הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עצה שקיבלתי - אשמח לשמוע דעתכם

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני בן 32, מתאמן און ואוף מגיל 16 בערך. למה און ואוף?
פציעות, והרבה...
בקע מפשעתי - פעמיים
קרע חלקי בכתף - 3 פעמים
קרע במיניסקוס ימין + שמאל + 2 ניתוחים
בקיצור, נגעתי בנקודות שיא יפות מבחינת יכולת וכושר אך שילמתי על כך בפציעות רבות.

לאחר שנים של עליות ומורדות, אמר לי מאמן הרמת משקולות שנמצא 30 שנה בענף ועם המון ניסיון:
"מה שעשית עד היום היה לקחת את עצמך לקצה יותר מדיי פעמים. במקום לקחת את המשקל המסוים שאיתו אתה(למשל) מסוגל לעשות 10 חזרות בקושי, ולנסות לשפר אותו בעוד 1.25 ק"ג בכל צד עם סיכוי של 80-90 אחוז שתיכשל בחזרה העשירית, אני מציע לך לפעול אחרת:
במקום זאת, קח את המשקל שאתה יודע בוודאות שאתה עושה איתו 11 חזרות, ודווקא אותו 'תשפר'.
במקום לקחת משקל עבודה קשה מאוד ולהתאמן איתו במטרה להצליח להפוך אותו לקשה פחות - - קח משקל עבודה בינוני - ותעבוד איתו בהתמדה עד שתהפוך אותו לקל."

במילים אחרות ללכת על בטוח, ובמקום לקחת את עצמי לקצה כל פעם(לא משתלם, במיוחד לא במצבי) - להוריד אגו ולוותר על הדחף להתקדם מהר, ובמקום זאת, לעבוד על משקלים בטוחים, עד שאשלוט בהם לחלוטין, ורק אז להעלות משקל - למשקל עבודה שאני עדיין יכול בוודאות לסיים סט ללא כשל.

האם אפשר להשתפר ככה?

המטרה היא להשתפר במשקלים העבודה בכל התרגילים - לאורך השנים - ולא להיפצע.

כן אפשר להשתפר ככה. אתה יכול להעלות את נפח העבודה ע"י העלאה במספר הסטים, חזרות או המשקל על המוט.כל עוד נפח העבודה עולה, אתה משתפר. נפח עבודה מוגדר כסטים כפול חזרות כפול משקל עבודה. אפשר גם לקחת את אותו המשקל ולהתחיל מ-6 חזרות ולהתקדם ל-8 חזרות ואז לעלות ל-10 ואם הצלחת 10 עם אותו המשקל לרדת שוב ל-6 חזרות עם משקל גבוה יותר ולהתחיל שוב את אותו סולם ההתקדמות עם המשקל החדש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית