הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 5x5 madcow כנגד תוכנית אחרת בחיטוב/העלאה במסת השריר

• פותח/ת השרשור Tal17
  • פורסם בתאריך

Tal17

משתמש מתחיל
67
2
נק' מוניטין:
2
67
2
מה קורה חברים?
לא מזמן הכרתי את התוכנית האדירה של ביל סטאר madcow 5x5, לפני חודש וחצי בערך.
באמת תוכנית כל כך מדוייקת בתכנון שלה וברגע שלא הולכים בתוכנית וקצת סוטים הסיכוי לעלות משקלים באימון האחרון הוא קלוש.
המשקלים שלי כרגע הם
סקוואט 120 קילו (התחלתי עם90 קילו)
בנץ פרס 100 קילו (התחלתי עם 80 קילו)
בארל רואו במקום דדליפט 96 (התחלתי עם 76)
הכל ל5 חזרות כמובן.

מאז שאני מכיר את עצמי מתאמן אני במסה, התחלתי 60 קילו והיום אחרי שנה וחצי אני עומד על 80 קילו,
מטר 75.
ואחרי הרבה זמן של מסה החלטתי שאני רוצה להתחטב למרות שלא הגעתי לגודל שאני רוצה, כמובן שאחרי שהוריד אחוזי שומן מיד אחזור למסה לקראת החורף.

אחרי כל הרקע יש לי כמה שאלות שלא הצלחתי להבין

1. איך זה שבחודש וחצי שלי בתוכנית של ביל סטאר לא העלתי אפילו 1קג של שריר אבל יש עלייה משמעותית במשקלים?(וכן אני בפלוס קלורי, לא ענק אבל בפלוס)

2. האם השינוי בתוכנית האימונים בתקופת החיטוב היא שונה ב180 מעלות לתוכנית בתקופת המסה?

במה תוכניות כמו ss, 5x5 ועוד אחרות ש"מקדשים" אותן תורמות לעלייה במסת שריר בשונה לתוכנית כמו abc?
כי התוכנית 5x5 מתחילה לשעמם אחרי תקופה... 3 תרגילים כל האימון ולפעמים מנוחה של 7 דק ויותר

תודה מראש מקווה שהייתי מובן באשכול.

מה המטרה שלך?

2. האם השינוי בתוכנית האימונים בתקופת החיטוב היא שונה ב180 מעלות לתוכנית בתקופת המסה?
לא, יש פשוט משחק עם נפח/עצימות

במה תוכניות כמו ss, 5x5 ועוד אחרות ש"מקדשים" אותן תורמות לעלייה במסת שריר בשונה לתוכנית כמו abc?
באופן עקרוני כל ה SS וכו' יהיו פחות טובות להעלאה במסת השריר אלא טובות יותר להעלאה בכוח. זו אחת הסיבות ששאלתי מה המטרה. אם המטרה היא העלאה במסת השריר כסדר העדיפויות, לא הייתי ממליץ לבצע את התוכניות הללו או לשלב בלוקים בתוכנית אימונים קיימת של שבוע/שבועיים/חודש לכל היותר של עבודה לכוח ואז חזרה לבילדינג

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך?

לא, יש פשוט משחק עם נפח/עצימות

באופן עקרוני כל ה SS וכו' יהיו פחות טובות להעלאה במסת השריר אלא טובות יותר להעלאה בכוח. זו אחת הסיבות ששאלתי מה המטרה. אם המטרה היא העלאה במסת השריר כסדר העדיפויות, לא הייתי ממליץ לבצע את התוכניות הללו או לשלב בלוקים בתוכנית אימונים קיימת של שבוע/שבועיים/חודש לכל היותר של עבודה לכוח ואז חזרה לבילדינג

המטרה שלי היא כמובן לצבור מסת שריר, כן היה לי רצון בחצי שנה האחרונה לעלות במשקלים על המוט וניסתי לשלב בתוכניות שבניתי בהתחלה כמו abc וכו... פשוט לא ידעתי שss ו5x5 מהירות וגאוניות.
כרגע אני מתכוון בעוד כחודש לעבור חיטוב בפעם הראשונה אחרי שאסיים בלוק של 12 שבועות בmadcow.

באיזה תוכניות למשל יהיה ניתן לראות תוצאות טובות ומהירות יותר יחסית להעלת במסת השריר?

ולא הבנתי מה זאת אומרת לשלב בלוק של כוח בתוכנית קיימת? תוכל להדגים/להסביר?

לשלב בלוקים בתוכנית אימונים קיימת של שבוע/שבועיים/חודש לכל היותר של עבודה לכוח ואז חזרה לבילדינג
למה דווקא חודש לכל היותר ולא תקופה ארוכה יותר?
ועוד משהו, אתה חושב שתוכנית כוח לפני תוכנית בניית מסת שריר תתרום לך בגלל שיהיה לך יותר נפח כי העלאת משקלי עבודה בתוכנית כוח?

למה דווקא חודש לכל היותר ולא תקופה ארוכה יותר?
כי אז כבר תשפיע כנראה להתקדמות בהיפרטרופיה

ועוד משהו, אתה חושב שתוכנית כוח לפני תוכנית בניית מסת שריר תתרום לך בגלל שיהיה לך יותר נפח כי העלאת משקלי עבודה בתוכנית כוח?
לזמן מוגבל כמו שציינתי לפני כן זה עלול אכן לעזור. אבל שוב, למתאמנים מתקדמים יותר..

• פותח/ת השרשור
כי אז כבר תשפיע כנראה להתקדמות בהיפרטרופיה

לזמן מוגבל כמו שציינתי לפני כן זה עלול אכן לעזור. אבל שוב, למתאמנים מתקדמים יותר..

קודם כל תודה על מענה מהיר ומקצועי, פורום אדיר... .
תגיד יהיה נכון לעשות אימון שהמטרה שלו זה היפרטרופיה ולהכניס 2סטים סטים של כוח על מנת גם לעלות בכוח או שזה סתם לא יהיה אפקטיבי כי העצימות באימון לא תביא תועלת לכוח.
לדוגמא
חימום בבנץ.
בנץ פרס 35 קילו ל8 חזרות כפול 3סטים
ואז עוד סט של כוח נניח של 37.5 ל5 או 4 חזרות בסוף או בהתחלה אפילו..
האם זה כן ישפר אותי בכוח, כנל לכל המורכבים העיקריים

תגיד יהיה נכון לעשות אימון שהמטרה שלו זה היפרטרופיה ולהכניס 2סטים סטים של כוח על מנת גם לעלות בכוח או שזה סתם לא יהיה אפקטיבי כי העצימות באימון לא תביא תועלת לכוח.
אפשר לחלק את האימון ליותר כוח בחלק מהתרגילים, בעיקר מורכבים (סקוואט/דדליפט/סקוואט) ובשאר להכניס יותר נפח

ואז עוד סט של כוח נניח של 37.5 ל5 או 4 חזרות בסוף או בהתחלה אפילו..
אם כבר הפוך, את הכוח אתה רוצה לעשות ראשון כשאתה רענן

• פותח/ת השרשור
אפשר לחלק את האימון ליותר כוח בחלק מהתרגילים, בעיקר מורכבים (סקוואט/דדליפט/סקוואט) ובשאר להכניס יותר נפח

אם כבר הפוך, את הכוח אתה רוצה לעשות ראשון כשאתה רענן
כן אבל השאלה האם זה יתרום בכלל?
מכיוון שבכוח צריך התאוששות, והנפח שנרצה לצבור באימון לטובת העלאת מסת שריר "תבטל" את התרומה של הסטים לכוח ואז עבדנו לחינם.. אני טועה?

כן אבל השאלה האם זה יתרום בכלל?
אין לזה קונצסוס במדע. אם לא תנסה לא תדע. יש מחקרים שמראים שהכוח בבנץ' פרס יש לו קורולציה עם גודל החזה. יותר כוח בבנץ' = מסת שריר גדולה יותר. אומנם קורולציה לא מניבה תמיד סיבתיות, אבל זה כיוון טוב.

מכיוון שבכוח צריך התאוששות, והנפח שנרצה לצבור באימון לטובת העלאת מסת שריר "תבטל" את התרומה של הסטים לכוח ואז עבדנו לחינם.. אני טועה?
בגלל זה כדאי לעבוד בבלוקים או להגביל את זה לתרגיל אחד באימון

• פותח/ת השרשור
הב
אין לזה קונצסוס במדע. אם לא תנסה לא תדע. יש מחקרים שמראים שהכוח בבנץ' פרס יש לו קורולציה עם גודל החזה. יותר כוח בבנץ' = מסת שריר גדולה יותר. אומנם קורולציה לא מניבה תמיד סיבתיות, אבל זה כיוון טוב.

בגלל זה כדאי לעבוד בבלוקים או להגביל את זה לתרגיל אחד באימון
הבנתי אותך... תודה רבה על המענה אלוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית