אמזון נערכת לכניסה לפעילות מכירות בישראל

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
אמזון נערכת לכניסה לפעילות מכירות בישראל

בשבועות האחרונים נערכת אמזון לכניסה לפעילות מכירות בארץ ומנהלת מגעים לשכירת מחסנים בהיקף של יותר מ-25 אלף מ"ר. הבדיקות נערכות על ידי צוות מקומי, המתוגבר באנשי מטה מחו"ל. אם המהלך יבשיל הוא עלול לחתוך בפעילות הקניונים והרשתות הקמעונאיות

חושב שזה עניין מבורך שיכול להוזיל לנו מאוד בעלויות המחיה.
זאת גם הסיבה שכחלון הוריד השבוע את המכסים מבעלי עסקים בהיקף של 800 מיליון שקל

• פותח/ת השרשור
אני חושב שכחלון צריך להתרכז בלהוריד את מחירי הדיור.

מחירי הדיור כבר יורדים, הבועה כבר התפוצצה. לאט לאט המחירים יחזרו להיות נורמלים יותר.

גם יוקר המחיה הוא דבר חשוב וחושב שאמאזון באמת תוכל לתרום לדבר הזה.

מחירי הדיור כבר יורדים, הבועה כבר התפוצצה. לאט לאט המחירים יחזרו להיות נורמלים יותר.

גם יוקר המחיה הוא דבר חשוב וחושב שאמאזון באמת תוכל לתרום לדבר הזה.
סתם מעניין אותי איפה בדיוק ראיתה שהבועה התפוצצה ?

דרך אגב, ההוצאה הכי משמעותית ושאפשר היה לצמצם אותה היא תחבורה.
החוסר בתחבורה ציבורית זמינה שמחייב החזקת רכב היא הרבה יותר קריטית מעלות הדיור.
ועל זה צריך להוסיף את בזבוז הזמן בפקקים

כל העניין של אמאזון הוא להקל עליך לקנות, לא להוזיל לך את יוקר המחיה (לפחות ככה זה פה, בארה״ב)
המוצרים שימכרו באמאזון הם אותם מוצרים שנמכרים בארץ, זה לא שתוכל להזמין עכשיו דברים מחו׳ל בדרך שונה (תקן אותי אם אני טועה).
ככה שאם יש לי חנות באמאזון, אני קובע את המחירים של המוצרים (אמאזון לוקחת מיסים לא פשוטים בכלל) והישראלים, אין להם את תרבות הצריכה האמריקאית, יש פה באמריקה חברת קוסמטיקה ישראלית (12 עובדים סהכ) עם חנות באמאזון שמוכרת בערך 2 מליון דולר גרוס בחודש, אני לא רואה את זה קורה בארץ עם שום מוצר.
אשמח אם תרחיבו איך זה אמור להוזיל את יוקר המחיה ולהקל על הצרכנים מבחינה כספית?

אמזון לא תוזיל את המחייה אם תמכור רק דרך חנויות ישראליות, כמו שקרוספיטר אמר.
אם הם יחזיקו מוצרים מהחנויות בחו"ל זה יהיה הרבה יותר טוב.

בנושא הדיור, המחירים לא באמת יורדים ולא ירדו עד שהמדינה תחליט להוריד אותם (או את יוקר המחייה בכללי), אבל זה לא יקרה בזמן הקרוב.

זה לא משנה יותר מידי מה אמזון ימכרו זה לא יהיה זול בצורה משמעותית אלא אם יש להם קומבינות עם חברות מחו"ל על מחירים (כנראה שיש השאלה עד כמה זה משמעותי).
הם עדיין כפופים לכל הבירוקרטיה, המסים והמכסים בישראל, הם יהיו תלויים בעובדים ישראליים/פלסטינים, למיטב ידיעתי שני הסוגים לא משהו וגם יש את הצרכן הישראלי הסתום שלא באמת מנסה לקנות בזול ולהשתמש בראש שלו אלא הולך אחרי עדר.

ולמרות זאת נותר לקוות שתהיה לזה איזושהי השפעה טובה ולפחות אספקת המוצרים תהיה מהירה כמו בחו"ל.

אשמח אם תרחיבו איך זה אמור להוזיל את יוקר המחיה ולהקל על הצרכנים מבחינה כספית?
אמאזון מוכרת מוצרים משלה גם כן. כשאין לך הוצאות תפעול כמו להחזיק חנות אלא רק מחסנים ולהתעסק עם חברת שליחויות (ואולי גם הטבות מס מהמדינה), אז אתה פשוט יותר ריווחי פר מוצר ויכול למכור ללקוח בזול יותר. בנוסף, אמאזון מביאה פלטפורמה לעסקים פרטיים בדומה לאיביי למכור את מוצריהם. במידה ויש לך טראפיק גבוה מאוד באתר, אין לך צורך יותר בחנות פיזית בקניון או ברחוב ויכול למכור נטו דרך אמאזון. גם אם תגלם את העמלות שאמאזון גובה מכל מוכר, זה עדיין הרבה יותר משתלם מלהחזיק עסק פיזי בישראל. אי לכך, יתכן ותהיה הוזלה משמעותית של מגוון רחב של פריטים ע"י חסכון בהוצאות תפעול.

אמאזון מוכרת מוצרים משלה גם כן. כשאין לך הוצאות תפעול כמו להחזיק חנות אלא רק מחסנים ולהתעסק עם חברת שליחויות (ואולי גם הטבות מס מהמדינה), אז אתה פשוט יותר ריווחי פר מוצר ויכול למכור ללקוח בזול יותר. בנוסף, אמאזון מביאה פלטפורמה לעסקים פרטיים בדומה לאיביי למכור את מוצריהם. במידה ויש לך טראפיק גבוה מאוד באתר, אין לך צורך יותר בחנות פיזית בקניון או ברחוב ויכול למכור נטו דרך אמאזון. גם אם תגלם את העמלות שאמאזון גובה מכל מוכר, זה עדיין הרבה יותר משתלם מלהחזיק עסק פיזי בישראל. אי לכך, יתכן ותהיה הוזלה משמעותית של מגוון רחב של פריטים ע"י חסכון בהוצאות תפעול.

התעסקתי קצת באמאזון, אני מאוד מקווה שלישראלים תהיה סבלנות להתעסק עם כל הדרישות שלהם (במוצרים מסויימים צריך לפרק ולהוציא ברקוד לכל חלק ולקבל אישור על כל חלק וכו׳וכו׳ מה גם שהם משנים את המיסים והעמלות איך שבא להם) השאלה היא אם תרבות הצריכה בארץ ומספר האנשים שיזמינו יהיה שווה את ההתעסקות הזאת (בשביל בעלי העסקים) אני מקווה שכן וישראל סוף סוף לא תשאר מאחור בתחום הזה.

כל מה שאמרת נכון, אבל בישראל:
1. יש גם את אמזון בשביל קניות ברשת אז מאמזון לא תגיע הבשורה לגבי הוזלת יוקר המחיה
2. אמנם ישנן פחות הוצאות תפעול אך יותר הוצאות שיווק. היחס כנראה הוא לא 1:1 אבל יש שוני

הנקודה שלי, אמזון לא תוזיל עלויות מחיה. מקס' עלויות מותרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית