הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה בקצה של מוט אולימפי יש מיסב?

• פותח/ת השרשור Zetex
  • פורסם בתאריך

Zetex

משתמש מתחיל
29
2
נק' מוניטין:
-76
29
2
bushing%20bar.JPG

למה להשקיע בלשים מיסב יקר שיתן לקצה של המוט להסתובב? יש לזה יתרון כלשהו?

זה ההבדל בין מוט איכותי למוט זול.
היתרון בזה שכאשר אתה מתשמש במוט החלק של הפלטות לא מזיז את המוט עצמו.

כלומר בתרגיל הבנץ לדוגמא אם תיקח מוט זול שהחלק של הפלטות לא מסתובבים חלק בנפרד מהמוט שאתה מחזיק אז זה גורם לכך שהמומנט של הפלטות מועבר למוט. מה שגורם לך להפעיל כוח בלייצב את המוט בציר האופקי במקום בציר האנכי. כאשר הסיבוב שם יחסית חלק המוט הפלטות בזמן הסט מסתובבות אבל לא מפעילות כמעט כוח על המוט מה שמאפשר לך לרכז את הכוח נטו בתנועה של הבנץ ולא בלייצב אותו

שהפלטות יהיו יותר מקובעות למקום ופחות יזוזו לצדדים.

זה ההבדל בין מוט איכותי למוט זול
זה ההבדל בין מוט אולימפי למוט לא אולימפי.
כלומר בתרגיל הבנץ לדוגמא אם תיקח מוט זול
דוגמא יותר טובה היא הרמות אולימפיות. מספיק לנסות לבצע קלין עם מוט "רגיל" על מנת להבין את הצורך במוט אולימפי.

זה ההבדל בין מוט אולימפי למוט לא אולימפי.

דוגמא יותר טובה היא הרמות אולימפיות. מספיק לנסות לבצע קלין עם מוט "רגיל" על מנת להבין את הצורך במוט אולימפי.
עזוב מוט רגיל, תנסה לעשות קלין עם מוט סיני ממוצע שיש ברוב חדרי הכושר ועם מוט של אלייקו ותבין איזה הבדל.

בנץ עושים כולם ולכן זה דוגמא יותר טובה. בתקווה יותר חדרי כושר ישקיעו בקנייה של מוטות טובים

בנץ עושים כולם ולכן זה דוגמא יותר טובה. בתקווה יותר חדרי כושר ישקיעו בקנייה של מוטות טובים
הם מעדיפים לבזבז עשרות אלפי שקלים על הליכונים שדורשים תחזוקה שוטפת ותיקונים שעולים עוד אלפי שקלים על פני מוט שמחזיק עשרות שנים.

הם מעדיפים לבזבז עשרות אלפי שקלים על הליכונים שדורשים תחזוקה שוטפת ותיקונים שעולים עוד אלפי שקלים על פני מוט שמחזיק עשרות שנים.
עדיין אצל מרבית האוכלוסיה המדד העיקרי לאיכות חדר הכושר הוא כמות ההליכונים שיש בו.

עדיין אצל מרבית האוכלוסיה המדד העיקרי לאיכות חדר הכושר הוא כמות ההליכונים שיש בו.
לצערנו הרב.
באופן אישי חלק מהאנשים שהכי מעצבנים אותי בעבודה זה אנשי האירובי שנשארים עד השניה האחרונה בשביל לשרוף עוד קלוריה שלא תשנה כלום כי הם לא מקפידים על תזונה.

המיסבים האלה מונעים ממומנט פיתול להתקיים. בעת התנועה הפלטות עלולות להסתובב סביב הציר ולגרום לנזק.

עזוב מוט רגיל, תנסה לעשות קלין עם מוט סיני ממוצע שיש ברוב חדרי הכושר ועם מוט של אלייקו ותבין איזה הבדל.

אני כרגע עושה קלינים בגלובו ג׳ים עם מוט לא מסתובב וזה נוראי לי.

המידה הזה הוא כדי שלא תשבור את פרק כף היד בהרמות האולימפיות.

זה לא ההבדל היחיד בין מוט אולימפי ללא אולימפי
יש הבדל של חומרים, גמישות, עובי וכו׳...

אני ראיתי מוטות של אליקו שנשברו אחרי 20 שנה בערך, אבל במכבי בהדר יוסף יש 2 מוטות אליקו משנות ה80 אם אני לא טועה, וזה, ההבדל העיקרי לטעמי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית