הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיסים מפגרים על חבילה

1q2w3e

משתמש פעיל
499
202
נק' מוניטין:
201
499
202
הזמנתי מ-Myprotein ב 400 שקל וקיבלתי מיסים בסכום שלא קיבלתי בחיים, יש לי 14 יום לשלם אותם אחרת החבילה חוזרת לשולח, מה אתם חושבים שכדאי לעשות, לשלוח חזרה ולבקש החזר כספי מלא או שלא יתנו?

IMG_20171219_133952.jpg

גם לי קרה, למזלי התחלקתי עם חבר על המשלוח ועל המכס.
תחשוב אם המוצרים שהזמנת בנוסף למכס זולים מבארץ, אם כן, תשלם מכס, בכל זאת ייצא לך יותר זול.
אם בארץ תשלם פחות בגלל המכס של ההזמנה מחול, תבדוק את תקנון ההחזרות של MYPROTEIN. אם אתה יכול לקבל החזר מלא, אז שווה להחזיר.

• פותח/ת השרשור
גם לי קרה, למזלי התחלקתי עם חבר על המשלוח ועל המכס.
תחשוב אם המוצרים שהזמנת בנוסף למכס זולים מבארץ, אם כן, תשלם מכס, בכל זאת ייצא לך יותר זול.
אם בארץ תשלם פחות בגלל המכס של ההזמנה מחול, תבדוק את תקנון ההחזרות של MYPROTEIN. אם אתה יכול לקבל החזר מלא, אז שווה להחזיר.
לא הצלחתי למצוא את התקנון, בעיקרון יוצא לי 600 ₪ על 5 קילו חלבון אורז, ויטמין מסויים ואומגה 3, שווה?

הזמנתי בגדים מגורילה וואר בבלאק פריידי
חסכתי 30 אחוז
אבל בדואר שילמתי 97 ש"ח (לא לקחתי בחשבון)

מדובר במס אגב פעולה ככה שחובה לשלם אותו... לדעתי תהיה חייב לשלם כי גם אם המוצר יחזור החברה עדיין לא תחזיר לך את הדמי משלוח...

מדובר במס אגב פעולה ככה שחובה לשלם אותו... לדעתי תהיה חייב לשלם כי גם אם המוצר יחזור החברה עדיין לא תחזיר לך את הדמי משלוח...
אפשר להתלונן לפייפל שלא קיבלת את החבילה, הם רואים שזה תקע במכס ואחרי זה זה חזר למייפרוטאין והם יחזירו לך את התשלום.

אתרגם לך לפני שתפנה לדרישת הנחה
1. מע"מ אתה חייב לשלם
2. לא ידוע
3. עלות השתתפות ברשימון יבוא קולקטיבי-החבילה שלך שוחררה יחד עם עוד המון חבילות וזו העלות היחסית שלך ברישום של זה
4. שיחרור קולקטיבי - החבילה שלך שוחררה יחד עם עוד המון חבילות וזו העלות היחסית שלך במכס

אתה יכול להתמקח רק על סעיף 2 בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אתרגם לך לפני שתפנה לדרישת הנחה
1. מע"מ אתה חייב לשלם
2. לא ידוע
3. עלות השתתפות ברשימון יבוא קולקטיבי-החבילה שלך שוחררה יחד עם עוד המון חבילות וזו העלות היחסית שלך ברישום של זה
4. שיחרור קולקטיבי - החבילה שלך שוחררה יחד עם עוד המון חבילות וזו העלות היחסית שלך במכס

אתה יכול להתמקח רק על סעיף 2 בהצלחה
תודה
מה להגיד שיורידו את המחיר?

דמי הקצאת אשראי זה כשהחברה ששלחה את החבילה לא העבירה תשלום לחברת משלוח וחברת המשלוח מחליטה שזה יותר פשוט להוציא את הכסף ממך מאשר מהשולח.

בתכלס, זה פשוט אומר שהוספת 20 שקל על העלות משלוח שהסכמת לשלם בקנייה.

אין לך יותר מידי מה להוריד. מכס אבקת חלבון = 4% משמע 45 ש"ח עבורך,
עלות רשימון פרטני (בניגוד לקולקטיבי) הכי זול שתשיג זה 45 שקלים
אם מתוך הרשימון יש מכס (אמרנו 45 שקלים) + אגרות שאני לא זוכר (סכומים נמוכים)
אתה שילמת 105.30 ש"ח. בכל דרך שיחרור אחרת אתה תשלם יותר.

המיסים האלה תקפים מסכום מסוים? כאילו אם הזמנתי בסכום יחסית נמוך אני פטור?

המיסים האלה תקפים מסכום מסוים? כאילו אם הזמנתי בסכום יחסית נמוך אני פטור?
מתחת ל-75$ אין עלויות נוספות, אלא אם זה שירות שליחים שמוציא בשבילך את החבילה מהמכס ואז אתה משלם מה שנקרא עמילות מכס.

מזל... הזמנתי ב73$
אתה תשלם רק 35.10 ש"ח על שירות עמילות מכס כפי שציינו מעליי.

ועוד הערה קטנה למזמינים ממיי פרוטאין בעתיד.

החבילה מגיעה אליכם באמצעות שירותי דואר שליחים של דואר ישראל. שירות זה כולל שחרור מהמכס+שליח עד הבית.
חשוב לדעת שישנם שני מסלולים: מסלול של טובין שפטורים ממס (כלומר עולים פחות מ-75$) ומסלול של טובין שחייבים במס (כלומר עולים יותר מ-75$).

במסלול הראשון אתם תשלמו 35.10 ש"ח על עמילות מכס. במידה ואתם נמצאים במסלול השני, אתם תחויבו בעוד כל מיני עלויות נוספות ולא ברורות שאין לי מושג איך קבעו אותם. כפי שקרה לפותח השרשור.

בכל אופן, אני כמעט בטוח שהשירותים של דואר ישראל יותר זולים מהשירותים של חברות שילוח פרטיות ושלא תמצא דרך יותר זולה לשחרר את זה. וגם עם כל העלויות הנוספות, עדיין שילמת פחות ממה שהיית משלם בארץ ככל הנראה.

אני יודע שאת רוב הדברים שציינתי כתבו מעליי, פשוט היה לי חשוב לכתוב את זה כי זו לא הפעם הראשונה שאני רואה מקרה כזה.

ועוד משהו כבדרך אגב, כאשר מיי פרוטאין מצרפים לכם מתנה כמו שייקר הוא רושמת אותו בחשבונית כאילו הוא עלה דולר. אז שימו לב לזה אם אתם מזמינים בול על 75.
ועוד משהו, אם אתם משתמשים בנקודות שצברתם או כסף שקיבלתם על "חבר מביא חבר" אז תדעו שמיי פרוטאין בכל זאת כותבים על החשבונית את הסכום המלא. הם מציינים בחשבונית רק הנחות.

אני כותב מהניסיון האישי שלי אחרי שגם לי קרה מקרה דומה. אולי דברים השתנו מאז (למרות שלא נראה לי) אז נא לקחת בערבון מוגבל.

מצורף כאן מחירון של שירותים בינלאומיים של דואר ישראל. החלק הרלוונטי בעמוד 16.
https://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/238/$file/Mechiron_EMS Jan 2017_012017.pdf

וקישור לתשלום העלויות באתר של דואר ישראל
https://www.israelpost.co.il/customs.nsf/mainorder?OpenForm

וטופס ערעור על גובה המיסים אם מישהו רוצה לנסות את מזלו
https://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/printp/$file/ערעור על גובה המיסים758-0029.pdf

• פותח/ת השרשור
בכובד ראש אשלם את הקנס הנ"ל..
שוב תודה למדינת ישראל אוכלת יושביה

אפשר להתלונן לפייפל שלא קיבלת את החבילה, הם רואים שזה תקע במכס ואחרי זה זה חזר למייפרוטאין והם יחזירו לך את התשלום.
בחברה יוכלו לומר בצדק שכשהוא שילם היה רשום לו בברור שהמחיר לא כולל עלויות מיסים מכס ונלוות בישראל.
הוא בחר לא לשחרר את החבילה ולכן החברה לא אשמה ולכן צריכה לשלול זיכוי חלקי.
בכובד ראש אשלם את הקנס הנ"ל..
שוב תודה למדינת ישראל אוכלת יושביה
בתכלס יצאת מאוד נאיבי, הפטור של עד 75 דולר הוא פטור די "נדיב" כי כל מוצר אחר בישראל(נגיד מסטיק) חייב במע"מ 17% מהשקל הראשון (טענה מרכזית של הרבה יבואנים של מוצרים קטנים שהתרסקו מאז שהפטור עלה)
חלק גדול מהקנס לא היית משלם אם פשוט היית מזמין במחיר נמוך יותר.

נערך לאחרונה:
בחברה יוכלו לומר בצדק שכשהוא שילם היה רשום לו בברור שהמחיר לא כולל עלויות מיסים מכס ונלוות בישראל.
הוא בחר לא לשחרר את החבילה ולכן החברה לא אשמה ולכן צריכה לשלול זיכוי חלקי.

בתכלס יצאת מאוד נאיבי, הפטור של עד 75 דולר הוא פטור די "נדיב" כי כל מוצר אחר בישראל(נגיד מסטיק) חייב במע"מ 17% מהשקל הראשון (טענה מרכזית של הרבה יבואנים של מוצרים קטנים שהתרסקו מאז שהפטור עלה)
חלק גדול מהקנס לא היית משלם אם פשוט היית מזמין במחיר נמוך יותר.
תשמע בסופו של דבר אני חושב שזה לא נאיביות זה פשוט עניין של מזל
יש אנשים שקיבלו רק 35 עמילות מכס
יש כאלו שקיבלו גם מעמ בנוסף
ויש אותו שדפקו אותו עד הסוף
גם אני עכשיו הזמנתי מעל 75$, לקחתי בחשבון מעמ ועמילות מכס, וזה עדיין ישתלם לי
אבל עם מה שהוא מציג פה זה קצת יכאב.

זה דמי גניבה שדואר ישראל נוהגים לקחת כשאתהה עובר 75$ - במקרה שאתה לא עובר יגנבו אותך רק ב35.1 שגם את הסיבה לזה אף אחד לא ידע להסביר.
זה איזהשהו שילוב קטלני של בירוקרטיה וגניבת כסף כדי למנוע מאנשים להזמין מחו"ל מצד אחד, ולהכניס עוד כסף לארגון הכושל שנקרא דואר ישראל מצד שני.

כשלי זה קרה (כשעברתי את ה75 בדולר אחד) פשוט אמרתי להם להחזיר את החבילה, MP יזכו אותך על כל התשלום כולל המשלוח - תסביר להם שהדואר ניסו לגנוב אותך בסכום מופקע והם יחזירו כשתגיע אליהם החבילה חזרה.
הייתי ממליץ גם לך לשלוח את החבילה חזרה, בכל מקרה שמן דגים וויטמינים זה לא משהו שאתה רוצה להזמין מMP.

ממליץ להבא לחלק למספר חבילות כדי להמנע מזה.

תשמע בסופו של דבר אני חושב שזה לא נאיביות זה פשוט עניין של מזל
יש אנשים שקיבלו רק 35 עמילות מכס
יש כאלו שקיבלו גם מעמ בנוסף
ויש אותו שדפקו אותו עד הסוף
גם אני עכשיו הזמנתי מעל 75$, לקחתי בחשבון מעמ ועמילות מכס, וזה עדיין ישתלם לי
אבל עם מה שהוא מציג פה זה קצת יכאב.

הנאיביות מבחינתי היא לא לחשב את הworst case scenario, זתומרת אם אתה יודע שיש סיכוי שתקבל מסים וחיובים מגוחכים בדואר צריך לקחת את זה בחשבון ושעדיין יהיה כדאי יותר להזמין חבילה גדולה מאשר לפצל ל2 משלוחים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית