הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון נוזלי/אבקת חלבון

סימבה

משתמש מתחיל
191
28
נק' מוניטין:
25
191
28
ערב טוב:-)
כמה זמן צריך לחכות אחרי/לפני ארוחה עם הרבה חלבון בשביל לשתות אבקת חלבון?
קראתי פה שחלבון נוזלי נספג פחות טוב אם הוא בא בכממויות גדולות של חלבון מוצק/נוזל.
תודה:-)

לא צריך לחכות בכלל.
אני מכיר רק מחקרים שאומרים שאין הגבלת כמות ספיגה של חלבון בארוחה והחשיבות היא לגבי חלבון במשך היום ולא ספציפית בשעות מסוימת(אחרי אימון/ארוחה).
אתה יכול לשתות את האבקה מתי שנוח לך(כמובן עדיף שלא לפני או בזמן אימון)

• פותח/ת השרשור
לא צריך לחכות בכלל.
אני מכיר רק מחקרים שאומרים שאין הגבלת כמות ספיגה של חלבון בארוחה והחשיבות היא לגבי חלבון במשך היום ולא ספציפית בשעות מסוימת(אחרי אימון/ארוחה).
אתה יכול לשתות את האבקה מתי שנוח לך(כמובן עדיף שלא לפני או בזמן אימון)

תודה
הבנתי שזה נכון בחלבון מוצק, אבל באבקת חלבון מי גבינה זה שונה...
@ברק ?

אני גם זוכר שקראתי מאמר כזה כאן לגבי חלבון נוזלי.
בעצם זה אומר שאם אני אשתה 2 סקופים של חלבון ביחד אחרי אימון, לא כל החלבון "יספג" ?

תודה
הבנתי שזה נכון בחלבון מוצק, אבל באבקת חלבון מי גבינה זה שונה...
@ברק ?
אני גם זוכר שקראתי מאמר כזה כאן לגבי חלבון נוזלי.
בעצם זה אומר שאם אני אשתה 2 סקופים של חלבון ביחד אחרי אימון, לא כל החלבון "יספג" ?

אני חושב שאתם מבלבלים יעילות ספיגה לפי מקור החלבון, יש הבדל ספיגה אם המקור הוא מן החי או מן הצומח והוא של כ15%, חלבון מי גבינה הוא נספג טוב כמו חלבון מוצק(תלוי בסוג חלבון זה ישנה את מהירות הספיגה שלו)

אני חושב שאתם מבלבלים יעילות ספיגה לפי מקור החלבון, יש הבדל ספיגה אם המקור הוא מן החי או מן הצומח והוא של כ15%, חלבון מי גבינה הוא נספג טוב כמו חלבון מוצק(תלוי בסוג חלבון זה ישנה את מהירות הספיגה שלו)
לא, אנחנו לא.

תזונה ותוספים - תמורה פוחתת מצריכה של כמויות גדולות של חלבון נוזלי בבת אחת.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שכתוב שם, עדיף לחכות בין סקופ לסקופ 3 שעות בלי להחשיב ארוחות רגילות עם חלבון מוצק, או שגם אחרי (ולפני?) ארוחה רגילה (מוצק) צריך לחכות 3 שעות ואז סקופ?

ברגע שאתה שותה חלבון ביחד עם ארוחה אז כל העיכול של האבקת חלבון מתעכב בגלל שהוא צריך להתעכל עם המסה, מה שמאפשר לו יותר זמן להיספג, ככה שאין לך מה לדאוג

ולגבי 2 סקופים של אבקת חלבון במכה (עם עוד 100 גרם סוכר ענבים\מלטו\קמח תפוחי אדמה)? יש טעם לקחת 2 סקופים?

Back
למעלה תחתית