הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון FBW. מה עדיף: שרירים גדולים קודם או לפי קבוצות שרירים

• פותח/ת השרשור 1q2w3e
  • פורסם בתאריך

1q2w3e

משתמש פעיל
499
202
נק' מוניטין:
201
499
202
נניח שיש לנו תוכנית FBW, סקוואט כתרגיל ראשון 3x5, אחריו מגיע Leg Curl כתרגיל עזר 2x12 ואחריו Calf raise 2x14,
לאחר מכן מגיע בנץ' ונניח שאחריו איזשהו תרגיל עזר לחזה וככה לכל קבוצת שריר כאשר תרגיל מורכב ועיקרי 3x5 ועזר 2x12.

השאלה היא כזאת
האם עדיף לעשות קודם את התרגילים שמערבים כמה שיותר שרירים לפי הסדר (סקוואט, ראו, פרס, בנץ' וכו')
ואז את תרגילי העזר (Leg curl, Calf raise, הרחקת כתפיים וכו')
כלומר לא לפי קבוצת שרירים אלה לפי כמות המעורבות של הגוף או קושי.
יתרון שאני רואה בזה זה שכנראה נשאר לך יותר כוח לתרגילים המורכבים בגלל שהם באים קודם, וכנראה בתרגילי עזר ניתן יהיה להרים יותר בגלל המנוחה הזאת בין חלקי הגוף.

או

עדיף לעשות לפי קבוצות שרירים
כלומר רגליים חזה גב כתפיים ידיים וכו'
יתרון שאני רואה בזה זה שזה "גומר" את השריר וככה עוברים לפי שרירים.
חיסרון שאני רואה בזה זה שעד שמגיעים לכתפיים לדוגמא אז כבר עייפים מהחזה רגליים גב וגם שבתרגילי העזר כנראה יהיה יותר קשה.

• פותח/ת השרשור
שוב לצערי השאלה שלי לא הובנה כראוי, אולי מדובר בניסוח לא טוב שלי.
בכל מקרה, אני אנסה לחדד אותה,
בתוכנית כמו HST, אני מתחיל מרגליים, מתחילים מסוואט ואז leg curl ואז calf raise,
ואז נניח בנץ׳,
אז למה נניח רשום לעשות leg curl לפני בנץ׳ שכידוע יוצר יותר עומס על הגוף, האם זה בגלל שצריך "לגמור" את שרירי הרגליים לפני שעוברים לקבוצה הבאה? או שזה משהו שנתון לשינוי וניתן לשים leg curl בסוף אחרי כל המורכבים? או אולי עדיף? בגלל זה בעצם אני שואל, נראה שיותר עדיף לסיים עם תרגילים "קשים" יותר קודם שעוברים לתרגילים "פשוטים" והמבודדים.
מכיר את השיטה של לעשות מבודד לפני מורכב בשביל לעייף את שריר המטרה, לא על זה השאלה אבל אולי גם בשיטה הזאת טמונה התשובה, לעשות leg curl לפני סקוואט נניח או וכו'.

שוב לצערי השאלה שלי לא הובנה כראוי, אולי מדובר בניסוח לא טוב שלי.
בכל מקרה, אני אנסה לחדד אותה,
בתוכנית כמו HST, אני מתחיל מרגליים, מתחילים מסוואט ואז leg curl ואז calf raise,
ואז נניח בנץ׳,
אז למה נניח רשום לעשות leg curl לפני בנץ׳ שכידוע יוצר יותר עומס על הגוף, האם זה בגלל שצריך "לגמור" את שרירי הרגליים לפני שעוברים לקבוצה הבאה? או שזה משהו שנתון לשינוי וניתן לשים leg curl בסוף אחרי כל המורכבים? או אולי עדיף? בגלל זה בעצם אני שואל, נראה שיותר עדיף לסיים עם תרגילים "קשים" יותר קודם שעוברים לתרגילים "פשוטים" והמבודדים.
מכיר את השיטה של לעשות מבודד לפני מורכב בשביל לעייף את שריר המטרה, לא על זה השאלה אבל אולי גם בשיטה הזאת טמונה התשובה, לעשות leg curl לפני סקוואט נניח או וכו'.[

עניתי לך בדיוק על מה ששאלת. הסדר של התרגילים לא חקוק באבן וזה תלוי בנוחות, מטרותיו ובהעדפותיו של המתאמן. אתה מסתבך עם זה יותר מדי. אני מציעה לך להתחיל את התכנית, תראה באימונים הראשונים מה יותר נוח לך וזה הסדר שתבצע בו את התרגילים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית