הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בשוקתי הקדמי בזמן מאמץ (שין ספלינט)

ChupChick

משתמש מתחיל
48
0
נק' מוניטין:
0
48
0
היי, אני יודע שהרבה מכירים את הבעיה הזו אז יש סיכוי שזה קרה לחלק מכם, בדקתי על הבעיה וקוראים לה שין ספלינט, שזה בעצם כאב בזמן ריצה בעיקר וגם קפיצות בשוקתי הקדמי (החלק הקדמי שמתחת לברך) והוא מתפרס לכל האיזור, שמעתי שזה דומה לשבר מאמץ רק ששבר מאמץ יותר ממוקד בנקודה מסויימת אז כנראה זה שין ספלינט.
בקיצור ניסיתי הכל, משחה שהמליצו לי בשם טראומיל, לשים קרח אחרי ריצה, מים חמים, להפסיק ריצה להרבה זמן, מתיחות למקום, ניסיתי להמנע מריצות על אספלט וגם רץ עם נעלי ספורט.
אבל זה כל הזמן חוזר!
אחרי כל פעם שאני מפסיק לרוץ ומתמקד בטיפול של הבעיה זה חוזר כשאני ממשיך לרוץ בשטח (על הליכון מרגיש הרבה הרבה פחות)
אני מנסה להתמיד על טכניקת ריצה נכונה, ואני לא יכול זה כאבים שכל פעם משביתים מבחינת ריצה מחדש. אני רוצה להתאמן לצבא ולגיבושים ובכושר וזה מחסום שלי שאני לא מצליח להיפטר ממנו. בבקשה אם למישהו זה קרה והצליח להיפטר מזה לגמרי בבקשה תעזרו לי!

במשך כמה שנים סבלתי מכאבים דומים, כל האורטופדים אמרו לי שברי מאמץ תנוח.
בצבא הגעתי לאורטופד שאמר שכנראה שיש לי תסמונת מדור כרונית. עשיתי בדיקה והתברר שהוא צדק. עברתי שני ניתוחים,, אחד בכל רגל וזה הסתדר לי.

היי , הטיפול הוא די פשוט רק דורש הבנה וליווי,קודם כל צריך להבין את הרקע לפציעה , אחכ לבדוק יכולת גופנית ובאמצעות ניטור עומסים ,חיזוקים וטיפול החזרה היא מאוד פשוטה והדרגתית , אני עובד עם לא מעט רצים ונתקל בפציעות כאלו יומיום. פיזיותרפיסט יכול לטפל בך ולפתור לך את הבעיה ולהמליץ מה לעשות.

במשך כמה שנים סבלתי מכאבים דומים, כל האורטופדים אמרו לי שברי מאמץ תנוח.
בצבא הגעתי לאורטופד שאמר שכנראה שיש לי תסמונת מדור כרונית. עשיתי בדיקה והתברר שהוא צדק. עברתי שני ניתוחים,, אחד בכל רגל וזה הסתדר לי.
אני סובל מזה כבר יותר מ3 שנים. אני עושה מתיחות וכל מיני עיסויים וזה עוזר לרוב. איך אבחנו לך את זה בדיוק? איפה בדיוק כואב לך אם תוכל להסביר לי?

כאב לי בשוק מקדימה לאחר ריצות קצרות.
ממה שאני זוכר עשו לי בדיקה שמכניסים מעין מחטים לשוק, היא בודקת את הלחץ בשריר בשוק או משהו כזה.
אחרי זה רצתי חמש דקות ועשו את הבדיקה מחדש וראו את הלחץ במאמץ.

כאב לי בשוק מקדימה לאחר ריצות קצרות.
ממה שאני זוכר עשו לי בדיקה שמכניסים מעין מחטים לשוק, היא בודקת את הלחץ בשריר בשוק או משהו כזה.
אחרי זה רצתי חמש דקות ועשו את הבדיקה מחדש וראו את הלחץ במאמץ.
פה כאב לך? http://www.shinsplintsclinic.com/wp-content/uploads/2013/08/Posterior-Shin-Splints.jpg

היי תסמונת המדור היא בהחלט דומה בסימפטומים והמיקום וחשוב לעשות את האבחנה המבדלת אבל זהו מצב חריג וגם פה צריך ליווי טיפולי כדי להגיע להחלמה. גש לפיזיו שעובד עם ספורטאים ותקבל מענה והסבר לכל הנושא

לא, כאב לי באזור אחר, סמנתי לך באדום.

קבצים מצורפים

• IMG-20180416-WA0020.jpg
    IMG-20180416-WA0020.jpg
    KB 12.8 · צפיות: 127
  • פותח/ת השרשור
היי , הטיפול הוא די פשוט רק דורש הבנה וליווי,קודם כל צריך להבין את הרקע לפציעה , אחכ לבדוק יכולת גופנית ובאמצעות ניטור עומסים ,חיזוקים וטיפול החזרה היא מאוד פשוטה והדרגתית , אני עובד עם לא מעט רצים ונתקל בפציעות כאלו יומיום. פיזיותרפיסט יכול לטפל בך ולפתור לך את הבעיה ולהמליץ מה לעשות.
אז מה אתה ממליץ לי לעשות כרגע? לדעתי הרקע לבעיה זה שיש מצבים שאני צריך לרוץ, ולפעמים גם על משטחים קשים, אם זה בלימודים בשיעורי ספורט, ואני גם בכושר קרבי ויש מצבים שצריך לרוץ כמה מטרים וזה מה ששוב מחזיר לי את הכאב. לגבי נעליים אני רץ עם נעלי ספורט אבל לא מאוד טובות לריצה, אני חושס שאני צריך לשדרג לנעליים יותר טובות. בקיצור אתה ממליץ לי ללכת לפיזיותרפיסט? הוא לדעתך יטפל בזה? כי שמעתי מהרבה אנשים שנוח לפיזיותרפיסטים להגיד שזה שבר מאמץ ולא באמת לטפל בבעיה

אז מה אתה ממליץ לי לעשות כרגע? לדעתי הרקע לבעיה זה שיש מצבים שאני צריך לרוץ, ולפעמים גם על משטחים קשים, אם זה בלימודים בשיעורי ספורט, ואני גם בכושר קרבי ויש מצבים שצריך לרוץ כמה מטרים וזה מה ששוב מחזיר לי את הכאב. לגבי נעליים אני רץ עם נעלי ספורט אבל לא מאוד טובות לריצה, אני חושס שאני צריך לשדרג לנעליים יותר טובות. בקיצור אתה ממליץ לי ללכת לפיזיותרפיסט? הוא לדעתך יטפל בזה? כי שמעתי מהרבה אנשים שנוח לפיזיותרפיסטים להגיד שזה שבר מאמץ ולא באמת לטפל בבעיה

לא מכיר הרבה פיזיותרפיסטים שטוענים שזה שבר מאמץ ולא מטפלים בבעיה. גם בהגדרה של שבר מאמץ יש דרך לטפל בבעיה. כל פיזיותרפיסט שעובד עם ספורטאים ידע לתת מענה.

לא מכיר הרבה פיזיותרפיסטים שטוענים שזה שבר מאמץ ולא מטפלים בבעיה. גם בהגדרה של שבר מאמץ יש דרך לטפל בבעיה. כל פיזיותרפיסט שעובד עם ספורטאים ידע לתת מענה.
לי יש שין ספלינט כבר יותר משלוש שנים. והייתי אצל כמה וכמה פיזיותרפיסטים ואף אחד לא ממש עזר לי. מה שעוזר לי טיפה זה מתיחות, לא יותר מזה. אז לא להכל מוצאים פתרונות .

העזרה היא בהבנת הגורמים לפציעה וניטור נכון גם של העומסים וגם של התרגול והאיזון עד לחזרה לפעילות אין איזה פתרון קסמים אבל ליווי בהחלט יכול להביא להטבה.
3 שנים פציעה כזו זה מצב מאוד חריג .עשית מיפוי עצמות

העזרה היא בהבנת הגורמים לפציעה וניטור נכון גם של העומסים וגם של התרגול והאיזון עד לחזרה לפעילות אין איזה פתרון קסמים אבל ליווי בהחלט יכול להביא להטבה.
3 שנים פציעה כזו זה מצב מאוד חריג .עשית מיפוי עצמות
שין ספינלט זה בעיה שלרוב אין לה פתרון , לפחות לשלי.. posterior shin splints .. אם אני עושה מתיחות זה עוזר ולרוב לא כואב לי בריצות .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית