הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה או חיטוב - עוד רגע קיץ ואין מסה

חיטוב / מסה?

• סה"כ מצביעים
    3
  • הסקר נסגר .

PowerBuilder

משתמש מתחיל
12
2
נק' מוניטין:
2
12
2
אהלן חברים,
הקיץ כבר כאן ואני לא יודע אם להתחיל חיטוב עדיין
לא הספקתי לעלות כלכך מסה השנה ואני עדיין קטן יחסית
(ידיים איזור 34 - מותניים 79) על 173 - 65 קג
בן 18 עוד ארבע חודשים . 135 חלבון . 140 שומן . 470 פחמימה . טבעי.

הארדגיינר קלאסי אוכל את החיים במסה (3700 מדוד בימים של אימון - בימי מנוחה לוקח 3450)
אבל לא יודע מה לעשות.. קוביות יש שאני מחזיק אבל רק בתאורה מחמיאה ואף פעם לא הייתי חטוב בטבעי גם שהייתי ממש רזה
קיצר מה ממליצים? הקטע שגם במסה אני לא יעלה כמעט עד הקיץ אבל מצד שני לא נראה חטוב בכלל אז אולי עדיף להיכנס לחיטוב עוד שבועיים שלוש שאראה סבבה לפחות.. אותו סיפור כבר שנתיים כמעט ולא תופס מסה למרות ששנה שעברה עוד עליתי 7-8 קילו (לא נקי) אבל השנה בקושי 4 כי לא עקבתי מספיק כדי לשים לב לזה שאני תקוע מלא זמן
100% טבעי ועקבי כבר 300 יום בMyFitnessPal
תודה מראש

נערך לאחרונה:
כמה אופציות:
1. אתה לא מחשב נכון קלוריות גם עם שימוש ב MFP
2. התוכנית אימונים שלך לא אידאלית (נסה לשחק עם הנפח באימונים. תוסיף/תוריד סטים/חזרות/תרגילים)
3. אם אין לך כוח יותר לאכול, רכוש גיינר או שתעשה אחד באופן ביתי (עם שיבולת שועל, אבקת חלבון/חלב, חמאת בוטנים וכו' בבלנדר)

• פותח/ת השרשור
כמה אופציות:
1. אתה לא מחשב נכון קלוריות גם עם שימוש ב MFP
2. התוכנית אימונים שלך לא אידאלית (נסה לשחק עם הנפח באימונים. תוסיף/תוריד סטים/חזרות/תרגילים)
3. אם אין לך כוח יותר לאכול, רכוש גיינר או שתעשה אחד באופן ביתי (עם שיבולת שועל, אבקת חלבון/חלב, חמאת בוטנים וכו' בבלנדר)

הסטייה היחידה שאפשרית היא של 400 קלוריות - מעבר לדבר הזה כל השאר שקול ומדוד באופן קבוע.

מבחינת התוכנית ניסיתי כלכך הרבה דברים והשתדלתי להחליף כל 6 שבועות ככה - מבחינת טכניקות (סופר סטים דרופים שילוב pre exhaust rpt ופירמידות או תוכנית רגילה לגמרי) ולא מצאתי משהו מיוחד - עדיין כשמתאמן ממש עד לקצה יום אחרי תפוס בקטנה (חוץ מ rest pause שקורע אותי) מבחינת סטים על AB התוכניות היו בין 12-16 סטים לשרירים גדולים עם תרגיל טווח 6-8 8-10 10-12 ופה ושם 15

מבחינת גיינר אני עושה ביתי.

השאלה היא האם בכלל להמשיך במסה כי אני בכל זאת לא חטוב למרות שאני לא רחוק מזה - ובכל זאת הקיץ עוד שנייה כאן ואני לא ארגיש ממש בנוח להיות שמנמן

בגלל שמבחינת משקלים הנתונים שלך ושלי די דומים (הייתי ככה בדיוק בינואר) , ומבחינה קלורית ההבדלים הם של 1000 קלוריות ויותר וגם אני בסוג של מסה בתקופה האחרונה, מעניין אותי לדעת את התוכנית שלך באופן מלא ובעיקר את משקלי העבודה לחמישיות.

• פותח/ת השרשור
בגלל שמבחינת משקלים הנתונים שלך ושלי די דומים (הייתי ככה בדיוק בינואר) , ומבחינה קלורית ההבדלים הם של 1000 קלוריות ויותר וגם אני בסוג של מסה בתקופה האחרונה, מעניין אותי לדעת את התוכנית שלך באופן מלא ובעיקר את משקלי העבודה לחמישיות.
לא עשיתי אף פעם 5x5 ואני גם לא עושה סקוואטים בזמן האחרון - רק לג פרס והאקסקוואט
בנצ' אני לוחץ 70*8
לחיצת רגליים 110קג(מכונה)*8 // סקוואט איזור 70*6
דדליפט לא עושה כרגע

אז קשה לי להשוות.
הבנצ' סבבה למשקל גוף.

למה לא עושה דדליפט וסקאווט?

הסטייה היחידה שאפשרית היא של 400 קלוריות - מעבר לדבר הזה כל השאר שקול ומדוד באופן קבוע.
400 קלוריות זה עולם ומלואו. אפילו 50-80 קל' זה עולם ומלואו בהעלאה במסת השריר/חיטוב אז 400 קל' זה פשוט יכול להיות ההבדל לפעמים בין נטרלי, חיובי או אפילו שלילי לנטרלי/חיובי

• פותח/ת השרשור
400 קלוריות זה עולם ומלואו. אפילו 50-80 קל' זה עולם ומלואו בהעלאה במסת השריר/חיטוב אז 400 קל' זה פשוט יכול להיות ההבדל לפעמים בין נטרלי, חיובי או אפילו שלילי לנטרלי/חיובי
אין לי ספק ש400 זה הבדל רציני. זה פחות רלוונטי אבל כי בכל מקרה זה משהו שאני צורך על בסיס יומי וליתר דיוק אגב הוא על 320 קל'. השאלה היא אם להמשיך במסה או בחיטוב כי אני קצת שמנמן (קוביות רק שאני מחזיק בתאורה יפה) אבל יחסית קטן - מצד שני קצת חשוב לי להיות חטוב בקיץ כי אני יודע שגם אם אתן מסה עד אז אני לא יהיה מסיבי משמעותית אז אולי עדיף לתת כבר חיטוב ו ולהשאיר את העלייה הרצינית מסה לאחרי החיטוב
אז קשה לי להשוות.
הבנצ' סבבה למשקל גוף.

למה לא עושה דדליפט וסקאווט?
דדליפט לא יצא וקצת מודאג לא לעשות נכון
סקוואט הפסקתי כדי לגוון קצת וכי יש לי קצת סיפור עם הרגליים

השאלה האם להמשיך או להפסיק תלוי רק בך ובמצב המנטלי שאתה נמצא בו. תמיד כדאי להמשיך במסת השריר אם אחוז השומן מאפשר זאת

• פותח/ת השרשור
השאלה האם להמשיך או להפסיק תלוי רק בך ובמצב המנטלי שאתה נמצא בו. תמיד כדאי להמשיך במסת השריר אם אחוז השומן מאפשר זאת
הבנתי. שאלה קשה 🙄
אם אני מחליט שמסה על פלוס כמה קלוריות אתה ממליץ? והאם ללכת על הכיוון המלוכלך? ממליץ על מלוכלכת בכללי - לא במצב כרגע?

לא ממליץ על "מלוכלך" באף שלב. תקציב לעצמך סך קלורי מסויים, נניח 200-300 קל' מעל הנטרלי, בצע ממוצעים שבועיים במשקל ותראה איך המשקל מגיב. אתה אמור להעלות עד 1% ממשקל גופך בחודש

Back
למעלה תחתית