הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדעי המחשב בבינתחומי/אקדמית/בר אילן

Kofiko-PL

משתמש מתחיל
198
9
נק' מוניטין:
21
198
9
איפה הכי כדאי ללמוד את התואר מדעי המחשב?
**רוצה להקדים ולומר שלא לקחת בחשבון את שכר הלימוד בבינתחומי**
כרגע על ממוצע בגרויות של 100.71 עם מתמטיקה 5 יח' בציון של 69.(הציון בגלל חוסר השקעה בתיכון)
או לשפר בגרות במתמטיקה ולנסות להוציא מעל 700 בפסיכו ולהתקבל לבר אילן, או ל"התפשר" על האקדמית/בינתחומי שאליהם אני כנראה לא אטצרך לשפר בגרויות אלא רק לעשות פסיכומטרי.
האם התואר נחשק יותר באחד המקומות האלה?
או שבכלל לשפר את כל הבגרויות ולנסות לאונ' ת"א/עברית (גר במרכז טכניון ובן גוריון לא באים בחשבון)

יש פסיכומטרי באפריל, למה לא לנסות לשפר ? ולמה נסגרת דווקא על בר אילן ?

בטוח ששווה לך לגשת שוב למתמטיקה ואז לראות מה האופציות שלך.
כמה הפסיכומטרי שלך?

הייתי מנסה ללכת לאוניברסיטה בכל מחיר, תל-אביב או העברית בגלל המגורים שלך

פיזיקה 5 בציון טוב יכול להעניק לך יותר מאשר שתשפר את המתמטיקה לדעתי, לא בטוח אבל כדאי לבדוק.

הייתי משפר את הכל, ואחר כך בוחר איזו אוניברסיטה שאני רוצה מבלי להתפשר מכוח הנסיבות, כבר יש לך ממוצע שלא דורש השקעה כלכך מרובה בשביל לשפר אותו למצב מספיק טוב לכל אוניבריסטה (בשילוב עם פסיכומטרי טוב וגם לא מעל 700, אם תשפר את הממוצע מספיק גם 670 יספיק לכל מה שתרצה כנראה)

• פותח/ת השרשור
יש פסיכומטרי באפריל, למה לא לנסות לשפר ? ולמה נסגרת דווקא על בר אילן ?
כי היא במרכז ויותר קל להתקבל אליה מאשר לתל אביב
בטוח ששווה לך לגשת שוב למתמטיקה ואז לראות מה האופציות שלך.
כמה הפסיכומטרי שלך?
עשיתי קורס פסיכומטרי בין י"א לי"ב ובלי להשקיע בכלל הוצאתי 609, כרגע חייל משוחרר שאוקטובר 18 לא רלוונטי להתחיל ללמוד כי אני עוד רוצה לטייל וכל הסיפור, התכנון הוא על אוקטובר 19.
עכשיו לגשת למועד קיץ במתמטיקה ואז לגשת למועדי ספטמבר/דצמבר בפסיכו
פיזיקה 5 בציון טוב יכול להעניק לך יותר מאשר שתשפר את המתמטיקה לדעתי, לא בטוח אבל כדאי לבדוק.

הייתי משפר את הכל, ואחר כך בוחר איזו אוניברסיטה שאני רוצה מבלי להתפשר מכוח הנסיבות, כבר יש לך ממוצע שלא דורש השקעה כלכך מרובה בשביל לשפר אותו למצב מספיק טוב לכל אוניבריסטה (בשילוב עם פסיכומטרי טוב וגם לא מעל 700, אם תשפר את הממוצע מספיק גם 670 יספיק לכל מה שתרצה כנראה)
יש לי כבר פיזיקה 5 יח' ציון 85

אם אתה מתכוון ללמוד רק עוד שנה, אולי מומלץ לנסות לשפר בגרויות ופסיכומטרי. ולנסות להתקבל לטכניון/בן גוריון/עברית/תל אביב.

ממוצע בגרויות שלך קצת נמוך , תצטרך להוציא ציון גבוה בספיכו כדי להתקבל לאוניברסיטה במדמ"ח, בלי קשר יוצאי תואר מדמ"ח בניגוד להרבה תארים משיגים עבודה די בקלות לאחר התואר ההבדל הוא בשכר הראשוני שתקבל בין מכללה לאוניברסיטה

מבחינת חומר, כולם לומדים אותו הדבר. אם כסף זה לא בעיה לך לבינתחומי בגלל הקשרים שתיצור שם.

בתור אחד שמתחיל באוקטובר, ממליץ לך "להתאבד" על אוניברסיטה - ת"א, טכניון, העברית.
זה אחרי תחקור מעמיק של עשרות סטודנטים ועוד כמה חבר'ה של תואר שני, אנשים מעולם ההיטייק ואפילו שיחה עם סגן הדיקן של הפקולטה בטכניון.

הבינתחומי גם מעולה, גם המכללה למנהל הבנתי שאחלה, אבל זה עולם אחר לגמרי.
בגלל שזה מדמח- תמצא עבודה.
השאלה היא באלו משרות סטודנט תשתלב תו"כ התואר, ופה לאוניברסטאות יש את הייתרון המשמעותי.
"שוק עבודה" בטכניון למשל ממחיש את זה הייטב - הביקוש אדיר לסטודנטים של מדמח.

לדעתי גם האופציה הכי טובה שלך זה לשפר מתמטיקה ועוד דברים שאתה יכול להשיג נקודות בקלות לעשות פסיכומטרי ורק אז לחשוב לאן אתה רוצה ללכת(אני מתכנן ללמוד באונברסיטת תא בגלל הרמה והנוחות הגעה), מה שכן אונברסיטה הרבה יותר טובה ממכלה בתחום הזה.

לומד מדמ"ח בבינתחומי, למרות שיש לי נתונים בקלות לכל אוניברסיטה. לא מתחרט לרגע.

הטופ זה הטכניון , תל אביב , העברית ובן גוריון - לא למדת ב 4 האלה - אתה בעמדת נחיתות יחסית לבוגר חסר ניסיון
ממוצע הבגרויות שלך נמוך ,לתל אביב לא תתקבל אלא אם תוציא ציון חריג בפסיכומטרי (740 וצפונה)
(יותר ממוזמנים לשחק עם המחשבון של תל אביב ולראות כמה קשה זה להתקבל השנה שצריך 695 ציון התאמה אז שנה הבאה בכלל שכנראה זה יעלה ל 698 בערך)
לעברית יותר ריאלי להתקבל למרות שזה עדיין דורש ממך לעבור עיר אבל מה לעשות
לומד מדמ"ח בבינתחומי, למרות שיש לי נתונים בקלות לכל אוניברסיטה. לא מתחרט לרגע.
כרגע אתה לא מתחרט , כשתסיים את התואר כנראה שכן ;)

הייתי מכוון לפסיכו - כאחד שעשה כמה, הרבה יותר קל מבחינת למידה והשקעה ופריסת מבחנים לאורך השנה לנסות ולגשת לכמה מבחנים כדי להגיע לציון שאתה רוצה לעומת ההשקעה בלעשות עוד בגרות ללמוד את כל החומר מחדש ובמקסימום לעשות 2 מועדים..

פסיכו בסוף הכל חוזר על עצמו וזה רק עניין של לתפוס את השטאנץ..

לגבי מקום לימודים
מכיר מישהו שמסיים בתל אביב ומרוצה ממש אבל הדרישות שם גבוהות בקטע הזוי (הוא קיבל 700+ בפסיכו עם 5 מתמטיקה)
ומכיר מישהו שלומד בבש שנה א' וגם מאוד מרוצה..
לגבי האקדמית אני יכול להגיד לך ששמעתי המלצות ממש טובות על המקום ושהמרצים ברמה גבוה ולמעשה זה אותם מרצים של האונבריסטה בת"א שפשוט מגיעים לשיעורים גם שם.. ההבדל הוא לרוב באלו שלומדים סביבך (מה שפחות הייתי ממליץ על בר אילן כמקום מאוד שמרני בעקרונות שלנו..)

בהצלחה !😃

הייתי מכוון לפסיכו - כאחד שעשה כמה, הרבה יותר קל מבחינת למידה והשקעה ופריסת מבחנים לאורך השנה לנסות ולגשת לכמה מבחנים כדי להגיע לציון שאתה רוצה לעומת ההשקעה בלעשות עוד בגרות ללמוד את כל החומר מחדש ובמקסימום לעשות 2 מועדים..

פסיכו בסוף הכל חוזר על עצמו וזה רק עניין של לתפוס את השטאנץ..

לגבי מקום לימודים
מכיר מישהו שמסיים בתל אביב ומרוצה ממש אבל הדרישות שם גבוהות בקטע הזוי (הוא קיבל 700+ בפסיכו עם 5 מתמטיקה)
ומכיר מישהו שלומד בבש שנה א' וגם מאוד מרוצה..
לגבי האקדמית אני יכול להגיד לך ששמעתי המלצות ממש טובות על המקום ושהמרצים ברמה גבוה ולמעשה זה אותם מרצים של האונבריסטה בת"א שפשוט מגיעים לשיעורים גם שם.. ההבדל הוא לרוב באלו שלומדים סביבך (מה שפחות הייתי ממליץ על בר אילן כמקום מאוד שמרני בעקרונות שלנו..)

בהצלחה !😃
בתור אחד שעכשיו ניגש לשלישי שלו - זה מבחן נורא ולא צפוי (קיבלתי 50-60 נקודות פחות מבסימולציות גם במועד הראשון וגם בשני)

אשפוך קצת רפש על תל אביב - פקולטה מזעזעת שעושה הכל כדי שכמה שיותר אנשים ינשרו בשנה הראשונה (ומצליחה מצוין - כ 40 אחוז נשירה לערך ויותר מחצי שעוברים למסלול של מדמח דו חוגי כדי לברוח מקורסים מתמטיים ) זה מה ששמעתי תקנו אותי אם אני טועה מי שלומד שם
גם בבן גוריון שמעתי שהפקולטה מזעזעת עם אחוז נכשלים מטורף
הטכניון והעברית נשמעות הכי אנושיות אם כי הרמה שם גבוהה בטירוף כמובן לא סתם הם בטופ

אשפוך קצת רפש על תל אביב - פקולטה מזעזעת שעושה הכל כדי שכמה שיותר אנשים ינשרו בשנה הראשונה (ומצליחה מצוין - כ 40 אחוז נשירה לערך ויותר מחצי שעוברים למסלול של מדמח דו חוגי כדי לברוח מקורסים מתמטיים ) זה מה ששמעתי תקנו אותי אם אני טועה מי שלומד שם
גם בבן גוריון שמעתי שהפקולטה מזעזעת עם אחוז נכשלים מטורף
הטכניון והעברית נשמעות הכי אנושיות אם כי הרמה שם גבוהה בטירוף כמובן לא סתם הם בטופ
כל מי שפוגש בסמסטר הראשון ללימודים קורסים מתמטיים של 6 נק"ז ועוד קורסי מבואות במחשבים במוסד אקדמאי איכותי יקבל "כאפה"(זה גם נכון מאוד לקורסי פיזיקה).
אנשים מגיעים שנתיים אחרי צבא עם זכרון דחוק של כמה נושאים מ5 יח"ל ולא מוכנים לקורסים שרובם ככולם דורשים הוכחות פורמליות, כולל כתיב מתמטי, ניסוח מדויק וחשיבה שונה בתכלית מהתיכון.
קורסי מתמטיקה של שנה א נותנים בעיקר צורת חשיבה שונה ופיתוח של גישה של "לא לקחת שום דבר כנתון אלא אם הוא הוכח", בניגוד לגישות מבי"ס כגון לשנן ערימות של משפטים ונושאים או לדעת להשתמש בנוסחאות ולהציב מספרים.

כדי להוסיף על הקושי במעבר אני יודע על המון אנשים שפשוט לא מקדישים מספיק זמן(לא מבינים לאן הם הגיעו), יושבים בכיתה, לא מבינים כלום ומרשים לעצמם לעבוד 3-4 פעמים בשבוע, לצאת כל סופש עד לפני תקופת מבחנים ומיני ירקות.

להוציא ציון 90 בחדוא 1א או ליניארית 1 זה קשה גם אם משקיעים לקורס 4-6 שעות כל שבוע בבית, לא פלא שאנשים שמשקיעים שעתיים בשבוע שחצי מהם הוא להעתיק שיעורי בית יתרסקו.

קיים רצון לסנן בשנה א' אבל לא הייתי ממהר לקבוע חד משמעית שהאשמה העיקרית היא מוסדות הלימוד, כי בכל זאת מי שיוצא עם תואר בציון סביר ממוסד ש"מחשל" נחטף ובכל שנה יש מאות אנשים שיוצאים עם תעודות...
סיבת הסינון(חוץ מהרצון לשמור על רמה מוסדית ולא כמו כיתה ב' לקבל ממוצע שכבתי של 96) היא בחלקה כדי שהסטודנט יוכל להתמודד בשנים ב-ג עם קורסים שדורשים צורת חשיבה מתאימה.

אני מסכים שאונ' ת"א מקשה לרוב יתר על המידה, מפה ולהמליץ באופן גורף לא ללמוד שם- לדעתי טעות.

נערך לאחרונה:
@m0stMuscular תבין שמה שאתה מכנה "רפש" זה בפועל היתרון של בוגרי האוניברסיטה.
אף אחד לא מצפה מבוגר תואר באמת לדעת משהו אלא מגייסים מישהו שיכול להתמודד לבד עם משימות קשות.

לגבי בחירת מקום הלימודים.
עבור מקום מגורים נתון יש ציפיה שכל אחד ילמד במקום הכי "קשה" שהוא יכול להתקבל אליו. כלומר מישהו מאזור חיפה שיכול להתקבל לטכניון לא ילמד באוניברסיטת חיפה.
כך שמי שעושה בחירה שונה מהמקובל צפוי להתקל בשאלות בתהליך הגיוס.

תבין שמה שאתה מכנה "רפש" זה בפועל היתרון של בוגרי האוניברסיטה.
לא יודע על איזה יתרון אתה מדבר , אין שום הבדל בין תל אביב לעברית והטכניון והיחס שם הרבה יותר מידתי ואנושי ,
העפה מהלימודים זה נזק רציני ביותר ובערך 40 אחוז ממי שמתחיל את לימודיו במחלקה הולכים להתמודד עם הנזק הזה וזה אחוז לא קטן בכלל בהתחשב בתנאי קבלה בניגוד לבן גוריון למשל

אך עם כל זאת אני עדיין רוצה ללמוד שם בגלל הקרבה לבית שלי

לא יודע על איזה יתרון אתה מדבר , אין שום הבדל בין תל אביב לעברית והטכניון והיחס שם הרבה יותר מידתי ואנושי ,
העפה מהלימודים זה נזק רציני ביותר ובערך 40 אחוז ממי שמתחיל את לימודיו במחלקה הולכים להתמודד עם הנזק הזה וזה אחוז לא קטן בכלל בהתחשב בתנאי קבלה בניגוד לבן גוריון למשל

אך עם כל זאת אני עדיין רוצה ללמוד שם בגלל הקרבה לבית שלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית