הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Conditioning

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
היי חברים, אתמול נתקלתי בסרטון הזה .
קראתי גם כמה מאמרים שקשורים לנושא ולאירובי ואני עדיין לא ממש מבין כמה דברים.
1. מה זה בתכלס קונדישיאוניג?
2. האם זה יכול לעזור או יפגע כשהמטרה היא נטו כוח?
3. איך, מתי וכמה צריך לשלב את זה בשביל שזה יעזור ולא יפגע?
4. האם אירובי קשור לזה והאם כדאי לשלב ריצות כלשהן כשהמטרה היא נטו כוח?
קראתי בספר Scientific Principles of strength training שכל עבודה כזאת היא רר תזיק ומיותרת לחלוטין אך יש כאלה שאומרים שזה דווקא יעזור להתאוששות וגם מייעל את האימוני כוח.
@TheTzadik @Crossfiter @Mike @MikeRozner @kotzer .

כמו אירובי, רק יותר פרקטי, משהו כמו סיבולת שריר
זה יכול להיות כמעט כל דבר, כמו ספרינטים, דחיפות או משיכות למרחק, אימוני סטרונגמן, קומפלקסים או טבטה
הרעיון הוא פשוט לעבוד בפעילות חצי אירובית שמשלבת אלמנטים של כוח

בגדול זה יכול לעזור, במידה וזה משולב נכון בתוכנית מתאימה, יכול לעזור לך לשרוד נפחים גבוהים יותר אם כושר גופני הוא הגורם המגביל

זו כבר שאלה מורכבת ואי אפשר לענות עליה סתם ככה.
בתוכניות כמו SS למשל אין מקום לזה בגלל הדרישה הגבוהה להתאוששות בזמן קצר יחסית, אבל תוכנית כמו 5\3\1 בנויה מראש עם כמה ימי קונדישנינג כי הנפח והעצימות לא גבוהים במיוחד.
יש צורך להתאים קונדישנינג לתוכנית ולמתאמן לפי העדפה, יכולת התאוששות ודרישות של התוכנית

כמו שאמרתי קודם קונדישנינג משלב אלמנטים של אירובי.
ריצות יכולות להיות משולבות עם תוכנית במטרה של כוח, אני אישית חושב שאין צורך, אבל בהרבה מקרים זה לא מזיק, אתה צריך לשפוט בעצמך האם זה מוסיף או גורע מאימוני הכוח שלך

• פותח/ת השרשור
כמו אירובי, רק יותר פרקטי, משהו כמו סיבולת שריר
זה יכול להיות כמעט כל דבר, כמו ספרינטים, דחיפות או משיכות למרחק, אימוני סטרונגמן, קומפלקסים או טבטה
הרעיון הוא פשוט לעבוד בפעילות חצי אירובית שמשלבת אלמנטים של כוח

בגדול זה יכול לעזור, במידה וזה משולב נכון בתוכנית מתאימה, יכול לעזור לך לשרוד נפחים גבוהים יותר אם כושר גופני הוא הגורם המגביל

זו כבר שאלה מורכבת ואי אפשר לענות עליה סתם ככה.
בתוכניות כמו SS למשל אין מקום לזה בגלל הדרישה הגבוהה להתאוששות בזמן קצר יחסית, אבל תוכנית כמו 5\3\1 בנויה מראש עם כמה ימי קונדישנינג כי הנפח והעצימות לא גבוהים במיוחד.
יש צורך להתאים קונדישנינג לתוכנית ולמתאמן לפי העדפה, יכולת התאוששות ודרישות של התוכנית

כמו שאמרתי קודם קונדישנינג משלב אלמנטים של אירובי.
ריצות יכולות להיות משולבות עם תוכנית במטרה של כוח, אני אישית חושב שאין צורך, אבל בהרבה מקרים זה לא מזיק, אתה צריך לשפוט בעצמך האם זה מוסיף או גורע מאימוני הכוח שלך
טוב כרגע אני עושה SS וכנראה לתקופה הקרובה לא יהיה לי אפשרות להכניס את זה.
הקטע הוא שגם אין לי את הציוד לאימוני סטרונגמן (שדווקא נשמע מעניין לנסות) ונראה לי גם אין בארץ.
גם דחיפות ומשיכות וכל זה לא מתאפשרים.
רק טאבטה אולי אפשר יהיה להכניס ולראות איך זה משפיע על האימונים.
כמה פעמים בשבוע אפשר לשלב לדעתך?
שכחתי לתייג את @AQUANGEL .

אם אתה עושה SS אז לא הייתי משלב קונדישנינג במקומך

הקטע הוא שגם אין לי את הציוד לאימוני סטרונגמן (שדווקא נשמע מעניין לנסות) ונראה לי גם אין בארץ.
הכוונה לא הייתה להרמות מיוחדות כמו לוג פרס וכו' אלא יותר לסחיבות למרחקים או דברים דומים שמצריכים כושר גופני, ולא בהכרח כוח.
וציוד מיוחד אני יודע שיש לך בוולקן, אם מעניין אותך בהמשך לנסות סטרונגמן דבר איתם

בגדול יותר מפעמיים בשבוע לא חושב שצריך, אבל שוב, בהתאם לשאר התוכנית

אם כל מי שתייגת יענה אני דיי מיותר פה

היי חברים, אתמול נתקלתי בסרטון הזה .
קראתי גם כמה מאמרים שקשורים לנושא ולאירובי ואני עדיין לא ממש מבין כמה דברים.
קראתי בספר Scientific Principles of strength training שכל עבודה כזאת היא רר תזיק ומיותרת לחלוטין אך יש כאלה שאומרים שזה דווקא יעזור להתאוששות וגם מייעל את האימוני כוח.
@TheTzadik @Crossfiter @Mike @MikeRozner @kotzer .

1. שיפור מטבולי, סבולתית שרירי וסיבולת לב ריאה
2. אם המטרה היא נטו RM 1 גבוה יותר זה עשוי יותר להפריע מאשר לתרום. מאחר והראיה שלי רחבה לגבי תפקודים ספורטיביים כמובן שאני בעד לשלב עבודת קונדישנינג, היא לא חייבת להיות מנותקת מפאוורליפטינג, זה יכול להיות מתח ואז פארמר קארי לכמה סבבים לטובת שיפור סבולת אחיזה עם מקטעים קצרים של ריצה בין סבב לסבב כדי לשמור על דופק וסיבולת או אפילו סקווט ללא משקל לחזרות גבוהות.
3. זו כבר אומנות ולא פשוט להסביר את זה על רגל אחת, אם נסתכל נניח על קרוספיט - הכוח קורה בהתחלה והקונדישנינג משמש במקום חלק נכבד מהנפח כדי ליצר היפרטרופיה והתקדמות במשקלים.

יש ציוד בהרבה מועדוני קרוספיט וגם אין ממש צורך בהרבה ציוד. צמיד קצת קטלבלים, מזחלת ואפילו רק מוט יכולים לייצר אחלה אימון קונדישנינג. כל הקרוספיט מושתת על הרבה קונדישנינג לצד עבודת כוח העניין הוא שאנשים מתקשים להבין את זה.

אם המטרה שלך היא נטו כוח (סעיף2) אין לך מה להתעסק בזה.

אני ומייק מגדירים כוח אחרת מההגדרה של ׳פווארליפטינג׳ ככה שכנראה שלפי הגדרתנו זה יתרום ל׳כוח׳ , בטווח הארוך.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה שלך היא נטו כוח (סעיף2) אין לך מה להתעסק בזה.

אני ומייק מגדירים כוח אחרת מההגדרה של ׳פווארליפטינג׳ ככה שכנראה שלפי הגדרתנו זה יתרום ל׳כוח׳ , בטווח הארוך.
מסכים שכוח ופאוורליפטינג זה לא אותו דבר.
בפאוורליפטינג המטרה היא להרים כמה שיותר במסגרת החוקים. כשהמטרה שלך זה כוח אלה לא תעבור לסומו בשביל עוד 20 קילו בדדליפט.

בהתייחסות לפאוורליפטינג טהור, קונדישנינג ככל הנראה רק יזיק.
הכושר שאתה צריך בשביל להתחרות זה לבצע 9 סינגלים במסגרת זמן של 3-6 שעות.

איפה שהכושר בא לידי ביטוח זה רחוק מהתחרות, שעושים סטים של 8-12 חזרות, אבל הרעיון הוא להתחיל נמוך והכושר שתצטרך לאט לאט יגיע.

כמובן שיש אספקט של בריאות ורצון להיות פחות קבב שלא יכול לזוז, שם זה יבוא לידי ביטוי, אבל לא במטרה לשפר כוח בתחרות בסופו של דבר.

כמובן שיש אספקט של בריאות ורצון להיות פחות קבב שלא יכול לזוז, שם זה יבוא לידי ביטוי, אבל לא במטרה לשפר כוח בתחרות בסופו של דבר.
אני חושב שמרבית המתאמנים העוסקים בPL "עממי", צריכים להתאמן בגישה של וונדלר, שרואה בקונדישנינג (ואף בקונדישנינג עצים) חלק בלתי נפרד מתכנית האימונים. ספורטאי צריך לפתח יכולות של ספורטאי. לא צריך לבצע דאבל צוקהרה בפס אקרובטיקה, אבל כן צריך להיות מסוגל לבצע ספרינטים במעלה גבעה מבלי לשפוך לאגר. אף ספורטאי לא צריך להיות קבב שלא יכול לזוז, גם בתמורה לטוטאל גבוה.

זו הגדרה אינדיוידואלית, לי אישית אין שום רצון לרוץ בגבעות.
חשוב לי מנגד להיות מסוגל ללכת פרק זמן גבוה בלי להתנשף, לעלות במדרגות בלי להתנשף, לבצע מסלולי הליכה סבירים בלי לשפוך לאגר, גמישות סבירה (לדוגמא לקשור נעליים).

ככל שהעצימות של הקונדישנינג תהיה יותר גבוהה ככה זה יתנגש יותר עם היכולת שלך להתאושש מאימוני כוח.

חשוב לי מנגד להיות מסוגל ללכת פרק זמן גבוה בלי להתנשף, לעלות במדרגות בלי להתנשף, לבצע מסלולי הליכה סבירים בלי לשפוך לאגר, גמישות סבירה (לדוגמא לקשור נעליים).

ככל שהעצימות של הקונדישנינג תהיה יותר גבוהה ככה זה יתנגש יותר עם היכולת שלך להתאושש מאימוני כוח.
כן ומצד שני גם נפח עצום עלול לדפוק הכל.
אני עכשיו לקראת פיק כוח ראשון של תוכנית, הורדתי את הקונדישנינג למינימום והחל מיום ראשון לאפס עד שבת כדי שלא תהיה התנגשות...

• פותח/ת השרשור

ומה אתה משלב וכמה בלי לפגוע באימוני הליפטינג?

אני לא דוגמא, לרוב מתעצל ולא נהנה. בדר״כ הליכות יהיו הכי מתאימות. במקרה יצא שעברתי דירה ואני הולך פעמיים ביום 10 דק לעבודה, שבאופן מפתיע זה היה שינוי גדול עבורי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית