יש פה מישהו שמבין בתחום? מה עדיף?
הבנתי שבסוני המעבד לא רואה את האקסבוקס, אבל עדיין רואים אותו דבר והאיכות אותו דבר.
וכמובן שיש צרובים באקסבוקס. אז מה עדיף ליקנות?
כמה דברים :
1. חייב טלויזיה LCD/פלזמה עדיפות ל32 אינץ ומעלה
2. XBOX 360 יש קורא צרובים ותומך בדיסקים DL (כל דיסק ריק משהו כמו 5-6 שקל) , PS3 אין קורא צרובים וכל דיסק זה DL וחלק גדול מהמשחקים זה כבר BR (בלוריי) כל דיסק 25-50GB , צורב של BR עולה היום 800 שקל מינימום , ודיסק ריק 50 שקל. כמו כן בגירסאות החדשות של ה PS3 כמעט ולא עובדים משחקים של ה PS2 הישן שזה ממש דפוק.
3. הגרפיקה בPS3 יותר יפה והמשחקיות והסאונד יותר ריאלי ונצפה לעין אבל אין הרבה משחקים ביחס לXBOX שעם הצרובים אוכל את ה PS3 בלי מלח
4. הPS3 עולה יותר כמו כן גם משחקים מקוריים עולים יותר
5. ב XBOX יש את ה LIVE שאפשר לשחק ברשת , גם ל PS3 יש משהו דומה אבל אין ממשק שרואים ממש משחקים ושחקנים , ב XBOX זה יותר מפותח
מסקנה: XBOX מוביל כי יצא לפני כן בשוק ויכול לקרוא צרובים , זול יותר , לא דורש צורב מיוחד , הגרפיקה אומנם פחות מהPS3 אך אל תדאג אתה תיפול מהכיסא גם ככה.
סה"כ לא רואה איך הPS3 יכנס לשוק ממש חזק כמו הPS2 בזמנו עד לפני 2010.
תודה משה
אז בעצם PS3 עדיף, רק הקטע של הצרובים... לפי מה שהבנתי דיסק ליצרוב לאקסבוקס עולה 25-30, חבר שלי צורב אותם המון . בכל מיקרה
אם באמת יש אפשרות לצרוב משחקים של PS3 (פעם ראשונה אני שומע את זה!) אז ניראה לי השקעה חד פעמית של כמה מאות יהיה עדיף לי... אחרי הכל זה זה קנייה לכמה שנים. איפה קונים את הצורב של PS3 ? בכל חנות מחשבים או סיפור להשיג?
מה שמשה בטח התכוון להגיד זה שאפילו אם כן היה לך צ'יפ לקריאת צרובים (שאין), אז היית צריך לקנות צורב בלו-ריי ב800 שקל וכל דיסק לצריבה ב50 שקל, אני גם אוסיף שלהוריד 25-50 ג'יגה לכל משחק זה עוד בעיה.
וזה לעומת שבXBOX360 יש לך DL שזה דיוידי dual layer - דו-שכבתי.
טכנולוגיה שיש כמעט בכל צורב DVD סטנדרטי. וגם הדיסקים הם יחסית זולים.