הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחרי אימון ראשון: שרירים רועדים וקושי במאמץ

Meir_D

משתמש מתחיל
15
2
נק' מוניטין:
2
15
2
בן 47, מעולם לא התאמנתי בחדר כושר, עד אתמול.
האימון הראשון היה בהחלט קשה, קצת מביך להודות שהיה קשה כבר בשלב החימום. אבל החלטתי שאני הולך על זה והתעקשתי עם המאמן שלא יוותר לי.
עשיתי כל מיני תרגילים ודי מהר הרגשתי רעידות קטנות בשרירים עקב המאמץ.

לאחר האימון, בנהיגה הביתה. הרגשתי את שרירי הזרועות רועדים (מעין קפיצות קטנות כאלה).
אני גר בקומה שנייה (ללא מעלית). הטיפוס במדרגות היה לי קשה בהרבה מהרגיל.
לאחר שנת הלילה, נראה שהמצב השתפר.

אז קפצתי לשוק לקנות קצת ירקות היום בצהריים. כשחזרתי הביתה, שוב היה לי הרבה יותר קשה מהרגיל לטפס לקומה שנייה במדרגות, הגעתי מתנשף הביתה.
האם זה נורמלי?

חשבתי לעשות קצת תרגילים בבית בשבת. עכשיו אני לא בטוח אם זה רעיון טוב.
מה דעתכם?

הגזמת... קורה...
חבל שהמאמן שהיה לך לא נתן לך סתירה והסביר לך שהוא אמור לקבוע את רמת האימון ולא מתאמן מתחיל ללא ניסיון, אימונים ראשוניים צריכים לבדוק יכולות ולהיות הדרגתיים ולא התאבדות.

• פותח/ת השרשור
ידידי, תודה על התגובה.
לא התכוונתי שעשיתי תרגילים בניגוד להמלצת המאמן או מעבר למה שהמליץ. אלא שבגדול, אמרתי לו שלא ירחם עלי או יוותרלי בגלל שקשה לי, זה הכל. אני לא מנסה לשבור שיא או לוותר על הדרגתיות

ידידי, תודה על התגובה.
לא התכוונתי שעשיתי תרגילים בניגוד להמלצת המאמן או מעבר למה שהמליץ. אלא שבגדול, אמרתי לו שלא ירחם עלי או יוותרלי בגלל שקשה לי, זה הכל. אני לא מנסה לשבור שיא או לוותר על הדרגתיות
ואני אומר שהוא היה צריך לרחם עלייך, אם הוא מקצועי לפחות...

• פותח/ת השרשור
נראה לי שהוא קצת ריחם עלי, היו פעמים שנאלצתי לקחת הפסקות מעט יותר ארוכות מ15, 30, 45 שניות שהוקצבו להפסקות.
מבין מתגובתך הראשונה שרעידות בשרירים וקושי במאמץ הם לא משהו מפתיע, אז אניח לגוף לנוח עד לאימון הבא.

זה לא משהו לא רגיל מה שתיארת בשרירים ואין יותר מדי סיבה לדאוג מזה, אבל הגישה שלך לא צריכה להיות גישת התאבדות אלא גישה מתונה כי אתה מתכנן ללכת לטווח הרחוק ולא להפצע עוד חודשיים נכון?

מבין מתגובתך הראשונה שרעידות בשרירים וקושי במאמץ הם לא משהו מפתיע, אז אניח לגוף לנוח עד לאימון הבא.
הם לא מפתיעים, זה יקרה גם לאחר הפסקת אימונים לרוב.
אבל מטרת המאמן היא גם להתאים למתאמן את האימון אליו כך שזה לא יהיה מרכז האימון.

כאבי שרירים אחרי אימון לא ייעידו על אימון תקין

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות המהירות. אני שמח ללמוד שזו תגובה תקינה של הגוף ושמח שזה מסתכם בזה ושאין לי כאבי שרירים. אז אני מניח שהכל תקין.

Back
למעלה תחתית