הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משכורת שלא שולמה על פי חוק

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך

Ger

משתמש פעיל
832
335
נק' מוניטין:
922
832
335
אהלן חברים.
לאחרונה גיליתי כי עבודה בשבתות ובחגים זו משכורת של 150%, בעוד שאני קיבלתי רק 100%.
במצטבר "הועלמו" לי קרוב ל800 שקל, האם יש פה קייס לתביעה? האם שווה להתעסק בזה?

אני בן 18, לפני צבא, מקבל מינימום. ה800 שקל האלה בהחלט לא כסף קטן בשבילי.
תודה מראש.
@Crossfiter

ניסית לדבר עם המעסיק לגבי הנושא ? נשמע תמים אבל זה עלול לעבוד, כנראה שהוא יעדיף לשלם לך פשוט מאשר להתעסק עם תביעה

• פותח/ת השרשור
ניסית לדבר עם המעסיק לגבי הנושא ? נשמע תמים אבל זה עלול לעבוד, כנראה שהוא יעדיף לשלם לך פשוט מאשר להתעסק עם תביעה
ניסיתי, נופנפתי עם כל מיני תירוצים. כשהתפטרתי והזכרתי את נושא התביעה פתאום המעסיקה מאוד מעוניינת שאגיע לפתור את זה, ופייר, כרגע האגו לא נותן לי לחזור לשם. השאלה מה עדיף, אולי בתביעה אקבל יותר כסף?

ניסיתי, נופנפתי עם כל מיני תירוצים. כשהתפטרתי והזכרתי את נושא התביעה פתאום המעסיקה מאוד מעוניינת שאגיע לפתור את זה, ופייר, כרגע האגו לא נותן לי לחזור לשם. השאלה מה עדיף, אולי בתביעה אקבל יותר כסף?
בכל מקרה עדיף לך לשמוע מה הצד השני אומר , לפני שאתה מתחיל בכיוון פעולה מסוים.

1. כן אתה יכול לגשת לבית דין לעינייני עבודה
2. כל בית משפט יעדיף שתגיעו להסדר מחוץ לבית המשפט, לכן: דבר עם המעסיק!

בתי משפט הם לא מקום שמחלק צ'ופרים, אם יראו שבזבזת את זמנו של בימ"ש כשהציעו לשלם לך מה שמגיע לך על פי חוק יכול מאוד להיות גם שהשופט "ילמד אותך לקח" על בזבוז הזמן.
תבקש מה שמגיע לך, ככל שהזמן עובר(לדוג' חצי שנה) צריכים לשלם לך גם לפי דיני הלנת שכר- אבל לרוב גם שם בתי משפט מאוד לא ממהרים לפסוק להלנת שכר, בטח לא בסכומים האלה ולא במקרה שלך.

מניסיון בבית משפט מול מעסיק, גם כשיש קייס מאוד חזק וחד צדדי השופט מפנה קודם כל למגשר ולהליך של פשרה עם תוקף של בית משפט, כל עוד הצד השני הגיוני הוא חייב לפעול לפי החוק, אין מישהו שיתעסק איתך סתם.

העצה שלי לא לבוא לבקש "בונוסים"- גם אם נראה לך שמגיעים לך פיצויי עוגמת נפש וכו, קח את מה שמגיע לך ותגיד תודה שאתה חי במדינה שיש בה חוק.
מעסיקים חרא יש בכל מקום בעולם ולך אין את הכסף, ידע או יכולת לעמוד בבית משפט מול עורך דין של מעסיק

• פותח/ת השרשור
בתי משפט הם לא מקום שמחלק צ'ופרים, אם יראו שבזבזת את זמנו של בימ"ש כשהציעו לשלם לך מה שמגיע לך על פי חוק יכול מאוד להיות גם שהשופט "ילמד אותך לקח" על בזבוז הזמן.
תבקש מה שמגיע לך, ככל שהזמן עובר(לדוג' חצי שנה) צריכים לשלם לך גם לפי דיני הלנת שכר- אבל לרוב גם שם בתי משפט מאוד לא ממהרים לפסוק להלנת שכר, בטח לא בסכומים האלה ולא במקרה שלך.

מניסיון בבית משפט מול מעסיק, גם כשיש קייס מאוד חזק וחד צדדי השופט מפנה קודם כל למגשר ולהליך של פשרה עם תוקף של בית משפט, כל עוד הצד השני הגיוני הוא חייב לפעול לפי החוק, אין מישהו שיתעסק איתך סתם.

העצה שלי לא לבוא לבקש "בונוסים"- גם אם נראה לך שמגיעים לך פיצויי עוגמת נפש וכו, קח את מה שמגיע לך ותגיד תודה שאתה חי במדינה שיש בה חוק.
מעסיקים חרא יש בכל מקום בעולם ולך אין את הכסף, ידע או יכולת לעמוד בבית משפט מול עורך דין של מעסיק
מובן לגמרי, תודה.

תן לי תמספר שלו אני מטפל בזה אני גובה במקצועי בעל תעודת הכשרה מווינגיט אשמח לעזור עבור 5% מסך העסקה
שלח לי הודעה בפרטי אם אתה מעוניין

ממליץ לך להכנס לפורום לדיני עבודה, שם יענו לך עורכי דין שעוסקים בדיני עבודה.
כשהיה לבת זוגתי בעיות עם מקום עבודתה זה מאוד עזר לי.

פורום דיני עבודה

אני יכול להגיד לך משהו ממקרה די דומה שעברתי, אם אתה לא עובד שנה לפחות במקום העבודה סמוך עליי שאין לך מה לחפש בבית דין לעבודה, וגם אם כן תזכה בסכום שרצית שהוא גם ככה מאד נמוך זה לא שווה את הטירטורים סביב זה.
לפעמים עדיף לאכול את ה"כאפה" ולהמשיך הלאה.

אהלן חברים.
לאחרונה גיליתי כי עבודה בשבתות ובחגים זו משכורת של 150%, בעוד שאני קיבלתי רק 100%.
במצטבר "הועלמו" לי קרוב ל800 שקל, האם יש פה קייס לתביעה? האם שווה להתעסק בזה?

אני בן 18, לפני צבא, מקבל מינימום. ה800 שקל האלה בהחלט לא כסף קטן בשבילי.
תודה מראש.
@Crossfiter

אתה יכול לתבוע או בביתדין לעבודה או בבית דין לתביעות קטנות. (אמנם השופט בבית דין בקטנות אולי יעביר את המשפט לעבודה)
בכל מקרה, כן 800 לילד בן 18 זה כסף, הבעיה שאף עורך דין לא יקח קייס של 800 פיצוי כי מה מזה תוכל לשלם לו שיהיה שווה את הטרחה?
לא קראתי את כל הפוסט כי אני עונה אבל אני קתת עסוק כרגע ולא רוצה לחכות עם התגובה,
ראיתי שכתבו לך לדבר עם המעביד, נסה במייל או בהודעות שיהיה לך הוכחות לתשובותיו.
אם ניסית לדובב אותו ולהגיע איתו להסכם וההסכם לא לטעמך או מנוגד לחוק, אני כן הייתי מציע לך לתבוע בתביעות קטנות דווקא (שם לדעתי לשופט תהיה עותר אמפתיה אליך במיוחד שלא תוכל להביא עורך דין אלא תעמוד אתה מול השופט)
אני רק אתן לך טיפ אחד לגביי הקייס, אל תמשוך אותו יותר מידיי, תשלח למעסיק הודעות ושיהיה לך תיעוד, אם לא עזר ישר תגיד תביעה בבית דין לתביעות קטנות (זה מאוד שכונתי שם) ותעמוד מול בית הדין ותסביר לו מה קרה.
אם תגיע אחרי זמן ממושך השופט יגיד שהכסף בכלל לא חשוב לך או משהו כזה דפוק ששופטים אומרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית