הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדעי המחשב בבינתחומי/אקדמית/בר אילן

העפה מהלימודים זה נזק רציני ביותר ובערך 40 אחוז ממי שמתחיל את לימודיו במחלקה הולכים להתמודד עם הנזק הזה
לא יודע מאיםה הנתון אבל זה פשוט לא נכון, כאחד שבשנה הראשונה ראה אנשים שנכשלו ב4(!) קורסים בסמסטר הראשון במסלול מדמח-חשמל לא מעיפים אנשים כזה מהר, יש ועדת הוראה ופגישה עם מנחה וכו'...

לרוב אנשים נושרים מבחירה

לא יודע מאיםה הנתון אבל זה פשוט לא נכון, כאחד שבשנה הראשונה ראה אנשים שנכשלו ב4(!) קורסים בסמסטר הראשון במסלול מדמח-חשמל לא מעיפים אנשים כזה מהר, יש ועדת הוראה ופגישה עם מנחה וכו'...

לרוב אנשים נושרים מבחירה
או עוברים למקום "נוח" יותר

לרוב אנשים נושרים מבחירה
הנתון מהקבוצה של ועד מדמ"ח תל אביב בפייסבוק, הם אפילו לא מסתירים את זה

עריכה : ועד מדמ"ח אוניברסיטת ת"א מצאתי
בטקס חלוקת תארים הקרוב יקבלו תואר 178 סטודנטים בטקס של ביה"ס למדעי המחשב ועוד 39 נוספים בטקס אחר. זאת מתוך כ-350 סטודנטים שהחלו את התואר באותו מחזור (כ-38% נשירה)

נערך לאחרונה:
הנתון מהקבוצה של ועד מדמ"ח תל אביב בפייסבוק, הם אפילו לא מסתירים את זה

עריכה : ועד מדמ"ח אוניברסיטת ת"א מצאתי
בטקס חלוקת תארים הקרוב יקבלו תואר 178 סטודנטים בטקס של ביה"ס למדעי המחשב ועוד 39 נוספים בטקס אחר. זאת מתוך כ-350 סטודנטים שהחלו את התואר באותו מחזור (כ-38% נשירה)

רשמת שמסננים ומעיפים 40% מהאנשים, יש הבדל תהומי בין זה לבין שיעורי נושרים, מניסיוני באקדמיה מעיפים חלק שולי ביותר מהנושרים.

בכל החוגים הריאליים יש שיעורים גבוהים של נשירה, אם תלך לחוגים כמו מתמטיקה או פיזיקה היית מוצא ששיעורי הפורשים הוא בערך 60-65%.

חלק מהנשירה טבעי- אנשים חושבים שמשהו טוב ונוצץ וברגע שהם שם מבינים שזה לא הכיוון הנכון בשבילם, יש אנשים שלא מצליחים לעמוד במעמסה הכלכלית ועוד ועוד

תנסה להגיעה לאונ' תל אביב. בכללי זה יפתח לך יותר דלתות ממכללה.

רשמת שמסננים ומעיפים 40% מהאנשים, יש הבדל תהומי בין זה לבין שיעורי נושרים, מניסיוני באקדמיה מעיפים חלק שולי ביותר מהנושרים.

בכל החוגים הריאליים יש שיעורים גבוהים של נשירה, אם תלך לחוגים כמו מתמטיקה או פיזיקה היית מוצא ששיעורי הפורשים הוא בערך 60-65%.

חלק מהנשירה טבעי- אנשים חושבים שמשהו טוב ונוצץ וברגע שהם שם מבינים שזה לא הכיוון הנכון בשבילם, יש אנשים שלא מצליחים לעמוד במעמסה הכלכלית ועוד ועוד
מחזק. כמעט כל מי שעוזב את הלימודים פה זה מבחירה. ולרוב בחירה של שינוי מסלול. אבל אלה שמעיפים זה אחוז מאוד קטן אולי 5 וזה כאלה שהם ממש אאוט משהו כמו להיכשל 2 סמסטרים ברציפות בהכל.
מי שהגיע בדר"כ יש לו מוח זה לא מכללה שמתקבלים בקלות וכדי להגיע למצב של "העפה" צריך להיות ממש ממש אאוט או כמו לרוב חוסר חשק להתמיד בכיוון.

רק ששם התנאי קבלה נמוכים בהרבה ,
אני מדבר פה על חוג , שבשביל להתקבל אליו עם ממוצע בגרות של 105 למשל אתה צריך פסיכומטרי 760 (נכון לשנה"ל הנוכחית) (מה שמשאיר בערך 0 סיכויים בערך לפותח האשכול להתקבל לשם כי התנאי קבלה עולים כל שנה)

נערך לאחרונה:
רק ששם התנאי קבלה נמוכים בהרבה ,
אני מדבר פה על חוג , שבשביל להתקבל אליו עם ממוצע בגרות של 105 למשל אתה צריך פסיכומטרי 760 (נכון לשנה"ל הנוכחית) (מה שמשאיר בערך 0 סיכויים בערך לפותח האשכול להתקבל לשם כי התנאי קבלה עולים כל שנה)
ברור שלפני שעשית פסיכו ושיפרת בגרויות תנאי הקבלה זה הפקטור הכי חשוב, לאחר שעשית ושיפרת הפקטור הזה כבר לא כזה משנה כי זה או שהציון התאמה שלך מתאים לקבלה או שלא, אין לך פה העדפה אישית ורק אז לשקול אופציות אחרות זה רעיון טוב.
תנאי הקבלה גם עולים בגלל הביקוש, יכול להיות שעוד שנתיים הביקוש יהיה נמוך יותר ותנאי הקבלה ירדו למטה(כנראה לא יקרה עוד שנתיים אבל תאורטית), באותה רמה גם תנאי הקבלה יכולים לעלות לכל שאר הפקולטות ואז בעצם "נדפקת" בלי קשר להעדפה שלך.

בתור אחד שמתחיל באוקטובר, ממליץ לך "להתאבד" על אוניברסיטה - ת"א, טכניון, העברית.
זה אחרי תחקור מעמיק של עשרות סטודנטים ועוד כמה חבר'ה של תואר שני, אנשים מעולם ההיטייק ואפילו שיחה עם סגן הדיקן של הפקולטה בטכניון.

הבינתחומי גם מעולה, גם המכללה למנהל הבנתי שאחלה, אבל זה עולם אחר לגמרי.
בגלל שזה מדמח- תמצא עבודה.
השאלה היא באלו משרות סטודנט תשתלב תו"כ התואר, ופה לאוניברסטאות יש את הייתרון המשמעותי.
"שוק עבודה" בטכניון למשל ממחיש את זה הייטב - הביקוש אדיר לסטודנטים של מדמח.
מה עם בן גוריון?

איפה הכי כדאי ללמוד את התואר מדעי המחשב?
**רוצה להקדים ולומר שלא לקחת בחשבון את שכר הלימוד בבינתחומי**
כרגע על ממוצע בגרויות של 100.71 עם מתמטיקה 5 יח' בציון של 69.(הציון בגלל חוסר השקעה בתיכון)
או לשפר בגרות במתמטיקה ולנסות להוציא מעל 700 בפסיכו ולהתקבל לבר אילן, או ל"התפשר" על האקדמית/בינתחומי שאליהם אני כנראה לא אטצרך לשפר בגרויות אלא רק לעשות פסיכומטרי.
האם התואר נחשק יותר באחד המקומות האלה?
או שבכלל לשפר את כל הבגרויות ולנסות לאונ' ת"א/עברית (גר במרכז טכניון ובן גוריון לא באים בחשבון)
הצלחת להצחיק אותי שכתבת להתפשר על הבינתחומי..
שלא תתבלבל, אם להתעלם מהשכר לימוד הלא נורמאלי בבינתחומי אז אין פה השוואה.
ללמוד בבינתחומי מקשר אותך לחברות הנחשקות ביותר.
אין מה לעשות אנחנו חיים בעולם שהכסף משחק תפקיד מרכזי.
בר אילן פח זבל באופן כללי.
בזמן שבר אילן יביאו את אינטל לחפש אצלם עובדים, מנהלים מכירים בפייסבוק וגוגל ישבו אחד על אחד עם סטודנטים מהבינתחומי.
אם היית אומר לי טכניון או בינתחומי או לפחות לא כותב "רוצה להקדים ולומר שלא לקחת בחשבון את שכר הלימוד בבינתחומי" הפוסט שלי היה הרבה יותר ארוך.. תאמין לי שאין שיקול בכלל אם שכר הלימוד לא מפריע לך.

• פותח/ת השרשור
בזמן שבר אילן יביאו את אינטל לחפש אצלם עובדים, מנהלים מכירים בפייסבוק וגוגל ישבו אחד על אחד עם סטודנטים מהבינתחומי.
אם היית אומר לי טכניון או בינתחומי או לפחות לא כותב "רוצה להקדים ולומר שלא לקחת בחשבון את שכר הלימוד בבינתחומי" הפוסט שלי היה הרבה יותר ארוך.. תאמין לי שאין שיקול בכלל אם שכר הלימוד לא מפריע לך.

בחירת מוסד ומסלול לימודים

לא יודע מאיפה אתה מביא את הרפש הזה על בר אילן אבל השם שלה מצוין במדעי המחשב וסטודנטים בשנה שלישית מוצאים משרת סטודנט בפיתוח בלי בעיה והיא בטוח עדיפה על מכללה(כולל הבינתחומי) אתה גם מוזמן לראות שתנאי הקבלה זהים לאב"ג והעברית במדמח

לא יודע מאיפה אתה מביא את הרפש הזה על בר אילן אבל השם שלה מצוין במדעי המחשב וסטודנטים בשנה שלישית מוצאים משרת סטודנט בפיתוח בלי בעיה והיא בטוח עדיפה על מכללה(כולל הבינתחומי) אתה גם מוזמן לראות שתנאי הקבלה זהים לאב"ג והעברית במדמח
מישהו פה לומד בבר אילן....

ועכשיו ברצינות בתור אחד שחשב שבר אילן יותר טוב מהבינתחומי דווקא כמה בוגרים בתא אמרו לי שבינתחומי עדיפה
אבל אולי הם טועים

מישהו פה לומד בבר אילן....

ועכשיו ברצינות בתור אחד שחשב שבר אילן יותר טוב מהבינתחומי דווקא כמה בוגרים בתא אמרו לי שבינתחומי עדיפה
אבל אולי הם טועים
נכון , ממש סבבה פה , התקבלתי גם לעברית ,לבן גוריון וכמעט לטכניון (יכול להיות שהייתי מתקבל) ועדיין העדפתי כאן משיקולי קרבה לבית
לא יודע על מה הם מדברים אבל לצורך העניין החברות הגדולות לא מזמנות בוגרי מכללות ללא ניסיון
בנוסף ממה שיצא לי להציץ במבחנים שלהם הרמה שם משמעותית יותר נמוכה מאצלנו

נכון , ממש סבבה פה , התקבלתי גם לעברית ,לבן גוריון וכמעט לטכניון (יכול להיות שהייתי מתקבל) ועדיין העדפתי כאן משיקולי קרבה לבית
לא יודע על מה הם מדברים אבל לצורך העניין החברות הגדולות לא מזמנות בוגרי מכללות ללא ניסיון
הבנתי שבינתחומי דואג לזה שזה כן יקרה לוקחים אותם לחברות גדולות ודואגים להם בחור שעושה דק' במדמח בתא אמר לי

הבנתי שבינתחומי דואג לזה שזה כן יקרה לוקחים אותם לחברות גדולות ודואגים להם בחור שעושה דק' במדמח בתא אמר לי
לא יודע , כנראה שהחברות האלה יותר מחפשות "טאלנטים" שנמצאים שם בטעות בעקבות מלגות שהם מביאים ליוצאי יחידות המודיעין שעסקו בתכנות בצבא

לא יודע , כנראה שהחברות האלה יותר מחפשות "טאלנטים" שנמצאים שם בטעות בעקבות מלגות שהם מביאים ליוצאי יחידות המודיעין שעסקו בתכנות בצבא
אולי כן אולי לא אותו בחור אמר לי שעדיף לי בינתחומי מאשר בר אילן (אין לי כוונה להיות באף אחד מהם)

איזה שנה אתה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית