרגילים), פשוט לשלב תרגילים יותר מבודדים.
לי זה נשמע יותר הגיוני שבשביל לפתח מקום מסוים צריך לעבוד עליו,גם תרגילים מורכבים אבל גם בידוד.
מאיפה הביסוס שצריך רק תרגילים מורכבים שלא נותנים בידוד ישיר לשריר עצמו.
גם לתוכניות נפח יש את העיקרון של הגדלת העומס וגם שילוב של תרגילים מבודדים.

שאלה שנייה:
אני מחפש המלצות לאתרים או ספרים שאוכל להבין ולדעת יותר.אשמח לקבל מקור מידע שיש בו ביסוס(לא מפריע לי אנגלית).
תוכניות כמו ss יותר טובות גם למטרת היפרטרופיה לדעתי.מתאמן מתחיל לא צריך תרגילים מבודדים בכלל. תחשוב על זה- מה ייתן יותר עומס על היד האחורית שלך- פשיטת ממרפקים עם 10 קילו או לחיצת חזה עם מוט ששם אתה יכול להרים 60 קילו לדוגמא.כנל לגבי יד קדמית וכול שריר אחר.

אף אחד לא טען שאין צורך בתרגילים שאינם מורכבים כלל.
ממליץ לך לקרוא ספרים/מחקרים של בראד שונפלד בנושא.

תוכניות כמו ss יותר טובות גם למטרת היפרטרופיה לדעתי.מתאמן מתחיל לא צריך תרגילים מבודדים בכלל. תחשוב על זה- מה ייתן יותר עומס על היד האחורית שלך- פשיטת ממרפקים עם 10 קילו או לחיצת חזה עם מוט ששם אתה יכול להרים 60 קילו לדוגמא.כנל לגבי יד קדמית וכול שריר אחר.
גם למתאמן מתחיל תוכנית כמו ss לא תיהיה טובה למטרת גדילה במסת שריר, לא יותר מכל תוכנית אחרת בכל אופן.

• פותח/ת השרשור

אבל בלחיצת חזה אתה מערב עוד שרירים,יוצא מצב שהיד אחורית מקבלת פחות עומס ויקרעו פחות סיבי שריר לא כמו פשיטת מרפקים שיכולה לתת עומס מכוון רק על היד אחורית.

אף אחד לא טען שאין צורך בתרגילים שאינם מורכבים כלל.
ממליץ לך לקרוא ספרים/מחקרים של בראד שונפלד בנושא.

תודה רבה אסתכל!
אז למה כל אחד מציע לבן אדם מתחיל או בעיקר לכל בן אדם שרוצה לגדול להיות בתוכנית כוח?

גם למתאמן מתחיל תוכנית כמו ss לא תיהיה טובה למטרת גדילה במסת שריר, לא יותר מכל תוכנית אחרת בכל אופן.

מה זאת אומרת?לא הבנתי את מה שאמרת:confused001:

אבל בלחיצת חזה אתה מערב עוד שרירים,יוצא מצב שהיד אחורית מקבלת פחות עומס ויקרעו פחות סיבי שריר לא כמו פשיטת מרפקים שיכולה לתת עומס מכוון רק על היד אחורית.

מה זאת אומרת?לא הבנתי את מה שאמרת:confused001:
אבל היד עדיין חווה עומס של 60 קילו

ממליצה לך לעקוב בפייסבוק אחר האנשים הבאים:
Brad schoenfeld
Mike isratel
Eric helms
Alan aragon
Greg nuckols
Bret contreras
Lyle mcdonald
Mark rippeto
Mike boyle

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית