הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר מלימודי בוקר לערב - האם כדאי?

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אני לומד מדמ"ח ב-hit ומסיים אוטוטו את השנה הראשונה, הממוצע של הסמסטר הראשון 87.. לא עבדתי כל שנת הלימודים, אבל אני רוצה למצוא משהו בתחום כדי להתחיל לצבור ניסיון..
אני מתלבט האם לעבור ללימודי ערב ולחפש משהו, או להמשיך בלימודי בוקר ולחפש משרה של פעמיים בשבוע אחרי שעות הלימודים..
ועל הדרך גם אשאל כי תכף מגיע הקיץ.. רציתי לדעת האם כדאי להתחיל מתפקיד כמו qa ולהתברג בתוך חברה פנימה, או להלחם על תפקיד בפיתוח (שכרגע אין לי באמת מה למכור, אין לי ניסיון פרקטי)

תודה!

יש שני צדדים למטבע

היתרונות- אכן אפשר לעבוד והשבוע עצמו פחות עמוס כי יש לך גם סמסטר קיץ (ככה זה בדרכ עם לימודי ערב). הסמסטר קיץ לא נורא אבל זה כן משהו שכדאי לקחת בחשבון.

החסרונות- לעבוד במהלך הסמסטר אומנם עוזר כלכלית אבל מאד מפריע ללימודים. הלימודים כנראה לא יהיו אותו דבר ויהיה לך הרבה פחות זמן לשיעורים ולעצמך.

דבר שני זה הקיץ, כמו שאמרתי זה לא נורא אבל זה בערך חודש וחצי תקועים מאמצע יולי עד אוגוסט.

אני לא יודע איך זה בדיוק בhit אבל מניח שבערך כמו שכתבתי.
אם זה משנה לך משהו, אני אישית כן עושה מסלול ערב, וחושב שזה מאד מקל עליך נפשית כשאתה עובד ויש לך כסף בכיס, אבל שוב, זה בא על חשבון הלימודים

• פותח/ת השרשור
יש שני צדדים למטבע

היתרונות- אכן אפשר לעבוד והשבוע עצמו פחות עמוס כי יש לך גם סמסטר קיץ (ככה זה בדרכ עם לימודי ערב). הסמסטר קיץ לא נורא אבל זה כן משהו שכדאי לקחת בחשבון.

החסרונות- לעבוד במהלך הסמסטר אומנם עוזר כלכלית אבל מאד מפריע ללימודים. הלימודים כנראה לא יהיו אותו דבר ויהיה לך הרבה פחות זמן לשיעורים ולעצמך.

דבר שני זה הקיץ, כמו שאמרתי זה לא נורא אבל זה בערך חודש וחצי תקועים מאמצע יולי עד אוגוסט.

אני לא יודע איך זה בדיוק בhit אבל מניח שבערך כמו שכתבתי.
אם זה משנה לך משהו, אני אישית כן עושה מסלול ערב, וחושב שזה מאד מקל עליך נפשית כשאתה עובד ויש לך כסף בכיס, אבל שוב, זה בא על חשבון הלימודים

שמע.. בגדול אני יכול להחזיק מעמד עד סוף שנה שנייה בלי הכנסה ולהשקיע נטו בלימודים.. אני גם לא מחפש לעשות כסף בזמן התואר, אלא לצבור כמה שיותר ניסיון
אז בהכרח נשמע הכי אידאלי כרגע להמשיך לימודי בוקר עד סוף שנה שנייה, להשקיע עד אז בעיקר בלימודים, אני על הדרך אנסה להגדיל את הידע שלי, ורק אז אחפש משרה סטודנט של פעמיים-שלוש בשבוע, ואוכל לעבור ללימודי ערב/להשאר בוקר בהתאם לדרישות המשרה. נשמע טוב?

כן.

אגב, לגבי עבודה אם העבודה אומרת מלצרות או עבודות שלא קשורות ללימודים כל מה שכתבת נכון.

אם אתה מטצא עבודה בתחום הלימודים שלך תוכל לצבור הרבה ידע ונסיון בעבודה, כך את זה בחשבון

• פותח/ת השרשור
כן.

אגב, לגבי עבודה אם העבודה אומרת מלצרות או עבודות שלא קשורות ללימודים כל מה שכתבת נכון.

אם אתה מטצא עבודה בתחום הלימודים שלך תוכל לצבור הרבה ידע ונסיון בעבודה, כך את זה בחשבון
מין הסתם, אני לא מתכוון לעבוד במשהו שלא קשור לתחום הלימודים.. תודה על התשובה

אני לא מסכים עם הטענה הזאת. פשוט לוקחים קצת פחות נקודות. לי העבודה להפך עוזרת בלימודים כי בעקרון אני לא נותן לעצמי אף פעם ימי חופש וימי עבודה בשבילי הם מין סוג של חופש ושבירת שגרה שאני יכול להרגע בהם ולהתעסק בכתיבת קוד ובדברים פרקטיים במקום השטויות הרגילות שאני עושה בלימודים. בסמסטר הראשון קצת קשה לתמרן בין עבודה ללימודים וזה יכול להיות קשה פסיכולוגית כי לפעמים בזמן עבודה תחשוב על לימודים או להפך, אבל זה עובר מהר וגם ברוב המקומות שמקבלים סטודנטים אין בעיה לתת חופשות לתקופת מבחנים שבהן אתה חוזר לשגרה מלאה ויכול גם חודש שלם ללמוד רצוף למבחנים (אני ברחתי מהעבודה שלי לכמעט חודש וחצי בגלל מועדי ב' בסמסטר האחרון).
רצוי רק לחפש עבודה בחברה גדולה עם נסיון בהעסקת סטודנטים ולא חברת סטארטאפ קטנה שבה לא תהיה להם אפשרות לתת לך את החופש שאתה צריך למבחנים.

• פותח/ת השרשור
אני לא מסכים עם הטענה הזאת. פשוט לוקחים קצת פחות נקודות. לי העבודה להפך עוזרת בלימודים כי בעקרון אני לא נותן לעצמי אף פעם ימי חופש וימי עבודה בשבילי הם מין סוג של חופש ושבירת שגרה שאני יכול להרגע בהם ולהתעסק בכתיבת קוד ובדברים פרקטיים במקום השטויות הרגילות שאני עושה בלימודים. בסמסטר הראשון קצת קשה לתמרן בין עבודה ללימודים וזה יכול להיות קשה פסיכולוגית כי לפעמים בזמן עבודה תחשוב על לימודים או להפך, אבל זה עובר מהר וגם ברוב המקומות שמקבלים סטודנטים אין בעיה לתת חופשות לתקופת מבחנים שבהן אתה חוזר לשגרה מלאה ויכול גם חודש שלם ללמוד רצוף למבחנים (אני ברחתי מהעבודה שלי לכמעט חודש וחצי בגלל מועדי ב' בסמסטר האחרון).
רצוי רק לחפש עבודה בחברה גדולה עם נסיון בהעסקת סטודנטים ולא חברת סטארטאפ קטנה שבה לא תהיה להם אפשרות לתת לך את החופש שאתה צריך למבחנים.
אפרופו חברה גדולה.. בהנחה שכל מי שמגיע לחברה לראיון על המשרה הוא סטודנט, ולאף אחד מאיתנו אין באמת ניסיון, איך אני יכול לשווק את עצמי טוב יותר מהם? להגיד משהו כמו העובדה שאני עובד קשה, או שאני אוהב ללמוד יכולה איכשהו למקם אותי מעל אחרים?

אפרופו חברה גדולה.. בהנחה שכל מי שמגיע לחברה לראיון על המשרה הוא סטודנט, ולאף אחד מאיתנו אין באמת ניסיון, איך אני יכול לשווק את עצמי טוב יותר מהם? להגיד משהו כמו העובדה שאני עובד קשה, או שאני אוהב ללמוד יכולה איכשהו למקם אותי מעל אחרים?
אתה אישית נמצא בעמדה מאוד לא נוחה כי בכל מקום (אולי פרט למקומות שבהם מתכנתים מקבלים תת שכר) יעדיפו למשרת סטודנט מישהו שלומד באוניברסיטה נחשבת ולא ממכללה. זה אומר שבשבילך החלק הקשה יהיה להשיג ראיון עבודה. אחרי שתשיג אותו אין הבדל בינך לביני גם אם אני מהטכניון ואתה מHIT. אתה תצטרך ללמוד ממש טוב לראיון, לבוא אליו מוכן ולהראות להם כשאתה עונה לשאלות שאתה מבין עניין ואפשר לסמוך עליך בעבודה. יש שיטות לימוד לראיון וכשתגיע לשלב הזה אתה מוזמן לשלוח לי הודעה ואני אסביר לך מה עושים כדי ללמוד לראיון כמו שצריך ולהציג את עצמך בצורה הטובה ביותר.

שמע, יש הרבה אמת בדברך אבל עניין נזמן מאד אינדווידואלי. לא בכל מוסד אתה בוחר מה ללמוד אלה מקבל מערכת מוכנה (לא יודע איך זה בhit)
חוץ מזה לימודים עם עבודה ואימונים מסודרים (אם הוא בפורום הזה כנראה שיש כאלה) יוצא עמוס.
אני כמובן מדבר מהנסיון שלח בלבד ויש הרבה גורמים שיכולים להשפיע

שמע, יש הרבה אמת בדברך אבל עניין נזמן מאד אינדווידואלי. לא בכל מוסד אתה בוחר מה ללמוד אלה מקבל מערכת מוכנה (לא יודע איך זה בhit)
חוץ מזה לימודים עם עבודה ואימונים מסודרים (אם הוא בפורום הזה כנראה שיש כאלה) יוצא עמוס.
אני כמובן מדבר מהנסיון שלח בלבד ויש הרבה גורמים שיכולים להשפיע
סה"כ צריך בסופו של דבר להקריב משהו כדי להצליח. אני לדוגמא הקרבתי את כל חיי החברה שלי ועכשיו כל הזמן שלי הולך על לימודים, עבודה ואימונים ורק עם שלושת אלה אני מסתדר. אני כמוך לא יודע איך עובדים הלימודים בHIT לעומת איך שהם עובדים אצלי אז לא יודע עד כמה העצות שלי רלוונטיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית