הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בואו נדבר על כסף

trafice

משתמש מתחיל
20
1
נק' מוניטין:
1
20
1
שלום לכל חברי הפורום,
רציתי לדעת איך אתם משקיעים את הכסף שלכם ולמה דווקא באופן הזה? ואם אתם לא משקיעים אז למה.

חשוב! אין לראות בשום דבר שנאמר בפוסט כהמלצה להשקיע. מטרת הפוסט היא החלפה של רעיונות והעשרת הידע שלנו.

אני אתחיל, לפי האופי שלי בחרתי להשקיע את הכסף שלי במספר קרנות אמריקאיות שנותנות דיבידנד בכל חודש. למרות שכל חודש אני גם משלם מס בארצות הברית ההשקעה הזו מתאימה לי.

חלק מהתיק שלי מושקע בקרנות מחקות (יש על זה פירוט בבלוג של הסולידית, ממליץ לקרוא). חלק אחר מושקע בקרנות מנוהלות (אמא שלי יועצת השקעות ובתכלס אני בערך קונה מה שהיא קונה).
אגב יש אצל הסולידית כתבה למה קרנות דיבידנד לא עדיפות לדעתה על קרנות שלא נחשבות כאלה שמחלקות דיבידנד שמן (בין התר בגלל כפל המס הזה שאתה מתאר).

קופת גמל להשקעה - בילין לפידות ואלטשולר - דרך בסט אינווסט של הכשרה חברה לביטוח
בחצי שנה עשיתי תשואה של מעל 10% ע"י הפקדה חודשית כהוראת קבע.

פנסיה, השתלמות באינטרגמל, וקופ"ג להשקעה ב-IBI

קופת גמל להשקעה - בילין לפידות ואלטשולר - דרך בסט אינווסט של הכשרה חברה לביטוח
בחצי שנה עשיתי תשואה של מעל 10% ע"י הפקדה חודשית כהוראת קבע.
יש איזה עניין שניתן להפקיד לא יותר מ-70000 בשנה לקופת גמל, זה פר קופה ? כלומר אם יש לך גם בילין וגם אלטשולר אתה יכול להפקיד 140 אלף בשנה ?

יש איזה עניין שניתן להפקיד לא יותר מ-70000 בשנה לקופת גמל, זה פר קופה ? כלומר אם יש לך גם בילין וגם אלטשולר אתה יכול להפקיד 140 אלף בשנה ?

אין הגבלה, ואתה יכול לעשות הפקדה חודשים אחת שתחולק לילין ולאלטשולר ע"פ בחירתך באחוזים, אני למשל עשיתי 70 אלשטולר ו30 ילין במסלול מנייתי. אתה גם יכול לעשות הפקדה חד פעמית של סכום גבוה ומשם להמשיך בהפקדה חודשית קבועה.
כל הקטע בקופת גמל זה חסכון לטווח ארוך... הקופות האלה עשו ב 5 שנים האחרונות תשואות של כ 70% !!! שזה מטורף.

הייתי לפני כמה חודשים בקורס דירקטורים והיה לנו מרצה תותח שהתעשר מכל הקטע של השקעות (נדל"ן, קופות גמל וכו', עם דגש ללא מניות בבורסה)
והדבר הראשון שהוא אמר לנו - כסף לא משאירים בבנק ולא חוסכים בבנק!

אין הגבלה, ואתה יכול לעשות הפקדה חודשים אחת שתחולק לילין ולאלטשולר ע"פ בחירתך באחוזים, אני למשל עשיתי 70 אלשטולר ו30 ילין במסלול מנייתי. אתה גם יכול לעשות הפקדה חד פעמית של סכום גבוה ומשם להמשיך בהפקדה חודשית קבועה.
כל הקטע בקופת גמל זה חסכון לטווח ארוך... הקופות האלה עשו ב 5 שנים האחרונות תשואות של כ 70% !!! שזה מטורף.

הייתי לפני כמה חודשים בקורס דירקטורים והיה לנו מרצה תותח שהתעשר מכל הקטע של השקעות (נדל"ן, קופות גמל וכו', עם דגש ללא מניות בבורסה)
והדבר הראשון שהוא אמר לנו - כסף לא משאירים בבנק ולא חוסכים בבנק!

סתם עניין של שמות שונים(יש הרבה שמות בתחום הזה וזה אכן מבלבל), אבל שים לב:
חיסכון פלוס – קופת גמל להשקעה - אלטשולר שחם
Ga7duGJ.png

כשמדברים על ״קופות גמל״ על זה מדובר
אני מכיר את המסלול של בסט אינווסט אני גם נמצא שם, כרגע שמתי הכל באלטשולר במסלול כללי, בכל מקרה סתם אם חוזרים לשמות, זה לא תחת הקטגוריה של ״קופת גמל״(לא משנה אם זה המסלול הכללי או המנייתי, שניהם נופלים תחת אותה קטגוריה)
יש לה תנאים מעט שונים מפוליסות חיסכון כדוגמת בסט אינווסט של הכשרה, כשלדעתי היתרון המשמעותי שלה הוא הפטור ממס אם מושכים את הכסף רק לאחר גיל 60

נערך לאחרונה:
יש הבדל בין קופת גמל לחיסכון ולבין גופת גמל להשקעה - שזה חדש יחסית בשוק
מה שיש לך כרגע זה קופת גמל לחיסכון ומה שאתה העתקה זה קופת גמל להשקעה.

תעשה על זה חיפוש קטן בגוגל.

יש הבדל בין קופת גמל לחיסכון ולבין גופת גמל להשקעה - שזה חדש יחסית בשוק
מה שיש לך כרגע זה קופת גמל לחיסכון ומה שאתה העתקה זה קופת גמל להשקעה.

תעשה על זה חיפוש קטן בגוגל.
ומה שאתה רשמת שיש לך זה קופת גמל להשקעה שבפועל זה גם לחיסכון, משם הבלבול 😃

במידה ויש לי קרן השתלמות ממקום העבודה, האם קיימת אפשרות להפקיד שם גם כספים ששוכבים אצלי בעו"ש (כהפקדה חד פעמית נניח), ולהנות מהאפשרות למשוך את הכספים מתי שארצה ללא כל מס?

במידה ויש לי קרן השתלמות ממקום העבודה, האם קיימת אפשרות להפקיד שם גם כספים ששוכבים אצלי בעו"ש (כהפקדה חד פעמית נניח), ולהנות מהאפשרות למשוך את הכספים מתי שארצה ללא כל מס?

ביררתי את זה פעם וזכור לי שאין אפשרות.
תבדוק אם גם ככה אתה לא מגיע לתקרה (היא די נמוכה בקרנה"ש)

פסגות בית השקעות הוציאו מוצר חדש בשם "פסגות pro", שהוא למעשה נותן אפשרות לנהל תיק השקעות בסכום מינימלי של 50000₪. יש הבדל בין מוצר זה לבין קופות הגמל להשקעה שהוזכרו למעלה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית