תזונה ותוספים לא יורדים במשקל למרות שיש לכם תפריט שכביכול דוגל בגרעון קלורי? הסטיות בתפריט עולות לכם ביוקר....

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
1.png

עד כה, ובלי יוצא מן הכלל, המספרים לא אכזבו אותי מבחינת הוצאה והכנסה קלורית כאשר הבאתי תפריט לאנשים בהתאם לנתונים הפיזיולוגים שלהם וכמות פעילות הגופנית (יזומה או לא יזומה) שהם מבצעים בפועל על בסיס יומי/שבועי. אלו שאומרים שהם לא יורדים במשקל למרות שהם אמורים לאכול לפחות (וזה כנראה יותר) 500-700 קלוריות מתחת למאזן הקלורי הנטרלי שלהם, פשוט כנראה סוטים מהתפריט עם או בלי לשים לב לכך. לרוב אנשים אלו חושבים "אוי זה רק עוד שני תמרים, מי ישמע כבר כמה זה". הבעיה גדולה יותר כאשר אין מספיק פעילות גופנית שתקזז את הסטיות הללו בתפריט ולכן בשבוע נתון ניתן להגיע למצב שבקושי רואים את הירידה ואז המשבר הפסיכולוגי קרוב מתמיד.

אז מה הן הסטיות הנפוצות ביותר בתפריט?
  1. פלפלים ("גמבה") - לא משנה הצבע, פלפל ממוצע עלול להגיע לכ-40 קלוריות - שווי של פרוסת לחם קל
  2. שני תמרים כ-80 קלוריות (2 פרוסות לחם קל)
  3. כף גדושה של מנת שומן (נניח חמאת בוטנים/טחינה) במקום כף רגילה - 50-100 קל'/כף
  4. אבוקדו זה לא ירק, זה פרי ואני מתייחס אליו בכלל כמנת שומן. רבע אבוקדו יהיה שווה לכ-120 קל' ואבוקדו שלם יכול להגיע לכ-500 קל' ליחידה גדולה.
  5. חצי חציל בינוני יכול להגיע לכ-65 קל' (או כ-130 קל' ליחידה). ירקות פחממתיים אחרים הם סלק, דלעת וכמובן בטטה (כ-200 קל' לגודל של אגרוף). 3 כוסות פלסטיק של שעועית ירוקה שווה לפרוסת לחם מלא או 2 לחם קל (כ-90 קל'). והרשימה עוד ארוכה.. ירקות זה לא חינם ונדרש לכמת אותם קלורית.
  6. חלב בקפה. כוס חלב פלסטיק (200 מ"ל) של חלב 1-3% שווה ל 85-120 קל' לכוס. פזרו זאת על פני כמות של כמה כוסות קפה ביום, הינה לכם עוד כ-100 קל' תוספת לתפריט. כנ"ל כפיות סוכר (כל כפית 20 קל').
  7. מסטיקים ללא סוכר זה נחמד, אבל אנשים נוטים להגזים. מסטיק ללא סוכר שווה ל 2-3 קל' ליחידה. אני כבר ראיתי אנשים שאוכלים 20-30 מסטיקים ביום. הינה לכם עוד כמה עשרות קלוריות ביום לתפריט כפול שבעה ימים בשבוע, מיותר. או שתקזזו את זה עם פעילות גופנית/מוצרים אחרים בתפריט או שתאכלו זאת במינון ריאלי.
  8. שמן בטיגון הביצה/חזה עוף. כף של שמן שווה ערך ל 90-100 קל'. עדיף להשתמש בספריי שמן ולחסוך קלוריות.
  9. צ'יטים/יציאות מהתפריט מוגזמות. ראיתי כבר אנשים שאכלו 4,000+ קל' ביום אחד וכמעט חיסלו גרעון קלורי שבועי שלם והתקדמו בקצב צב לעבר המטרה.

אז בפועל אתם אומרים "אויש, רק 80 קלוריות/יום מי ישמע כמה זה נורא". זה אכן לא נורא אם מתקזזים על כך עם פחמימות אחרות בתפריט, אבל ברגע שזה מגיע כתוספת, נניח נחשב את זה כ-80 קלוריות/יום כפול שבעה ימים בשבוע נמצא את עצמנו כבר ב-560 קלוריות חריגה שבועית. אם נכמת זאת באימונים אירוביים, נראה שזה באופן גס 45-60 דקות אימון אירובי עצים יחסית (נניח 9-10 ק"מ ריצה/הליכה) שילך רק לקיזוז החריגה ה"קטנה" הזאת בתפריט על בסיס יומי. אז בעצם כשעה אירובי בשבוע הזעתם לחינם - לא חבל? יש אנשים שיעדיפו ככה ול"חיות את החיים" שזו גם גישה מקובלת רק צריך להבין במודע את המספרים ולבצע את הבחירות בבוא העת ולא להעלים עין ולומר "הכל יהיה בסדר" ואז להתלונן שהקצב איטי או שאין תוצאות מספקות בפועל.

צ'יטים/יציאות מהתפריט מוגזמות. ראיתי כבר אנשים שאכלו 4,000+ קל' ביום אחד וכמעט חיסלו גרעון קלורי שבועי שלם והתקדמו בקצב צב לעבר המטרה.
בעבר טענת שפלוס גדול ביום אחד לא ישפיע ברמה של רקמות בצורה משמעותית

• פותח/ת השרשור
בעבר טענת שפלוס גדול ביום אחד לא ישפיע ברמה של רקמות בצורה משמעותית
התוודתי שזה לא נכון. אני תמיד משנה את הדעה שלי בהתאם למחקר חדש או ניסיון חדש בשטח.

התוודתי שזה לא נכון. אני תמיד משנה את הדעה שלי בהתאם למחקר חדש או ניסיון חדש בשטח.
תכלס יתכן שבשבוע הבא תשנה את דעתך שוב... צריך להפסיק עם המחקרים האלה, האמת בסופו של יום היא כנראה איפשהו באמצע. (קראתי את זה באיזשהו מחקר).

יכול לומר לך שזה נכון לגביי ללא צל של ספק.
ירדתי 7 ק"ג ואל מתחת ל10 אחוז, תוך כדי גרעון 500~ ויום העמסה שבועי של 8kk לפחות.
הייתי במצב הרעבה, גם בגלל הסימפטומים במהלך השבוע (חולשה לא פרופורציונאלית לגרעון, ותיאבון לא הגיוני שגרם לי לאכול כמויות עצומות במשך קרוב ליממה של העמסת זבל).

סיוון מevb אמר שיש לו גם מתאמנים שהעמסות לא משפיעות עליהם.
כנראה שזה משתנה

• פותח/ת השרשור
מה זה אומר לגבי יום העמסה בזמן חיטוב?
דבר ראשון זה לא נחוץ פיזיולוגית. דבר שני, אפשר להעמיס אבל עם מגבלה קלורית וזה גם כנראה מה מעמיסים.

תכלס יתכן שבשבוע הבא תשנה את דעתך שוב... צריך להפסיק עם המחקרים האלה, האמת בסופו של יום היא כנראה איפשהו באמצע. (קראתי את זה באיזשהו מחקר).
אני כל פעם אשנה את דעתי. זה ההבדל בין מדע לדת. מי שאומר שצריך להפסיק עם המחקרים אינו מבין מה זה מדע

תוכל לעשות סדר?
בפורטל יש מחקר שבו גם כמה ימים בפלוס קלורי לא שינו יותר מדי. מה ההשפעה של יום צ'יט פעם בשבועיים נניח עם פלוס קלורי משמעותי, בין אם בחיטוב ובין אם בנייטרלי?

• פותח/ת השרשור
תוכל לעשות סדר?
בפורטל יש מחקר שבו גם כמה ימים בפלוס קלורי לא שינו יותר מדי. מה ההשפעה של יום צ'יט פעם בשבועיים נניח עם פלוס קלורי משמעותי, בין אם בחיטוב ובין אם בנייטרלי?
זה מחקר יחיד. ואני מדבר על פלוס קלורי גדול הרבה יותר ממה שהשתמשו שם במחקר. אם הפלוס הקלורי מאוד משמעותי זה יכול להאט באופן משמעותי את הירידה באחוזי שומן. זה כמובן תלוי כמה גרעון קלורי שבועי יצרת מלכתחילה בחיטוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית