הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון עם רצועות

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
יצא לי להיחשף לספר של dr jaqiush "הרמת משקל היא בזבוז זמן" ושמבחינת יתרונות מול חסרונות למסת שריר הכי יעיל זה עבודה עם רצועות ומוט שמתחבר לרצועות וככה ניתן לעבוד על כל אזור בגוף עם רצועות, ללא סיכון של משקל.
זה באמת יכול להחליף אימון משקולות?

רק בגלל שהם נראים שונה אנשים מתייחסים לגומיות ומשקל בצורה שונה. בסוף שניהם מתנגדים לתנועה שלך, ההבדל זה שבמשקל אתה מתנגד לכוח המשיכה ובגומיה אתה מתנגד לכוח האלסטי. מבחינת הגוף שלך אין הבדל, הוא לא מתחיל לחשוב מאיפה ההתנגדות באה לו, הוא בסך הכל מתנגד לעומס.

מה הטענות שלו?

• פותח/ת השרשור
רק בגלל שהם נראים שונה אנשים מתייחסים לגומיות ומשקל בצורה שונה. בסוף שניהם מתנגדים לתנועה שלך, ההבדל זה שבמשקל אתה מתנגד לכוח המשיכה ובגומיה אתה מתנגד לכוח האלסטי. מבחינת הגוף שלך אין הבדל, הוא לא מתחיל לחשוב מאיפה ההתנגדות באה לו, הוא בסך הכל מתנגד לעומס.

מה הטענות שלו?
שאם כמו שאתה אומר התנגדות זאת התנגדות למה לבזבז זמן על להרים משקלים, סיכון יותר גדול, אתה צריך בדרך כלל חדר כושר, כשאתה יכול לעשות כל תרגיל עם גומיות התנגדות בבית ולפתח מסת שריר

הבן אדם בדק זקנות שמתאוששות מפציעות עדי להוכיח את הטענה שלו לצעירים, זה די טפשי.

אפשר להשתמש ברצועות בהצלחה מסוימת כי לא נראה שההבדל כזה גדול, אבל הבדל קיים כמו היכולת למדוד מאמץ, עם משקל אני בקלות יודע כמה התאמצתי, 200 ק"ג או 250 ק"ג, לעומת רצועות שאין לך מושג.

ומה מסוכן במשקולות? אנחנו מדברים על תינוק שיחנק מחתיכה מהגומי שנפרד מפלטת באמפר במכון?
איזה סכנה יש במשקולות שאין בגומי?
כשרצועת גומי משתחררת ופוגעת בגוף כמו בפספוסים ביוטיוב זה ממש כואב וכנראה מסוכן גם כן.

• פותח/ת השרשור
הבן אדם בדק זקנות שמתאוששות מפציעות עדי להוכיח את הטענה שלו לצעירים, זה די טפשי.

אפשר להשתמש ברצועות בהצלחה מסוימת כי לא נראה שההבדל כזה גדול, אבל הבדל קיים כמו היכולת למדוד מאמץ, עם משקל אני בקלות יודע כמה התאמצתי, 200 ק"ג או 250 ק"ג, לעומת רצועות שאין לך מושג.

ומה מסוכן במשקולות? אנחנו מדברים על תינוק שיחנק מחתיכה מהגומי שנפרד מפלטת באמפר במכון?
איזה סכנה יש במשקולות שאין בגומי?
כשרצועת גומי משתחררת ופוגעת בגוף כמו בפספוסים ביוטיוב זה ממש כואב וכנראה מסוכן גם כן.
תסכים איתי שיש יותר סיכון לעשות דדליפט עם משקל גבוה לעומת לעשות דדליפט עם גומייה

שאם כמו שאתה אומר התנגדות זאת התנגדות למה לבזבז זמן על להרים משקלים
  • כי כמו שאלחנן אמר משקל יותר מדיד, גומיה אתה לא באמת יכול לדעת כמה הרמת.
  • כי גומיה נהיית קשה יותר ככל שמותחים אותה יותר, בניגוד למשקל שקשה בצורה שווה לכל הטווח תנועה.
  • כי גומיה טכנית לא נוחה, תנסה ותראה איך זה מרגיש כמו אלתור. משקל טכנית יותר נוח.
  • כי גומיה נהיית קלה מידי די מהר להרבה מאוד שרירים/ תנועות, אתה כנראה תצטרך די מהר עומס הרבה יותר גבוה.
  • כי מי שיש לו מטרות בתרגילים ספציפיים, לדוגמא פאוורליפטר, יהיה חייב לבצע את התרגילים המסויימים האלה, לדוגמא סקוואט, בנץ ודדליפט עם מוט.
סיכון יותר גדול
איזה סיכון יש במשקל שאין בגומיות? ואני לא מדבר על סיכונים טכניים כמו להפיל את המשקל בבנץ, כי זה יש לך גם בגומיות וזה גם תכלס לא רלוונטי.
אתה צריך בדרך כלל חדר כושר
זה נכון.

• פותח/ת השרשור
  • כי כמו שאלחנן אמר משקל יותר מדיד, גומיה אתה לא באמת יכול לדעת כמה הרמת.
  • כי גומיה נהיית קשה יותר ככל שמותחים אותה יותר, בניגוד למשקל שקשה בצורה שווה לכל הטווח תנועה.
  • כי גומיה טכנית לא נוחה, תנסה ותראה איך זה מרגיש כמו אלתור. משקל טכנית יותר נוח.
  • כי גומיה נהיית קלה מידי די מהר להרבה מאוד שרירים/ תנועות, אתה כנראה תצטרך די מהר עומס הרבה יותר גבוה.
  • כי מי שיש לו מטרות בתרגילים ספציפיים, לדוגמא פאוורליפטר, יהיה חייב לבצע את התרגילים המסויימים האלה, לדוגמא סקוואט, בנץ ודדליפט עם מוט.
איזה סיכון יש במשקל שאין בגומיות? ואני לא מדבר על סיכונים טכניים כמו להפיל את המשקל בבנץ, כי זה יש לך גם בגומיות וזה גם תכלס לא רלוונטי.

זה נכון.
הגומייה יותר "סלחנית" לטעויות בטכניקה שלך מאשר למשל 90 קילו דדליפט

הגומייה יותר "סלחנית" לטעויות בטכניקה שלך מאשר למשל 90 קילו דדליפט
לא נכון, אפשר להרים משקלים הרבה יותר כבדים מ90 קילו (שאגב זה משקל מאוד נמוך) עם טכניקה לא משהו ולא להיפצע ועדיין להתחזק

• פותח/ת השרשור
לא נכון, אפשר להרים משקלים הרבה יותר כבדים מ90 קילו (שאגב זה משקל מאוד נמוך) עם טכניקה לא משהו ולא להיפצע ועדיין להתחזק
אפשר הכל..... רק שכל בן אדם הוא שונה
ואגב משקל מאוד נמוך זה משתנה מאדם לאדם..

טכניקה לא טובה בעיקר עם הגב התחתון או עומס יתר של משקל שגורם לכאבים בגב התחתון עם גומייה כמעט ולא קיים הסיכון הזה
אין בעיה עם טכניקה שמדגישה יותר את הגב תחתון. עומס זה בדיוק מה שאתה מחפש באימון.
עם גומיה אולי פחות נפצעים בתרגיל כמו דדליפט כי פשוט ההתנגדות שהיא מביאה ביחס לכוח שאתה יכול להפיק היא בדיחה, אבל בתרגילים שבאמת קשים אין הבדל ברמה שאפשר להיפצע, אם כבר הגומיה תיפצע יותר בקלות כי היא פחות עקבית.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה עם טכניקה שמדגישה יותר את הגב תחתון. עומס זה בדיוק מה שאתה מחפש באימון.
עם גומיה אולי פחות נפצעים בתרגיל כמו דדליפט כי פשוט ההתנגדות שהיא מביאה ביחס לכוח שאתה יכול להפיק היא בדיחה, אבל בתרגילים שבאמת קשים אין הבדל ברמה שאפשר להיפצע, אם כבר הגומיה תיפצע יותר בקלות כי היא פחות עקבית.
יש בעיות בטכניקה שפוגעות בגב התחתון ואתה שם אותו במצב לא טוב עם עומס

אפשר הכל..... רק שכל בן אדם הוא שונה
ממש לא כמו שאוהבים להגזים לנו ברשתות החברתיות. המנגנונים של הגוף שלנו בסוף זהים.
ואגב משקל מאוד נמוך זה משתנה מאדם לאדם
זה לא, משקל נמוך זה ביחס לפוטנציאל שלך במהלך הקריירה, ותאמין לי שהפוטנציאל שלך הוא הרבה יותר מ90 קילו עם אימונים סבירים מינוס. הייתי אומר שמ200 קילו בערך דדליפט נחשב כבד.

טכניקה לא טובה בעיקר עם הגב התחתון או עומס יתר של משקל שגורם לכאבים בגב התחתון עם גומייה כמעט ולא קיים הסיכון הזה
לזקנה בלי מאמן כנראה סטירה אדומה בגב מגומיה פחות מסוכן משריר תפוס.
אתה זקנה?

יש לי דדליפט די כבר אני חושב, על איזה כאבים ופציעות אתה מדבר?

• פותח/ת השרשור
לזקנה בלי מאמן כנראה סטירה אדומה בגב מגומיה פחות מסוכן משריר תפוס.
אתה זקנה?

יש לי דדליפט די כבר אני חושב, על איזה כאבים ופציעות אתה מדבר?
שוב פעם.. אני מדבר למטרה של פיתוח שריר לא למטרה של להרים יותר

יש בעיות בטכניקה שפוגעות בגב התחתון ואתה שם אותו במצב לא טוב עם עומס
איזה בעיות? עומס הוא בדיוק מה שאתה מנסה לעשות באימון, אם לא תעמיס על עצמך לגוף לא תהיה סיבה להתחזק. מן הסתם שעומס יתר הוא כבר לא טוב, אבל עומס בכללי הוא המטרה. אני לא מבין איך נהיה כזה קטע עם עומס על הגב תחתון, אני לא שומע אנשים מפחדים על עומס בחזה לדוגמא.

• פותח/ת השרשור
איזה בעיות? עומס הוא בדיוק מה שאתה מנסה לעשות באימון, אם לא תעמיס על עצמך לגוף לא תהיה סיבה להתחזק. מן הסתם שעומס יתר הוא כבר לא טוב, אבל עומס בכללי הוא המטרה. אני לא מבין איך נהיה כזה קטע עם עומס על הגב תחתון, אני לא שומע אנשים מפחדים על עומס בחזה לדוגמא.
תסתכל על האנטומיה של הגב התחתון אולי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית