הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לנפץ לכם מיתוס על טסטוסטרון

Muscle dumble

משתמש מתחיל
7
2
נק' מוניטין:
2
7
2
העיסוק סביב ההורמון הנחשק מבזבז זמן לאנשים.
אני יכול לציין עובדה מהחיים שלי לפחות אני בן 32
מגיל 22 אני עם טסטוסטרון 16 גג.... היום אפילו 13.... (טווח בין 8.4 ל 28.7)
וכמה מחבריי יש סביב 20....
מה להגיד לכם?
עןבדה בשטח.... אני רחב יותר,מפתח מסת שריר בקלות יותר, ואני הרבה יותר חזק פיסית במשקלים ובהורדת ידיים ודחיקות ןהכל...
וגם בסקס למשל יש לי חבר עם טסט גבוה שאחרי מספר אחד הולך לישון ואצלי תוך חצי מספר שני ואחרי שעתיים מספר שלישי...
אז אין לי שמץ למה תמיד חושבים שמי שעוקף בסקאלה המטופשת הזו זה אומר שהוא חיית מין ויותר חזק וכו...(מה שכן אני לא שעיר בכלל)
שכחתי לציין שמבחינת bio avaiaeble אני נמצא בטופ של הסקאלה...
וכנראה לאור המציאות הוא זה שקובע...לכן לא מבין למה תמיד בוחנים פה טוטאל טסט הוא בכלל לא נכון... יכול להיות מליון טסט טוטאל שכולו נדבק לshbg אז מה זה נותן? לכו לבדוק טסט זמין בדם... אלבומין וחופשי יחד... אני מוכן להתערב שאני בהמה הרבה יותר מכל מי שפה עם 20 פלוס טוטאל טסט... זה בולשיט בדוק

מה להגיד לכם?
עןבדה בשטח.... אני רחב יותר,מפתח מסת שריר בקלות יותר, ואני הרבה יותר חזק פיסית במשקלים ובהורדת ידיים ודחיקות ןהכל...
וגם בסקס למשל יש לי חבר עם טסט גבוה שאחרי מספר אחד הולך לישון ואצלי תוך חצי מספר שני ואחרי שעתיים מספר שלישי...
אז אין לי שמץ למה תמיד חושבים שמי שעוקף בסקאלה המטופשת הזו זה אומר שהוא חיית מין ויותר חזק וכו...(מה שכן אני לא שעיר בכלל)
וכנראה לאור המציאות הוא זה שקובע...לכן לא מבין למה תמיד בוחנים פה טוטאל טסט הוא בכלל לא נכון... יכול להיות מליון טסט טוטאל שכולו נדבק לshbg אז מה זה נותן? לכו לבדוק טסט זמין בדם... אלבומין וחופשי יחד... אני מוכן להתערב שאני בהמה הרבה יותר מכל מי שפה עם 20 פלוס טוטאל טסט... זה בולשיט בדוק
@Daniel Barack
😛

על פי מה שאינדרוקרינולג אמר לי.... זה לא מסתכם רק בטסטוסטרון... אבל לאדם עם יותר טסט יותר קל לשרוף שומן ולפתח מסת שריר רק ציתות

חשבת על זה שיש עוד פרמטרים שמשפיעים על מסת שריר/רוחב/סקס שהם לא טסטוסטרון ?
וגם אם אני לא טועה אין הבדל בכלל בין 13 ל 20

• פותח/ת השרשור
לא יודע לגבי שאר ההורמונים אבל בדוק מבחינת כח פיזי אני חזק יותר מחבריי שיש להם 20 פלוס וראיתי בעיניים שלי... אני מסיבי ועבה יותר מהם בכל פרמטר של כח פיזי אני מנצח... אולי בריצה ארוכה הם טובים יותר...

מה להגיד לכם?

Arnold, is that you? ☝️

מה להגיד לכם?
ראשית, אני מקווה שבאמת מדובר בהודעה למטרת יצירת דיון והעלאת עניין חשיבתי, ולא הטרלה

"ניפוץ מיתוס" מצריך קצת יותר ממה שרשמת. הודעתך היא בגדר דעה אישית - חצי נסמכת על מדע חצי נסמכת על ניסיון אישי וספקנות. כדי לנפץ מיתוס, יש לבחון לעומק, באופן מדעי - על פי כלים ושיטות מוגדרים - את העניין. זהו תהליך ארוך ואף מייגע, ולא תמיד נגיע לתשובה ללא עוררין לשאלה שנשאלה. זה, ככה, באופן כללי על טענה וחובת ההוכחה המדעית.

הספרות המדעית כיום יודעת לומר לנו כי טסטוסטרון הוא ההורמון העיקרי בגוף האדם, האחראי, בין היתר, על תהליכים של בניית שריר. הוא, לבדו, אינו עושה את כל העבודה, ויש להתחשב בעוד גורמים, החל מרמות הורמונים אחרים ויחס העבודה בניהם.

טסט טוטאל אינו מדד בלעדי ליכולת הגוף לפתח שריר. מה שחשוב בעיקר היא הרמה האנדרוגנית החופשית (Free Androgen Index), שבעצם אומרת לנו כמה מתוך כלל הטסטוסטרון "פנוי" לטובת ביצוע תהליכים של בניית שריר. הרמה הזו מושפעת באופן ישיר מכמות הטסט הכללי (טסט טוטאל) וכן הגלובולין קושר הורמוני המין (SHBG), שהרי שניהם מתשנים המרכיבים את המשוואה הבאה:

1.jpg

מלבד זאת, המשתנים עצמם מושפעים מגורמים אחרים - חלקם הניתנים לניטור ושליטה (תזונה, שינה), וחלקם לא (גנטיקה).

שנית, ושוב בהקשר המדעי, גם אם מישהו בעל טסט טוטאל נמוך מאחר ירגיש "גדול" יותר ממנו, או שהוא מתקדם טוב יותר ממנו - אין זה מעיד על שום דבר. ישנם המון פרמטרים לבדיקה כך שאף בסיס השוואתי מדעי ולגיטימי לא יעלה כאן.

• פותח/ת השרשור
חברים תרגעו עם העקיצות ןהבדיחות
לא אמרתי שאני שוורצנגר ולא זיין ולא נעליים...הכל יחסי יש הרבה ממני ואין פה ספק והכל טוב. אני נטו מדבר על דיון ונושא עם חשיבות וכמו שדניאל מנהל הפורום ציין... הרמות החופשיות יותר מהותיות מהטוטאל כנראה. ולכן לא ברור לי למה תמיד הדיונים פה וגם בקופת חולים הם לפי הטוטאל ולא לפי החופשי שהוא הזמין לגוף... זה סהכ מה שבאתי להגיד כי אם ימדדו אותי לפי טוטאל אני מחר צריך לשכב כבר על שולחן הרופאים עם זריקות אבל אם מודדים את הזמין אני יכול לתרום לאנשים...זה הזוי ואבסורדי וזו המודעות שאני בא לעלות. אם הזמין והחופשי נכונים אז שישמידו את הטוטאל מכל הבדיקות שיש וזהו ויפסיקו לדון בו.

אבל הזמין תלוי גם בטוטאל , ומעבר לזה יש יותר מדי פרמטרים ומשתנים שיכולים להשפיע .
אם ת'בא בגישה של לדון אל תבוא כאילו אתה בא לנפץ מיתוס .
זה כמו שאני אומר סתם מייחסים חשיבות לעניין המוטיבציה , אני בא לאימונים ונותן בראש חזק יותר מכולם למרות שאני חסר מוטיבציה. שזה ברור שיכול להיות שה"נותן בראש" שלי יחסי מאוד וגם אם זה המצב יכול להיות שיש לי יתרונות אחרים, ועל כמה וכמה אם הייתי בא עם מוטיבציה אז באמת הייתי נותן בראש. לאותן רמות שאתה מדבר עליהן יש חשיבות , אבל יש עוד הרבה פרמטרים שאתה מתגרם את זה לביצועים כאלה ואחרים

אולי זה רק בראש שלך שאתה כזה תותח אחי צריך ליראות יש ליפעמים בעיה עים שיפוט מציאות אצל אנשים אני לא בא לעליב אותך או משהו פשוט איפשר לדעת...שיהיה לך בהצלחה טסט נמוך או לא בכול מיקרה. דניאל כול הכבוד על התשובה המפורטת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית