הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רצועות ושרוולים למרפק

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
אז יש לי טניס אלבו כבר כמעט שנתיים.
כל פעם זה עובר וחוזר.
יש תרגילים מסויימים שאני פשוט לא יכול לעשות יותר, ויש תרגילים שהם גבוליים ואם אני מגזים בהם אז הכאבים חוזרים.

אני מכיר שאנשים משתמשים בכל מיני תומכים למפרק המרפק ורציתי לדעת כמה דברים כדי לקנות גם.

1. יש שרוולים שהם כמו צינור בד שאתה מכניס את היד, ויש שרוולים שהם רצועה ארוכה שאתה מלפף סביב היד ואז סוגר. מה ההבדלים בניהם ומה מומלץ?

2. מה בעצם נותן השרוול על המרפק?

3. המלצה לשרוול זול?

תודה

ממליץ לך לנסות להוריד תרגילים שאולי גורמים לזה,
אני סבלתי כמה חודשים והפסקתי לעשות לחיצה צרפתית, כפיפת מרפקים בישיבה עם כיסא יעודי ופטישים
כמעט עבר לי לגמרי הכאב

לא היה לי מעולם, אבל לרוב הפתרון הוא ע״י פיזיותרפיה ברמה כזו או אחרת עם המון תרגול עצמי וכמעט אף פעם לא ע״י כדורים או הפסקה מוחלטת.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם.
אני עושה כרגע פיזו בעצמי דרך מדריכים באינטרנט (מצאתי שזה עובד יותר טוב מטיפול פעם בשנה אצל מומחה).
אבל הנושא עצמו היה על רצועות, אז אשמח אם למישהו יש תשובה לזה 😃

לא חובב גדול של קיבועים @AQUANGEL לא הבנתי כל כך את השתלשלות האירועים פה.
מרםק טניס שנתיים הוא מצב לא הגיוני, לפחות לא מבחינתי.
למי שלא מכיר מרפק טניס הוא כאבים הנוצרים מעומס חוזרני על הגידים שמבצעים פשיטה של שורש כף היד.
יש לא מעט שיטות וטיפולים במצב . פיזיותרפיסט יכול תוך מספר טיפולים לעזור לך עם הבעיה , והדבר החשוב יותר זה להבין ממה היא נגרמת, כי אם זה שנתיים כנראה משהו בהתנהלות שלך גורם לעומס.
אין פה הגיון לשים שרוול , אם כבר חבק למרפק טניס וגם זה פתרון זמני בלבד למצב כזה.
ממליץ לך בחום פשוט ללכת לפיזיותרפיסט , להשקיע קצת ותיפטר מהבעיה במקום לחפש פתרונות לעוד שנתיים

למי שלא מכיר מרפק טניס הוא כאבים הנוצרים מעומס חוזרני על הגידים שמבצעים פשיטה של שורש כף היד.
יש לא מעט שיטות וטיפולים במצב . פיזיותרפיסט יכול תוך מספר טיפולים לעזור לך עם הבעיה , והדבר החשוב יותר זה להבין ממה היא נגרמת, כי אם זה שנתיים כנראה משהו בהתנהלות שלך גורם לעומס.
אין פה הגיון לשים שרוול , אם כבר חבק למרפק טניס וגם זה פתרון זמני בלבד למצב כזה.
ממליץ לך בחום פשוט ללכת לפיזיותרפיסט , להשקיע קצת ותיפטר מהבעיה במקום לחפש פתרונות לעוד שנתיים
בדיון או בפציעה שלו?
אני פשוט תייגתי אותך כי לדעתי ממך הוא יקבל את התשובה הכי טובה...

• פותח/ת השרשור
הכאב לא קיים שנתיים.
אבל הוא חוזר כרונית כל פעם שאני מעמיס יותר מידי על המפרק או שאני עושה תרגילים ספציפים.
מעבר לזה, תודה על התשובה המקצועית.
אני אשקול טיפולי פיזו נוספים.

ובכל זאת, למישהו יש תשובה לשאלות:

1. יש שרוולים שהם כמו צינור בד שאתה מכניס את היד, ויש שרוולים שהם רצועה ארוכה שאתה מלפף סביב היד ואז סוגר. מה ההבדלים בניהם ומה מומלץ?

2. מה בעצם נותן השרוול על המרפק?

3. המלצה לשרוול זול?

רצועה ארוכה הוא חבק, מיועד ללחץ מקומי על גידים כדי כביכול למנוע עומס שאיזור האינסרציה(חיבור) של הגיד לעצם
שרוול הוא מפעיל לחץ כללי , לפעמים מוריד עומס מהמפרק או למקרים של חוסר יציבות .
אין קיצורי דרך, שרוול צריך להיות בהנחיה.
שרוול זול באיביי תוכל למצוא בשפע.
תודה על התיוג @AQUANGEL בלאגן בבעיה . אבל בסדר זו דרכו , מקווה שהכל יעבור .
רפואה שלמה

• פותח/ת השרשור
רצועה ארוכה הוא חבק, מיועד ללחץ מקומי על גידים כדי כביכול למנוע עומס שאיזור האינסרציה(חיבור) של הגיד לעצם
שרוול הוא מפעיל לחץ כללי , לפעמים מוריד עומס מהמפרק או למקרים של חוסר יציבות .
אין קיצורי דרך, שרוול צריך להיות בהנחיה.
שרוול זול באיביי תוכל למצוא בשפע.
תודה על התיוג @AQUANGEL בלאגן בבעיה . אבל בסדר זו דרכו , מקווה שהכל יעבור .
רפואה שלמה

למה דווקא בהנחיה?
הרי בסה"כ הוא לא יכול לגרום נזק (נכון?).
השאלה זה למה בעצם לא להשתמש, אם אתה אומר שזה מוריד עומס,
זה הרי יקל על הדלקת וייתן לה להחלים.

הבעיה היא אגב לא בתכנית האימונים.
הפציעה הופיעה לאחר תחרות הורדת ידיים מיותרת לגמרי

מיכאל יתקן אותי אם אני טועה אבל-

שרוול יכול לפתח תלות. כלומר שיכאב לך בלי הלחץ מהציוד עזר.
מעבר לזה, זה לא פתרון קסמים. שרוול לא מרפא דלקת. לרוב גם כדורים לא.

עבודת פיזיותרפיה נכונה ועקבית פותרת את רוב הבעיות האלו.

• פותח/ת השרשור
לא מחפש פיתרון קסמים, מחפש משהו שישפר את המצב אפילו בקצת.

אם באמת שרוול מפתח תלות אז זה באמת יורד מהפרק. משאלה אם זה באמת נכון

@TheHulk עומס הוא בטוח לא מוריד, ואם כן אז למה אתה "מעמיס" על משהו שלא עומד בעומס, חשוב לנטר עומסים ולא לחפש עזרים חיצוניים.
מה שיקל על הדלקת זה הבנה של הגורם לדלקת כדי שנדע בכלל מה אנחנו חובשים, עוצרים, מקלים וכן הלאה. ואם אתה זקוק לשרוול כדי להתמודד עם העומס אז צריך להבין מה בדיוק עושים.
לגבי תלות , לא חושב שזה יוצר תלות , אף אחד לא אוהב לעבוד עם עזרים חיצונייים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית